فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

چرا جنتی حرفش درباره‌ی ممیزی را پس گرفت؟



کتاب‌فروشان تهران,علی جنتی, ممیزی قبل از چاپ

چرا جنتی حرفش درباره‌ی ممیزی را پس گرفت؟

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره‌ی علت پس گرفتن حرفش مبنی بر برداشتن ممیزی قبل از چاپ توضیح داد.

علی جنتی  مبنی بر این‌که گفته بودید ممیزی قبل از چاپ را برمی‌دارید، اما اخیرا حرف‌تان را پس گرفته‌اید، آیا فشار‌هایی از جاهای مختلف برای تغییر نظر شما صورت گرفته است یا خیر، گفت: در گذشته هم گفتیم ممیزی قبل از چاپ را برمی‌داریم و نگفتیم که کلا ممیزی را برمی‌داریم و اصلا نباید باشد.

 

گفتیم آن را به بعد از چاپ منتقل می‌کنیم تا این‌که آثار برای یک سال معطل مجوز نشوند. گفتیم این را خود ناشران با توجه به آشنایی که به قانون دارند، می‌توانند خودشان انجام دهند و چون خودشان بر روی این مسأله کار کرده‌اند، دیگر نیازی به ممیزی ما ندارد.

او ادامه داد: اما این‌که ما تصمیم گرفتیم ممیزی قبل از چاپ بماند، به دلیل واکنش ناشران به این موضوع بود. ناشران احساس‌شان این بود و آن را به شکل‌های مختلف اعم از نامه و مقاله‌هایی در رسانه‌ها نشر دادند‌. از طرف آن‌ها قابل پذیرش نبود که ممیزی به ناشران واگذار شود.

جنتی درباره این‌که‌ آیا با اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان تهران دیداری داشته و در این‌باره صحبت کرده است‌، حرفی نزد و در پاسخ به این سؤال که آیا به دلیل اعمال‌ فشارهایی حرفش را پس گرفته است، اظهار کرد: هیچ فشاری از هیچ کجا وارد نشده است.

وزیر ارشاد همچنین در پاسخ به این سؤال که نگرانی ناشران ناشی از شفاف نبودن قوانین ممیزی بوده که مسؤولیت این موضوع را نپذیرفته‌اند، متذکر شد: به هیچ وجه نمی‌توانیم قانون را آن‌قدر شفاف کنیم که دیگر هیچ‌گونه اعمال سلیقه‌ای در آن صورت نگیرد. خود ما هم که قانون دست‌مان است، باید دائما مراقبت کنیم که منجر به اعمال سلیقه شخصی نشود. دو نفر که یک کتاب را بررسی می‌کنند، هر کدام با سلیقه‌ای آن را می‌خوانند و این نیاز به مراقبت زیاد دارد تا کسانی که اهل این کار هستند و اطلاعات کافی دارند، آن‌ها بتوانند کتاب را بررسی کنند که تا اندازه‌ای از اعمال سلیقه شخصی جلوگیری شود.

جنتی در واکنش به این سؤال که حرف شما مبنی بر ادامه یافتن اعمال سلیقه در ممیزی کتاب خواهد بود، تصریح کرد: ممکن است هر کسی از قانون چیزی را برداشت کند. قانون اکنون در حد خودش شفاف است، ولی هر اندازه هم که شفاف باشد، باز در عین حال ممکن است سلیقه‌ای اعمال شود. شما یک رمان را دست دو نفر بدهید، نوع قضاوت‌های آن‌ها درباره آن اثر فرق دارد. ما باید سعی‌مان را بکنیم از افراد فرهیخته، شایسته،‌ اهل فضل‌، در رشته‌های مختلف تاریخ،‌ جغرافیا‌، فلسفه‌، کتاب کودک‌ و در تخصص‌های مختلف کمک بگیریم.

او همچنین درباره انتخاب معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متذکر شد: هنوز درباره انتخاب معاون فرهنگی به نتیجه نرسیده‌ام. به خاطر حساسیتی که این حوزه دارد و بسیار مهم است و مشکلات بحث کتاب به این حوزه برمی‌گردد، باید یک فرد کاملا آگاه‌، دانشمند و فرهیخته‌ این‌جا منصوب شود که ما دیگر دغدغه‌ای نداشته باشیم. با وسواس برخورد می‌کنیم و به نظرم این دقت بهتر از این است که ما با سرعت عمل کنیم و بعد دچار مشکلات بیش‌تر شویم.

وزیر ارشاد همچنین درباره این‌که آیا ترجیح می‌دهد از یک نویسنده آگاه به زیر و بم چاپ و نشر در معاونت فرهنگی استفاده کند یا آن‌طور که در دیدار با علما گفته‌، می‌خواهد یک روحانی را معرفی کند‌، اظهار کرد: این دو تا با هم قابل جمع است و می‌تواند یک شخصیت روحانی – حوزوی باشد و دستی هم بر قلم داشته باشد. این‌ها با هم منافاتی ندارند.

جنتی در ادامه درباره تولید داخلی کاغذ گفت؛ تلاش زیادی می‌شود از ظرفیت کارخانه‌های موجود حداکثر استفاده شود، چون برخی از این کارخانه‌ها پایین‌تر از ظرفیت‌شان کار می‌کنند.

 

کاغذی که در داخل تولید می‌شود، کاغذ رل است که برای روزنامه‌ها استفاده می‌شود، برای چاپ کتاب نیاز به وارد کردن کاغذ از خارج است. در این مرحله وارادت کاغذ تا چند سال دیگر اجتناب‌ناپذیر است. باید تلاش کرد تا کارخانه‌ی کارون راه‌اندازی شود، اما برای این کار باید سرمایه‌های بخش خصوصی را وارد این کار کنیم. دولت نمی‌تواند در شرایط فعلی تصمیم‌گیری کند.

وزیر ارشاد درباره‌ بازگشایی انجمن صنفی روزنامه‌نگاران هم گفت: باید بروید از معاونت مطبوعاتی (حسین انتظامی) بپرسید. /ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
توصیف جنتی در حضور حسن روحانی و علی جنتی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اظهارات جنتی درباره‌ی ممیزی، تاریخی است



اظهارات جنتی درباره‌ی ممیزی,علی باباچاهی,وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی

علی باباچاهی:
اظهارات جنتی درباره‌ی ممیزی، تاریخی است

مطمئنا تغییر مسؤولیت ممیزی از وزارت ارشاد و سپردن آن به ناشران، برایند اعتراض‌های آشکار و پنهان اهل قلم بوده است. بنابراین باید آن را به فال نیک گرفت، چون به موضوع ممیزی یک پاسخ تاریخی داده شده است.

علی باباچاهی با تاریخی خواندن اظهارنظرهای اخیر درباره‌ی برداشتن ممیزی پیش از انتشار، به وجود آمدن این رویکرد را برآیند اعتراض‌های آشکار و پنهان اهل قلم دانست.
 
این شاعر در گفت‌و‌گو با ایسنا، درباره اظهارنظر علی جنتی - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی - مبنی بر برداشتن ممیزی پیش از انتشار که پیش‌تر نیز از جانب رییس‌جمهور در رقابت‌های انتخاباتی مطرح شده بود، گفت:‌ مطمئنا تغییر مسؤولیت ممیزی از وزارت ارشاد و سپردن آن به ناشران، برایند اعتراض‌های آشکار و پنهان اهل قلم بوده است. بنابراین باید آن را به فال نیک گرفت، چون به موضوع ممیزی یک پاسخ تاریخی داده شده است.
 
او در ادامه افزود: مطمئنا جبر زمان باعث این تغییر رویکرد شده است، اما من فکر نمی‌کنم این مسأله به همین سادگی ختم شود، چون ممیزی در این صورت از بین نمی‌رود، بلکه به دیگری سپرده می‌شود و این یعنی انتقال نظارت. بنابراین خواسته یا ناخواسته ناشران مجبورند بر آثار نظارت کنند و باید این را درنظر داشت که در هر نظارتی قدرتی به چشم می‌خورد.
 
باباچاهی همچنین گفت: باید درنظر گرفت که یک ناشر حتا ناشر حرفه‌یی در همه زمینه‌ها صاحب‌نظر نیست، به همین خاطر اگر ممیزی به دست ناشران سپرده شود، لازم است عده‌ای از نویسندگان و شاعران به عنوان مشاوران ناشر در حوزه ممیزی فعالیت کنند.
 
او با بیان این‌که در سپردن مسؤولیت نظارت بر ممیزی به ناشران خواه ناخواه به صاحبان آثار نسبت به ناشران هرچند به غلط، حسی شبیه به حس ممیزان ارشاد دست می‌دهد، اضافه کرد:‌ خود ناشران باید از این پل صراط حساس به نوع خیلی ظریفی عبور کنند که نه حق مؤلف‌ها زیر سؤال برود و نه خودشان طور دیگری جلوه کنند. من اسم این مرحله را مرحله بحران می‌گذارم، اما تصورم از بحران منفی نیست، چون بحران می‌تواند عامل یک زایش باشد. امیدوارم این بحران به خوبی و میمنت تولد زیبایی را برای اهالی فرهنگ و قلم داشته باشد./ایسنا