فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

هیچ منعی برای حضور مهران مدیری در تلویزیون نیست/ «شب‌های برره» شبی یک میلیارد تومان به صدا و سیما پول می‌‌رساند



مهران مدیری,حضور مهران مدیری در تلویزیون

مهران مدیری کمدی سینمایی تک‌شخصیتی با بازی سیامک انصاری می‌سازد؟

هیچ منعی برای حضور مهران مدیری در تلویزیون نیست/ «شب‌های برره» شبی یک میلیارد تومان به صدا و سیما پول می‌‌رساند

خشایار الوند فیلمنامه نویسی که در سالهای اخیر به عضور ثابت گروه سریال سازی مهران مدیری بدل شده در تازه ترین گفتگوی خود که با دنیا خمامی در روزنامه «تماشا» انجام شده خبری جالب را درباره فیلمی تک شخصیتی که بناست توسط مهران مدیری ساخته شود بیان کرده است. متن کامل گفته های الوند را در ادامه می خوانید:

*بالاخره شما و گروه مهران مدیری کی با تلویزیون آشتی می‌کنید؟

ما با تلویزیون قهر نکردیم. تک تک بچه ها عاشق کار کردن در تلویزیون هستند. نمی‌شود کتمان کنیم که مخاطب تلویزیون بی‌اندازه است. اما الان تلویزیون نه بودجه دارد و نه مدیران علاقه‌ای به کار کردن ندارند. خب مسئله بودجه را می شود به راحتی حل کرد.

*با توجه به اینکه تلویزیون الان دوره ورشکستگی خود را طی می کند چرا شما با اسپانسرهای شخصی و سرمایه گذارانی که قطعاً می خواهند با مدیری کار کنند سریال نمی‌سازید؟

ما خودمان اولین گروهی بودیم که تبلیغ درون برنامه‌ای را به تلویزیون آوردیم. در زمان «باغ مظفر» این اتفاق افتاد و ما می خواستیم «قهوه تلخ» را به همین شکل در تلویزیون بسازیم. اما مسئولین بازرگانی تلویزیون مخالفت کردند و گفتند ما 13روز این کار را کردیم و با تهیه‌کننده برای 90 قسمت «قهوه تلخ» به نتیجه نرسیدند.

من نظرم این است که تلویزیون بیاید آنتن را بفروشد و به افراد بگوید مثلاً‌ تو بیا و یک سریال 20قسمته 45 دقیقه‌ای به ما بده البته با حفظ ضوابط تلویزیون.

در آن صورت هرکسی مجبور می شود هم کارهای تبلیغاتی و بازرگانی پروژه اش را برعهده بگیرد وهم با بهترین کیفیت کارش را تحویل بدهد تا از بازار رقابت عقب نماند.

*با عوض شدن مدیر شبکه سوم در مدیریت جدید کورسوی از امید نمی‌بینید؟

ببینید من بعید می دانم اتفاق خاصی افتاده باشد چون سیاست ها هنوز همان است و تغییری نکرده فقط آدم‌ها عوض شدند.

هیچ منعی برای حضور مهران مدیری در تلویزیون نیست، نه برای او نه برای هیچ کدام از اعضای تیم ما و نه برای من.

خود من به شخصه با محسن طنابنده سری اول «پایتخت1» را نوشتم. اما مشکل اینجاست که یک مدیر می‌اید و از قیافه من خوشش نمی‌اید و مدیر دیگر به نظرش من چهره جذابی دارم! مسائل در تلویزیون منطقی نیست، سلیقه‌ای است.

*اگر سازمان با مهران مدیری مشکلی ندارد پس چرا تیزرهای «تهران 1500» بدون تصویر او پخش می شد؟

اگر سازمان با مشکلی داشت در برنامه «سین مثل سریال» من را دعوت نمی کردند و سریال‌های آقای مدیری اول نمی‌شد. این مسئول بازرگانی سازمان است که باید پاسخگو باشد که چرا چهره مدیری را در تیزرهای «تهران 1500» نمایش نمی داد. فکر می‌کنم هنوز به خاطر «قهوه تلخ» با ما مشکل دارند.

اگر «قهوه تلخ» در تلویزیون پخش می‌شد من به جرات می گویم که تهران موقع پخش آن تعطیل می شد. آخر جایزه ما که توانستیم مخاطب را سرگرم کنیم در این همه سال چیست؟

ما در زمان پخش برره 90 شب گرانترین باکس آگهی تاریخ تلویزیون را پرمی کردیم. شبی یک میلیارد تومان به خاطر پخش «برره» به سازمان پول می رسید. اما آخرش چی شد؟ خود ما 5ماه بعد پولمان را گرفتیم.

نمی‌شد از آن 100میلیارد تومان پول 1میلیاردش را بین بچه‌ها تقسیم کنند و بگویند دسستان درد نکند که کاری کردید مردم از ماهواره کنده بشوند! ما با این همه سود مالی که برای تلویزیون داشتیم باید برای کار بعدی دوباره برویم ته صف؟ !

*به عنوان دوست و نویسنده اغلب کارهای مهران مدیری فکر می کنید چقدر از شکست فعلی تلویزیون به خاطر نبود آدمهایی مثل مدیری یا عطاران است؟

در اینکه مخاطب تلویزیون ریزش کرده شکی نیست. یکی از دلایلش این است که آدمی مثل عطاران که در سینما برای هرفیلم 100-150میلیون تومان دستمزد می گیرد و در سال 4تا کار انجام می دهد چه دلیلی می بیند با 40تومان بیاید در تلویزیون کار کند؟

به نظر من کار خوب از مدیر خوب برمی‌اید. این تشخیص درباره بعضی‌ها وجود ندارد که رضا عطاران و مهران مدیری با بقیه فرق دارد و عدالت را درباره این آدم‌ها رعایت نمی‌کند.

می خواهم ببینم مدیران متوجه فقدان این آدم ها در تلویزیون نمی شوند؟ وقتی مهران مدیری در تلویزیون نیست وودی آلن جایش را گرفته؟ ! عطاران نیست که داره «خنده بازار» پخش می شه! پس باید به این نتیجه رسید که شما آدم‌های قدرشناسی نیستید.

والله باور کنید اگر ما «برره» را در امریکا می ساختیم الان تک تک ما در «بورلی هیلز» خانه داشتیم! یک خبرنگار خارجی آمده بود ایران اصلاً باورش نمی شد که هرشب 40میلیون نفر «برره» را می بینند.‌ای رکورد باورنکردنی است؛ فقط اسکار و فینال اروپا می تواند اینقدر بیننده داشته باشد.

*نکته خیلی بدی هم که وجود دارد این است که ممیزی ها به جای اینکه کمتر شود بیشتر می شود. سریال «بزنگاه» بازپخش می شود و در بازپخشش کلی از سکانس ها حذف شده است.

فضای تلویزیون از فضای جامعه متاثر است. آقای مدیر شما وقتی اینقدر فضا را بستی و ممیزی ها را هرروز شدیدتر می کنی توانستی اخلاقیات را بیشتر کنی؟ پس چرا با این اوصاف همه دارند سریال‌های غیراخلاقی آن ور را دنبال می کنند؟

*بگذریم. تعدد کاراکتر در «ویلای من» به این خاطر است که سریال نزد مخاطب عام نگرفته؟

نه باورکنید ما با همه این آدم ها از ابتدا قرارداد بستیم. حتی از تعدد کاراکتر مجبور شدیم 4تا از آنها را حذف کنیم.

خانم شبنم مقدمی قرار بود با ما کار کنند که به دلیل درگیرشدنشان در پروژه‌ای دیگر نتوانستند به ما ملحق شودند.

ما می توانستیم از ابتدا همه کاراکترهایمان را رو کنیم و یا می توانستیم که دونه دونه آنها را وارد کنیم که در نتیجه راه دوم را انتخاب کردیم. این را هم بگویم که سریال الان حسابی جا افتاده و فروشمان دوبرابر شده است. اجازه ندارم رقمی بگویم اما فروشمان واقعاً‌حیرت انگیز است.

*چقدر از نبود محمدرضاهدایتی صدمه دیدید؟

قطعاً اگر هرکدام از بازیگران ما نباشند کار لطمه می خورد. اما چه می شود کرد محمدرضا هدایتی سر2تا پروژه بود. حتی جواد عزتی هم در 3تا کار درگیر بود و اصلاً ‌نمی شد که به ما برسد.

*آقای الوند برادران آقاگلیان هنوز دستمزدهای گروه «قهوه تلخ» را ندادند؟

بله من هنوز طلبکارم اما بگذارید من در این‌باره نظری ندهم. من آن دفعه راستش را گفتم و دودش در چشم خودم رفت.

*چرا برای مدیری یک طرح سینمایی نمی نویسید؟ شنیدیم یک کار اپیزودیک قرار است شروع کنید.

یک طرح طنزی با مهران مدیری داریم که قرار است پس از اتمام «ویلای من» آن را شروع کنیم یک کار سینمایی است که تک‌پرسوناژ است و سیامک انصاری قرار است بازی کند و خود آقای مدیری کارگردان باشد. می خواهیم به جشنواره فجر برسد حالا باید که چه پیش می‌آید./سینمای ما

 

 

 


ویدیو مرتبط :
دراوردن چاله(شب های برره)(مهران مدیری)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بازگشت مهران مدیری «با شب‌های برره 2» به تلویزیون



اخبار فرهنگی - در تلاش برای احیای اعتبار سال‌های دور
بازگشت مهران مدیری «با شب‌های برره 2» به تلویزیون

این مجموعه که پیش تولیدش نیز آغاز شده و ظاهراً قرار است سریالی 150 قسمتی باشد، از آن با عنوان «مجموعه شب‌های برره 2» در برخی رسانه‌ها یاد شده و علی رغم آنکه از پیمان قاسم خانی به عنوان سرپرست نویسندگانش یاد شده بود، او حضور در این پروژه را به واسطه سفارش‌های روی میز کاری‌اش نپذیرفته و در حد مشاوره، حاضر به همکاری شده تا احتمالاً سناریو توسط خشایار الوند، امیر مهدی ژوله و محراب قاسم خانی نوشته بود.

با پایان بدون مقدمه مجموعه «شوخی کردم»، حضور مهران مدیری در مجموعه تازه‌ای در تلویزیون جدیت یافته و اخباری از آغاز پیش تولید پروژه «شب‌های برره 2» از سیما منتشر شده اما آیا این اتفاق نتیجه موفقی در پی خواهد یافت و زمینه احیای اعتبار سال‌‌های دور این کارگردان، با پخش یک کمدی متفاوت و تاثیرگذار دیگری فراهم خواهد شد؟

به گزارش «تابناک»، مجموعه‌ «شوخی کردم» که به عنوان تلاش جدی مهران مدیری در شبکه خانه برای شکل‌دهی یک طنز آیتمی در این محدوده مورد توجه بود و تصور می‌شد حداقل تا چند فصل استمرار یافت، تنها هفت هفته دیگر تا پایانش باقی است و پس از ده قسمت ارائه شده، چهارده قسمت باقی مانده در قالب هفت مجموعه که به عنوان حداقل تولید این مجموعه وعده داده شده بود، در شبکه خانگی توزیع می‌شود و کار به پایان می‌رسد و مخاطبان آثار مهران مدیری، این مجموعه موضوعی را نیز در این محدوده تماشا خواهند کرد.

هرچند «شوخی کردم» نتوانست اقبال لازم را در پی داشته باشد اما انگیزه‌ای بالاتر از این برای پایان سریع این مجموعه می‌توان متصور بود؛ انگیزه‌ای همچون بازگشت مهران مدیری به تلویزیون پس از چندین سال غیبت و کشمکش میان او و این مجموعه رخ داد، تا آنجا که حتی تبلیغات مجموعه‌هایش در تلویزیون پخش نشد و عملاً ممنوع التصویر شده بود. حال پس از گذشت چند سال و پشت سر گذاشتن تلخی و شیرینی تجربیات «قهوه تلخ»، «ویلای من» و «شوخی کردم» که به خصوص مجموعه نخست، به اعتبار مدیری لطمه جدی زد، او به تلویزیون باز می‌گردد.

شاید مهم‌ترین انگیزه‌ این کمدین به عنوان یکی از چهره منتخب تاریخ بیست ساله شبکه سوم سیما با رای مردم، احیای اعتبار سال‌های دور باشد که «ویلای من» نیز نتوانست ترمیمش نماید و بخشی از افکارعمومی در مواجهه با هر خبری درباره او، همچنان گارد محکمی می‌گیرد و نقد جدی پابرجامانده و رفع یک سوءتفاهم یا بی‌اعتمادی بسیار دشوارتر از ایجاد حس اعتماد در میان مردم است و شاید مدیری درصدد است تا این آسیب وارده به چهره‌اش را نیز ترمیم نماید.

 

اخبار ,اخبار فرهنگی ,بازگشت مهران مدیری با شب‌های برره 2


بازگشت مهران مدیری «با شب‌های برره 2» به تلویزیون؟
این کارگردان و بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون که پیش از این «ساعت خوش»، «پاورچین»، «نقطه‌چین»، «شب‌های برره»، «باغ مظفر»، «مرد هزارچهره»، «مرد دوهزار چهره» و «جایزه بزرگ» را برای تلویزیون در قالب مجموعه‌های 13 تا 100 قسمتی ساخته بود و در سال 2009 به انتخاب مجله نیوزویک، یکی از بیست مرد قدرتمند ایران شناخته شده بود، حال زمینه بازگشتش را به روزهای اوج فراهم می‌بیند و البته این فرصتی دوباره برای احیای کمدی‌های تلویزیونی شبانه است که در سال‌های اخیر کم فروغ بوده است.

این مجموعه که پیش تولیدش نیز آغاز شده و ظاهراً قرار است سریالی 150 قسمتی باشد، از آن با عنوان «مجموعه شب‌های برره 2»  در برخی رسانه‌ها یاد شده و علی رغم آنکه از پیمان قاسم خانی به عنوان سرپرست نویسندگانش یاد شده بود، او حضور در این پروژه را به واسطه سفارش‌های روی میز کاری‌اش نپذیرفته و در حد مشاوره، حاضر به همکاری شده تا احتمالاً سناریو توسط خشایار الوند، امیر مهدی ژوله و محراب قاسم خانی نوشته شود.

شب‌های برره، یکی از مجموعه‌ کمدی‌های موفق شبکه سوم سیما بود که از دوم مهر ۱۳۸۴ تا هجده بهمن همان سال پخش شد و به یک باره پایان یافت و مجموعه‌های دیگری پس از این توسط مدیری ساخته شد. این مجموعه روایتی از شخصی درباره کیانوش استقرار زاده سردبیر یک روزنامه دهه 20 بود که با نوشتن مقاله‌ای انتقادی به تبعید در نقاط دوردست ایران محکوم می‌شود و در بین راه توسط یک مار (نشیمن گز) گزیده می‌شود. شیرفرهاد، پسر خان پایین برره او را به برره می‌آورد و او در این ده ماندگار می‌شود و سلسله اتفاقات جالبی رخ می‌دهد که بسترساز استمرار این مجموعه طنز شد.

ویژگی این مجموعه‌ها آفرینش قومی فرضی ساکن یک ناکجاآباد با خرافه ها، تابوها، آداب و رسوم و گویش خاص خود است که به کنایه برخی آداب سنتی برخی مردمانمان و ویژگی‌های ناپسند اخلاقی آنها را به سخره می‌گیرد. منفعت طلبی، باج خواهی، دو رویی، تنبلی، آدم فروشی، تعصب، اعتیاد، روشنفکر ستیزی، تحقیر متفکران، زن ستیزی (و البته نقطه مقابل آن زن ذلیلی) و... موضوع‌هایی است که این مجموعه تاکنون به آن پرداخته و نکته جالب خلق برخی لغات در این مجموعه و برخی دیگر از مجموعه‌ها بود که آنچنان خلاقیت و جذابیتی داشت که کاملاً در میان مردم فراگیر شد و برخی از آنها هنوز نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد!

شاید بازگشت مدیری به تلویزیون به همان اندازه که به سود مدیری و مدیران تلویزیون باشد، به سود مردم نیز باشد؛ مردمی که رسانه ملی‌شان با سرمایه شان اداره می‌شود و طبیعتاً ترجیح می‌دهند در عوض آنکه آثار باکیفیت را از شبکه خانگی خریداری کنند، تنها با پرداخت هزینه برق از تلویزیون تماشا کنند و تلویزیون نیز همچون گذشته با حجم بالای تبلیغات چنین مجموعه‌هایی، بازی چند سر بردی را در پیش بگیرد اما آیا آغاز پیش تولید چراغ خاموش این مجموعه، فرجامی چون پخش 150 قسمت کمدی موفق از شبکه سوم سیما خواهد داشت؟ در پاسخ تنها باید صبور بود.
اخبار فرهنگی - تابناک