فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

پوشش زنان در دوران هخامنشیان چگونه بود؟



هخامنشیان,پوشش زنان هخامنشی,نحوه پوشش زنان در دوره هخامنشی لباس زنان در دوران هخامنشیان معمولا ساده و بلند بوده است

 

پوشش زنان در دوران هخامنشیان چگونه بود؟
پوشش زنان در جهان، به دوران پیش از تاریخ باز می‌گردد و همچنین از دیدگاه باستان‌شناسی پیدایش حجاب به دوران پیش از مذاهب باز می‌گردد، بنابراین مذهب را نمی‌توان عامل پیدایش حجاب دانست. برپایهء متون تاریخی در بیش‌تر تمدن‌ها و ادیان جهان، در میان زنان حجاب معمول بوده‌است.

 

هرچند فراز و نشیب زیادی داشته‌است و گاه به میل حاکمان وقت، بیش‌تر یا کم‌تر شده‌است ولی هرگز به طور کامل از میان نرفته‌است.اكنون به بررسی پوشش زنان در دوره ی هخامنشیان می پردازیم كه اولین حضور استفاده از چادر در ایران در زمان هخامنشیان بوده است که البته زنان بلند پایه دربار همچون شاهزادگان از آن استفاده می کردند. در مورد پوشاک خاص زنان در دوره هخامنشیان آمده است: «از روی برخی نقوش مانده از آن زمان، به زنان بومی برمیخوریم که پوششی جالب دارند. پیراهن آنان پوششی ساده و بلند یا دارای راسته چین و آستین کوتاه است.


به زنان دیگر آن دوره نیز برمی خوریم که از پهلو به اسب سوارند. اینان چادری مستطیل شکل، بر روی همه لباس خود افکنده و در زیر آن، یک پیراهن با دامن بلند و در زیر آن نیز، پیراهن بلند دیگری تا به مچ پا نمایان است.»
یافته‌های پژوهشی نشان می‌دهد که زنان ایران زمین از زمان مادها (که نخستین ساکنان آریایی ایران زمین بوده اند) حجاب کاملی شامل پیراهن بلندچین دار و شلوار تا مچ پا و چادر و شنلی بلند روی لباس‌ها، داشته اند. این حجاب در دوران سلسله‌های مختلف پارس‌ها نیز معمول بوده است.


تصویر به جا مانده بر روی تخته سنگهای دوره هخامنشی نشان می‌دهد که شباهتی بین لباس زنان و مردان پارسی وجود داشته است. زنان پارسی به جز لباس شبیه آنچه ملکه می‌پوشیده، لباس دیگری نیز داشته اند، پیراهن آنان پوششی ساده، بلند یا دارای راسته چین و آستین کوتاه بوده که دامن از زانو به پایین شرابه‌هایی از مچ پا آویزان داشته، علاوه بر اینها زنان پارسی از چادر نیز استفاده می‌کردند، و آنرا بر روی تن خود می‌انداختند به طوری که تمام لباسهای زیر را می‌پوشانید. نقوشی که روی فرش پازیریک که در سیبری پیدا شده و آنرا مربوط به ایران در دوران هخامنشی می‌دانند، این مطلب را تصدیق می‌کند زیرا زنانی که بر روی این فرش نقش کرده اند پوششی سر اندر پا چیزی شبیه چادر روی همه پوشاک خود داشته اند.


در دوران هخامنشیان هنگامی که خشایارشا در مجلسی از ملکه «وشی» ایرانی خواست تا عریان به مهمانی حاضر شود تا حاضران زیبایی اندام او را ببینند، او به این کار تن نداد و همین باعث شد تا عنوان «ملکهء ایران» را از دست دهد، در حالی که «استر» یهودی به انجام این کار پرداخت.

 

هخامنشیان,پوشش زنان هخامنشی,نحوه پوشش زنان در دوره هخامنشی   اولین حضور استفاده از چادر در ایران در زمان هخامنشیان بوده است

 
ویل دورانت دربارهء زنان در دوران هخامنشیان می‌گوید: «زنان طبقات بالای اجتماع جرأت آن را نداشتند که جز درتخت روان روپوش دار از خانه بیرون بیایند. هرگز به آنان اجازه داده نمی‌شد که آشکارا با مردان اختلاط کنند. زنان شوهردار حق نداشتند هیچ مردی را، حتی پدر یا برادرشان باشد، ببینند. در نقش‌هایی که درایران باستان برجای مانده، هیچ صورت زنی دیده نمی‌شود و نامی از ایشان به نظر نمی‌رسد.»


لباس بلند و پر چینی که در نگاره های تخت جمشید به چشم می خورد و شاه نیز آن را بر تن دارد ، لباس مشخص دوره هخامنشی است و کوروش بنیان گذار این سلسله این لباس را از مادها كه نخستین دولت ایرانی آریایی و دولت قبل از هخامنشیان بودند گرفته بود و تمامی کارکنانش را متقاعد کرده بود که آن را بر تن کنند . ظاهرا او معتقد بود که این لباس نقص بدن اشخاص را می پوشاند و آدمی را زیبا و بلندبالا نشان می دهد این راز لباسهای چین دار بسیار بلندی است که انتهای آن روی زمین کشیده می شده است.

 

لباس چین دار هخامنشی برای حرکات پر جنب و جوش ، برای سفر ، شکار و جنگ و بطور کلی برای هر نوع کار بدنی آزاد، مثلا : کار در کارگاه ها، لباس چندان مناسبی نبوده و در نتیجه به هنگام کار شلوار نیم تنه و ردا می پوشیدند این نوع لباس لباسی عیلامی، قدیمی ترین تمدن ایرانی و قبل از مادها  و احتمالا لباس ملی ایرانیان بوده است . قبل از زمان هخامنشی ، وجود هیچ نوع شلواری قابل اثبات نیست و به جای شلوار چکمه به پا می کردند که همیشه مانند کفش بند دار ، گره ای در قسمت جلو داشت.
در آن زمان گرانترین لباس ها، رداهای پر بهای ایران بوده، با بافتی محکم و پوشیده از پولک های طلایی.

منبع : tebyan.net


ویدیو مرتبط :
زنان ایرانی در دوران هخامنشیان بسیار حیرت انگیز

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سرقت 100 میلیونی از خانه مرد کارخانه دار با پوشش زنان



سرقت 100 میلیونی از خانه مرد کارخانه دار با پوشش زنانه

اخبار حوادث - کارگر اخراجی که با پوشش زنانه به خانه مرد کارخانه دار دستبرد 100 میلیونی زده بود در جریان ردیابی های پلیسی شناسایی و دستگیر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، پنجم اردیبهشت امسال فردی در تماس تلفنی با مرکز فوریت های پلیسی 110 به مأموران اعلام کرد که منزلش توسط سارق یا سراقین مورد سرقت قرار گرفته و نزدیک به 100 ملیون تومان سکه و طلا از منزلش به سرقت رفته است .

با حضور مأموران کلانتری 122 دربند در محل سرقت واقع در زعفرانیه ـ خیابان آصف و تأیید خبر سرقت ، موضوع به پایگاه یکم پلیس آگاهی اعلام و تیم بررسی صحنه سرقت در محل حاضر شد .

با حضور کارآگاهان و تیم بررسی صحنه سرقت پلیس آگاهی در محل و انجام بررسی از محل سرقت مشخص شد که سرقت از نوع داخلی است و سارق یا سارقین با اطلاع دقیق از غیبت مالباخته و همچنین اطمینان از نگهداری اموال باارزش در خانه ، اقدام به سرقت کرده اند .

با تشکیل پرونده مقدماتی با موضوع "سرقت منزل"و به دستور شعبه 5 بازپرسی دادسرای ناحیه 1 تهران ، پرونده جهت رسیدگی تخصصی در اختیار پایگاه یکم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت .

با ارجاع پرونده به پایگاه یکم ، مالباخته در اظهارات خود به کارآگاهان گفت : عصر چهارم اردیبهشت به همراه دیگر اعضای خانواده و برای شرکت در مراسم جشن تولد فرزند یکی از دوستان خانوادگی ، از خانه خارج شده و حدود ساعت 1 و 30 دقیقه بامداد به منزل بازگشتیم . در منزل کاملا بسته بود و هیچگونه اثری که نشان از تخریب داشته باشد ، بر روی در خانه وجود نداشت اما زمانیکه وارد شدم ، در کمال تعجب متوجه بهم ریختگی لوازم شده و پس از کمی بررسی متوجه سرقت سکه های طلا ،  جواهرات اعضای خانواده و همچنین مدارک شناسایی و برخی قراردادهای کاری کارخانه ، شدم .

کارآگاهان پایگاه یکم در ادامه رسیدگی به پرونده ، اقدام به بررسی تصویر بدست آمده از دوربین های مداربسته پیش بینی شده در مجتمع مسکونی کردند. تصاویر فردی را نشان می داد که حدود ساعت هشت شب و با پوشش زنانه ، با استفاده از کلید وارد ساختمان شده و در کمتر از 10 دقیقه از ساختمان خارج و ضمن سوار شدن به یک دستگاه خودرو سمند از محل خارج شده است .

در ادامه رسیدگی به این پرونده ، مالباخته بار دیگر ضمن مراجعه به پایگاه یکم پلیس آگاهی تهران به کارآگاهان عنوان داشت :فرد ناشناسی با تلفن همراهم تماس گرفته و مدعی شده است که در صورت پرداخت پول حاضر است تا اسناد و مدارک شناسایی سرقت شده از منزلم را بازپس دهد.بلافصله آموزش های لازم به مالباخته ارائه شد و سرانجام با انجام تحقیقات پلیسی ، کارآگاهان موفق به شناسایی و دستگیری فردی به نام "نوید . ج"شدند .

با شناسایی و دستگیری "نوید . ج"و حضور مالباخته در پایگاه یکم جهت مواجهه حضوری با متهم ، بلافاصله "نوید . ج"به عنوان کارمند اخراجی کارخانه مالباخته مورد شناسایی قرار گرفت .

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

مالباخته پس از شناسای متهم در اظهارات خود به کارآگاهان گفت : نوید به عنوان کارمند در کارخانه تولیدی پوشاک مشغول به کار بود تا اینکه به من اطلاع داده شد که او به مصرف موادمخدر از نوع شیشه اعتیاد پیدا کرده است . چندین بار در این خصوص به وی تذکر دادم اما زمانیکه با بی تفاوتی نوید در خصوص عدم ترک مصرف موادمخدر روبرو شدم ، به ناچار در حدود شش ماه پیش مجبور به اخراج او از کارخانه شدم.

در ادامه تحقیقات متهم نیز به ناچار لب به اعتراف گشود و در اظهارات خود به کارآگاهان گفت :  زمانیکه مالباخته از موضوع اعتیاد من اطلاع پیدا کرد و مرا به اخراج تهدید کرد قبل از آنکه از کارخانه اخراج شوم ، در یک فرصت مناسب دسته کلید صاحب کارخانه را سرقت کرده و دسته کلید دومی را تهیه کردم . در طول مدتی که در کارخانه مشغول به کار بودم از محل زندگی و وضعیت مالی خوب مالباخته اطلاعات دقیقی داشتم تا اینکه موضوع اخراج از کارخانه پیش آمد . پس از اخراج ، چندین ماه به عنوان کارگر ساده در نمایشگاه های مبل فروشی منطقه یافت آباد مشغول به کار بودم و در طول این مدت نیز چندین بار با سرقت کارت های عابر بانک متعلق به صاحبان نمایشگاه های مبل و بدون آنکه آنها متوجه برداشت از حساب های عابر بانک خود شوند ، اقدام به برداشت پول از حساب آنها می کردم تا اینکه پس از گذشت نزدیک به 6 ماه از زمان اخراج ، تصمیم به سرقت منزل مالباخته گرفتم . چندین روز در نزدیکی محل زندگی مالباخته منتظر زمانی مناسب برای سرقت بودم تا اینکه سرانجام چهارم اردیبهشت، زمانیکه مالباخته به همراه تمامی اعضای خانواده اش از خانه خارج شد ، با استفاده از چادر زنانه ای که از قبل و برای استفاده در سرقت تهیه کرده بودم ، وارد مجتمع مسکونی و خانه مالباخته شده و پس از سرقت نیز با همان وضعیت پوشش زنانه از خانه خارج شدم.

سرهنگ کارآگاه رحیم   فرزام - رئیس پایگاه یکم پلیس آگاهی تهران بزرگ -با اعلام این خبر گفت : با توجه به اعترافات صریح متهم به سرقت منزل مالباخته و ارتکاب سرقت های متعدد از صاحبان نمایشگاه های فروش مبل در منطقه یافت آباد ، قرار قانونی از سوی مقام قضایی صادر و متهم جهت انجام تحقیقات تکمیلی در اختیار پایگاه یکم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفته است./مهر