فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

21 مه؛ روز جهانی تنوع فرهنگی و گفتگو و توسعه



روز جهانی تنوع فرهنگی, 21 مه روز جهانی تنوع فرهنگی, 31 اردیبهشت روز جهانی تنوع فرهنگی

31 اردیبهشت روز جهانی تنوع فرهنگی برای گفت و گو و توسعه

 

21 مه؛ روز جهانی تنوع فرهنگی و گفتگو و توسعه

21 مه برابر با 31 اردیبهشت از سوی سازمان ملل متحد به عنوان روز جهانی تنوع فرهنگی نام‌گذاری شده است.

نامگذاری روز جهانی تنوع فرهنگی

یونسکو، نوامبر سال 2001 میلادی بیانیه‏‌ای در زمینه تنوع فرهنگی صادر کرد و پس از آن، مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز 21 ماه مه برابر با 31 اردیبهشت را به عنوان روز جهانی تنوع فرهنگی برای گفت و گو و توسعه نام‌گذاری کرد.

روز جهانی تنوع فرهنگی، گفتگو و توسعه فرصت آن را برای‌ ما فراهم می‌آورد تا ارزش‌های تنوع فرهنگی را بیشتر درک کنیم و بهتر بشناسیم تا مهارت‌های خود را در زمینه «چگونه باهم زیستن» ارتقا ببخشیم. یونسکو از تمامی اعضای سازمان ملل متحد و تمامی جوامع متمدن درخواست کرده است تا این روز را با حضور هر تعداد از هنرمندان و شرکت‏ کنندگان که امکان‏پذیر است، جشن بگیرند.

 

ماده 5 از بیانیه جهانی یونسکو در زمینه تنوع فرهنگی (سال 2001)
«حقوق فرهنگی بخشی مهم از حقوق بشرند. این حقوق جهانی است و از حقوق بشر جدایی‌ناپذیر و در ارتباطی تنگاتنگ با آن می‌باشد. لازمه شکوفاشدن تنوع خلاق؛ تحقق بی‌چون و چرای حقوق فرهنگی است، همانگونه که در ماده 27 اعلامیه جهانی حقوق بشر و در ماده‌های 13 و 15 معاهده بین‌المللی حقوق فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی نیز به این مطلب اشاره شده است. بنابراین همه افراد حق دارند خود و افکار و ایده‌هایشان را بیان کنند و آثار خود را به زبان مورد علاقه‌شان و به‌خصوص به زبان مادری‌شان خلق و منتشر کنند.

 

آموزش کیفی حق همه است. همه حق استفاده از آموزش‌هایی را دارند که در آن هویت‌های فرهنگی آنان به رسمیت شناخته شده است و به آن احترام گذاشته می‌شود. همه افراد حق دارند زندگی فرهنگی خود را به گونه‌ای که مایلند بسازند و فعالیت‌های فرهنگی‌ای متناسب با آن و به سلیقه خود اختیار کنند، تا جایی که به حقوق و آزادی‌های بنیادین بشر لطمه‌ای وارد نشود».

 

31 اردیبهشت روز جهانی تنوع فرهنگی,روز جهانی تنوع فرهنگی, 21 مه روز جهانی تنوع فرهنگی

تنوع فرهنگی منبعی برای نوسازی اندیشه‌ها و جوامع است

 

یونسکو برای جشن گرفتن روز جهانی تنوع فرهنگی چند فعالیت پیشنهاد کرده است:

در شهرهایتان جشنواره‌های فرهنگی راه بیندازید و فرهنگ اقلیت‌ها را به نمایش بگذارید.

از آموزشگاه‌های موسیقی دعوت کنید که کنسرت‌های موسیقی چندفرهنگی برگزار کنند.
از هنرمندان کشورتان که در کشورهای دیگر زندگی کرده‌اند دعوت کنید تا درباره تاثیر مثبت فرهنگ کشور میزبان بر روی آثارشان صحبت کند.

 

دانش‌آموزانتان را تشویق کنید که دوستان مکاتبه‌یی از کشورهای دیگر با پیشینه جغرافیایی و مذهبی پیدا کنند و با آن‌ها درباره تجربه‌ها و تفاوت‌ها و شباهت‌های فرهنگی‌شان گفت‌وگو کنند.


 کودکتان را با قصه‌های سنتی فرهنگ خودتان آشنا کنید و آن‌ها را در هنگام خواب برای فرزندانتان روایت کنید.
زبانی جدید را از کسانی که به آن زبان صحبت می‌کنند یاد بگیرید و به طور مرتب با او تمرین کنید.
هنگامی که به کشور جدید سفر می‌کنید، با مردم محلی هم‌صحبت شوید و اطلاعاتی را درباره فرهنگ منطقه به دست بیاورید که شاید راهنمای تورتان به آن‌ها توجه نکند.

گردآوری : بخش فرهنگ و هنر صبح بخیر

 

منابع :

isna.ir

irunesco.org

 


ویدیو مرتبط :
21 نوامبر روز جهانی تلویزیون

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

22 مه؛ روز جهانی تنوع زیستی



تنوع زیستی,روز جهانی تنوع زیستی,22 مه روز جهانی تنوع زیستی

تنوع زیستی نوعی بیمه طبیعت است در مقابل حوادث بد و ناگوار

 

22 مه روز جهانی تنوع زیستی

برای افزایش آگاهی‌ها از مسائل مربوط به تنوع زیستی، سازمان ملل روز 22 مه (اول خرداد ماه)  را روز جهانی تنوع زیستی (IDB) نام‌گذاری کرد.

- مقدمه :

تا پیش از این عناوینی چون تنوع زیستی، گرم شدن کره زمین، بالا آمدن سطح دریا، آلودگی هوا، انقراض گونه ها و ... تنها در مقالات علمی و میان اساتید و دانشجویانی که به نوعی با حوزه محیط زیست آشنایی داشتند رد و بدل می شد اما حالا به بخشی از دغدغه های عمومی تبدیل شده است. تقویم را که ورق بزنید به روز جهانی «تنوع زیستی» می رسید، روزی که در سرتاسر جهان به پاسداشت و حرمت زمین و تمام موجوداتش مراسم و جشن های مختلفی برگزار می شود.

 

در واقع برای افزایش آگاهی‌ها از مسائل مربوط به تنوع زیستی، سازمان ملل در سال 1992 کنفرانسی را درباره حمایت از محیط زیست در ریودوژانیرو برگزار کرد که یکی از دستاوردهای آن انعقاد پیمان تنوع زیستی است که ایران هم این معاهده را در سال 1375 تصویب کرد و به آن پیوست.

 

- مفهوم تنوع زیستی

مفهوم تنوع زیستی به صورت عام به شکل های متنوع حیات روی زمین، همچنین به گوناگونی زیستی این نوع از حیات اشاره دارد. در نگاهی دقیق تر تعداد گونه های گیاهی، جانوری و میکروارگانیسم ها، تنوع شگفت انگیز ژن ها در این گونه ها، تفاوت بسیار در اکوسیستم های موجود در سطح سیاره زمین – از قبیل بیابان ها، جنگل های بارانی، تپه های مرجانی-  همه بخشی از تنوع زیستی زمین هستند.

 

تنوع زیستی از سه مفهوم مرتبط به هم تشکیل شده است: تنوع ژن، تنوع گونه و تنوع بوم (اکوسیستم). تنوع زیستی گوناگونی حیات است. تنوع زیستی مجموعه ای از موجودات زنده به شکل های گوناگون است. تنوع زیستی، یک تک سلولی در اعماق اقیانوس و یا یک بوته گوجه فرنگی روی خاک یا یک آهوی زیبا در دشت است. تنوع زیستی، تفاوت در شکل و نوع درختان یک جنگل، جانوران یک بیشه یا ساختمان بدن یک یوزپلنگ است.

 

روز جهانی تنوع زیستی,تنوع زیستی,22 مه روز جهانی تنوع زیستی

تنوع زیستی مجموعه ای از موجودات زنده به شکل های گوناگون است

 

در حقیقت تنوع زیستی نوعی بیمه طبیعت است در مقابل حوادث بد و ناگوار. تنوع زیستی حکمت مجسم خالق بی همتاست. تنوع زیستی، وجود تمام مخلوقات الهی با نظم ذاتی بر روی کره زمین است. تنوع زیستی تفاوت در ژن های به وجود آورنده یک گونه با تمام گونه ها است. تنوع زیستی تفاوت رنگ چشم و موهای فرزند با والدین است.

 

- علت اهمیت تنوع زیستی
تنوع زیستی عملاً توانایی انواع گونه ها (بدون توجه به کوچکی یا بزرگی آنها) را در جهت افزایش کارایی، مقاومت و سازگار شدن در برابر محیط افزایش می دهد. به عبارت دیگر، تمام این گونه های کوچک و بزرگ دارای یک وظیفه بسیار بزرگ هستند و آن این است که ترکیب عملکرد این گونه ها در مجموع، باعث افزایش توانایی اکوسیستم و افزایش مقاومت در برابر انواع مختلف صدمات و خسارات احتمالی، همچنین بهبود و بازسازی خسارات وارده می شوند.

 

بنابراین تنوع زیستی برای انسان بسیار مهم می باشد زیرا تنوع و افزایش گونه های گیاهی به معنی افزایش محصولات غذایی برای انسان و تنوع و افزایش گونه های جانوری به معنی پایدار بودن محیط زیست در جهت تعادل طبیعت می باشد. برای نمونه در یک اکوسیستم به دنبال ا افزایش شکار پرندگانی که از ملخ ها تغذیه می کنند، جمعیت ملخ ها به طور بی رویه افزایش می یابد و ملخ ها برای تامین غذا به طور دسته ای به مزارع کشاورزی حمله ور می شوند. این تخریب مزارع حاصل بر هم زدگی تنوع زیستی و تعادل اکوسیستم است.

 

گردآوری : بخش فرهنگ و هنر صبح بخیر

 

منابع :

tebyan.net

zistboom.com