فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

نامزدهای «کاستا» 2016 معرفی شدند



اخبار , اخبار فرهنگی, نامزدهای کاستا

اسامی نویسندگان راه‌یافته به مرحله پایانی پنج بخش جایزه‌ ادبی «کاستا» 2016 اعلام شد.

«کیت اتکینسون»، «آنه انرایت» و «دن پترسون» از نویسندگان نام‌آشنایی هستند که نامشان در فهرست نامزدهای نهایی این دوره از جایزه ادبی «کاستا» خودنمایی می‌کند.

 

نامزدهای نهایی «کاستا»ی امسال در پنج بخش رمان‌، رمان نخست،‌ زندگی‌نامه‌، شعر و ادبیات کودک معرفی شده‌اند. برندگان این جوایز که ویژه نویسندگان انگلیسی‌زبان ایرلندی و انگلیسی است، روز چهارم ژانویه 2016 مشخص می‌شوند و برنده‌ نهایی اواخر همان ماه از میان آن‌ها برگزیده خواهد شد.

 

«کیت اتکینسون» نویسنده معروف کتاب «زندگی پس از زندگی» این‌بار برای نگارش «خدایی در وایرانه‌ها» نامزد جایزه «کاستا» شده است. «آنه انرایت» نامزد جایزه بوکر 2015 برای «جاده سبز» و «پاتریک گیل» نویسنده «جایی به نام زمستان» از رقیبان اتکینسون برای کسب جایزه بخش بهترین رمان هستند. نام «ملیسا هریسون» هم برای نوشتن کتاب «در زمان هاثورن» در این فهرست به چشم می‌خورد.

 

«رابرت داگلاس فرهرست» نویسنده «داستان آلیس: لوییس کرول و تاریخ مخفی سرزمین عجایب» و «توماس هاردینگ» نویسنده کتاب «خانه‌ای کنار دریاچه» از راه‌یافتگان به مرحله پایانی بخش بهترین زندگی‌نامه هستند. در این بخش همچنین نام «زندگی خودم» اثری از «راث اسکور» و «اختراع طبیعت» نوشته «اندریا ولف» به عنوان برگزیده نهایی اعلام شده است.

 

در بخش رمان نخست «کاستا» نویسندگانی چون «سارا باوم»، «کیت همر»، «اندرو میشل هرلی» و «تاشا کاواناگ» نامزد شده‌اند. همچنین شاعرانی که برای کسب جایزه «کاستا»ی این دوره تلاش می‌کنند «اندرو مک‌میلان»، «کیت میلر»، «دن پترسون» و «نیل رولینستون» هستند.

 

در بخش ادبیات کودک، «درخت دروغ» نوشته‌ «فرانسس هاردینج»، «کسی به نام سوفی» اثری از «هیلی لانگ»، «جزیزه خودمان» کتابی از «سالی نیکولاس» و «روح جسیکا» به قلم «اندرو نوریس» رقابت می‌کنند.

رکورد تعداد کتاب‌هایی که برای رقابت در این جایزه ادبی شرکت کرده‌اند‌، 640 اثر بوده است. برندگان هر پنج بخش این جوایز مبلغی 5000 پوندی دریافت می‌کنند و برنده‌ نهایی کتاب سال «کاستا» مبلغی 30 هزار پوندی را نیز به دست می‌آورد.

 

جایزه «کاستا» یکی از معتبرترین و مشهورترین جایزه‌های ادبی در انگلیس است که کتاب‌ها و نویسندگان مطرح در انگلیس و ایرلند براساس این جایزه شناخته می‌شوند. این جایزه از سال 1971 کار خود را به عنوان جایزه ادبی «وایت برد» آغاز کرد و سپس در سال 2006 به جایزه کتاب «کاستا» تغییر نام داد.
اخبار فرهنگی - ایسنا


ویدیو مرتبط :
نامزدهای نهایی توپ طلایی فیفا معرفی شدند

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نامزدهای جوایز «بفتا» 2016 معرفی شد



اخبار , اخبار فرهنگی,نامزدهای جوایز بفتا,معرفی نامزدهای جوایز بفتا

 

نامزد‌های شصت‌و‌نهمین دوره جوایز آکادمی فیلم بریتانیا (بفتا) با پیشتازی دو فیلم «پل جاسوس‌ها» و «کارول» اعلام شد.

«پل جاسوس‌ها» جدید‌ترین ساخته سینمایی «استیون اسپیلبرگ» و «کارول» ساخته تحسین‌شده «تاد هینز» هر کدام با نامزدی در 9 بخش پیشتاز جوایز سینمایی بفتا در سا 2016 نام گرفتند.

همچنین «الخاندو گونزالز ایناریتو» که سال گذشته با فیلم «مرد پرنده» در جوایز بفتا در مقابل فیلم «پسرانگی» ناکام ماند، امسال با درام قدرتمند «بازگشته» به این رویداد سینمایی آمده است و از سوی آکادمی هنرهای سینمایی و تلویزیون بریتانیا در هشت بخش نامزد کسب جایزه شناخته شده در حالی که فیلم «مکس دیوانه: جاده خشم» ساخته «جورج میلر» در هفت بخش از این رویداد سینمایی شانس کسب جایزه دارد.

فیلم انگلیسی «بروکلین» در شش بخش، «دختر دانمارکی» و «اکس مشینا» در پنج بخش و همچنین کمدی «کمبود بزرگ» در چهار بخش از جوایز سینمایی بفتای 2016 نامزد کسب جایزه شناخته شده‌اند.

از مهم‌ترین شگفتی‌های اعلام نامزد‌های جوایز بفتا می‌توان به عدم نامزدی «شارلوت امپلینگ» برای بازی درخشان در فیلم «45 سال» و همچنین جای خالی فیلم «جوی» ساخته «دیوید اوراسل» با بازی «جنیفر لاورنس» در میان نامزد‌ها اشاره کرد.

فیلم «اتاق» که به عقیده بسیاری از کارشناسان یکی از شانس‌های اصلی جوایز اسکار است، چندان از سوی آکادمی بفتا مورد توجه قرار نگرفته است و تنها در دو بخش بهترین فیلمنامه اقتباسی و بهترین بازیگری نقش اول زن (بری لارسن) نامزد کسب جایزه شده است و «جیکوب ترمبلای» بازیگر 9 ساله این فیلم از جمع نامزد‌های بازیگر مرد نقش مکمل دور مانده است.

به گزارش گاردین، سال گذشته فیلم «هتل بزرگ بوداپست» با ۵ جایزه در صدر برندگان این رویداد سینمایی قرار گرفت و «پسرانگی» با بردن جایزه‌های بهترین فیلم، بهترین کارگردانی و بهترین بازیگر نقش مکمل زن، «تئوری همه چیز» با کسب جوایز بهترین بازیگر نقش اول مرد، بهترین فیلم‌نامه اقتباسی و بهترین فیلم انگلیسی و درنهایت فیلم «تازیانه» با کسب جوایز بهترین بازیگر نقش مکمل مرد، بهترین تدوین فیلم و بهترین تدوین صدا، هر کدام با ۳ جایزه این مراسم را ترک کردند.

فهرست کامل نامزدهای شصت و نهمین دوره جوایز سینمایی بفتا بدین شرح است:

بهترین فیلم
«پل جاسوس‌ها».
«افشاگر».
«بازگشته».
«کارول».
«کمبود بزرگ».

بهترین بازیگر مرد
«برایان کرانستون»، ترامبو.
«ادی ردمیان»، دختر دانمارکی.
«لئونارد دی‌کاپریو»، بازگشته.
«مت دیمون»، مریخی.
«مایکل فاسبندر»، استیو جابز.

بهترین بازیگر زن
«آلیشا ویکاندر»، دختر دانمارکی.
«بری لارسن»، اتاق.
«کیت بلانشت»، کارول.
«مگی اسمیت»، زنی در ون.
«سیرشا رونان»، بروکلین.

بهترین بازیگر نقش مکمل مرد
«بنبسیو دل‌تورو»، سیکاریو.
«کریستین بیل»، کمبود بزرگ.
«ادریس آلبا»، جانوران بی‌سرزمین.
«مارک رافالو»، افشاگر.
«مارک رایلنس»، پل جاسوس‌ها.

بهترین بازیگر نقش مکمل زن
«آیلشا ویکاندر»، اکس‌مشینا.
«جنیفر جیسون لی»، هشت نفرت‌انگیز.
«جولی والترز»، بروکلین.
«کیت وینزلت»، استیو جابز.
«رونی مارا»، کارول.

بهترین کارگردانی
«آدام مک‌کی»، کمبود بزرگ.
«استیون اسپیلبرگ»، پل جاسوس‌ها.
«تاد هینز»، کارول.
«ریدلی اسکات»، مریخی.
«الخاندرو گونزالز ایناریتو»، بازگشته.

بهترین فیلم برتانیایی
«45 سال».
«دختر دانمارکی».
«امی».
«بروکلین».
«اکس‌مشینا».
«خرچنگ».

بهترین اثر مستند
«امی».
«سرزمین کارتل».
«نام مرا ملاله گذاشت».
«به من گوش کن مارلون».
«شرپا».

بهترین انیمیشن
«Inside Out».
«مینیون‌ها».
«بره ناقلا» (شان دشیپ).

بهترین فیلم خارجی
«آدمکش».
«فورس ماژور».
«ذیب».
«تیمبوکتو».
«داستان‌های وحشی».

مراسم اعطای جوایز شصت‌ونهمین دوره جوایز آکادمی فیلم بریتانیا (بفتا) روز 14 فوریه در سالن «رویال اوپراهاوس» لندن برگزار می‌شود.

اخبار فرهنگی - ایسنا