فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

محمدرضا حسینیان: رسانه باید لذیذ باشد



اخبارفرهنگی - محمدرضا حسینیان: رسانه باید لذیذ باشد

محمدرضا حسینیان از الزامات تلویزیون در دوران جدید می‌گوید و اینکه بهتر است برخی مجریان به رسانه برگردند، تبلیغات چقدر فرصت و چقدر تهدید است و اینکه در رقابت مجازی اکنون ویدئوها حرف اول را می‌زنند.

محمدرضا حسینیان از الزامات تلویزیون در دوران جدید می‌گوید و اینکه بهتر است برخی مجریان به رسانه برگردند، تبلیغات چقدر فرصت و چقدر تهدید است و اینکه در رقابت مجازی اکنون ویدئوها حرف اول را می‌زنند.

محمدرضا حسینیان مجری تلویزیون در گفتگویی درباره تغییر و تحولات اخیر صداوسیما اظهار کرد: اگر بخواهیم مدیریت عزت الله ضرغامی بر رسانه ملی را به 2 دوره پنج ساله تقسیم بندی کنیم، در دوره اول با غول بزرگی به نام ماهواره جنگید و در نیمه دوم با غول بزرگی به نام اینترنت مبارزه کرد. باید بپدیریم در دهه گذشته میزان گرایش به ماهواره و اینترنت افزایش پیدا کرد و در طول این 10 سال اتفاقات سیاسی هم افتاد که چون همه از حفظند نمی‌خواهم به آنها اشاره‌ای کنم و همه اینها سیاست‌گذاری خاص خود را در رسانه ملی می طلبید.

مردم آماده‌اند به آغوش رسانه ملی برگردند
وی افزود: استراتژی ضرغامی در این دوران سخت توسعه کمی تعداد شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی و توسعه زیرساخت بین المللی رسانه بود. امیدوارم بستری که او فراهم کرده بتواند برای آقای سرافراز مفید باشد و بتوانیم کارهای مفیدی انجام دهیم. به ویژه که اکنون مردم کاملا آماده هستند که به آغوش رسانه ملی برگردند و امیدوارم با تدابیری که اندیشیده می‌شود این اتفاق بیفتد.

اخبار,اخبارفرهنگی,محمدرضا حسینیان

بازدید پورمحمدی از شبکه دو
این مجری در پاسخ به اینکه فکر می‌کنید در حوزه اجرا نیازمند چه تحولاتی هستیم، اظهار کرد: بازگشت به گذشته و استفاده از مجموعه همکارانی که مردم با صدا،‌ تصویر و موی سفیدشان خاطره دارند قطعا می‌تواند کمک کند چون ما اکنون بسیاری از همکاران گذشته‌مان را در آنتن نداریم و این ضرر بزرگی است.

رسانه باید لذیذ باشد
حسینیان یادآور شد: ما باید ارزیابی کنیم مردم برای چه به تلویزیون نگاه می‌کنند؟ در تمام دنیا، بخش عمده‌ای از علت مراجعه مردم به رسانه میل سرگرمی، فان و لذت است. رسانه باید لذیذ و لذت‌بخش شود و برای مردم دلباب باشد. مِنهای همه رسالت‌هایی که تلویزیون در حوزه سیاسی، اقتصادی و اجتماعی دارد، فلسفه رسانه لذیذ بودن و دلباب بودنش است. امیدوارم بتوانیم در این دوره، رسانه دلچسبی داشته باشیم که مردم به سمت آن بیایند و از این طریق پیام‌هایمان را هم به آنها انتقال دهیم.

منتظر کره یا مربا برای «گلخانه» هستیم
این مجری درباره برنامه‌های فعلی‌اش در تلویزیون نیز گفت: حال «گلخانه» خوب است، جمعه شب‌ها که به یکی از چای‌ها می‌پردازیم، برای پنجشنبه صبح‌ها هم منتظریم کره‌ای، مربایی چیزی بیاید و برنامه را بگیرد. ما هم یک نان می‌گیریم و صبحانه می‌خوریم! غیر از این برنامه جدیدی ندارم. منتظریم در لایه‌های مختلف سازمان تغییراتی ایجاد شود که تبدیل شدن این تغییرات به برنامه، احتمالا به سال آینده موکول می‌شود.

اخبار,اخبارفرهنگی,محمدرضا حسینیان

حسینیان برجسته شدن تبلیغات در تلویزیون را از یک سو فرصت و از سوی دیگر تهدید دانست و تصریح کرد: ضرباهنگ اقتصادی اگر رونق پیدا کند خوب است، وقتی یکی از چای‌ها را تبلیغ ‌کردیم بعد از آن با 10 برند جدید چای در تلویزیون روبرو شدیم و من نمی‌دانستم چای اینقدر سود دارد و فکر می‌کردم یک بیزینس معمولی است! این برای من نکته تعجب آوری است. یا در باورم نمی‌گنجید تولید برنج می‌تواند هیجان انگیز باشد.

وی تأکید کرد: این موضوع به توسعه اقتصادی کمک می‌کند و کارگر و کارمند و شبکه توزیع و فروشنده می‌آورد و یک زنجیره اقتصادی ایجاد می‌کند. این را نمی‌شود در نظر نگرفت. چون بین رونق اقتصادی و تبلیغات همیشه ارتباط مستقیم وجود دارد. از این جهت باید خوشحال باشیم، چون بالاخره یک محصول وطنی دارد تبلیغ می‌شود. این فرصت خوب است.

رسانه نباید تأثیر خود را از دست بدهد
این مجری تأکید کرد: اما از آن سو به نظرم می‌رسد فضای رسانه اگر اینگونه وارد حوزه‌های تجاری شود تاثیر خود را از دست می‌دهد. البته هوشمندی که اخیرا تلویزیون به خرج داده این است که گوشه این برنامه‌ها لوگوی خاصی طراحی شده و مردم متوجه می‌شوند این برنامه عین آگهی است و شما حق انتخاب داری. این یک برنامه مشارکتی است. گرچه شاید بهتر بود همه این‌ تبلیغات در قالب یک کانال تعریف می‌شد و دیگر شبکه‌ها اصالت خود را حفظ می‌کردند.

اخبار,اخبارفرهنگی,محمدرضا حسینیان

محمدرضا حسینیان و خانواده
حسینیان با اشاره به اینکه معاون اسبق سیما در طول این سالها دو بار تمام مجریان را دور هم جمع کرد، متذکر شد: این کار واقعا قابل تقدیر بود و ما وقتی دور هم جمع شدیم از انرژی مثبت خودمان لذت بردیم. نزدیک به 400 همکار مجری ما داریم، البته آن سال که هنوز تعداد شبکه‌ها اینقدر زیاد نشده بود.

وی ادامه داد: هرچقدر برای مجریان کار شود کم است. ما در رسانه به یک برج مراقبت مادی، معنوی، سواد و اندیشه نیازمندیم.

نیاز به آراستگی اندیشه فارغ از ظاهر نیکو
این مجری درباره خلأ سواد و اندیشه در میان برخی مجریانی که تنها ظاهر نیکو دارند، گفت: همکاران ما باید آراستگی‌هایی به لحاظ اندیشه داشته باشند و رسانه باید اتاق فکری برای تغذیه همکاران مجری داشته باشد.

مدیرمسئول تی وی پلاس درباره فعالیت در عرصه رسانه مجازی نیز اظهار کرد: تی‌وی پلاس یک تجربه دنیای مجازی است. اگر دقت کنیم اکنون مجموعه آن چیزی که در خبرهای ما در دنیای مجازی وجود دارد ترکیبی از واژه‌ها و عکس است، اما ما به خاطر اینکه یک کوچ مطبوعاتی به دنیای مجازی داشتیم، سعی کردیم با دو آپشن جدید یکی گرافیک و دیگری ویدئو دنیای مجازی را با گزینه‌های بیشتری برای جذب مخاطب جدید تدارک ببینیم.

فردای رقابت در دنیای مجازی، رقابت ویدئوها است
وی تأکید کرد: ما یک ویدئو سایت هستیم و هر حرفی می‌خواهیم بزنیم بر پایه ویدئو آن را طراحی می‌کنیم. مثلا زمانی که خبر رسید مرتضی پاشایی به رحمت خدا رفته، دو تصویربردار ما به بیمارستان بهمن رفتند، روز تشییع پیکر او حضور داشتیم و پیش از آن نیز سه گزارش در بیمارستان از او گرفته بودیم. بنابراین اگر قرار است رویدادی را منتشر کنیم، دیگر خبری از واژه و عکس نیست.

اخبار,اخبارفرهنگی,محمدرضا حسینیان

حسینیان تصریح کرد: فردای رقابت در دنیای مجازی، رقابت ویدئوها است. دنیای مجازی فردا می‌طلبد ما بتوانیم با محتوای بومی قابل دفاع، جلو برویم. چون هم عطش و نیاز به این موضوع وجود دارد و هم یک نیاز ملی است. جنگ آینده در دنیای مجازی است و سنگرها و خاکریزها در این دنیا قرار دارد. اگر ما نتوانیم این فضا را با محتوای بومی قابل دفاع خود پر کنیم شک نکنیم دیگران با هر سلیقه‌ای این کار را خواهند کرد.

نباید بگذاریم در اتوبان‌های چند بانده اینترنتی، دشمنان ویراژ بدهند
این مجری افزود: تمایل دولت برای افزایش سرعت اینترنت فراهم شدن بستری برای تماشای ویدئو است و در آینده ما به اتوبان‌هایی چند بانده با سرعت اینترنت‌های عالی برمی‌خوریم که آنجا محتوا ارزش دارد و اگر نتوانیم خودمان محتوا تولید کنیم، باید ببینیم دشمن و بیگانه و غیر در این اتوبان‌ها مانور بدهند و ما فقط نظاره‌گرشان باشیم و قطعا لطمه این موضوع را خواهیم خورد.

حسینیان در پایان تأکید کرد: من درباره فضای مجازی دغدغه‌مند هستم و در این عرصه قدم کوچکی هم برداشته‌ام. امیدوارم دنبال ما هزار قدم دیگر هم برداشته شود که اگر برنداشته نشود یک جنگ دیگر را هم می‌بازیم. نباید در دنیای مجازی ببازیم. تی وی پلاس یک قطره در مقابل دریا است و ما اندازه یک قطره خود می‌جنگیم. ما به محتوای تولیدی قابل رقابت نیاز داریم. اگر ما فکر می‌کنیم جامعه در زمینه طلاق شرایط بدی دارد، باید محتوای بومی در این زمینه را خودمان تولید کنیم. تولید از همه چیز مهم‌تر است. گرچه کار هزینه‌بری است اما از نان شب واجب‌تر است.

اخبارفرهنگی - خبر گزای مهر

 


ویدیو مرتبط :
افتخار لذیذ یک دهه خدمت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

محمدرضا حسینیان: از اول مجری خوبی بودم


برای محمدرضا حسینیان مهارت‌های خوش‌بیانی یكی از رازهای موفقیت بوده ولی این مجری خوش‌برخورد معتقد است فقط مجریان و گویندگان نیستند كه به كلام شیوا نیاز دارند، هركسی در هر شغل و حرفه‌ای كه باشد اگر فوت و فن خوش‌بیانی را بداند در كارش موفق‌تر خواهد بود.


 صبح بخیر: 3 دوره مجری برتر شبكه 3 شدن، یك دوره مجری برتر نسل جوان شدن و دو دوره گوینده برتر بودن فقط بخش كوچكی از موفقیت‌های حرفه‌ای محمدرضا حسینیان در عرصه اجراست و اگر به اینها رتبه‌های برتر در مسابقات شعر دانشجویی را كه در همان دوران به دست آورده اضافه كنیم، روشن می‌شود كه این همه تسلط بر فن سخنوری اتفاقی نیست و پشتوانه محكمی دارد. برای محمدرضا حسینیان مهارت‌های خوش‌بیانی یكی از رازهای موفقیت بوده ولی این مجری خوش‌برخورد و همیشه خندان صدا و سیما معتقد است فقط مجریان و گویندگان نیستند كه به كلام شیوا نیاز دارند، هركسی در هر شغل و حرفه‌ای كه باشد اگر فوت و فن خوش‌بیانی را بداند در كارش موفق‌تر خواهد بود.



مثلث خوش‌زبانی

نكته بسیار مهم این است كه جاودانه‌ترین نسخه‌ای كه می‌شود برای خوش‌زبانی بیان كرد ما در ادبیات‌مان داریم. سه بیت شعر در ادبیات فارسی هست كه رازهای خوش‌كلام بودن را نشان می‌دهد؛ یكی كم گوی و گزیده گوی چون در / تا ز اندك تو جهان شود پر، دومی سخن كز دل برآید /  لاجرم بر دل نشیند و سومی هم هر سخن جایی و هر نكته مكانی دارد. اگر كسی همین سه بیت را الگوی حرف زدن خود قرار دهد، حتما خوش‌بیان می‌شود. در حقیقت شیرین‌بیانی یك مثلث كلیدی دارد. اگر سخنی نغز باشد، از دل برآید و متناسب با زمان و فضایی كه در آن قرار داریم گفته شود حتما زیبا و دلنشین خواهد بود. بزرگ‌ترین مشكل ما در زیبا حرف زدن این است كه ادبیات كلامی‌مان انواع مختلفی ندارد. زمانی در صحبت كردن موفق خواهیم بود كه درك كنیم در هر شرایطی، از چه كلامی استفاده كنیم. گاهی كسانی را می‌بینیم كه فرقی نمی‌كند با چه كسی صحبت كنند. اگر بخواهند با پدر و مادرشان صحبت كنند با همان لحنی حرف می‌زنند كه در دانشگاه با استادشان. همان لحن را در یك مصاحبه كاری هم دارند. این اشتباه است. هر مكالمه‌ای سبك و لحن خاصی می‌طلبد. وقتی این نكات را بلد باشیم، كلام ابزاری برای معرفی ما می‌شود. یادمان باشد همانقدر كه خوب حرف زدن در موفقیت ما تاثیرگذار است، هر كلام اشتباه هم می‌تواند تصویر بدی از ما بسازد. امیرالمومنین (ع) فرموده‌اند: «كلام چون تیر است. وقتی رها شود دیگر برنمی‌گردد.»



در معرض خطر قرار بگیرید

اگر كسی فكر می‌كند توانایی خوب حرف زدن ندارد، باید این شجاعت را داشته باشد كه خودش را در معرض خطر قرار دهد. یعنی فضای گفت‌وگو ایجاد كند. همان‌طور كه گفتم خوش‌بیان شدن با تمرین به دست می‌آید. البته این تمرین نباید این باشد كه با خودمان حرف بزنیم یا جلو آینه بایستیم و صحبت كنیم. باید خودمان را در معرض گفت‌وگوهای واقعی قرار دهیم. خوب صحبت کردن شبیه فرایند زبان‌آموزی در كودكی است. همان‌طور كه در كودكی آرام‌آرام كلمات را یاد می‌گیریم، در بزرگسالی‌ هم می‌توانیم با تمرین خوش‌بیان شدن را یاد بگیریم. هر كسی می‌تواند تصمیم بگیرد و در خودش جنبش كلامی ایجاد كند.



تمرین و باز هم تمرین

از اول مجری خوبی بودم و این نكته‌ای بود كه دیگران یادآوری می‌كردند و به همین دلیل هم خیلی سریع در عرصه اجرا پیشرفت كردم. البته تایید و تعریف‌های دیگران همیشه هم كلامی نیست. وقتی كارها جدی‌تر می‌شد و پیشنهادهای كاری بهتری دریافت می‌كردم، متوجه می‌شدم راهم را درست انتخاب كرده‌ام و در مسیر درستی می‌روم. البته تاییدها هیچ وقت باعث نمی‌شود فكر كنم خوبم و نیاز به تغییر ندارم. معمولا سعی می‌كنم قبل از اجراهایم مطالعه داشته باشم و دیوان حافظ یا سروده‌های سعدی را ورق بزنم. اشعار زیبا مخاطب را به اشتیاق می‌آورد. ترانه هم خیلی گوش می‌كنم. فكر می‌كنم كسی كه شاعر است، مهندسی كلام را بلد است و چرا من از بنای زیبایی كه بنا كرده استفاده نكنم.



حرف‌هایی كه نفوذ می‌كنند

خوب حرف زدن. حرف خوب زدن با هم فرق دارد و البته هر دو مهم است. حتما برخورد كرده‌اید با پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌هایی كه اگرچه افراد متخصصی نیستند اما كلام بسیار نافذی دارند. آنها می‌دانند با هر كسی چطور صحبت كنند كه حرفشان تاثیرگذار باشد. با نوه كوچكشان طوری همكلام می‌شوند كه از همكلامی لذت ببرد و خوشش بیاید. برای فرزندان‌شان سنگ صبورند و اگر در برابر یك مشاجره خانوادگی قرار بگیرند، مثل یك قاضی و میانجی صحبت می‌كنند. این افراد خوب می‌دانند با هر كسی چطور حرف بزنند و همین است كه كلامشان نفوذ می‌كند. اگر می‌خواهیم برای یك گفت‌وگو آماده شویم باید خودمان را جای طرف مقابل بگذاریم و ببینیم چه انتظاری از ما دارد.



زاویه مناسب لازم است

امروز دنیای كلام آنقدر موثر است كه دانشمندان معتقدند زاویه امواج صوتی كلام گوینده با گوش شنونده در نفوذ آن مؤثر است. یعنی مثلا برای حرف‌های منطقی بهتر است گوینده با گوش راست مخاطب در زاویه مناسب قرار بگیرد و برای حرف‌‌های عاطفی با گوش چپ. یعنی حتی زاویه صدا با گوش مخاطب در میزان نفوذ كلام در مغز شنونده تاثیر دارد و این نشان می‌دهد، خوش‌بیان بودن چقدر در زندگی امروز انسان‌ها موثر است.



هم استعداد، هم اكتساب

واقعیت این است كه خوب حرف زدن تا حدی یك صفت ذاتی است كه در ژن بعضی‌ها به امانت گذاشته شده است و باید پرورش یابد. البته به این معنی نیست كه نمی‌شود فنون خوب صحبت كردن را آموخت. خوش‌بیانی می‌تواند یك ویژگی اكتسابی باشد. حتی به‌عنوان یك فن تخصصی تدریس می‌شود. چون حالا دیگر برای همه روشن است كه خوش‌بیان بودن تاثیر بسیاری در موفقیت انسان‌ها دارد. دانشجویی كه می‌تواند در كلاس با استاد گفتمان داشته باشد، قطعا موفق‌تر از دانشجویی خواهد بود كه در كلاس منفعل است و در هیچ بحثی شركت نمی‌كند. یادم می‌آید زمان دانشجویی حتی همكلاسانی داشتم كه در طول چهار سال تحصیل هیچ وقت صدای آنها را نشنیده بودم. نه اینكه درسخوان نبودند اما شاید در خودشان توان خوب صحبت كردن نمی‌دیدند.



تمرین و باز هم تمرین

از اول مجری خوبی بودم و این نكته‌ای بود كه دیگران یادآوری می‌كردند و به همین دلیل هم خیلی سریع در عرصه اجرا پیشرفت كردم. البته تایید و تعریف‌های دیگران همیشه هم كلامی نیست. وقتی كارها جدی‌تر می‌شد و پیشنهادهای كاری بهتری دریافت می‌كردم، متوجه می‌شدم راهم را درست انتخاب كرده‌ام و در مسیر درستی می‌روم. البته تاییدها هیچ وقت باعث نمی‌شود فكر كنم خوبم و نیاز به تغییر ندارم. معمولا سعی می‌كنم قبل از اجراهایم مطالعه داشته باشم و دیوان حافظ یا سروده‌های سعدی را ورق بزنم. اشعار زیبا مخاطب را به اشتیاق می‌آورد. ترانه هم خیلی گوش می‌كنم. فكر می‌كنم كسی كه شاعر است، مهندسی كلام را بلد است و چرا من از بنای زیبایی كه بنا كرده استفاده نكنم.



مثل هدیه‌ای كه از خدا گرفته‌ای

خدا به هر كسی هدیه‌ای می‌دهد. هدیه‌ای كه مثل یك كادو از دست خدا می‌گیرید. این هدیه برای افراد مختلف فرق دارد. به یك نفر زور بازو می‌دهد، به یك نفر مغز ریاضیات و به دیگری هم حافظه خوب. هدیه من قدرت كلام است. پس اگر من توانایی خوش‌بیان بودن داشته باشم، هدیه الهی است كه پرورش یافته. البته عرصه هم خیلی مهم است. هر استعدادی برای پرورش یافتن نیاز به عرصه مناسب دارد. وقتی عرصه مناسب نباشد، استعداد هم دیده نمی‌شود. من این عرصه را در رادیو و تلویزیون یافتم. گرچه من از اول مجری خوبی بودم ولی معتقدم اگر تلویزیون بخواهد عرصه‌ای فراهم كند كه هر كسی استعداد كلامی دارد بتواند استعدادش را عرضه كند، من نفر هزارم خواهم بود. در حقیقت هدیه الهی من با عرصه‌ای كه كنارش بود توانست بروز پیدا كند.