سرگرمی


2 دقیقه پیش

تصاویری که شما را به فکر فرو می‌برد (34)

یک عکس، یک طرح یا یک نقاشی؛ بعضاً چنان تاثیری روی بیننده دارد که شنیدن ساعت ها نصیحت و یا دیدن ده ها فیلم نمی‌تواند داشته باشد. هنرمندانی که به ساده ترین روش ها در طول تاریخ ...
2 دقیقه پیش

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه وبسایت عصرایران: نماز تراویح مسلمانان اندونزی در نخستین شب آغاز ماه رمضان – آچهمعترضان عوارض زیست محیطی یک پروژه انتقال آب در کاتالونیا ...

ایرانی ها روزی چقدر پیامک می زنند؟!


ایرانی‌ها به طور متوسط روزی 3میلیارد و 800 میلیون تومان پیامك رد و بدل می‌كنند. قانون: ایرانی‌ها به طور متوسط روزی 3میلیارد و 800 میلیون تومان پیامك رد و بدل می‌كنند.


به گفته صدوقی مدیرعامل شركت ارتباطات سیار روزانه بیش از 380 میلیون پیامك توسط ایرانی‌ها رد و بدل می‌شود و اگر متوسط بهای ارسال هر پیامك را 10 تومان در نظر بگیریم ، درآمدی كه ایرانی‌ها بابت ارسال پیامك برای اپراتورهای تلفن همراه ایجاد می‌كنند به روزانه 3 میلیارد و 800 میلیون تومان بالغ می شود. به این ترتیب درآمد شركت‌های مخابراتی از سرویس پیامك سالانه به هزار و 387 میلیارد تومان بالغ می شود كه رقمی هنگفت و غیر قابل چشم‌پوشی است.

20 ساله محبوب


اس ام اس یا همان پیامك سابقه‌ای چندان طولانی ندارد. از روزی كه نخستین پیامك در جهان توسط تلفن همراه ارسال شد تا امروز 20 سال می‌گذرد. می‌توان گفت که اولین پیامک در سال ۱۹۹۲ توسط بریت نیل پاپ‌وُورس به مدیر اپراتور وُدافون، ریچارد جرویس در مهمانی کارمندان در شب کریسمس ارسال شد که متن آن این بود: «کریسمس مبارک».

پاپ‌وورس سرویس ارسال پیام کوتاه یا همان پیامک را از کامپیوتر محل کار خود به یک گوشی موبایل اوربیتل ۹۰۱ ارسال کرده بود. استفاده از خدمات پیام کوتاه در ایران برای نخستین بار در سال ۱۳۸۱ مورد بهره‌برداری قرار گرفت. از این سال به بعد استفاده از پیام کوتاه به‌ تدریج در بین کاربران ایرانی تلفن همراه فراگیر شد و امروز كاربران تلفن همراه روز بدون پیامك را نمی‌توانند درك كنند. اغلب پیامك‌هایی كه در گوشی‌های ایران دست به دست می شود را جوك و نكته‌های طنز تشكیل می‌دهد.

هر چند این روزها پیامك به ابزاری برای تبلیغات شركت‌ها و برخی بنگاه‌های اقتصادی و تجاری تبدیل شده است اما باز هم بیشتر كاربران تلفن همراه كاركرد پیامك را تفریح و ایجاد لحظه‌هایی شاد می‌دانند. شاید ایرانی‌ها را بتوان تنها مردمانی دانست كه برای لحظه‌ای تفریح تا این حد پول خرج می‌كنند. فرهنگ شفاهی ایرانیان نیز در گسترش ارسال جوك و پیامك بسیار موثر بوده است. به عبارتی ایرانی‌ها پیش از ظهور پیامك نیز لطیفه‌گویان قدری بودند و طنز ایرانی بیش از آن كه از زبان بدن استفاده ببرد از كلام بهره برده است.

روزهای رد و بدل كردن پول

ایرانی‌ها بیشتر برای تبریك ایام و تسلیت‌های ملی و مذهبی از پیامك بهره می‌برند. در نوروز ترافیك ارسال پیامك به حدی بالاست كه برخی از پیامك‌ها هیچ وقت به مقصد نمی‌رسند. امروزه بسیاری از زبان شناسان و جامعه‌شناسان جهان در حال مطالعه بر سر تاثیر پیامك بر زندگی اجتماعی و ارتباطات عاطفی افراد با یكدیگر هستند.

پیامك به عقیده بسیاری از كارشناسان علاوه بر پولسازی فراوان برای شركت‌های مخابراتی سبب تضعیف یا به عبارت دیگر تغییر زبان در افراد خصوصا نوجوانان شده است. شاید اگر متن پیامك یك بچه 12 ساله را به مردی 60 ساله نشان دهید به هیچ عنوان از معانی عبارات سر درنیاورد. رواج نگارش فینگلیشی طی سال‌های آخر نیز سبب شد اپراتورهای تلفن همراه نسبت به استفاده از ابزارهای تشویقی برای زبان فارسی در پیامك‌ها اقدام كنند.

به این ترتیب قیمت ارسال پیامك فارسی ارزان‌تر از پیامك‌های لاتین است.


ویدیو مرتبط :
کربلایی حسین درویشی-بعضیا چقدر خوش روزی اند

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ایرانی ها روزی چقدر برای سیگار هزینه می کنند؟



اخبار,اخباراجتماعی,آمار استعمال دخانیات  درایران

 
اخباراجتماعی - ایرانی ها روزی چقدر برای سیگار هزینه می کنند؟

 "ایرانی ها روزانه معادل ۳۰ میلیارد تومان سیگار می‌کشند. سالانه نزدیک به 60 میلیارد نخ سیگار در کشور مصرف می‌شود که بین 15 تا 25 میلیارد آن قاچاق است."

این اخرین اظهارات محمدرضا مسجدی، دبیر کل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات است.اظهاراتی  که زنگ خطر را برای سلامت کشور و حتی اقتصاد کشور به صدا در می اورد.

این در حالی است که این روزها در کشور  به دلیل استفاده بیش از حد مردم از سیگار و قلیان انواع بیماری‌ها در بین آنها رواج پیدا كرده و در افراد سیگاری بیماری‌های ریوی 20 تا 30 برابر و بیماری‌های قلبی 3 تا 4 برابر بیشتر است.

آمار دیگری حکایت از این دارد که ایرانیان روزانه 8 تا 10 میلیارد تومان برای سیگار هزینه می‌كنند و بیشتر كسانی كه سرطان ریه دارند مصرف‌كننده سیگار هستند .

بر اساس این امار گفته شده  مصرف سالانه‌ مردم ایران 70 میلیارد نخ سیگار برآورد شده است و آمریكا برای تولید سیگار در ایران 300 میلیون دلار سرمایه‌گذاری كرده است چرا که  سومین صنعت سودآور دنیا سیگار و دخانیات است.

بر اساس آخرین امار در سال 89، هر خانوار ایران در این سال بالغ بر 52 هزار تومان معادل 0.4 درصد از کل سبد هزینه خود را صرف خرید سیگار کرده است، متوسط 1147 نخ سیگار مصرف کرده است که از این تعداد 518 نخ سیگار تولید داخلی و 629 نخ معادل 57 بسته سیگار خارجی بوده است.

البته این میزان مصرف در مقایسه با سال 88 معادل 8 درصد کاهش نشان می داده،پرا که  در سال 88 هر خانوار ایرانی معادل 1249 نخ سیگار مصرف کرده است.

اما مقایسه ای در بین استانهای کشور نشان می دهد، هر خانوار بوشهری در این سال با هزینه کرده رقمی معادل 115هزار تومان بیشترین میزان مصرف سیگار را داشته است، یکی از دلایل اصلی بالا بودن میزام مصرف دخانیات در این استان شاید بحث حجم بالای سیگارهای قاچاقی است که از طرق مرزهای آبی این استان به کشور وارد می شود، البته این مسئله در حد حدس وگمان بوده و توسط هیچ مرجع رسمی تائید یا تکذیب نشده است.

ولی جالب اینجاست که  سهم دخانیات در سبد مصرف خانوارهای این استان معادل 0.86 درصد است که بالاترین سهم در کشور محسوب می شود و با دومین استان رکورد دار مصرف دخانیات در کشور یعنی آذربایجان غربی 32 هزار تومان فاصله دارد.

بعد از استان بوشهر استانهای آذربایجان غربی، گیلان، کرمان و قزوین رتبه های بعدی را در میزان مصرف دخانیات به خود اختصاص داده اند، البته این به معنی بالاتر بودن سهم از کل بازار مصرف دخانیات نیست بلکه نشان دهنده میزان هزینه اختصاص پیدا کرده توسط هر خانوار در این استان به سیگار در مقایسه با خانوارهای ساکن دیگر استانهای کشور بوده است.

از سوی دیگر در سال های اخیر، زنگ خطر کاهش سن مصرف دخانیات از مدت‌ها قبل به صدا درآمده است اما کم‌توجهی‌ها کار به آنجا رسانده که شواهد خبر از مصرف سیگار در بین برخی دانش آموزان ابتدایی نیز می‌دهد.

موضوعی که هر چند از سوی آموزش و پرورشی ها تکذیب شده  نگرانی‌ها را نسبت به آینده سلامت جامعه ایرانی بیشتر می‌کند.

استعمال دخانیات در بین نوجوانان مسئله‌ای است که کم کم چهره پررنگی در بین مشکلات کشورمان به عنوان یک کشور در حال توسعه به خود می‌گیرد. مسئولان، جامعه‌شناسان، پزشکان و گروه‌های بسیاری در این بین در کنترل مصرف دخانیات دخیل هستند، اما مطالعات نشان می‌‌دهد که نبود عوامل اجرایی در امر نظارت، از میزان اثر‌گذاری این ارگان‌ها در اجرای برنامه‌ها و قوانین مربوط می‌‌کاهد.

طبق آمار‌ها  در ۲۰ سال گذشته سن شروع اعتیاد به سیگار  در حدود اوایل دهه دوم زندگی افراد بوده است اما در مدت زمان دو سال اخیر هم، این شاخص به سن ۱۳ سالگی کاهش پیدا کرده است.

این در حالی است که در کشور هیچ برنامه‌ای برای بالا بردن سطح فرهنگ ضد دخانیات در بین افراد کم سن و سال در کشور وجود ندارد و حتی خانوارها با ترویج قلیان کودکان را به سوی دخانیات سوق می دهند.

گفتنی است، قانون جامع کنترل دخانیات در سال ۸۵ در کشور تصویب شده و مسئله ممنوعیت فروش به نوجوانان هم یکی از بند‌های همین قانون بوده است. بنابراین  در واقع فروش سیگار به افراد زیر ۱۸ سال ممنوعیت قانونی دارد

 

اما این قانون به دلایل مختلف که یکی از آنها تشویق نوجوانان به سیکار کشیدن بود چرا که به انها حس بزرگ شدن می داد، هرگز درست اجرایی نشد اما به نظر می رسد نیاز امزوط کشور اجرایی شدن این قانون باشد.


باید منتظر ماند و دید دولت یازدهمی ها با این چدیده چطور برخورد خواهند کرد؟
اخبار اجتماعی -پارسینه