فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

کامران تفتی و شباهت اش به بهروز وثوقی



اخبار , اخبار فرهنگی,شباهت کامران تفتی به بهروز وثوقی,تصاویر کامران تفتی و بهروز وثوقی

 

از عمده کارهای بازیگری تفتی می‌توان به خواب بیدار، خط، ستاره حیات، بی‌قرار، زیر هشت، سریال خط، ششمین نفر، بی صدا فریاد کن، راز پنهان، ولایت عشق، کارآگاهان، شهر دقیانوس، تاوان، دیوار، به هدف شلیک کن،... اشاره کرد.

 

کامران تفتی جزو بازیگرانی است که برای ایفای نقش‌هایش به ویژگی‌های رئالیستی توجه دارد و به همین دلیل نقش‌ها را ملموس و باورپذیر و خودش را درگیر قالب خاصی نمی‌کند و همه نوع نقشی اعم از خلافکار در (خواب و بیدار)، جوان لمپن و علاف در (رسوایی و گلوگاه) و یا پلیس و کارخانه‌دار و تاجر را بازی می‌کند و اغلب مخاطبان با نقش‌های خاکستری‌اش او را می‌شناسند. جنس بازی و فیزیک تفتی مناسب فیلم‌های مردانه و شخصیت‌های تا حدی زمخت و خشن و ضد قهرمان است.

تفتی در تئاتر هم در این سال‌های اخیر حضور موفقی داشته و «در نظمیه زنان» در نقش تاریخی و در نمایش «یادداشتی برای سهراب» نقش رئالیستی بازی کرده و هرازگاهی در نقش‌های تاریخی (تبریز مه آلود) هم بازی کرده است. تفتی با حضور در مجموعه «میکائیل» در نقش رشید بالانس خوبی در تقابل با شخصیت مثبت سریال به وجود می‌آورد. از عمده کارهای بازیگری تفتی می‌توان به  خواب بیدار، خط، ستاره حیات، بی‌قرار، زیر هشت، سریال خط، ششمین نفر، بی صدا فریاد کن، راز پنهان، ولایت عشق، کارآگاهان، شهر دقیانوس، تاوان، دیوار، به هدف شلیک کن، سلام بر عشق، رسوایی، مرگ کسب و کار من است و گلوگاه اشاره کرد. با تفتی درباره حضورش در سریال میکائیل و ویژگی‌های نقش رشید گفت وگویی انجام داده‌ایم.

در این چند سال اخیر متخصص ایفای نقش‌های خاکستری شده‌اید. پیشنهادات در این قالب بیشتر است یا انتخاب‌هایتان چنین شرایطی را به وجود آورده؟

صادقانه بگویم نقش‌های خاکستری بیشتر قلقلکم می‌دهند. فضای ذهنی شخصیت‌هایی که چند وجهی و خاکستریند برایم جذاب است و خوب می‌شناسمشان. اگر در پیشنهادات نقش مثبت یا منفی مطلق بوده تلاش کردم به جز موارد محدود نپذیرم و تلاش می‌کنم این نوع نقش‌های شناسنامه‌دار و درست و درمان را بازی کنم. نقش‌های خاکستری ویژگی مهمی که دارند این است که به زندگی نزدیک و همه ما طیف گوناگونی از ویژگی‌های مثبت و منفی داریم. بازی کردن این نوع نقش‌ها حالم را خوب می‌کند.

برای بازیگر پیدا کردن مابه‌‌ازای یک نقش خاکستری آسان‌تر است و می‌تواند در اطراف و دوستان و آشنایان به راحتی این نقش را ببیند.

حرفتان درست است و تماشاگر نباید فکر کند بازیگر سراغ کاراکترهایی می‌رود که از زندگی عادی مردم دور و مخاطب درکشان نمی‌کند. این نقش‌ها را دوست ندارم. نقشی مهم است که مردم آن را دیده باشند. البته کمی کارم سخت‌تر می‌شود زیرا مابه‌ازای بیرونی دارد و نمی‌شود هر طور خواستم بازی‌اش کنم؛ نه می‌توانم کم انرژی صرف کنم و نه می‌توانم غیر واقعی کارش کنم. به هر حال ایفای این نوع نقش‌ها در حکم راه رفتن روی لبه تیغ است. رشید سریال «میکائیل» که انصافا سعید نعمت‌اله خوب نوشته بود هم این طور بود. خوشحالم توانستم از این لبه تیغ به سلامت عبورکنم و نلغزم.

نقش خاکستری همیشه بازیگر را به چالش می‌کشاند؟

بله، همین طور است و باعث ایجاد تفکر در بازیگر می‌شود که مدام نگران قوام یافتن درست نقش باشد.

کار کردن با کارگردان کاربلد و خونسردی مثل سیروس مقدم چه ویژگی‌هایی دارد؟

این سومین همکاری‌ام با سیروس مقدم است. ایشان به قدری هوشمندانه و پرانرژی سر کار حاضر می‌شود که به همه عوامل روحیه و انگیزه می‌دهد. بازیگر در کاری که سیروس مقدم به عنوان کارگردان حضور دارد تکلیفش روشن است. البته در کنارش یک استاد نوشتن متن به نام سعید نعمت‌اله وجود دارد. همیشه با حضور این دو نام خیالم راحت است و دغدغه‌ای ندارم.

چقدر در ایفای نقش رشید وامدار ضد قهرمان‌های فیلم‌های موج نوی سینمای ایران در دهه پنجاه بودید؟

به متن فیلمنامه وفادار بودم و چیزی در دیالوگ و نوع آکسان‌گذاری اضافه و کم نکردم. تلاش کردم شعور و تاثیر من به عنوان بازیگر به این نقش کمک کند تا لباس واقعی بر تنش برود و مخاطب نقش را بپذیرد و غر نزند که غیرواقعی و ناآشناست. این‌که رشید وامدار ضد قهرمان‌های سینمای دهه پنجاه است با برنامه از قبل تعیین شده‌ای همراه نبود و سراغ کپی کاری نرفتم. با تمام عشق تلاش کردم واقعی بازی کنم و مردم دوستش داشته باشند.

در سکانس بیمارستان که رشید به دیدن برادرش می‌رود، بازی شما و نوع فیلمبرداری امیرمعقولی از راه رفتن شما تداعی کننده بازی بهروز وثوقی در فیلم «قیصر» است؟

اگر چنین شباهتی دیده شده خوشحالم. با عشق و علاقه این کار را کردم و برایم نکته بدی نیست. خیلی بازیگران جنس بازی بهروز وثوقی و سعید راد را دوست دارند. این بازیگران اسطوره‌های سرزمین و سینمای من هستند.

نوع بازی‌تان  سمت تقلید صرف از این نوع بازیگران نرفته بود؟

خوشحالم چنین نظری دارید. البته بهروز وثوقی تکرار شدنی نیست و هیچ بازیگری نمی‌تواند شبیه  او راه برود یا بازی کند.

تعادل بازی در «میکائیل» با بازی کامبیز دیرباز در مقابل شما در نقش مثبت به وجود آمد؟

کامبیز آن قدر درست بازی می‌کند که تعادل در تقابل بین دو قطب برای مخاطب قابل باور بشود و مخاطب دعوای پسر دایی و پسر عمه را بپذیرد.

علاقه رشید به برادرش واقعی است که از مرگش به شدت متاثر می‌شود یا از مرگ برادرش به عنوان یک بهانه برای دشمنی با میکائیل بهره می‌برد؟


به هر حال به برادرش تعلق خاطر دارد و در قسمت‌های بعد می‌بینیم که دلیل رفتارهای کینه‌توزانه و عقده‌های روانی‌اش چیست.

«میکائیل» به لحاظ ساختار و روایت داستان اثر حرفه‌ای و خوش ساختی محسوب می‌شود؟


بله. سعید نعمت‌اله و سیروس مقدم نویسنده و کارگردان کار به خوبی تقابل ماجراهای یک ملودرام خانوادگی و اجتماعی را با اتفاقات پلیسی هماهنگ کردند و تعلیق و شرایط مناسب و دراماتیک ماجرا به خوبی در این مجموعه روایت می‌شود.

واکنش مخاطبان درباره سریال «میکائیل» را چگونه ارزیابی می‌کنید؟


امیدوارم این مجموعه با اقبال مخاطبان و مسئولان روبه‌رو شود چرا که همه عشق و تلاش ما این بوده است که این کار را با حساسیت و کیفیت بالا و درجه یک بسازیم تا مردم به دیدن آن بیشتر ترغیب شوند.

معمولا نقش‌ها را با دقت انتخاب می‌کنید. برای انتخاب نقش چه رویه‌ای دنبال می‌کنید؟


برای نقشی که می‌پذیرم اهمیت زیادی قائل هستم. معتقدم باید خالق شخصیتی باشم که بدانم چه هدف و چه تاثیری دارد و کلام یا حتی سکوتش چقدر پیش برنده و اثرگذار است و می‌تواند در داستان اثرش را بر جای بگذارد.

 

اخبار فرهنگی - روزنامه صبا / برترین ها


ویدیو مرتبط :
شوخی با ستارگان(کامران تفتی)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

زبان سرخ فرزاد حسنی، سر سبز کامران تفتی!



تماشاخانه ایرانشهر؛ اینجا دیگر تبدیل به خانه امید و پاتوقی شده است برای خیلی از ستاره ها و چهره های سرشناسی که به هر دلیلی دوست ندارند فعلا در سینما و تلویزیون ایران حضور داشته باشند.
تماشا: مهناز افشار، صابر ابر، فرزاد حسنی، کامران تفتی، سحر دولتشاهی، ستاره پسیانی، طناز طباطبایی، حسن معجونی و ... این شب ها در یک عمارت جمع شده اند
تماشاخانه ایرانشهر؛ اینجا دیگر تبدیل به خانه امید و پاتوقی شده است برای خیلی از ستاره ها و چهره های سرشناسی که به هر دلیلی دوست ندارند فعلا در سینما و تلویزیون ایران حضور داشته باشند.
البته این فرصت اتفاق خوبی است برای همه آنهایی که دوست دارند ستاره های محبوبشان را از نزدیک ببینند و چند دقیقه ای رو دررو با آنها گپ بزنند و احتمالا آخر شب عکسی یادگاری با آنها را به خانه شان ببرند. ویژگی این روزهای تماشاخانه ایرانشهر این است که بسیاری از ستاره ها حاضر می شوند به خاطر عشق شان به تئاتر و حال خوبی که از این فضا نصیب شان می شود، روبروی یکدیگر بازی کنند.
شاید برای همین است که در این عمارت سه طبقه ای و کافه پر رفت و آمدش بارها گروه بازیگرانی دور یکدیگر گرد آمده اند که جمع کردنشان در یک کار سینمایی یا تلویزیونی به همین راحتی ها نباشد! در سالی که تنها چند نفس دیگر تا پایانش مانده اتفاقات بزرگی در تماشاخانه ایرانشهر افتاده است.

تئاتر فرزاد حسنی و کامران تفتی , تئاتر بازیگران مشهور
همین شب های سرد زمستانی اگر سری به آنجا بزنید حتما چهره های سرشناس زیادی از کنار شانه تان گذر خواهند کرد و اگر اهلش باشید چند کلامی با آنها هم صحبت خواهید شد؛ مهناز افشار، صابر ابر، فرزاد حسنی، طناز طباطبایی، سحر دولتشاهی، حسن معجونی، سعید چنگیزیان، الهام کردا، کامران تفتی و خیلی های دیگر گروه ستاره های این شب های ایرانشهر را تشکیل داده اند و خلاصه تنور رقابتی داغی بین آنها جریان دارد. چهارشنبه شب آیین افتتاحیه تئاتر «21 بار مردن در 30 روز» به کارگردانی صابر ابر بود که گزارش مفصل تر آن را در ادامه این مطلب می آوریم.

پنجشنبه شب اما تماشاخانه ایرانشهر میزبان چهره های بسیاری بود که آمده بودند اولین شب اجرای نمایش «یادداشتی برای سهراب» را جشن بگیرند و بعد از شنیدن صدای زنگ آغاز این نمایش برای کارگردان و گروه بازیگرانش بهترین ها را آرزو کنند. فرزاد حسنی، کامران تفتی، زری اماد و نگین ابدالی چهار بازیگر جدیدترین نمایش «اصغر خلیلی» کارگردان برجسته تئاتر ایران هستندکه با حضورشان «یادداشتی برای سهراب» را دیدنی کرده اند.

تئاتر فرزاد حسنی و کامران تفتی , تئاتر بازیگران مشهور
در مراسم آیین افتتاح نمایش «یادداشتی برای سهراب» را دیدنی کرده اند. در مراسم آیین افتتاح نمایش «یادداشتی برای سهراب» چهره های نام آشنا و پیشکسوت زیادی آمده بودند که حضورشان آمار کلیک شات های عکاسان را بیشتر از گذشته کرده بود.

تئاتر فرزاد حسنی و کامران تفتی , تئاتر بازیگران مشهور
دکتر مجید سرسنگی مدیرعامل خانه هنرمندان، محمدرضا آهنج، علیرضا زمانی نسب، کوروش سلیمانی، غلامرضا شهبازی و بسیاری دیگر از پیشکسوتان تئاتر ایران از جمله مدعوین این مراسم بودند که گرد هم آمدنشان عکاسان و خبرنگاران زیادی را به ایرانشهر کشانده بود. بعد از اعلام نیما کرمی که مجری مراسم افتتاح این نمایش بود، همه حاضران در سالن به دیدن نمایش «یادداشتی برای سهراب» نشستند. البته قرار بود این مراسم میزبان چهره دوست داشتنی سینمای ایران پرویز پرستویی نیز باشد اما او به دلیل حضور سر یک کار سینمایی در آخرین لحظات اعلام کرد نمی تواند خودش را به این مراسم برساند.

تئاتر فرزاد حسنی و کامران تفتی , تئاتر بازیگران مشهور
در قسمتی از این مراسم اصغر خلیلی، کارگرجدان اعلام کرد قرار است این نمایش مهرماه نیز در جشنواره بین المللی تئاتر تفلیس گرجستان به عنوان نماینده ایران حضور پیدا کند. فرزاد حسنی، کامران تفتی و زری اماد سه بازیگر اصلی «یادداشتی برای سهراب» اولین اجرای رسمی شان بعد از جشنواره تئاتر فجر را پنجشنبه شب در سالن استاد سمندریان ایرانشهر تجربه کردند و به گواه اکثر حاضران به خوبی از پس اجرای این نمایشنامه سیاسی برآمدند.

«یادداشتی برای سهراب» هر شب ساعت 18:30 در سالن سمندریان تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه می رود و داستان عذاب وجدانی را روایت می کند که کامران تفتی 34 سال است از آن رنج می برد. »یادداشتی برای سهراب» فرصتی است برای همه آنهایی که دلشان برای تیکه ها و دیالوگ های پرمعنا و خنده دار فرزاد حسنی تنگ شده است. مخصوصا که تکه ها و حرف های نیشدار فرزاد حسنی، بدجوری اعصاب کامران تفتی را نشانه می رود و در نهایت سرش را به باد می دهد.

تئاتر فرزاد حسنی و کامران تفتی , تئاتر بازیگران مشهور
«21 بار مردن در 30 روز» به صورت رسمی روی صحنه رفت

شهلا ریاحی، در افتتاحیه مهناز افشار و صابر

چهارشنبه شب برای صابر ابر، ستاره سینما و تئاتر، شب خاص و متفاوتی بود. این بازیگر توانا برای دومین بار، کارگردانی حرفه ای تئاتر را تجربه کرد. «21 بار مردن در 30 روز» دومین تجربه صابر ابر در کارگردانی تئاتر، با حضور جمعی از هنرمندان شناخته شده، منتقدان و روزنامه نگارها روی صحنه رفت. او پیش از این تئاتر «واوها و ویرگول ها» را روی صحنه برده بود. ابر در اجرای نمایش «21 بار مردن در 30 روز» از بازیگر سرشناس، مهناز افشار در کنار ستاره پسیانی استفاده کرده است. اولین حضور مهناز افشارت روی صحنه تئاتر «آمدیم، نبودید، رفتیم» به کارگردانی رضا حداد با حواشی بسیار و انتقادهای تند و تیز برخی از چهره های تئاتری همراه بود اما به نظر می رسد بازی پخته و مسلط او در این نمایش بتواند سختگیرترین منتقدان افشار را نیز قانع کند.

تئاتر فرزاد حسنی و کامران تفتی , تئاتر بازیگران مشهور
ستاره پسیانی، دختر آتیلا پسیانی و یکی از بازیگران تئاتری معروف، هم در این اجرا مهناز افشار را همراهی می کند اما افتتاحیه این نمایش در تماشاخانه ایرانشهر با حضور چهره های زیادی همراه بود. بازیگر با سابقه و پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون، شهرا ریاحی در افتتاحیه این تئاتر حضور پیدا کرد. شهلا ریاحی بازیگر، کارگردان، مترجم و نویسنده با سابقه تئاتر، سینما و تلویزیون با حضور در مجموعه تماشاخانه ایرانشهر، زنگ آیین افتتاح نمایش «21 بار مردن در 30 روز» به کارگردانیصابر ابر را نواخت. نیما کرمی، مجری این برنامه، در صحبت هایش یاد بزرگانی که در این سالن زنگ آیین افتتاح را نواختند گرامی داشت و گفت: «تاکنون بزرگانی چون زنده یاد حمید سمندریان، استاد عزت الله انتظامی، دکتر علی رفیعی، هما روستا، حمیدرضا افشار، ولی الله شیراندامی، پرویز پورحسینی، هادی مرزبان، منیژه محامدی و ... زنگ آیین آغازین بسیاری از نمایش ها را در تماشاخانه ایرانشهر به صدا درآورده اند و امشب نیز هنرمندانی نامی و با سابقه تئاتر، سینما و تلویزیون، استاد شهلا ریاحی زنگ افتتاح نمایش «21 بار مردن در 30 روز» را خواهند نواخت.»

تئاتر فرزاد حسنی و کامران تفتی , تئاتر بازیگران مشهور
در ادامه مراسم صابر ابر با دعوت مجری برنامه ضمن سلام و عرض ادب به هنرمندان، اهالی مطبوعات و مدعوین حاضر در مراسم گفت: «امشب برای من یکی از عزیرترین شبهاست زیرا بزرگواری به نام شهلا ریاحی زنگ افتتاح این نمایش را به صدا درخواهند آورد و همین امر برای من کافی است حتی اگر همین یک اجرا را داشته باشم.»

اما بالاخره نوبت شهلا ریاحی رسید که با دعوت مجری برنامه که او را مادر بزرگ سینمای ایران خواند با لبخند همیشگی اش در جایگاه حاضر شود. او با ابراز خرسندی از حضور در چنین مراسمی گفت: «همواره آرزوی شادی و سلامتی برای یکایک شما عزیزان دارم و امیدوارم جوانان همچون همیشه در تمامی عرصه ها به خصوص فرهنگ و هنر این مرز و بوم موفق و سربلند باشند.»

تئاتر فرزاد حسنی و کامران تفتی , تئاتر بازیگران مشهور
ریاحی چندین بار با هیجان و شادی زنگ آیین افتتاح را نواخت. اجراهای  نمایش «21 بار مردن در 30 روز» به کارگردانی صابر ابر به طور رسمی از ساعت 20:30 عصر چهارشنبه 25 بهمن ماه با حضور هنرمندانی چون پرویز پورحسینی، حمید پورآذری، محمد یعقوبی، آیدا کیخایی، رضا گوران، سجاد افشاریان، روح الله جعفری، اردلان شجاع کاوه، جواد اعرابی، الهام جعفری، هومن سیدی، جواد افشین نژاد، امیرحسین حریری، وحید لک، قاسم زارع، حبیب رضایی، عباس اقسامی، رضا معطریان، آزاده صمدی، ساره بیات، بابک برزویه، آروند دشت آرای و ... در سالن استاد سمندریان مجموعه تماشاخانه ایرانشهر آغاز شد.... / bartarinha.ir