فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

مهم ترین نقش های «ترانه علیدوستی»



«من ترانه...» از آن فیلم هایی است که هر بازیگری دوست دارد در شروع حرفه بازیگری اش در پرونده اش داشته باشد. ترانه علیدوستی در آن زمان هجده ساله بود و این فیلم اولین تجربه بازیگری او به حساب می آمد.

پذیرایی ساده؛ 1390

 اخبار,اخبار فرهنگی,مهم ترین نقش های ترانه علیدوستی

 لیلای «پذیرایی ساده» بی پروایی و شیطنتی دارد که هر کسی از عهده نمایش آن بر نمی آمد. با کمی بی احتیاطی این نقش شکل کاریکاتوری به خود می گرفت وب ه جذابیت های فیلم لطمه می زد. علیدوستی تلاش زیادی می کند تا جذابیت را با رازآمیزی ترکیب کند و تا حد زیادی هم موفق می شود. او در نحوه بیان دیالوگ ها با بالا بردن تن صدای خود سعی می کند اقتدار شخصیتش را تقویت کند و نگذارد در سکانس های دونفره در کنار مانی حقیقی شخصیتش دست کم گرفته شود.

علیدوستی «پذیرایی ساده» هر جا لازم باشد می تواند چهره ای معصوم هم به خودش بگیرد و آسیب پذیری های نقشش را به رخ بکشد. «پذیرایی ساده» را شاید به همین دلایل بتوان از دشوارترین نقش های کارنامه او به حساب آورد. چالشی که علیدوستی از پسش برآمده.

درباره الی...؛ 1387

  اخبار,اخبار فرهنگی,مهم ترین نقش های ترانه علیدوستی

 الی در این فیلم دختر غریبه ای است که با یک جمع دوستانه و پرشر و شور به سفر می رود. او خودش را تا جای ممکن از جمع آنها کنار می کشد. به جای دادن جواب های سرراست، با لبخند سرش را پایین می اندازد. کم حرف است، اما این کم حرفی باعث نمی شود فکر کنیم شخصیت مرموزی دارد. علیدوستی در نقش الی به خوبی حسی مانند معذب بودن را به تماشاچی منتقل می کند. درواقع او غریبه ای خجالتی در جمع است که با وجود کمرویی سعی می کند از پس موقعیتی که در آن قرار گرفته بربیاید. او کمرو، دوست داشتنی و گاهی مرموز است و بازی ترانه این پیچیدگی را در نقشی که فرصت چندانی برای حضور ندارد از کار درآورده.

من ترانه 15 سال دارم؛ 1380

  اخبار,اخبار فرهنگی,مهم ترین نقش های ترانه علیدوستی

 «من ترانه...» از آن فیلم هایی است که هر بازیگری دوست دارد در شروع حرفه بازیگری اش در پرونده اش داشته باشد. ترانه علیدوستی در آن زمان هجده ساله بود و این فیلم اولین تجربه بازیگری او به حساب می آمد. اولین تجربه اما سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن را از بیستمین جشنواره فیلم فجر هم برایش آورد و نامش یک شبه به عنوان بازیگر سر زبان ها افتاد. چهره معصوم و صدای لرزان علیدوستی/ «ترانه پرنیان» این فیلم را به یکی از ماندگارترین قصه ها درباره چهره های نوجوان تاریخ سینمای ایران تبدیل کرد.

آسمان زرد کم عمق؛ 1391

  اخبار,اخبار فرهنگی,مهم ترین نقش های ترانه علیدوستی

 ترانه علیدوستی در «آسمان زرد کم عمق» تقریبا هرچه در چنته دارد رو می کند. او در نقش زنی روان پریش و آشفته با ظاهری نامتعارف و نگاه هایی که انگار به ناکجاآباد خیره شده اند، آهسته و پیوسته موتور درام را به حرکت در می آورد. علیدوستی با مکث هایش در گفتن دیالوگ ها، با سکوت های بجا و میمیک های کنترل شده اش به خوبی در قالب این نقش فرو می رود و بازی اش را در طول قصه یکدست نگه می دارد. این نقش هیچ شباهتی به ترانه سرزنده «چهارشنبه سوری» یا ترانه معصوم «من ترانه...» و «درباره الی...» ندارد و به بازیگرش اجازه می دهد از کلیشه های مرسوم نقش های روان پریش فراتر برود و به شخصیتی عمیق و تاثیرگذار تبدیل شود.

شهر زیبا؛ 1382

  اخبار,اخبار فرهنگی,مهم ترین نقش های ترانه علیدوستی

 علیدوستی بعد از «من ترانه...» دو سال در مقابل دوربین هیچ کارگردانی نرفت. او که دوران راهنمایی در هنرستان موسیقی درس خوانده بود، در این دوره بیشتر وقتش را صرف موسیقی و نوشتن کرد تا این که اصغر فرهادی برای دومین فیلم بلند سینمایی اش پیشنهاد بازی در نقش فیروزه در «شهر زیبا» را به او داد. این نقش تفاوت های چشم گیری در اجرا با اولین تجربه بازیگری او داشت. ترانه در این فیلم نقش دختری فقیر و حاشیه نشین را بازی می کند. دختری سرسخت و مصمم که با اخم ها، نگاه های بُراق و فریادهای بلند چهره دیگری از بازیگری اش را به نمایش می گذارد.

زندگی مشترک آقای محمودی و بانو؛ 1391

  اخبار,اخبار فرهنگی,مهم ترین نقش های ترانه علیدوستی

 ساناز در این فیلم دختر جوان و شیطانی است که سر و کارش با یک خانواده سنتی می افتد. ویژگی بازی علیدوستی در این فیلم اغراق بیش از حد در رفتارهایش با دیگران است. او با اغراق در لباس پوشیدن، حرف زدن و حتی نوع آرایش صورتش تلاش می کند توجه اطرافیان را به خودش جلب کند؛ می خواهد نامزد پولدارش باشد، یا مرد سنتی خانواده ای که یک چند روز مهمان آنهاست، یا حتی دختر نوجوانی که تازه با هم کلاسی هایش در حال تجربه رابطه اجتماعی است.

چهارشنبه سوری؛ 1384

  اخبار,اخبار فرهنگی,مهم ترین نقش های ترانه علیدوستی

 هر چند روحی «چهارشنبه سوری» هم دختری فقیر و حاشیه نشین است، اما سکوت ها و خیره شدن های ترانه علیدوستی به کارها و رفتارهای مژده (هدیه تهرانی) تفاوت زیادی با فیروزه «شهر زیبا» داشت. روحی، دختر ساده ای که قبل از ورود به خانه مژده همه هم و غمش جمع کردن لباس عروسی است، بعد از یک صبح تا عصری که در این خانه می گذراند، تبدیل به زنی می شود که سکوت هایش نه از سادگی، که از سر تردید است.

استراحت مطلق؛ 1393

  اخبار,اخبار فرهنگی,مهم ترین نقش های ترانه علیدوستی

 علیدوستی در «استراحت مطلق» با ته لهجه دامغانی، سمیرایی است که با یک بچه از دست شوهر آس و پاسش عاصی شده و تلاش می کند تا در شهر درندشتی مثل تهران گلیم خودش را از آب بیرون بکشد. سمیرا زنی است که برای پیشبرد کارهایش تا حد زیادی خودش را به سادگی و معصومیت می زند. برای همین هم تقریبا همه دوستان مشترک او و همسرش با وجود مشکلات شخصی و خانوادگی ای که دارند، دست به کار می شوند تا برای او سرپناه، پول و حتی یک شغل پیدا کنند. سمیرا با همین ظاهر غلط اندازش پیش صاحب کار سابقش می رود و از او درخواست کار می کند. ظاهری که هر چند برای اطرافیانش برملا نمی شود، اما تماشاچی به خوبی منفعت طلبی را در او احساس می کند.

کنعان؛ 1386

 اخبار,اخبار فرهنگی,مهم ترین نقش های ترانه علیدوستی

  این فیلم سومین همکاری متوالی عیلدوستی با اصغر فرهادی بود. هرچند «کنعان» را مانی حقیقی کارگردانی کرد، اما فرهادی در نوشتن فیلمنامه اش نقش پررنگی داشت. علیدوستی در این فیلم نقش زنی به نام مینا را بازی کرد که به لحاظ سنی حداقل ده سال از سن واقعی ترانه در آن زمان بیشتر بود. در این فیلم دیگر از سادگی و معصومیت ترانه در نقش های دیگرش خبری نیست و البته از تمجیدهایی که همیشه بازی های او برایش به همراه داشت. خیلی ها ترانه را انتخاب مناسبی برای این نقش ندانستند و با نامهربانی مینا و بازی ترانه را زیر سوال بردند؛ زنی که واقع بین، عصبی، پرخاشگر و تا حدی خودخواه است و دلیلی نمی بیند به هیچ کس درباره رفتارهایش توضیح دهد. او در برابر سوال های خواهر و همسرش فقط سکوت می کند، رو بر می گرداند و در بهترین حالت جواب سربالا می دهد.

شهرزاد؛ 1394

  اخبار,اخبار فرهنگی,مهم ترین نقش های ترانه علیدوستی

 «شهرزاد» اولین تجربه بازیگری ترانه علیدوستی در سریالی تلویزیونی است. داستان «شهرزاد» در سال 32 می گذرد. ترانه در این سریال که فصل اولش تا پایان امسال ادامه خواهد داشت، دختری است سرکش، تحصیل کرده و حاضرجواب که در نهایت مجبور می شود به خواسته خانواده و شخصی به نام «بزرگ آقا» تن بدهد و با شخص دیگری ازدواج کند. ترانه در این سریال برخلاف نقش های قبلی اش، حواسش به زندگی، اتفاق ها و آدم های دور و برش هست. او زنی آگاه به اتفاق های اجتماعی و حتی سیاسی روز است. این ویژگی ها باعث شده تا شخصیت شیرین شهرزاد نسبت به دیگر شخصیت های ازن سریال همذات پنداری بیشتری در مخاطب برانگیزد و به یکی از برگ برنده های سریال تبدیل شود.

 

اخبار فرهنگی - ماهنامه همشهری سینما 24 / برترین ها


ویدیو مرتبط :
ترانه علیدوستی در کلانتری_من ترانه 15 سال دارم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ترانه علیدوستی:نقش شهرزاد برای هر بازیگری جذاب است



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

بازیگر فیلم دختری با کفش های کتانی گفت: نقش شهرزاد آنقدر جذاب بود که هر بازیگری را وسوسه بازی در این نقش کند.

ترانه علیدوستی در نشست رسانه ای سریال شهرزاد که عصر یکشنبه در پردیس سینمایی ملت برگزار شد در باره علت پذیرفتن این نقش اظهار داشت: بازی در این سریال اولین تجربه من در نمایش خانگی بود و همانطور که نقش ها با هم تفاوت دارند بازی در سریال با سینما قطعا متفاوت است.
وی حضور در این سریال را تجربه جذابی عنوان کرد و افزود: بازی برای من در این سریال تجربه ای بسیار جذاب بود برای همین از تمام توانم برای اجرای مناسب استفاده کردم.
این بازیگر سینما در ادامه به اولین باری که با فیلمنامه شهرزاد روبرو شد، اشاره کرد و گفت: کشش این فیلمنامه و درام آن باعث شد وقتی که شروع به خواندن فیلمنامه کردم نتوانستم آن را زمین بگذارم .

وی خاطرنشان کرد: نقش شهرزاد در واقع در نوع خودش اولین تجربه تلویزیون است و حتی در 80 درصد از فیلم های سینمایی ما نیز از این گونه نقش ها وجود ندارد.
در ادامه این نشست پری ناز ایزدیار دیگر بازیگر این سریال گفت: حضور در کنار بازیگران با تجربه ای مانند علی نصیریان و هنرمندانی چون شهاب حسینی و ترانه علیدوستی برای من تجربه های بسیار شیرینی بود.

وی افزود: بعد از بازی در این سریال احساس می کنم در بازیگری بهتر از آن چیزی که قبلا بوده ام شده ام.

علی نصیریان دیگر بازیگر این سریال نیز در باره بازی در این نقش گفت: در بهتر شدن این سریال بدون شک علاوه بر یک گروه منسجم و کاربلد دو عامل دیگر تاثیر بسیاری داشته اند.
وی ادامه داد: کارگردانی خوب حسن فتحی و حمایت های تهیه کننده از مواردی بود که برای بهتر شدن این سریال و مورد توجه قرار گرفتن آن تاثیر زیادی داشت.
وی ادامه داد: شهرزاد تجربه خوب بخش خصوصی بود و نشان داد که اگر تولید را در تمام زمینه ها از جمله صنعت ، پزشکی ، هنر و ... به بخش خصوصی واگذار کنیم هرگز ضرر نخواهیم کرد.

این بازیگر پیشکسوت سینما در باره نحوه حضورش در سریال شهرزاد خاطرنشان کرد: وقتی با فیلمنامه مواجه شدم همان چهار قسمت ابتدایی آن برایم کافی بود تا احساس کنم این سریال می تواند دیدنی باشد و مخاطبان خود را جذب کند.

حسن فتحی کارگردان شهرزاد دیگر سخنران این نشست بود که گفت: شبکه نمایش خانگی پتانسیل و ظرفیت این را دارد که بسیار با رونق بیشتری با آنچه که الان است باشد.
وی افزود: با حمایت هایی که از طرف سرمایه گذار و تهیه کننده فیلم شد خوشبختانه ما عوامل حرفه ای را در پشت و جلوی دوربین داشتیم ، بنابر این پیش بینی استقبال خوب مردمی را از آن می کردم.

فتحی استقبال مردمی از این سریال را همدلی عوامل پشت صحنه عنوان کرد و گفت: ما هشت ماه تمام با عشق به مردم تلاش کردیم تا این سریال آماده شود و امیدواریم که مورد توجه قرار گیرد.

نغمه ثمینی نویسنده شهرزاد نیز در سخنانی با اشاره به اینکه کودتای 28 مرداد آنقدر در تاریخ ما با اهمیت است که درام های مختلفی در دل آن تولید شود ، گفت: انرژی در این روز آنقدر زیاد است که می توان موقعیت های بسیار زیبایی در دل آن خلق کرد.

به گزارش ایرنا ، در این نشست هنرمندان و ورزشکاران از جمله هادی ساعی ، علیرضا نیکبخت واحدی ، مهرداد میناوند ، علی معلم ، لاله و ستاره اسکندری ، الهام پاوه نژاد ، گلاره عباسی و ... حضور داشتند.

 

اخبار فرهنگی - ایرنا