سرگرمی


2 دقیقه پیش

تصاویری که شما را به فکر فرو می‌برد (34)

یک عکس، یک طرح یا یک نقاشی؛ بعضاً چنان تاثیری روی بیننده دارد که شنیدن ساعت ها نصیحت و یا دیدن ده ها فیلم نمی‌تواند داشته باشد. هنرمندانی که به ساده ترین روش ها در طول تاریخ ...
2 دقیقه پیش

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه وبسایت عصرایران: نماز تراویح مسلمانان اندونزی در نخستین شب آغاز ماه رمضان – آچهمعترضان عوارض زیست محیطی یک پروژه انتقال آب در کاتالونیا ...

اسکناسی که قربانی خرافات شد


بر طبق آمارهای جدید چاپ اسکناس ۲ دلاری ایالات متحده آمریکا نسبت به اسکناس‌های دیگر کمتر از ۱٪ می باشد. چاپ در شمارگان بسیار پایین اسکناس ۲ دلاری ایالات متحده آمریکا با سطح آگاهی همگانی و برخی داستان‌های خرافه ای، رابطه مستقیمی دارد.

شفقنا: برطبق آمارهای جدید چاپ اسکناس ۲ دلاری ایالات متحده آمریکا نسبت به اسکناس‌های دیگر کمتر از ۱٪ می باشد. چاپ در شمارگان بسیار پایین اسکناس ۲ دلاری ایالات متحده آمریکا با سطح آگاهی همگانی و برخی داستان‌های خرافه ای، رابطه مستقیمی دارد.

این اسکناس کمتر از یک در صد اسکناسهای رایج دلار در ایالات متحده را شکل می دهد و بسیار کم در معاملات رایج است.

یکی از دلایل عجیب عدم شیوع این اسکناس دیدگاه خرافی بسیار رایج در آمریکاست که معتقد است این اسکناس موجب بدبیاری می شود و بنابر این کسی مایل نیست آن را به کسی بدهد یا از کسی دریافت کند..

اسکناسی که قربانی خرافات شد
تصویر روی این اسکناس جفرسون است.

در ویکی پدیا اطلاعات جالبی درباره این اسکناس منتشر شده است:

اسکناس 2 دلاری آمریکا یکی از اسکناسهای رایج کشور ایالات متحده آمریکا می باشد. در گذشته چهره توماس جفرسون بر روی اسکناس‌های ۲ دلاری نقش بسته بود. نمای پشت این اسکناس ۲ دلاری یک نوع کنده کاری- نقاشی باز آفرینی شده از اعلامیه استقلال ایالات متحده آمریکا اثر جان ترامبول می باشد.

رواج اسکناس ۲ دلاری آمریکا در سال ۱۹۶۶ متوقف شد اما ۱۰ سال بعد در جشن دویست سالگی استقلال ایالات متحده آمریکا دوباره به عنوان اسکناسی ملی مطرح گردید. امروزه اسکناس ۲ دلاری در چرخه پولی اقتصاد ایالات متحده آمریکا نقش به سزایی را بازی نمی کند، به عبارت دیگر این اسکناس استفاده حقیقی و پیشین خود را از دست داده است.

بر طبق آمارهای جدید چاپ اسکناس ۲ دلاری ایالات متحده آمریکا نسبت به اسکناس‌های دیگر کمتر از ۱٪ می باشد. چاپ در شمارگان بسیار پایین اسکناس ۲ دلاری ایالات متحده آمریکا با سطح آگاهی همگانی و برخی داستان‌های خرافه ای، رابطه مستقیمی دارد.

برخی باورهای نادرست در مورد استفاده از اسکناس ۲ دلاری، مشکلاتی را در بعضی از شرایط مثل هنگام تسویه حساب خرید ایجاد کرده است. اسکناس ۲ دلاری پیش از سال ۱۹۲۸ به عنوان یک اسکناس در اندازه بزرگ منتشر می شد، این اسکناس در انواع گوناگون از جمله یونایتد استیتز نوت، نشنال بنک نوت، سیلور سرتیفیکیت و ترژری نوت یا کوین نوت تولید می شد.

وقتی پول رایج ایالات متحده آمریکا به اندازه‌های کنونی که هم اکنون رایج است تغییر کرد، اسکناس ۲ دلاری فقط از نوع یونایتد استیتز نوت به مرحله انتشار رسید. پس از اینکه چاپ اسکناس‌های از نوع یونایتد استیتز نوت متوقف شد، بعدا" چاپ آن از نوع جدید اسکناس‌های فدرال ریزرو نوت از سر گرفته شد. اسکناس ۲ دلاری ایالات متحده آمریکا در مارس ۱۸۶۲ رسما" توسط کنگره ارائه شد. اسکناس ۲ دلاری از نوع یونایتد استیتز نوت تا سال ۱۹۶۶ بی وقفه استفاده می شد.


ویدیو مرتبط :
خاطره ای از علی قربانی - راوی : محمد قربانی - بهاباد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

فلسفه قربانی در منا





سفر حج در حقیقت یک هجرت بزرگ است، یک سفر الهی است، یک میدان گسترده خود سازی و جهاد اکبر است.


مراسم حج در واقع عبادتی را نشان می‌دهد که عمیقا با خاطره مجاهدات ابراهیم و فرزندش اسماعیل و همسرش هاجر آمیخته است، و ما اگر در مطالعات در مورد اسرار حج از این نکته غفلت کنیم بسیاری از مراسم آن به صورت معما در می‌آید، آری کلید حل این معما توجه به این آمیختگی عمیق است.

حج




هنگامی که در قربانگاه در سرزمین منا می‌آییم، تعجب می‌کنیم این همه قربانی برای چیست؟ اصولا مگر ذبح حیوان می‌تواند حلقه‌ای از مجموعه یک عبادت باشد؟! اما هنگامی که مسأله قربانی ابراهیم را به خاطر می‌آوریم که عزیزترین عزیزانش و شیرین‌ترین ثمره عمرش را در این میدان در راه خدا ایثار کرد، و بعدا سنتی به عنوان قربانی در منا به وجود آمد، به فلسفه این کار پی می‌بریم.


قربانی کردن رمز گذشت از همه چیز در راه معبود است، قربانی کردن مظهری است برای تهی نمودن قلب از غیر یاد خدا، و هنگامی می‌توان از این مناسک بهره تربیتی کافی گرفت که تمام صحنه ذبح اسماعیل و روحیات این پدر و پسر به هنگام قربانی در نظر مجسم شود، و آن روحیات در وجود انسان پرتو افکن گردد.



اما هنگامی که مسأله قربانی ابراهیم را به خاطر می‌آوریم که عزیزترین عزیزانش و شیرین‌ترین ثمره عمرش را در این میدان در راه خدا ایثار کرد، و بعدا سنتی به عنوان قربانی در منا به وجود آمد، به فلسفه این کار پی می‌بریم



هنگامی که به سراغ جمرات (سه ستون سنگی مخصوصی که حجاج در مراسم حج آنها را سنگباران می‌کنند و در هر بار هفت سنگ با مراسم مخصوص به آنها می‌زنند) می‌رویم این معما در نظر ما خودنمایی می‌کند که پرتاب این همه سنگ به یک ستون بی‌روح چه مفهومی می‌تواند داشته باشد؟ و چه مشکلی را حل می‌کند؟ اما هنگامی که به خاطر می‌آوریم اینها یادآور خاطره مبارزه ابراهیم، قهرمان توحید با وسوسه‌های شیطان است که سه بار بر سر راه او ظاهر شد و تصمیم داشت او را در این میدان جهاد اکبر گرفتار سستی و تردید کند، اما هر زمان ابراهیم قهرمان، او را با سنگ از خود دور ساخت، محتوای این مراسم روشنتر می‌شود.



مفهوم این مراسم این است که همه شما نیز در طول عمر در میدان جهاد اکبر با وسوسه‌های شیاطین روبرو هستید، و تا آنها را سنگسار نکنید و از خود نرانید پیروز نخواهید شد. اگر انتظار دارید که خداوند بزرگ همانگونه که سلام بر ابراهیم فرستاده و مکتب و یاد او را جاودان نموده به شما نظر لطف و مرحمتی کند باید خط او را تداوم بخشید.



و یا هنگامی که به صفا و مروه می‌آییم و می‌بینیم گروه گروه مردم از این کوه کوچک به آن کوه کوچکتر می‌روند، و از آنجا به این باز می‌گردند، و بی آنکه چیزی به دست آورده باشند این عمل را تکرار می‌کنند، گاه می‌دوند، و گاه راه می‌روند، مسلما تعجب می‌کنیم که این دیگر چه کاری است، و چه مفهومی می‌تواند داشته باشد؟!


اما هنگامی که به عقب بر می‌گردیم، و داستان سعی و تلاش آن زن با ایمان هاجر را برای نجات جان فرزند شیرخوارش، اسماعیل، در آن بیابان خشک و سوزان به خاطر می‌آوریم که چگونه بعد از این سعی و تلاش خداوند او را به مقصدش رسانید چشمه زمزم از زیر پای نوزادش جوشیدن گرفت، ناگهان چرخ زمان به عقب بر می‌گردد، پرده‌ها کنار می‌رود، و خود را در آن لحظه در کنار هاجر می‌بینیم، و با او در سعی و تلاشش همگام می‌شویم که در راه خدا بی سعی و تلاش کسی به جایی نمی‌رسد!


و به آسانی می‌توان از آنچه گفتیم نتیجه گرفت که حج را باید با این رموز تعلیم داد، و خاطرات ابراهیم و فرزند و همسرش را گام به گام تجسم بخشید، تا هم فلسفه آن درک شود و هم اثرات عمیق اخلاقی حج در نفوس حجاج پرتو افکن گردد، که بدون آن آثار، قشری بیش نیست.