سرگرمی


2 دقیقه پیش

تصاویری که شما را به فکر فرو می‌برد (34)

یک عکس، یک طرح یا یک نقاشی؛ بعضاً چنان تاثیری روی بیننده دارد که شنیدن ساعت ها نصیحت و یا دیدن ده ها فیلم نمی‌تواند داشته باشد. هنرمندانی که به ساده ترین روش ها در طول تاریخ ...
2 دقیقه پیش

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه وبسایت عصرایران: نماز تراویح مسلمانان اندونزی در نخستین شب آغاز ماه رمضان – آچهمعترضان عوارض زیست محیطی یک پروژه انتقال آب در کاتالونیا ...

این کشورها نیروی نظامی ندارند


در این گزارش با ده کشوری آشنا می‌شوید که اساسا نیروهای مسلح ندارند. در مورد هریک از آنها به «چرا»یی قضیه هم اشاره می‌کنیم؛ برخی از آنها به دلیل تاریخچه آن کشور بوده و برخی دیگر به خاطر موقعیت مکانی‌شان.

وبسایت تابناک باتو: در این گزارش با ده کشوری آشنا می‌شوید که اساسا نیروهای مسلح ندارند. در مورد هریک از آنها به «چرا»یی قضیه هم اشاره می‌کنیم؛ برخی از آنها به دلیل تاریخچه آن کشور بوده و برخی دیگر به خاطر موقعیت مکانی‌شان. اما در بسیاری از حالت‌ها، نوعی برنامه پشتیبانی هم برای زمانی طرح‌ریزی شده که کشور مورد حمله قرار می‌گیرد یا در آن اعلام جنگ می‌شود.

البته ژاپن در این لیست قرار نمی‌گیرد چون نیروی نظامی دارد ولی طبق بند ۲ قانون اساسی این کشور به طور رسمی در درون مرزش نیروی نظامی نداشته و این نیروهای دفاعی برای دفاع از مرزهای ملی هستند که تنها می‌توانند در بیرون از ژاپن برای مأموریت‌های حافظ صلح رزم‌آرایی کنند.

۱. جزایر مارشال

از زمان شکل‌گیری این کشور تنها نیروی نظامی در آن، واحد پلیس بوده که برای امنیت داخلی آن کشور کاربرد داشته و یک واحد نظارت دریایی هم دارد. بخش بازرسی پلیس دریایی آن را هم افراد نظامی کمی می‌چرخانند و یک کشتی کوچک برای گشت اقیانوسی به نام Lomor دارد. دفاع از این کشور بر عهده ایالات متحده است.

این کشورها نیروی نظامی ندارند

2. واتیکان

واتیکان دارای یک مرکز پلیس برای حفاظت داخلی است. گارد سوئیسی آن هم یک واحد وابسته به حوزه «سریر مقدس» است، نه منطقه شهری واتیکان.

این کشورها نیروی نظامی ندارند

براساس قوانین این جمهوری ایتالیایی، هیچ نیروی دفاعی در آن وجود ندارد چرا که ممکن است باعث نقض بی‌طرفی واتیکان شود. با این همه به طور غیر رسمی نیروی نظامی ایتالیا از شهر واتیکان محافظت می‌کند. گارد‌ سلطنتی و گارد مجلل آن هم در سال ۱۹۷۰ منحل شد.

3. پالائو

این کشورها نیروی نظامی ندارند

از زمان تأسیس این کشور، تنها نیروهای مجاز در آن نیروی پلیس بوده که شامل یک واحد نظارت دریایی ۳۰ نفره از مردان برای امنیت داخلی است. نظارت دریایی مجهز به سلاح بوده و دارای یک کشتی کوچک گشت اقیانوسی به نام President H.I.Remeliik است. کمک دفاعی به این کشور از سوی ایالات متحده و تحت معاهده ارتباط آزاد صورت می‌گیرد.

4. لیختنشتاین

این کشورها نیروی نظامی ندارند

لیختنشتاین نیروی مسلح خود را در سال ۱۸۶۸ منحل کرد چرا که چنین برآورد شد که برای آن هزینه زیادی باید بپردازد. نیروی مسلح تنها در زمان جنگ مجاز به دخالت است، با این حال آن شرایط هرگز رخ نداد. قلمرو امیر لیختنشتاین دارای یک قانون اساسی و سلاح‌هایی ویژه و تیم تاکتیکی خود بوده که مجهز به نیروی مسلحی کوچک برای انجام وظایف مربوط به امنیت داخلی است.

۵. تووالو

این کشورها نیروی نظامی ندارند

هیچ نیروی نظامی‌ای از ابتدای تاسیس این کشور در آن وجود نداشته، با این حال نیروی پلیس کوچک و واحد نظارت دریایی برای امنیت داخلی دارد. واحد نظارت دریایی تحت پوشش نیروی مسلح کوچکی بوده و دارای یک کشتی اقیانوس‌پیما به نام TeMataili است.

۶. نائورو

این کشورها نیروی نظامی ندارند

استرالیا تحت توافق غیررسمی بین دو کشور باید هزینه دفاع از نائورو را پرداخت کند. با این حال این کشور یک نیروی پلیس نسبتا بزرگ و یک نیروی پلیس کمکی برای امنیت داخلی دارد.

7. جزایر سلیمان

این کشورها نیروی نظامی ندارند

جزایر سلیمان دارای یک نیروی شبه نظامی برای درگیری‌های سنگین قومیتی است که در آن استرالیا، نیوزیلند و سایر کشورهای حوزه اقیانوس آرام به منظور حفظ نظم و قانون دخیل هستند. از زمان تاسیس، هیچ نیروی نظامی‌ای در آن باقی نمانده با این حال نیروی پلیس نسبتا بزرگ و واحد نظارت دریایی برای امنیت داخلی دارد. این واحد نظارت دریایی مجهز به نیروی نظامی کوچکی بوده و دو کشتی کوچک اقیانوس‌پیما به نام‌های Auki و Lata دارد. مسئول کمک دفاعی و پلیسی به آن بر عهده RAMSI (گارد مشترک محلی و استرالیایی) است.

۸. ساموآ

این کشورها نیروی نظامی ندارند

از زمان شکل‌گیری این کشور، هیچ نیروی نظامی‌ای در آن تشکیل نشد. با این حال، پلیس کوچک و واحد نظارت دریایی برای امنیت داخلی دارد. واحد نظارت دریایی تحت پوشش نیروی نظامی کوچکی بوده و دارای یک کشتی اقیانوس‌پیما به نام Nafanua است. با توجه به معاهده‌ای در سال ۱۹۶۲، نیوزیلند مسئول دفاع از این کشور است.

۹. گرانادا
پس از تهاجم نظامی آمریکا به گرانادا در سال ۱۹۸۳ با نام رمز عملیات خشم اضطراری، این کشور دیگر نیروی نظامی ندارد. آژانس «نیروی پلیس گرانادا رویال» دارای یک واحد خدماتی ویژه شبه نظامی برای امنیت داخلی است. در واقع دفاع در این کشور بر عهده سیستم امنیتی منطقه‌ای است.

۱۰. آندورا

این کشورها نیروی نظامی ندارند

آندورا هیچ نیروی مسلح منظمی ندارد، با این حال معاهده‌ای با کشورهای اروپایی و فرانسه برای محافظت از آن امضا شده است. ارتش داوطلب کوچک آن صرفا حالت تشریفاتی دارد. یک گروه شبه نظامی که برای مدیریت زندان و عملیات ضدتروریسم آموزش دیده‌اند در این کشور فعال است.


ویدیو مرتبط :
نیروی نظامی روسیهVS نیروی نظامی ترکیه«دیدنیه ها»

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اسرائیل: ایجاد واحد نظامی برای عملیات در عمق خاک دیگر کشورها



 

 

 

اسرائیل , کماندو , تحریم های آمریکا

 

اسرائیل واحد ویژه کماندویی مخصوص انجام عملیات در عمق خاک کشور دشمن، ایجاد کرده است.

روزنامه ایندیپندنت چاپ لندن نوشت: این واحد کماندویی به نام سپاه عمق، با هدف هماهنگی عملیات در عمق خاک دیگر کشورهاست.

این درحالی است که وزارت دفاع اسرائیل اعتراف کرده است که تعداد عملیات های برون مرزی اسرائیل در سال گذشته میلادی، به میزان زیادی، افزایش یافته است.

این روزنامه انگلیسی نوشت: این واحد در ارتش اسرائیل به ریاست "چای افیتال"، فرمانده سابق گروه اطلاعات و شناسایی در ارتش اسرائیل تشکیل شده است.

فرمانده ارتش اسرائیل، دستور ایجاد این واحد جدید را صادر کرده تا فعالیت های برون مرزی ارتش اسرائیل در شرایط کاملا سری انجام شود.

مقامات مسئول در وزارت دفاع اسرائیل نیز گفتند :" هدف از تشکیل این واحد، ایران نیست بلکه هماهنگی اقدامات و عملیات های خارج از اسرائیل است."

ایران بارها مزدوران اسرائیلی و آمریکایی و انگلیسی را به دخالت در ترور و حذف فیزیکی دانشمندان و مقامات هسته ای خود متهم کرده است.

دان میریدور وزیر اطلاعات و امنیت و امور هسته ای اسرائیل نیز گفت: واقعیت این است که ایران فعالیت های هسته ای اش را با وجود تحریم ها، ادامه می دهد . این یعنی اینکه ایران تمایل دارد به بمب اتمی دست یابد.

وی افزود: اسرائیل ، نتیجه تحریم ها علیه ایران را تحت نظر دارد . از جمله تحریم های اتحادیه اروپا علیه نفت ایران و تحریم های آمریکا علیه ایران اما اعمال فشار بر ایران مهم است زیرا ترک ایران در وضعیتی که بتواند به سلاح هسته ای دست یابد ، اشتباه است.

ایران بارها بر صلح آمیز بودن برنامه هسته ای خود تاکید کرده است. آژانس بین المللی انرژی هسته ای نیز تاکنون نتوانسته است هیچ دلیلی  یا نشانه ای دال بر نظامی بودن فعالیت های هسته ای ایران، ارائه کند.

روزنامه ایندیپندت نوشته است: مقامات اسرائیلی معتقدند اقدام نظامی علیه ایران باید قبل از پایان تابستان آینده صورت بگیرد تا ایران را از تقویت توانمندی هایش در زیر زمین، بازداشت.

این مقامات صهیونیست همچنین گفته اند کشورهای غربی که علیه ایران، تحریم هایی را اعمال کرده اند کامل از خطرات برنامه هسته ای ایران آگاه هستند.../عصرایران