فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

چرا اصرار داریم سریال مناسبتی بسازیم؟!



اخبار فرهنگی و هنری - چرا اصرار داریم سریال مناسبتی بسازیم؟!

آنچه که مدت‌هاست مرا به فکر انداخته این است که وقتی می‌توانیم با فراغ بال یک سریال خوب بسازیم وهمان کار را در مناسبتی مثل ماه رمضان پخش کنیم، چرا حتما اصرار داریم سریال مناسبتی برای تلویزیون بسازیم.

پروانه معصومی که نسبت به ساخت سریال‌های مناسبتی تلویزیون انتقاد دارد‌، می‌گوید: مهم‌ترین حرفم درباره‌ی ساخت سریال‌های مناسبتی همچون رمضان، این است که اصلا چه لزومی دارد سریال مناسبتی بسازیم وقتی خوب هم از آب درنمی‌آیند؟


این بازیگر سینما و تلویزیون در این زمینه تاکید کرد: آنچه که مدت‌هاست مرا به فکر انداخته این است که وقتی می‌توانیم با فراغ بال یک سریال خوب بسازیم وهمان کار را در مناسبتی مثل ماه رمضان پخش کنیم، چرا حتما اصرار داریم سریال مناسبتی برای تلویزیون بسازیم و چه لزومی دارد وقتی فقط چند ماه مانده به این ایام، با عجله سریال بسازیم؟ مساله‌ای که همیشه برایم عجیب بوده این است که مدام می‌گویند برای مناسبت ماه رمضان و... کار می‌سازیم! این در حالی است که وقتی می‌شود از قبل یک کار خوبی را آماده کرد چرا فشرده باید کار کنیم.

 

اخبار,اخبار فرهنگی,سریال های ماه رمضان

  پروانه معصومی در ملکوت

 

وی که در سریال‌های رمضانی چون «ملکوت‌»، «مثل هیچ کس» و «راز پنهان» ایفای نقش داشته‌، ارزیابی‌اش از سریال‌های ماه رمضان امسال را اینگونه ارائه داد: از سریال‌های امسال تلویزیون خیلی خوشم نیامد چرا که معتقدم سریال‌ها باید مثل زندگی آدم‌ها باورپذیر باشند. متاسفانه سریال‌هایمان یا آنچنان با شکوه و پر زرق و برق می‌شوند که اصلا نمی‌دانیم کجا هستند و یا خیلی رده پایین هستند. در کل من فکر می‌کنم سریال‌های مناسبتی تلویزیون حد وسط ندارند.


این بازیگر پیشکسوت همچنین با انتقاد از یکی از سریال‌های رمضانی تلویزیون خاطرنشان کرد: دلم نمی‌خواهد اسمی از سریال‌ها ببرم ولی در کل تا به حال هیچکدام برایم جذابیتی نداشتند. یکی از سریال‌های امسال از نظر من اصلا بازی‌های خوبی نداشت، به نوعی که گاهی بعضا دیده می‌شود وقتی دیالوگی از سوی بازیگر خوانده می‌شود، صدا و چهره به هیچ عنوان با هم همخوانی ندارند که این خیلی وحشتناک است.


او سپس به سریال‌هایی همچون «مثل هیچ کس» و «ملکوت» اشاره کرد و گفت: به عنوان مثال سریال‌ «مثل هیچ کس» و «ملکوت» که هردو از مجموعه‌های رمضانی تلویزیون بودند، از جمله کارهای باورپذیر محسوب می‌شوند که مردم آنها را باور کرده بودند و به نوعی بیننده با آنها همذات‌پنداری می‌کرد.


معصومی در پایان گفت‌وگوی خود با ایسنا درخصوص کارهای جدیدش برای تلویزیون گفت: فعلا کار جدیدی برای تلویزیون ندارم. اخیرا برای بازی در یکی از سریال‌های رمضان پیشنهاد داشتم اما به دلیل اینکه باید چیزی حدود سه ماه از خانه‌ام در شهر گیلان دور می‌ماندم و در تهران می‌ماندم، نتوانستم این پیشنهاد را بپذیرم.

اخبار فرهنگی و هنری - ایسنا


ویدیو مرتبط :
چگونه سریال ماه رمضان بسازیم !

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

شاهکار تلویزیون در شب قدر: سانسور سریال مناسبتی!



فرهنگی,سریال های شب قدر,سانسور سریال های شب قدر

 

احتمالا این تنها در سیمای جمهوری اسلامی اتفاق می افتد که بیت المال را برای شبهای قدر هزینه کنید و خروجی طوری باشد که برای پخش مجبور باشید سانسورش کنید!

در شبهای قدر دو سریال مناسبتی از تلویزیون پخش شد؛ «نیاز» و «ساعت صفر». هر دو هم مثل همیشه سوژه قدیمی و نخ نماشده ای داشت و «توسل» و دین داری را در نازل ترین سطحش مطرح کرد و از ماجرای مسخره برخورد یک فقیر به یک پولدار و پولدار خوب و متحول شده استفاده کرده بود.

بررسی اینکه این سریال ها چقدر مخاطب داشتند، باشد برای بعد، اما اینکه تلویزیون مدعی بی پولی - که تمام ثانیه هایش را دارد چوب حراج می زند و به بهانه نداشتن بودجه، هم هنر را فدا می کند و هم برخی اوقات کاسبی می کند - از بیت المال هزینه کند برای سریال مناسبتی شب قدر و هیچ نظارتی روی تولیدش نداشته باشد؛ شاهکار است.

در هر دو سریال شخصیت هایی حضور داشتند که به محض ورود به کادر تلویزیون، تصویر «سیاه و سفید» می شد! به لطف هنر آرایش این خانم ها و بی حساب و کتاب بودن تولید سریال، تماشاگر باید برای دقایقی سریال سیاه و سفید تماشا می کرد و شدیدا هم تحت تاثیر قرار می گرفت!

نکته جالب اینجاست که همه این سریال ها ناظر تولید دارد، کارشناس مذهبی دارد و لابد جلسات متعدد طرح و سوژه و پیش تولید و...

خروجی سریال ها اما به وضوح نشان می دهد
یک: تلویزیون ما همچنان بر اساس پارتی و رابطه تولید برنامه می کند و تکرار اندر تکرار موید این بی ضابطه بودن است.

دو: هنوز هم پرکردن آنتن مهم است و نه چگونه پرکردن آن!

سه: نظارت در تلویزیون به نظارت در پخش خلاصه می شود و قبل از آن گویا کسی به کسی نیست.

چهار: تولید در تلویزیون یعنی پول، پول بدهید می سازیم؛ طنز، درام، مناسبتی، سیاسی و...یعنی تلویزیون ما اینقدر آدم حرفه ای همه کاره دارد!

کاش صداوسیما شهامت داشت و ریز هزینه های تولید این دو مجموعه و البته تمام برنامه های سازمان را منتشر می کرد تا مردم هم در جریان باشند بیت المال چگونه ریخت و پاش می شود.

خدا کند رییس محترم صداوسیما، که نشان داده حواسش به فرمان هست؛ اگر خواست تذکری به معاون سیما و این دو سریال ضعیف و البته منفی بدهد، یکماه بعد خبرش درز نکند چرا که این دوستان شب قدر ملت را با «آرایش غلیظ» خراب کردند!

راستی خنده دار نیست یک سریال 5 قسمتی با یک سوژه تکراری 4 نویسنده و یک سرپرست نویسندگان داشته باشد؟! بی پولی را باور کنیم یا دم خروس سریال «نیاز» را؟

 

اخبار فرهنگی - خبرآنلاین