فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

10 واقعیت جالب درباره ایرلندی ها


روز سنت پاتریک روز جشن گرفتن میراث و فرهنگ ایرلندی است. با توجه به این موضوع ما فکر کردیم که شاید مناسب باشد اطلاعات جالبی درباره فرهنگ و تاریخ ایرلند در اختیارتان بگذاریم.




صبح بخیر: روز 17 مارس روز سنت پاتریک بود و مردم کشورهای مختلف در گوشه گوشه دنیا این روز را جشن گرفتند. روز سنت پاتریک روز جشن گرفتن میراث و فرهنگ ایرلندی است. با توجه به این موضوع ما فکر کردیم که شاید مناسب باشد اطلاعات جالبی درباره فرهنگ و تاریخ ایرلند در اختیارتان بگذاریم.




1. مخترعین


ارل های Rosse مخترعین بزرگی بودند.


ارل های راس در ایرلند همه مخترعین بزرگی بودند و در قلعه خود در مورد موضوعاتی همچون عکاسی، مهندسی و عجایب دیگر مطالعه می کردند. قلعه آنها مجهز به انواع دستگاه های عکاسی بود و علوم مختلف بر چندین نسلی که آنجا زندگی کردند تأثیر داشت. معروف ترین این دستگاه ها، تلسکوپ راس است که اوایل قرن نوزدهم توسط یکی از این ارل ها ساخته شد و در آن قرن رکورد بزرگترین تلسکوپ کل دنیا را داشت. این تلسکوپ رفلکتوری داشت که قطرش 72 اینچ بود و در آن زمان بسیار تحسین برانگیز بود. البته این تلسکوپ بخاطر اندازه باورنکردنی اش به نام لویاتان شناخته می شد.


2. دراکولا


احتمالاً دراکولا از افسانه ایرلندی ابارتاک الهام گرفته شده است.


این مورد شما را شگفت زده می کند؛ با آنکه بسیاری معتقدند که افسانه دراکولا از رمان مشهور برام استوکر از ولاد تپز ملهم شده است، ولی احتمالاً اصلاً چنین نیست. آن دسته از رمانیایی هایی که می خواهند نام ولاد را از این مسئله دور نگه دارند، باید بگوییم که شانس آوردید. برام استوکر در واقع در ایرلند زاده شد و در دوبلین بزرگ شد و در تمام عمرش یک بار هم در اروپای شرقی نبوده است. افسانه های ایرلندی شامل داستان هایی از افراد مهمی می شود که خون می نوشیدند. ولی اگر بخواهیم بطور خاص تر بگوییم، یک تاریخ دان معتقد است که افسانه یک جادوگر ایرلندی که به نام ابارتاک معروف بود منبع الهام دراکولا بوده است. در افسانه ها ابارتاک یک پادشاه خون آشام بوده است و در فولکلور ایرلند، دراکولا به معنای چیزی نزدیک به "خون بد" است.




3. هالووین


هالووین از یک فستیوال ایرلندی مشتق شده است.


اگر از تعطیلات هالووین خوشتان می آید، شاید ندانید که یک ایرلندی بود که این جشن را شروع کرد. سلتی ها این روز را روزی می دانند که دنیای ما و دنیای ارواح بیش از همیشه بهم متصل است و سامهین نامیده می شود. البته وقتی مسیحی ها این تعطیلات را به نام خود زدند، آن را به نام "All Hallows’ Eve” نامیدند و بعدها دوباره نام آن به "All Saints Day ("روز همه قدیسین") تغییر دادند.


4. شادروز


روز سنت پاتریک در ایرلند پرشکوه تر است.


در کل دنیا و بیشتر در ایالات متحده آمریکا، روز سنت پاتریک تبدیل به بهانه ای برای نوشیدن و عیاشی شده است. ولی در ایرلند که منشأ این روز است، به روش پرشکوه تر و رسمی تری جشن گرفته می شود. در واقع در ایرلند بیشتر به عنوان یک روز مقدس جشن گرفته می شود. البته بسیاری از نمایش ها و جشنواره های روز سنت پاتریک در ایرلند تحت تأثیر آمریکایی بوده است.




5. کاخ سفید


یک ایرلندی کاخ سفید را طراحی کرد.


در سال 1792 جرج واشینگتن و توماس جفرسون رقابتی ترتیب دادند تا ببینند که چه کسی می تواند محل اقامت رئیس جمهور آمریکا را بسازد و یک ایرلندی به نام جیمز هوبان برنده این مسابقه شد. جیمز هوبان نه تنها در ایرلند زاده شد، بلکه در زادگاهش معماری خواند. او نه تنها کاخ سفید را طراحی کرد، بلکه آن را ساخت و نه یک بار، بلکه دوبار. پس از آن که در سال 1814 کاخ سفید نابود شد، هوبان یک بار دیگر آن را طراحی کرد و ساخت. فقط یک ایرلندی واقعی می تواند اینقدر کله شق باشد.


6. مار


اینکه سنت پاتریک جزیره زمرد را از مارها خلاص کرد، درست نیست.


افسانه ها می گویند که سنت پاتریک جزیره زمرد را از مارها پاک کرد؛ این افسانه آنقدر معروف است که تقریباً همه معتقدند این واقعیت دارد. ولی کاملاً نادرست است. واقعیت این است که ایرلند هرگز مار نداشته است. به گفته پژوهشگران آخرین باری که ایرلند مار داشته احتمالاً مربوط به میلیون ها سال پیش می شود. عصر یخبندان همه مارها را کشت و وقتی یخ ها آب شدند، ایرلند از کشورهای دیگری که مار داشتند جدا شد. نکته اصلی اینجاست که تا آنجا که دانشمندان می گویند، در هیچ دوره ای از تاریخ ایرلند، مارها هرگز در کنار انسان ها زندگی نکردند.


7. جادو


وردی که در شعر معروف L’Engle وجود دارد از دعای سنت پاتریک مشتق شده است.


مادلن ال انگل که بخاطر داشتن ورد در مجموعه شعر خود مورد هجمه قرار گرفت، یک مسیحی بود و به شدت تحت تأثیر باورهای خود بود. در رمانش، A Swiftly Tilting Planet، مادرشوهر خواهر چارلز والاس به چارلز یک دعای قافیه دار یاد می دهد که او هم از مادربزرگ ایرلندی خود این دعا را یاد گرفته بود. طلسم سنت پاتریک با نام های بسیاری شناخته می شود و یک دعای محافظتی طولانی است که ربطی به این شعر ندارد.




8. ملکه دزدان دریایی


گریس اومالی، ملکه معروف دزدان دریایی، ایرلندی بود.


اگر از نام او متوجه نشدید، باید بگوییم که ملکه معروف دزدان دریایی، گریس اومالی، یک زن ایرلندی بود. گفته می شود که او زن بسیار شجاع و نترسی بود که هم در استراتژی جنگی و هم در سیاست مهارت داشت. او زن معروف و یک یاغی و دزد دریایی تمام عیاری بود که کسی جرأت رویارویی با او را نداشت. او با جنگیدن در خط مقدم همدوش با مردان دیگر مشهور شد و مردانش را به جنگ علیه دشمن فرامی خواند. افسانه ها می گویند که در یک جنگ، او در دریا وضع حمل کرد و روز بعد به جنگ تمام عیاری پیوست و علیه دشمنانش خروشید.


9. آمریکا


احتمالاً ایرلندی ها اول آمریکا را کشف کردند.


بعضی ها می گویند که کریستوفر کلمبوس اولین کسی بود که آمریکا را کشف کرد و در شعرها هم آمده که "در 1492، کلمبوس عازم اقیانوس آبی شد". بعضی ها هم می گویند که اولین بار وایکینگ ها یا شاید چینی ها آمریکا را کشف کردند، ولی یک افسانه دیگر هم هست. طبق این افسانه، یک راهب ایرلندی به نام سنت برندان عازم سفری شد تا بهشت را بیابد و پس از 7 سال، جزیره ای را کشف کرد که آنقدر بزرگ بود که حتی بعد از چهل روز نتوانستند به ساحل دیگر برسند. راهبان با این خبر به خانه برگشتند. این سفر احتمالاً در قرن ششم صورت گرفته است که قبل از کشف های دیگر آمریکا بوده است. البته این افسانه اثبات نشده است.




10. سنت پاتریک


سنت پاتریک در واقع ایرلندی نبود.


سنت پاتریک به عنوان سر قدیس ایرلند مشهور است و یک روز به نام او شده و دلیلی برای جشن گرفتن در بیشتر نقاط دنیاست. ولی سنت پاتریک علیرغم باور عمومی، در واقع ایرلندی نبوده است. سنت پاتریک پسر Romans بود که در بریتانیا زندگی می کرد. افسانه ها می گویند که او ربوده شد و به عنوان برده به جزیره زمر پد برده شد و در آنجا به چوپانی پرداخت. ولی جالب تر از همه تحقیقی است که توسط دانشگاه کمبریج انجام شد و نشان داد که این افسانه مشهور داستان متفاوتی دارد. طبق این تحقیق، او در واقع با میل خودش به ایرلند رفت و خودش برده فروشی می کرد تا مجبور نشود شغل تحصیلداری مالیات را برای رومان ها انجام دهد.


ویدیو مرتبط :
‫10 تا از واقعیت های جالب و باورنکردنی و 5 تای دیگه | Top 10 farsi‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

10 اتفاق جالب و خنده‌دار جام‌جهانی +عکس


جام‌ جهانی فوتبال در شرایطی به مراحل حساس خود رسیده که اتفاقات و لحظات خنده‌داری در این میان شکل گرفته است.