فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

علیرضا خمسه دبیر جشنواره «لبخند آفتاب» شد



 

علیرضا خمسه دبیر جشنواره «لبخند آفتاب» شد

 

 علیرضا خمسه به صورت رسمی به عنوان دبیر اولین جشنواره تقدیر از هنرمندان عرصه کمدی سینما «لبخند آفتاب» انتخاب شد.

امیر رضا خادم مدیرعامل موسسه «نسل آفتاب» درباره این انتخاب گفت:«بعد از سنجیدن تمام جوانب با توجه به شناختی که روی آقای خمسه وجود داشت و از آنجایی که ایشان به عنوان یکی از فعالین اصلی عرصه کمدی سالیان طولانی است که به هنر این کشور خدمت می کنند از ایشان تقاضا کردیم که در کنار ما باشد و ایشان هم با روی خوش دعوت ما را پاسخ گفتند.» خادم درباره جشنواره امسال و اهداف برپایی آن گفت:«بر آنیم تا جایگاهی را برای سینمای کمدی و فعالین در این عرصه تعریف کنیم تا شاید از این طریق بتوان تفاوتی قائل شد میان کارهای فاخر و ارزشمند حوزه سینمای کمیک با آنچه متاسفانه چند سالی است در حال گسترش بی رویه و لجام گسیخته بوده و اعتبار هنرمندان گرانقدر این زمینه هنری را به زیر سوال می برد.»

در ادامه این سخنان علیرضا خمسه درباره علل پذیرفتن چنین جایگاهی می گوید:« سال گذشته موسسه «نسل آفتاب» همایش زیبایی با عنوان «لبخند آفتاب» را طراحی و اجرا کرد. در همان روزها و با شنیدن خبر برگزاری چنین همایشی که قرار بود در آن از بزرگان عرصه طنز و کمدی در تئاتر، تلویزیون، سینما و رادیو تقدیر و تشکر به عمل بیاید بسیار شگفت زده شدم. از این منظر که در شرایطی که معمولا پیشکسوت ها در تمام عرصه ها و نه فقط در فضای کمدی به فراموشی سپرده شده اند و حالا موسسه ای خصوصی دغدغه اش گردآوردن اینها و سپاسگذاری از یک عمر فعالیت آنها باشد. این خودش به خودی خود ارزشمند است. همینکه شنیدم چنین اتفاقی از طرف این موسسه افتاده به همت شخص آقای امیررضا خادم برایم جای تقدیر داشت. با خودم گفتم حتما باید بروم و از ایشان تشکر کنم که به ناگاه خبردار شدیم که خودم هم جزو کسایی هستم که قرار است مورد تقدیر قرار بگیرند! وقتی شنیدم امسال قرار است این همایش به صورت جشنواره ای برگزار شود قبل از اینکه خودم برای همکاری دعوت بشوم باز خوشحال شدم که در زمانه ای که سوء تفاهم حاکم است و نه رفاقت و دوستی و سپاسگذاری باز این موسسه خصوصی با همان عنوان «لبخند آفتاب» قرار است مفصل تر از سال گذشته این مراسم را برگزار کند. این به خودی خود باز برایم جذاب بود. اما باز در کمال شگفت دیدم که خودم دعوت به کار شدم. وقتی که دعوت به کار شدم خدمت آقای خادم عرض کردم که من نه به عنوان کسی که قرار است مسئولتی در این جشنواره بر عهده بگیرد بلکه به عنوان یکی از علاقمندان عرصه طنز و کمدی باید دست شما را ببوسم بخاطر این نگاه مهر آمیزی که به همکاران من دارید. حالا که از من طلب یاری می کنید با کمال میل و پروازکنان به سمت شما می آیم. به صورت فول تایم، تمام قد و شش دنگ.»

خمسه در ادامه صحبت هایش به این ماجرا تاکید دارد که نگاه تخصصی در این جشنواره او را ترغیب به فعالیت در آن کرده است.«باید به کارهایی که در عرصه کمدی صورت می گیرد با نگاهی نقادانه و جدی تر، با نگاهی متفاوت، غیر دولتی و تخصصی تر نگاه بشود. می خواستم من هم به نوعی در این حرکت سهیم باشم. این مهمترین دلیل پذیرش من برای حضور در این مجموعه و این جشنواره بود.»

دبیر تنها جشنواره سینمای کمدی ایران درباره اهداف این جشنواره گفت:«سال های گذشته دوستانی که برخی از آنها امروز روی در نقاب خاک کشیده اند مانند مرحوم کیومرث صابری (گل آقا)، آقای مهدی سلیمی و آقای سیف الله داد تلاش هایی را در این زمینه داشتند. کسانی که در موقعیت های مختلف سعی کردند دست سینمای کمدی را بگیرند. البته همه مان به خوبی می دانیم که در هیچ کجای جهان سینمای کمدی را جدی نمی گیرند. نمونه اش چارلی چاپلین که هرگز اسکار نگرفت. باستر کیتون که نگرفت. لورل هاردی و هارو لوید و حتی از این جدیدی ها. می بینید هیچ کدام در مراسم جدی حضور جدی ندارند بلکه از کمدین ها درنهایت به عنوان مجری مراسم اسکار دعوت می کنند. هیچ وقت هیچ اسکاری به یک کمدین اهدا نشده! خب این یک روحیه جهانی است. در سرزمین ما این روحیه بومی است. یعنی مردم کمدین ها و بازیگران کمیک را جدی نمی گیرند. همیشه در جشنواره فجر و جشنواره های رسمی مثل جشن خانه سینما نگاه جدی به آثار جدی سینماست. بنابراین هدف اولیه این جشنواره ارزش نهادن بر این بخش مغفول سینماست. در این جشنواره ما انگار که یک راه کم پیموده شده یا ناپیموده را می خواهیم بپیماییم. راهی که به امید خدا و به همت موسسه «نسل آفتاب» در آن نگاهی جدی تر به آثار کمدی داشته باشیم. »

او حرف های خودش را با یک درخواست جمعی به ویژه از همکارانش به پایان می برد:«آرزو می کنم این دستی که این موسسه به سمت هنرمندان و صاحبان آثار کمیک و کمدی دراز کرده از سوی دوستان هنرمند بپذیرفته و گرفته شود و دوستان هنرمند این دست را به گرمی بفشارند تا در این محفل که یک محفل تخصصی و خودمانی است بتوانیم درکنار هم قدمی را در راه اعتلای سینمای کمدی این مرز و بوم برداریم. دوستان و همکاران عزیز امیدوارم با حضور جدی خود در این جشنواره به برگزاری آن کمک کنید. ما به سوی همه شما دست یاری دراز می کنیم.»

لازم به ذکر است که از این هنرمند در سال گذشته به عنوان یکی از پیشکسوتان عرصه کمدی در اولین همایش «لبخند آفتاب» تقدیر و تشکر شد. این همایش با هدف توجه به سینمای کمدی ایران سال گذشته در قالب "تجلیل از پیشکسوتان عرصه طنز سینما و تلویزیون" از سوی موسسه نسل آفتاب برگزار شد و قرار است از امسال به جشنواره دو سالانه فیلم های کمدی تغییر ماهیت دهد. جشنواره «لبخند آفتاب» اواخر آبان امسال به همت موسسه «نسل آفتاب» در تهران برگزار خواهد شد...../ شبکه خبری برنا 



ویدیو مرتبط :
جشنواره موسیقی فجر-روز چهارم(1)-مصاحبه با دبیر جشنواره

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

علیرضا خمسه شهر را به لبخند دعوت کرد


رفتارهای ناخوشایند شهروندی آنقدر زیاد شده است که حتی رییس‌جمهور هم درباره آنها صحبت می‌کند و تذکر می‌دهد.

روزنامه اعتماد: رفتارهای ناخوشایند شهروندی آنقدر زیاد شده است که حتی رییس‌جمهور هم درباره آنها صحبت می‌کند و تذکر می‌دهد.

رفتارهای ناخوشایند شهروندی آنقدر زیاد شده است كه حتی رییس‌جمهور هم درباره آنها صحبت می‌كند و تذكر می‌دهد؛ رفتارهایی كه از جامعه مهرورز و مهردوست ما بعید است و گاهی آنقدر عجیب كه حتی اخلاق‌گرایی را هم زیرسوال می‌برد. رفتارهایی مثل رفتارهایی كه این روزها اطراف مدارس دیده می‌شود؛ ازدحام زیاد شده و به همان اندازه هم صبر و تحمل‌ها كم.

مدارس تعطیل می‌شوند، والدین به دنبال فرزندان خود می‌روند، اتومبیل‌ها پشت‌هم در خیابان مدرسه صف می‌كشند و رانندگانی در این ترافیك گرفتار شده‌اند، به جای كمی صبر و شكیبایی، با بوق‌زدن و حتی فریاد، اعتراض خود را نشان می‌دهند.

جامعه شهروندی امروز ما، از سلامت مطلق فاصله گرفته ‌است. از برخی شهروندان رفتارهایی سرمی‌زند كه نشان از خشمی‌ پنهان در آنهاست؛ خشمی كه در یك‌ لحظه و با یك اتفاق ساده ظاهر ‌می‌شود، بعد از آن فراموش شده یا جدی گرفته نمی‌شود.

علیرضا خمسه شهر را به لبخند دعوت کرد

در حالی كه همین خشم‌های گذراست كه به ناهنجاری‌های یك شهر و جامعه دامن می‌زند و روابط و تعاملات شهروندان را با یكدیگر دچار آسیب بی‌اخلاقی و پرخاشگری می‌كند. چهره شهری كه ما در آن زندگی می‌كنیم، عبوس و درهم است و آدم‌ها برخلاف گذشته، فقط به خود فكر می‌كنند و دیگر نشانی از لبخند و همراهی در شهر نیست.

شهروندان بیش از توجه به حقوق دیگران به فردیت‌ خود فكر می‌كنند، اینكه به راحتی‌ كارهای خود را به سرانجام برسانند، حتی اگر حقوق دیگران را ضایع كنند یا به محیط اجتماعی آسیب بزنند. این روزها با جامعه‌ای خودخواه مواجه شده‌ایم كه هركدام از شهروندان فقط به راحتی و آرامش خود فكر می‌كنند و به هیچ‌وجه دیگران را درنظر نمی‌گیرند.

تمام این‌ اتفاق‌ها به نفع هیچ‌كس نیست. چنین شهروندی و هم‌زیستی به همه آسیب می‌زند و همه به یك‌اندازه از آسیب‌های آن ضربه می‌خورند. شاید حالا وقتش رسیده كه كمی به خودمان نگاه كنیم و رفتارهایی كه در شهر داریم؛ به عصبیت‌ها، پرخاشگری‌ها، خودخواهی‌ها و تمام رفتارهایی كه اخلاق شهروندی را زیرپا می‌گذارد.

باید تمرین كنیم، كمی صبر به زندگی شهروندی ما وارد شود، برای ترافیك یك مدرسه بوق نزنیم و داد نكشیم، برای زود رسیدن به مقصد حقوق رانندگان دیگر را زیرپا نگذاریم و به حرف‌ها و شعارهایی كه رسانه‌ها و مطبوعات برای تبلیغ و ترویج مهرورزی می‌دهند گوش كنیم. جامعه‌ای با رفتارهای بی‌اخلاق و ناخوشایند، حق هیچ‌كس نیست و ما باید این چهره عبوس، خشك و بی‌لبخند را از شهر بگیریم و دوباره شهر را مهمان لبخند و آرامش كنیم.