فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

گزارشی از وعده‌هایی كه به اهالی تئاتر داده‌ شد


سال 89 در حالی روزهای پایانی‌اش را سپری می‌كند كه همچنان بخشی از وعده‌های تئاتری عملی نشده‌اند. معرفی نشدن شورای تخصصی تئاترشهر، عدم انعقاد قرارداد با گروه‌های نمایشی، پرداخت نشدن نیمی از بودجه خانه تئاتر،عدم پرداخت كمك هزینه‌ی گروه‌های شركت‌كننده در جشنواره ملی جوان ایرانی، پرداخت نشدن بودجه دوازدهمین جشنواره تئاتر «تجربه»، برگزار نشدن سومین نشست خبری دبیر جشنواره تئاتر فجر و...تعدادی از وعده‌های به جای مانده تئاتر در سال جاری است.

هرچند مدیر اداره كل هنرهای نمایشی اعلام كرده بود شورای تخصصی تئاترشهر معرفی می‌شوند و این شورا از این پس برای این مجموعه برنامه‌ریزی می‌كنند، چنین اتفاقی نیفتاد تا جاییكه قرار شد اعضای این شورا، سال 90 معرفی شوند.

و حكایت عدم تسویه‌حساب با گروه‌ها؛ معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتگوهایش اعلام كرده بود تسویه حساب با گروه‌های نمایشی انجام می‌شود این وعده هم در حد حرف باقی مانده است. گروه‌های تئاتری حتی آنها كه نمایش‌هایشان را در ماه‌های آغازین امسال اجرا كرده‌اند، نه تنها تسویه حساب نكرده‌اند كه حتی قراردادی هم ندارند و این در حالی است كه پیش از این گفته شده بود گروه‌ها در حین تمرین ، قرادادهایشان را امضا خواهند كرد!

ضمن اینكه با وجود تاكید مسئولان مبنی بر اینكه قرارداد تیپ خانه تئاتر ملغی نمی‌شود و با وجود انتشار دیدگاه‌های اصلاحی خانه تئاتر درباره شیوه نامه جدید پرداخت دستمزدها، همچنان وضعیت اجرای قراداد تیپ مبهم به نظر می‌رسد.

محمد حیدری دبیر بیست و نهمین و سی‌امین جشنواره تئاتر فجر، دیگر مسئولی است كه وعده عملی نشده‌ای درباره برگزاری سومین نشست خبری جشنواره تئاتر فجر دارد. حیدری در نشست‌های خبری جشنواره تاكید كرده بود بعد از برگزاری جشنواره، شنونده دیدگاه‌های انتقادی خبرنگاران تئاتر خواهد بود حال باید منتظر بود تا در سال 90 به این وعده عمل كند.

مطابق روند هر سال، پرداخت نشدن بخشی از بودجه خانه تئاتر یكی دیگر از وعده‌های عملی نشده تئاتر در سال 89 است تا تنها تشكل صنفی تئاتری‌ها برای برگزاری برنامه‌هایی مانند هفته بزرگداشت روز جهانی تئاتر، دغدغه‌های مالی داشته باشد.

اما دانشگاه تهران هم بودجه جشنواره تئاتر «تجربه» را پرداخت نكرد و این جشنواره اوایل اسفند ماه در شرایطی برگزار شد كه مبلغ دو میلیون توان وام از دانشگاه تهران دریافت كرده بود و باید این وام را پس بدهد.

همچنین سازمان ملی جوانان با پرداخت نكردن بخشی از كمك هزینه‌های گروه‌های شركت‌كننده در جشنواره ملی جوان ایرانی به وعده‌هایش عمل نكرد.

در مراسم اختتامیه این جشنواره كه با حضور مسئولان برگزار شد، اعلام شد به تمام گروه‌هایی كه حتی آثارشان در مرحله بازبینی رد شده‌اند كمك هزینه‌ای به مبلغ 500 هزار تومان پرداخت خواهد شد كه بعدا علی سلیمانی دبیر جشنواره هم این موضوع را تایید كرد. اما بعد از یك ماه كه گروه‌ها ماجرا را پیگیری كردند مدام با این پاسخ روبرو شدند كه بودجه نداریم و در عین حال مسئولان جشنواره گفتند،چنین مطلبی را تایید نمی‌كنیم.

هر چند قرار بود امسال نخستین دوره جشنواره تئاتر «تهران» برگزار شود اما اعلام شد برگزاری این جشنواره از اسفند ماه به سال آینده موكول شده است.مسئولان این جشنواره كه مدام تاكید می‌كردند برگزار كننده نخستین جشنواره تئاتر خصوصی هستند اعلام كردند به دلیل تقاضاهای مكرر از سوی گروه‌های نمایشی، برگزاری جشنواره‌شان را به بهار 90 موكول كرده‌اند.

اما استعفای سید جواد هاشمی از سمت دبیری این جشنواره روند برگزاری این جشنواره را وارد مرحله‌ی جدیدی كرده است.

و در كنار این وعده‌های عملی نشده، وعده‌های دیگری همچون بازسازی تئاتر «نصر» به عنوان موزه تئاتر، تكمیل پروژه بازسازی مجموعه تئاترشهر، حمایت و ارایه نوبت اجرا به آثار جشنواره تئاتر دانشگاهی و... وعده‌هایی هستند كه از قبل باقی مانده‌اند.

منبع : ایسنا


ویدیو مرتبط :
گزارشی از نوع پوشش اهالی سینما در جشنواره فیلم فجر ٣٣

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

گزارشی از جشنواره بین المللی تئاتر فجر



 

 

 

جشنواره در حالی آخرین روز اجراهای خود را سپری كرد، كه تماشاگران زیادی برای استقبال از اجراهای راهی سالن های نمایشی شده بودند.



تماشاخانه ایرانشهر نیز یكی از شلوغ ترین روزهای خود را به خاطر اجرای « میز» نمایشی از لهستانی ها پشت سر می گذاشت .به طوری كه تعداد زیادی از تمشاگران در دوسانس این نمایش پشت در ماندند .همچنین از نمایش «خدا در آلتونا حرف می زند» نوشته محمد ابراهیمیان به كارگردانی مسعود دلخواه نیز با وجود تأخیری بیش از نیم ساعتی كه در اغاز دو نوبت اجرای خود داشت اما با استقبال تماشاگران مواجه شد.



محبوبه بیات، بهزاد فراهانی ، كاظم بلوچی ، محمد ابراهیمیان و حمیدرضا هدایتی از جمله بازیگران اصلی این نمایش هستند كه قرار است پس از جشنواره نیز اجرای عمومی شود.



با پایان اجرای نمایش "من، یک، هر کسی" از کره جنوبی شب در تالار وحدت ، این تالار در اختیار گروه كارگردانی مراسم اختتامیه جشنواره كه قرار است امشب در این تالار برگزار شود، قرار گرفت.هرچند روز گذشته نمایش «گالیله » داریوش فرهنگ به دلیل مشكل شخصی كه برای یكی از بازیگرانش پیش آمد اجرا نشد و تعداد زیا دی از تماشاگران كه برای دیدن اولین اجرای این جشنواره راهی تئاتر شهر شدند ،مجبور شدند امروز ساعت ۴ به دیدن این اجرا بروند ، اما شب گذشته بازهم تئاتر شهر تماشاگران زیادی بودف جمعی از این تماشاگران برای دیدن نمایش "ایرج ‌راد" كه پس از ۱۵ سال دوری از عرصه كارگردانی ،نمایش "عیش و نیستی" را شب گذشته در تالار چهار سو اجرا كرد، آمده بودند.این نمایش با استقبال خوب تماشاگران روبرو شد، به طوری که علاوه بر پر بودن تمامی صندلی‌ها، راهروهای میان آن‌ها، طبقهٔ دوم تالار چهارسو و نیز سه ردیف روی زمین و جلوی صحنه نمایش مملو از تماشاگران بود.این نمایش از ۱۳ بهمن‌ماه ساعت ۱۸:۳۰ در تالار چهارسو اجرای عمومی می‌شود.



جمع دیگری از این مشتاقان برای دیدن نمایش «دوازده» منی‍‍ژه محامدی به تالرا سایه امده بودند.این در حالی است كه از از اجرای نمایش جوانمتر ها مانند«داستان یک پلکان»به کارگردانی رضا گوران هم در تالار قشقایی استقبال شد. در این نمایش بازیگرانی چون صابر ابر، مهدی پاکدل، بهناز جعفری و امیر رضا دلاوری ایفای نقش می كردند. حضور این چهره‌ها باعث استقبال گسترده تماشاگران از نمایش شد. «شام آخر» نمایش از یك كارگردان جوان دیگر ، محمدر ضا كوهستانی از قم بود كه روز گذشته در كارگاه نمایش اجرا شد.



«مهدی مكاری» مدیر تالار مولوی هم نمایش « شرق غزل» را در این تالار اجرا كرد و خانه نمایش اداره تئاتر میزبان نمایش « این عسل شهد گلی است خونین است» به كارگردانی محسن رنجبر به عنوان اثر برگزیده همایش سراسری آیین های عاشورایی شد.«موشه رو كی می خوره» از امیر مشهدی عباس نیز به عنوان نمایشی وی‍ه كودكان در تالار هنر اجرا شد و «نمایشی برای جشنواره» هم به كارگردانی مجتبی رستمی فر در تماشاخانه مهر حوزه هنری اجرا شد و«اپرای مولوی » به اجرای خود در تالار فردوسی ادامه داد.



اجرای خیابانی نمایش "عطر زمان" لهستان ها شب گذشته در اخرین اجرای خود پس از ۴ شب بازهم تماشاگر داشت و پاركینگ تالار وحدت با وجد سرمای هوا مملو از علاقمندان این نمایش شده بود.


به طوری سه ردیف مقابل هم برای دیدن این نمایش ایستاده بودند. . از اجرای پرفورمنس"سیب" به کارگردانی هادی کمالی مقدم در آخرین روز از جشنواره استقبال فراوانی شد. «حافظه خفاش» نمایشنامه ای از فریباثمر بود كه در آخرین روز جشنواره در بخش نمایشنامه خوانی رو خوانی شد و «دانزن» برشت به عنوان اثر رادیویی در تالار استاد انتظامی اجرا شد.