فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

فروش 13 میلیارد تومانی سومین حراج تهران+تصویر



اخبار , اخبار فرهنگی,حراج تابلوی سهراب سپهری,قیمت تابلو نقاشی سپهری

 

اخبار فرهنگی - فروش 13 میلیارد تومانی سومین حراج تهران/ سهراب رکورد خودش را شکست

حراج تهران در سومین سال برگزاری توانست با فروش همه آثار، فروش کلی 13 میلیارد و 257 میلیون تومانی را تجربه کند و فروش دو اثر سهراب سپهری (رکورددار دو دوره قبلی) به قیمت یک میلیارد و 800 میلیون تومان و یک میلیارد و 600 میلیون تومان رکورد تازه‌ای را به نام این هنرمند فقید در حراج تهران به ثبت رساند.

حراج تهران در سومین سال برگزاری خود توانست با فروش صددرصدی همه آثار، فروش کلی 13 میلیارد و 257 میلیون تومانی را تجربه کند و به بیش از دو برابر رقم کلی فروش سال گذشته خود دست پیدا کند.
 
امسال همچون سال گذشته همه 90 اثر ارائه شده در این حراج به فروش رسید و سهراب سپهری که رکورددار دو دوره قبلی این حراج بود، برای دومین بار موفق به شکستن رکورد خود شد و با فروش دو اثرش به مبالغ  یک میلیارد و 800 میلیون تومان و یک میلیارد و 600 میلیون تومان، بالاترین رقم فروش آثار را در سومین دوره حراج تهران از آن خود کرد.

 

اخبار , اخبار فرهنگی,حراج تابلوی سهراب سپهری,قیمت تابلو نقاشی سپهری


سال گذشته در دومین حراج تهران تابلویی از سهراب سپهری از مجموعه تنه درختان این هنرمند 700 میلیون تومان فروخته شد و رکورد دومین حراج تهران را به دست آورد و امسال در سومین دوره این حراج این رکورد همچنان در اختیار زنده یاد سهراب سپهری است.
 
تابلو نقاشی سپهری از مجموعه درختان او با فروش یک میلیارد و 800 میلیون تومانی، رکورد تازه ای برای این هنرمند در سومین حراج تهران ثبت کرد و در صدر جدول فروش آثار سومین دوره حراج تهران ایستاد. این تابلو 600 تا 800 میلیون تومان برآورد شده بود و به بیش از دو برابر بالاترین قیمت برآورد شده اش به صورت تلفنی به شخصی در کانادا فروخته شد.
 
تابلو دیگری از سهراب سپهری نیز با فروش یک میلیارد و 600 میلیون تومان، رتبه دوم را در جدول فروش آثار این حراج از آن خود کرد. قیمت اولیه این تابلو نیز 500 تا 700 میلیون تومان برآورد شده بود که به بیش از دو برابر بیشترین رقم برآوردش دست یافت.

اجرای این مراسم را همچون دوره های گذشته رضا کیانیان بازیگر سینما بر عهده داشت که برای فروش 90 اثر هنری شامل نقاشی، نقاشی خط، عکس و مجسمه  در این حراج چکش زد.

 

اخبار , اخبار فرهنگی,حراج تابلوی سهراب سپهری,قیمت تابلو نقاشی سپهری

 
تابلو نقاشی رضا درخشانی نیز که 200 تا 300 میلیون تومان تخمین زده شده بود موفق به فروش 600 میلیون تومانی شد و رتبه سوم بالاترین فروش آثار این دوره از حراج تهران را از آن خود کرد و به گفته سمیع آذر مدیر حراج تهران رضا درخشانی توانست در این دوره از حراج رکورد بین المللی خود را نیز بشکند و به فروش بیشتری دست یابد.
 
سیدمحمد احصایی با تابلو نقاشی خط «محبت» که 250 تا 350 میلیون تومان برآورد شده بود به مرز 600 میلیون تومان نزدیک شد و به قیمت 580 میلیون تومان فروخته شد و به این ترتیب رتبه چهارم بالاترین فروش آثار را به دست آورد.
 
نخستین تابلویی که در این حراج چکش حراج خورد اثر خوشنویسی جلیل رسولی بود که 40 تا 60 میلیون تومان برآورد شده بود و 120 میلیون تومان فروخته شد.
 
تابلو نقاشی عذرا عقیقی بخشایشی 20 تا 25 میلیون تومان قیمت گذاری شده بود و 55 میلیون تومان فروش رفت.
 
«از محبت خارها گل می شود» عنوان اثر نقاشی خط امیرصادق طهرانی دیگر تابلویی بود که 20 تا 25 میلیون تومان برآورد شده و با دو برابر قیمت اولیه اش یعنی 50 میلیون تومان فروخته شد.
 
تابلو نقاشی خط عین الدین صادق زاده نیز با عنوان «حافظ نامه» 12 تا 16 میلیون تومان قیمت گذاری اولیه داشت که با فروش 50 میلیون تومانی به بیش از سه برابر قیمت پایه دست یافت.

 

اخبار , اخبار فرهنگی,حراج تابلوی سهراب سپهری,قیمت تابلو نقاشی سپهری

 
پرویز تناولی همچون همیشه با مجسمه «هیچ» خود در این حراج شرکت داشت که این اثر فایبرگلاس با عنوان «عشاق هیچ» به قیمت 200 میلیون تومان فروخته شد. این اثر تناولی 120 تا 160 میلیون تومان قیمت گذاری شده بود.
 
تابلو نقاشی رضا رینه ای نیز با 15 تا 20 میلیون تومان قیمت پایه 60 میلیون تومان چکش خورد.
 
تاها بهبهانی با مجسمه ای با عنوان «من یک سره می خوانم، تا پرده شب افتد» در این حراج شرکت داشت که با 10 تا 14 میلیون تومان قیمت پایه، موفق به فروش 60 میلیون تومانی شد.
 
تابلو نقاشی نصرت الله مسلمیان از مجموعه پرتره ها 30 تا 40 میلیون تومان برآورد شده بود که نزدیک به دو برابر قیمت پایه چکش خورد و 75 میلیون تومان فروخته شد.
 
تابلو نقاشی بابک روشنی نژاد از مجموعه پرسونا با قیمت پایه 15 تا 20 میلیون تومان به فروش 40 میلیون تومانی دست یافت.

 

اخبار , اخبار فرهنگی,حراج تابلوی سهراب سپهری,قیمت تابلو نقاشی سپهری

 
«احساس غیرعادی خوب بودن» تابلو شماره یک از مجموعه دانلود اثر رضا عظیمیان نیز 10 تا 14 میلیون تومان برآورد شده بود و 24 میلیون تومان فروخته شد.
 
مجسمه مش اسماعیل (توکل اسماعیل) با قیمت پایه 50 تا 70 میلیون تومان فروش 130 میلیون تومانی را به خود اختصاص داد.
 
از قدرت الله عاقلی مجسمه ای با عنوان «هرکول» در این حراج ارائه شده بود که بشکه نفت به دوش داشت و رضا کیانیان از او به عنوان هرکول ایرانی یاد کرد، این تابلو 10 تا 15 میلیون تومان برآورد قیمت داشت که 22 میلیون تومان به فروش رسید.
 
اثر بعدی به سه اثر حجمی فلزی از امیرنصر کم گویان اختصاص داشت که با عنوان «تثلیث شماره 2» ارائه شد و با 6 تا 8 میلیون تومان برآورد اولیه به قیمت 22 میلیون تومان فروخته شد.
 
تابلو نقاشی هنگامه صدری از مجموعه راز فرنگیس در تهران با 5 تا 7 میلیون تومان برآورد اولیه به رقم 20 میلیون تومان فروش رفت.
 
«زرد بد» عنوان اثر نقاشی مهرداد محب علی بود که 30 تا 40 میلیون تومان برآورد شده و به مبلغ 48 میلیون تومان فروخته شد.
 
اثر بعدی به تابلو نقاشی زنده یاد مهدی ویشکایی اختصاص داشت که مجری برنامه رضا کیانیان از او به عنوان یکی از بهترین نقاشان مدرنیست ایران یاد کرد. این اثر با برآورد اولیه 30 تا 40 میلیون تومان موفق به فروش بیش از سه برابر قیمت پایه شد و 130 میلیون تومان فروش رفت.
 
آیدین آغداشلو با یکی از آثار نقاشی خود از مجموعه «خاطرات انهدام» در این دوره از حراج شرکت داشت و با قیمت پایه 180 تا 250 میلیون تومان به فروش 380 میلیون تومانی دست یافت.
 
تابلو نقاشی نزار موسوی نیا از مجموعه طوطی و بازرگان 8 تا 12 میلیون تومان قیمت گذاری شده و به 14 میلیون تومان فروخته شد.
 
دانا نهداران اثری از مجموعه تشنج های لذت در این حراج داشت که 10 تا 14 میلیون تومان برآورد اولیه، موفق به فروش 60 میلیون تومانی شد.
 
تابلو طبیعت بی جان پروانه اعتمادی نیز با 40 تا 60 میلیون تومان برآورد به فروش 130 میلیون تومانی دست یافت.

 

اخبار , اخبار فرهنگی,حراج تابلوی سهراب سپهری,قیمت تابلو نقاشی سپهری

 
از زنده یاد هوشنگ پزشک نیا نیز اثری بدون عنوان به این حراج ارائه شده بود که 30 تا 40 میلیون تومان قیمت پایه توانست به چهار برابر قیمت پایه و فروش 160 میلیون تومانی دست یابد.
 
تابلو نقاشی احمد مرشدلو با 25 تا 35 میلیون تومان برآورد، فروش 46 میلیون تومانی را تجربه کرد و از داریوش قره زاد نیز اثری از مجموعه هویت ملی در این دوره از حراج ارائه شد که با قیمت پایه 12 تا 16 میلیون تومان 30 میلیون تومان چکش خورد.
 
تابلو نقاشی مرحوم فریده لاشایی نیز با برآورد اولیه 120 تا 160 میلیون تومان، موفق به فروش 300 میلیون تومانی شد.
 
از عبدالرضا دریابیگی نیز اثری با قیمت پایه 25 تا 35 میلیون تومان به این حراج عرضه شد که 50 میلیون تومان فروخته شد.
 
تابلو نقاشی جلال شباهنگی از مجموعه کویر با 15 تا 20 میلیون تومان قیمت پایه به 30 میلیون تومان فروخته شد.
 
حسین کاظمی که بزرگترین اثر او به این حراج ارائه شده بود، قیمت پایه 150 تا 200 میلیون تومانی داشت و موفق به فروش 360 میلیونی شد.
 
اثر بدون عنوان منوچهر نیازی نیز با 15 تا 20 میلیون تومان برآورد، فروش 36 میلیون تومانی داشت.
 
اثر نقاشی حسین محجوبی نیز با 20 تا 25 میلیون تومان برآورد اولیه به فروش 38 میلیون تومانی دست یافت.
 
ابوالقاسم سعیدی از جمله پیشکسوتان هنر مدرن در ایران اثری بدون عنوان در سومین دوره حراج تهران داشت که با 70 تا 90 میلیون تومان برآورد اولیه موفق به فروش 300 میلیون تومانی شد و به بیش از سه برابر بیشترین قیمت پایه رسید.
 
تابلو نقاشی شهریار احمدی  با عنوان «درخت حکما» از مجموعه خاک خوب 30 تا 40 میلیون تومان برآورد شده بود و فروش 100 میلیون تومانی را تجربه کرد.
 
تابلو عکس سه لتی عباس کیارستمی از مجموعه سفیدبرفی 60 تا 80 میلیون تومان قیمت گذاری شده بود و به مبلغ 140 میلیون تومان فروخته شد.
 
تابلو بعدی به اثری از سهراب سپهری اختصاص داشت که با 600 تا 800 میلیون تومان قیمت پایه، موفق به فروش یک میلیارد و 800 میلیون تومانی شد و به صورت تلفنی به خریداری در کانادا فروخته شد. فروش این تابلو همهمه ای را در سالن حراج به همراه داشت وهیجان ناشی از فروش گرانترین اثر ارائه شده در این حراج، حاضران را به کف زدن های طولانی مدت واداشت.
 
فروش این تابلو، رکورد گرانترین اثر فروخته شده در سه دوره حراج تهران را شکست و سپهری که در دو دوره قبلی حراج تهران نیز رکورد گرانترین آثار را با فروش های 190 میلیون تومان و 700 میلیون تومان در اختیار داشت، در این دوره با فروش یک میلیاردو 800 میلیون تومان موفق به شکستن رکورد دو دوره قبلی خود شد.
 
«صدا» عنوان تابلوی نقاشی بهزاد شیشه گران بود که با 6 تا 8 میلیون تومان برآورد اولیه توانست به حدود سه برابر قیمت پایه نزدیک شود و به قیمت 22 میلیون تومان فروخته شد.
 
تابلو نقاشی بهنوش فروتن از مجموعه کهکشان من نیز 6 تا 8 میلیون تومان برآورد شده بود و توانست به بیش از سه برابر قیمت اولیه یعنی فروش 26 میلیون تومانی دست پیدا کند.

 

اخبار , اخبار فرهنگی,حراج تابلوی سهراب سپهری,قیمت تابلو نقاشی سپهری

 
از سیراک ملکونیان اثری بدون عنوان با قیمت پایه 50 تا 70 میلیون تومان در این دوره از حراج تهران ارائه شده بود  که فروش 165 میلیون تومانی را تجربه کرد.
 
تابلو بدون عنوان منوچهر معتبر نیز با 8 تا 12 میلیون تومان قیمت پایه، 36 میلیون تومان فروخته شد.
 
اثر بعدی به مجسمه ای از بهمن دادخواه از مجموعه گروگان ها،  اختصاص داشت که 12 تا 16 میلیون تومان قیمت گذاری شده بود و توانست به 5 برابر قیمت پایه و فروش80 میلیون تومانی دست یابد.
 
تابلو نقاشی مسعود عربشاهی با 100 تا 150 میلیون تومان برآورد اولیه، موفق به فروش 220 میلیون تومانی شد.
 
بیتا وکیلی نیز اثری را با عنوان ایران در این حراج داشت که با 30 تا 40 میلیون تومان برآورد، 48 میلیون تومان فروخته شد.

 

اخبار , اخبار فرهنگی,حراج تابلوی سهراب سپهری,قیمت تابلو نقاشی سپهری

 
« الله طلایی» فرهاد مشیری نیز که 200 تا 300 میلیون تومان قیمت پایه عرضه شده بود، 360 میلیون تومان فروش داشت.
 
اثر حجمی علیرضا آستانه با عنوان «نام اعظم»با 15 تا 20 میلیون تومان برآورد اولیه، 50 میلیون تومان چکش خورد.
 
اثر حجمی فرناز ربیعی جاه با عنوان شورش نیز 10 تا 15 میلیون تومان قیمت پایه، به رقم 30 میلیون تومان فروخته شد.
 
تابلو خوشنویسی محمد احصایی با عنوان «محبت» 250 تا 350 میلیون تومان قیمت پایه، فروش قابل توجه 580 میلیون تومانی را از آن خود کرد.
 
اثر بعدی به قربانعلی اجلی اختصاص داشت که با 25 تا 35 میلیون تومان برآورد، فروش 36 میلیون تومانی داشت.
 
عنایت الله نظری نوری نیز اثری با عنوان «ایران من» در این حراج داشت که با 6 تا 8 میلیون تومان برآورد، تقریباً فروش چهاربرابری را تجربه کرد  و 30 میلیون تومان فروخته شد.
 
اثر نقاشی پویا آریانپور با 25 تا 35 میلیون تومان برآورد، به فروش 42 میلیون تومانی دست یافت و از کوروش شیشه گران نیز اثری از مجموعه «پرتره» هایش در این حراج عرضه شد که 120 تا 160 میلیون تومان قیمت پایه، فروش 260 میلیون تومانی را تجربه کرد.
 
از افشین پیرهاشمی نیز اثری بدون عنوان عرضه شد که 60 تا 80 میلیون تومان قیمت گذاری شده بود و همان 80 میلیون تومان نیز فروخته شد. 
 
فرشید مثقالی مجسمه ای با عنوان مونالیزا در این حراج داشت که 15 تا 20 میلیون تومان برآورد شده و 40 میلیون تومان فروخته شد.
 
تابلو نقاشی حامد صدرارحامی با عنوان «سنگ خوردن بانوی شماره 13» با 15 تا 20 میلیون تومان برآورد، به رقم 50 میلیون تومان فروش رفت.
 
از شهره مهران یک تابلو نقاشی از مجموعه دختران مدرسه ای عرضه شد که 25 تا 35 میلیون تومان برآورد شده و 28 میلیون تومان فروخته شد.
 
طاهره صمدی طاری نیز اثری از مجموعه شتابزدگی بی پایان در این حراج داشت که 15 تا 20 میلیون تومان عرضه شد و 30 میلیون تومان چکش خورد.

 

اخبار , اخبار فرهنگی,حراج تابلوی سهراب سپهری,قیمت تابلو نقاشی سپهری

 
تابلو سادگی از مجموعه جعبه ها اثری از مجتبی تاجیک بود که با 8 تا 12 میلیون تومان قیمت پایه به فروش 22 میلیون تومانی دست یافت.
 
تابلوی نقاشی محمود سبزی با عنوان «مرلین نارنجی» نیز با 20 تا 25 میلیون تومان قیمت پایه فروش 46 میلیون تومانی داشت.
 
مجسمه محمدحسین عماد نیز از مجموعه سایه روشن 50 تا 70 میلیون تومان برآورد شده و به قیمت 85 میلیون تومان به صورت تلفنی فروخته شد.
 
آخرین اثر حجمی محمود بخشی از مجموعه «بهمن» در سومین حراج تهران عرضه شد که قیمت پایه 30 تا 40 میلیون تومانی داشت و 75 میلیون تومان نیز فروخته شد.
 
زنده یاد صادق تیرافکن نیز عکسی با عنوان «کثرت شماره 1» در این حراج داشت که با 20 تا 25 میلیون تومان قیمت پایه به قیمت 26 میلیون تومان فروخته شد.
 
تابلو نقاشی سعید احمدزاده با عنوان «به یاد کافکا و عروسک مسافر» 10 تا 14 میلیون تومان برآورد شده بود که 34 میلیون تومان فروش رفت.

 

اخبار , اخبار فرهنگی,حراج تابلوی سهراب سپهری,قیمت تابلو نقاشی سپهری

 
قاسم حاجی زاده با تابلو بدون عنوان خود که 50 تا 70 میلیون تومان قیمت پایه عرضه شده بود، فروش 140 میلیون تومانی را تجربه کرد.
 
تابلو نقاشی زنده یاد احمد اسفندیاری نیز 85 میلیون تومان چکش خورد، این اثر 25 تا 35 میلیون تومان برآورد شده بود.
 
تابلو نقاشی ناصر عصار نیز 50 تا 70 میلیون تومان قیمت پایه داشت و 120 میلیون تومان فروخته شد.
 
دومین تابلو مسعود عربشاهی نیز با 120 تا 160 میلیون تومان قیمت پایه، فروش 210 میلیون تومانی داشت.
 
از سونیا بالاسانیان اثری با عنوان «زیر طاق، شماره 7» در این حراج عرضه شده بود که 30 تا 40 میلیون تومان برآورد شده و 60 میلیون تومان فروش رفت.
 
تابلو نقاشی زنده یاد بهجت صدر  با 60  تا 80 میلیون تومان قیمت پایه به فروش 140 میلیون تومانی دست یافت.
 
از محسن وزیری مقدم یک تابلو نقاشی از مجموعه آثار شنی او در این حراج ارائه شد که 50 تا 70 میلیون تومان برآورد شد و به صورت تلفنی به قیمت 95 میلیون تومان فروخته شد.
 
نقاشی غلامحسین نامی از مجموعه کهکشان ها 40 تا 60 میلیون تومان قیمت پایه داشت و بدون هیچ گونه افزایش قیمت پایه 55 میلیون تومان فروخته شد.
 
پرویز کلانتری نیز اثری از مجموعه آثار کاهگلی خود در این حراج داشت که 30 تا 40 میلیون تومان برآورد قیمت شده بود و به بیش از سه برابر قیمت پایه رسید و 140 میلیون تومان فروخته شد.

اخبار , اخبار فرهنگی,حراج تابلوی سهراب سپهری,قیمت تابلو نقاشی سپهری


فروش تابلو پرویز کلانتری نیز با همهمه و صدای کف زدن حاضران همراه شد.
 
از کیخسرو خروش یک تابلو نقاشی در این حراج عرضه شد که 15 تا 20 میلیون تومان قیمت گذاری شده بود و به فروش 70 میلیون تومانی دست پیدا کرد.
 
عکسی از مهدی مقیم نژاد از مجموعه «مرز رویش سروها» در این حراج با قیمت پایه 5 تا 7 میلیون تومان عرضه شد که فروش 10 میلیون تومانی را تجربه کرد.
 
ناصر اویسی نیز اثری مربوط به سال 1351 در این حراج داشت که با 30 تا 40 میلیون تومان قیمت اولیه، به فروش 75 میلیون تومانی رسید.
 
فروش 600 میلیون تومانی یکی از بزرگترین آثار رضا درخشانی در سومین حراج تهران نیز همهمه و صدای تشویق حاضران در سالن را در پی داشت. این اثر 200 تا 300 میلیون تومان قیمت پایه داشت و توانست عنوان سومین اثر در جدول فروش آثار این دوره را از آن خود کند. 
 
از وحید چمانی نیز اثری از مجموعه «اسید آمینه ها» حراج شد که 20 تا 25 میلیون تومان قیمت پایه، 34 میلیون تومان چکش خورد.
 
اثر زنده یاد چنگیز شهوق نیز که 50 تا 70 میلیون تومان عرضه شد، نتوانست به بالاتر از 65 میلیون تومان فروش برسد.
 
تابلو نقاشی رضا لواسانی نیز با قیمت پایه 50 تا 70 میلیون تومان، 120 میلیون تومان به صورت تلفنی فروخته شد.
 
از مرحوم ژازه تباتبایی (طباطبایی)، مجسمه فلزی «گردش خانم با سگ» عرضه شد که قیمت پایه 80 تا 120 میلیون تومانی داشت و موفق به فروش 220 میلیون تومانی شد.
 
مرحوم مارکو گریگوریان نیز اثری کاهگلی در این حراج داشت که با 60 تا 80 میلیون تومان برآورد اولیه، 200 میلیون تومان فروخته شد.
 
اثر مرحوم جعفر روحبخش نیز با 50 تا 70 میلیون تومان قیمت پایه، 150 میلیون تومان فروش رفت.
 
یک تابلو نقاشی اثر حسین زنده رودی با عنوان «ترکیب بندی» که به گفته رضا کیانیان در حراجی پاریس هم فروخته شده بود، در این حراج به قیمت 100 تا 150 میلیون تومان عرضه شد و به فروش 170 میلیون تومانی دست یافت.
 
اثر خط نقاشی صداقت جباری از مجموعه «راز نهان» با 100 تا 150 میلیون تومان قیمت پایه، به قیمت 220 میلیون تومان فروخته شد.
 
دومین تابلو سیدمحمد احصایی در این حراج قیمت پایه 300 تا 400 میلیون تومانی داشت و در نهایت 360 میلیون تومان چکش خورد.
 
اثر خط نقاشی علی شیرازی نیز فروش 120 میلیون تومانی داشت. این اثر 30 تا 40 میلیون تومان قیمت گذاری شده بود.

 

اخبار , اخبار فرهنگی,حراج تابلوی سهراب سپهری,قیمت تابلو نقاشی سپهری


خط نقاشی دیگری از نصرالله افجه ای به مبلغ 280 میلیون تومان فروخته شد این اثر با 120 تا 160 میلیون تومان قیمت پایه عرضه شد.
 
اثری از زنده یاد رضا مافی نیز با 70 تا 90 میلیون تومان قیمت پایه، 170 میلیون تومان به فروش رسید.
 
ورود دومین تابلو سهراب سپهری باز هم با صدای همهمه و تشویق حاضران همراه بود، این تابلو با  500 تا 700 میلیون تومان قیمت پایه موفق به فروش یک میلیاردو 600 میلیون تومانی شد و در رتبه دوم جدول فروش آثار این دوره قرار گرفت.
 
شهلا حبیبی اثری از مجموعه آفرینش در این حراج داشت که با 15 تا 20 میلیون تومان قیمت پایه، 44 میلیون تومان فروخته شد.
 
عکسی از نیوشا توکلیان از مجموعه نگاه کن با قیمت پایه 8 تا 12 میلیون تومان عرضه شد که 26 میلیون تومان چکش خورد.
 
ناصر پلنگی نیز اثری از مجموعه زخم ها به این حراج ارائه کرده بود که با 15 تا 20 میلیون تومان قیمت اولیه، به فروش 26 میلیون تومانی دست یافت.
 
اثر سروش میلانی زاده از مجموعه رنسانس بیرون از قاب 6 تا 8 میلیون تومان قیمت گذاری اولیه شده بود که 11 میلیون تومان فروخته شد.
 
آخرین اثر به عکسی از رضا کیانیان اختصاص داشت که نمایش این تابلو عکس با هیاهو و تشویق حاضران در حراج همراه بود، این تابلو با عنوان «دیگر مپرس از من نشان کز دل نشانم می رود» با 12 تا 16 میلیون تومان قیمت پایه عرضه شد و در نهایت 60 میلیون تومان چکش خورد.

اخبار , اخبار فرهنگی,حراج تابلوی سهراب سپهری,قیمت تابلو نقاشی سپهری


سومین حراج تهران که به آثار هنر مدرن و معاصر ایران اختصاص داشت، شامگاه جمعه 9 خردادماه با فروش همه 90 اثر ارائه شده در این دوره از حراج به فروش کلی 13 میلیارد و 257 میلیون تومان دست یافت که در مقایسه با سال گذشته افزایش دو برابر و نیمی داشته است.
 
سال گذشته این حراج با فروش 72 اثر به فروش کلی 6 میلیارد و 545 میلیون تومان دست یافته بود.

در سومین حراج تهران، علاوه بر مجموعه داران، گالری داران و دیگر خریداران آثار هنری، برخی مسئولان فرهنگی و هنری کشور نیز حضور داشتند.

علی مرادخانی معاون امور هنری وزارت ارشاد، مجید ملانوروزی مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی، احمد مسجدجامعی رئیس شورای شهر تهران، سیدمحمد بهشتی و مرتضی کاظمی مشاور اقتصاد فرهنگ و هنر وزیر ارشاد از جمله مسئولان فرهنگی هنری کشور بودند که در این مراسم حضور داشتند.

این مراسم بیش از سه ساعت به طول انجامید و با اعلام فروش 13 میلیارد و 257 میلیون تومانی به کار خود خاتمه داد.

 

اخبار فرهنگی - خبرنگار مهر


ویدیو مرتبط :
فروش شلوار جین 2میلیون تومانی در تهران!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

فروش طلای‌ 200 هزار تومانی در شمال تهران!



طلاهای لوکس,قیمت هر گرم طلای خام ۱۸ عیار

فروش طلای‌ 200 هزار تومانی در شمال تهران!

مدتی است قیمت هر گرم طلای خام ۱۸ عیار با کاهش قابل توجه به ۹۴ تا ۹۸ هزار تومان رسیده است، در عین حال هر گرم طلای ساخته به گفته رئیس اتحادیه تا ۲۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.

زمانی که قیمت هر گرم طلای خام بیش از 100 هزار تومان و در برخی شرایط تا 120 هزار تومان بود، نرخ هر گرم طلای ساخته شده اندکی بیش از140 هزار تومان اعلام می‌شد، اما هنوز از قله قاف خود پائین نیامده است.

در همین باره با احمد وفادار رئیس فعلی اتحادیه کشوری طلا و جواهر به فارس، گفت: درخواست کرده بودیم که مقداری طلا خارج کشور وارد شود اما این امکان به وجود نیامد و همین مساله موجب شد که برخی تولیدکنندگان طلا از موقعیت استفاده کرده و نرخ کارمزدها و اجرت را افزایش دهند.

وی افزود: کارمزد در اختیار اتحادیه و یا تعزیرات نیست و هر تولیدکننده‌ای اجرت ساخت را خودش تعیین می‌کند.

رئیس فعلی اتحادیه طلا و جواهر استان تهران با اشاره به افزایش هزینه‌های سازندگان طلا، گفت: بیمه کارگران طلاساز حدود 40 درصد رشد داشته و هزینه‌های سربار زیادی دارد برای سازندگان طلا وجود دارد و دولت هم یارانه‌ای به صنف طلافروشان و تولیدکنندگان طلا نمی‌دهد.

وی گفت: درحال حاضر طلافروشان طلا را گرمی 130 تا 140 هزار تومان خریده و برای فروش باید 6 درصد مالیات بر ارزش افزوده به آن اضافه کنند و کسی که می‌خواهد طلا بخرد، 30 تا 40 هزار تومان ضرر می‌کند، قیمت طلای ساخته شده از گرمی 110 هزار تومان تا 170 هزار تومان تعیین می‌شود.

فروش طلای‌ 200 هزار تومانی در شمال تهران
وفادار افزود: برخی طلاهای لوکس که در شمال تهران به فروش می‌رسد، به بیش از 200 هزار تومان هم در هر گرم فروخته می‌شود اما قیمت در مرکز شهر بین 120 تا 130 هزار تومان متغیر است، کسی نمی‌تواند این نرخ‌گذاری‌ها را کنترل کند برخی طلافروش‌ها، طلا‌هایی را از خارج وارد می‌کنند که قیمت بسیار بالایی دارد.

وی در پاسخ به این سؤال که اتحادیه طلا و جواهر در این شرایط کاری انجام خواهد داد؟ گفت: بنده آنچه که در توانم بود انجام دادم و برخی‌ها را به تعزیرات معرفی کردم، همین مسأله مقداری برای بنده دردسرساز شد و بعد از 18 سال از ریاست این اتحادیه خداحافظی می‌کنم.

اجرای طرحی برای ساماندهی سازندگان و فروشندگان طلا در شهر تهران
وفادار با بیان اینکه بنده تا 10 روز آینده مسئولیت اتحادیه طلا و جواهر استان تهران را برعهده دارم، در خصوص اقدامات انجام شده در این مدت، گفت: با توجه به اینکه به تازگی به عنوان رئیس هیئت امنای اتحادیه طلا و جواهر شهر تهران انتخاب شده‌ام، در حال برنامه‌ریزی هستیم تا سازندگان طلا را ساماندهی کنیم.

وی افزود: در دوره‌ای عیار طلا هم پایین بود که با اقدامات انجام‌شده، کنترل مناسبی نسبت به عیار طلاها انجام شد و امیدواریم تا دو ماه آینده برنامه جدید را با کمک مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت، تعزیرات و شورای اصناف بتوانیم عملیاتی کنیم.

وی تصریح کرد: یک سال پیش، فاکتورهای مشخصی برای اعضای اتحادیه چاپ و توزیع کردیم ولی متأسفانه برخی اعضاء تمکین نکرده و در قالب این فاکتورها خرید و فروش نمی‌کنند.

رئیس فعلی اتحادیه طلا و جواهر استان تهران با بیان اینکه این اقدامات نیازمند فرهنگ‌سازی است، گفت: برای ساماندهی و یکپارچه‌سازی فعالیت‌ها و نظارت مناسب بر کارمزدها، نیازمند زمان هستیم.

هزینه ساخت، اجرت و مالیات بر ارزش افزوده عامل بالا بودن قیمت
اما محمد کشتی‌آرای رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر که به تازگی به عنوان نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر استان تهران هم شده است، نظرات دیگری دارد و معتقد است نرخ‌ها بالا نیست، بلکه هزینه‌های ساخت و مالیات بر افزوده قیمت‌ها را افزایش می‌دهد.

کشتی‌آرای در پاسخ به این سؤال که آیا مکانیزمی برای تعیین اجرت ساخت و هزینه نهایی تولید طراحی خواهد شد؟ به خبرنگار فارس گفت: هم‌اکنون طلا گرمی 98 هزار تومان است و معمولاً اجرت کارها با توجه به هزینه‌ها تعیین می‌شود.

وی افزود: برخی اجناسی که به صورت فانتزی طراحی می‌شوند اجرت بالاتری دارد و همه این موارد به اضافه 7 درصد سود و 6 درصد مالیات بر ارزش افزوده، رقم بالایی می‌شود. اتحادیه‌ها مخصوصاً شهرستان‌ها نظارت کامل دارند و اجرت‌ها را دسته‌بندی و به اعضاء ابلاغ کرده‌اند.

عوامل تاثیرگذار بر قیمت طلای ساخته شده
رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر ادامه داد: معمولاً در طلافروشی‌ها میزان اجرت‌ها به صورت دسته‌بندی نوشته شده و مثلاً النگوی تراش خورده لوکس 15000 تومان است، این رقم را اگر به قیمت طلا اضافه کنند و اگر فرض کنیم هر گرم طلا 100 هزار تومان است، قیمت آن به 115 هزار تومان می‌رسد، در کنار آن باید 7 درصد سود افزوده شود که به 125 هزار تومان می‌رسد و درنهایت مالیات بر ارزش افزوده به میزان 6 درصد به قیمت نهایی اضافه می‌شود که قیمت نهایی آن به حدود 130 هزار تومان قیمت هر گرم طلای ساخته شده درج می‌شود.

وی افزود: این کارها معمولی هستند و برخی کارهای لوکس که حجم کمتری را دارند مانند النگو و زنجیر فانتزی هستند و کار بیشتری روی آن انجام شده، به همین دلیل کارمزد بیشتری تعیین می‌شود.

کشتی‌آرای تأکید کرد: نظارت بر قیمت‌های طلاسازان و فروشندگان هست و از طرف دیگر، اتحادیه‌ها واحد شکایت دارند، تا اگر کسی فکر می‌کند گرانتر از معمول طلا خرید کرده است، به آنها اعلام کرده و مسئولان مربوطه ملزم به بررسی آن هستند.

به گفته وی با توجه به هزینه‌های بالای ساخت طلا، به طور طبیعی قیمت‌ها بالا است.

وی با بیان اینکه برخی مواقع قیمت‌ها را در بازار بررسی می‌کنیم و نشان می‌دهد که اختلاف قیمت‌ها حدود نیم درصد است، گفت: قیمت طلای خام گرمی 98 هزار تومان است که محاسبه سود، اجرت، مالیات بر ارزش افزوده موجب می‌شود که چند هزینه پی‌درپی به هزینه تولید اضافه شود و به همین دلیل قیمت نهایی که به مصرف‌کننده اعلام می‌شود بالاست.

مردم گرانفروشی‌ را به اتحادیه گزارش کنند
وی تصریح کرد: بهترین راه کنترل نرخ این است که اگر کسی با این مسئله برخورد کرد، به اتحادیه مراجعه کرده و در آنجا کارشناسانی وجود دارند که موضوع را بررسی می‌کنند و در صورت وجود تخلف احقاق حق خواهد شد.

وی گفت: در حال حاضر آنقدر رقابت بالاست که حتی سود 7 درصد برای خرید و فروش طلا بعضی مواقع به دلیل رقابت و یا شرایط افت معاملات کمتر دریافت می‌شود.

رقابت فشرده طلا‌فروشان و طلاسازان
رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر تصریح کرد: امروز قیمت سکه به طور میانگین 942 هزار تومان بود که این دقیقاً همان ارزش ذاتی طلاست وعلت اصلی آن رکود در بازار است، زیرا خرید و فروش سکه هم باید با یک سود معقولی انجام شود، ولی در حال حاضر سکه تمام بهار بدون سود خرید و فروش می‌شود.

وی افزود: به دلیل رقابت فشرده بین فعالان بازار طلا، برای به دست آوردن بازار برخی به دنبال فروش با قیمت پایین‌تر از سایر فروشندگان هستند.

استدلال‌های رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر در حالی مطرح می‌شود که از زمانی که هر گرم طلای 18 عیار با دلار 4000 تومانی انس جهانی بالا حدود 140 هزار تومان قیمت‌گذاری می‌شد، چندان نمی‌گذرد و تفاوت قیمت تا این سطح وجود نداشت.

در اوایل امسال که قیمت سکه طرح جدید تا یک میلیون و 500 هزار تومان به فروش می‌رسید و دلار 3400 تا 3500 تومان معامله می‌شد، قیمت هر گرم طلای ساخته شده حداکثر 150 تا 140 هزار تومان بود. اما امروز قیمت هر گرم طلای 18 عیار به کمتر از 100 هزار تومان رسیده و نرخ دلار و طلای خام، کاهش قابل توجهی داشته است،

 

اما نرخ طلای ساخته شده حدود 130 تا 135 هزار تومان تعیین می‌شود. وضعیت موجود این سوال را به وجود می‌آورد که که اتفاقی در چند ماه اخیر افتاده و فاکتورهای تولید چه تغییری کرده‌اند که قیمت مصنوعات حاضر به تعدیل قیمت به نفع بازار خود در وهله نخست و مصرف کننده در مرحله بعد نیست؟در این شرایط منطقی‌ترین مساله، وجود تناسب و هماهنگ شدن با تغییرات قیمتی است.
/فارس