فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

شخصیت‌های ماندگار و محبوب سریال‌های ماه رمضان + تصاویر



شخصیت‌های ماندگار و محبوب سریال‌های ماه رمضان + تصاویر

شخصیت‌های ماندگار و محبوب سریال‌های ماه رمضان

بیش از یک دهه سریال سازی در ماه رمضان، چهره ها و شخصیت های ماندگاری را به سریال های تلویزیونی هدیه داده است. این گزارش، مروری است بر همه این شخصیت های خاطره انگیز ماه های رمضان این سالها.

 

ماراتن سریال های رمضانی از امشب شروع خواهد شد. این بار هم تلویزیون مطابق سنت بیش از یک دهه گذشته خود،سریال سازی در ماه رمضان را دنبال کرده است.. سنتی که هم اکنون به فرصتی برای رقابت بین شبکه ها تبدیل شده است چون در ماه رمضان، تلویزیون حالت مرجع بودن پیدا می کند. مخاطبان برای فهمیدن زمان سحر و افطار، سفره را پیش پای تلویزیون پهن می کنند و همین زمان، فرصتی تکرار ناپذیر به تلویزیون می دهد که مخاطب را درگیر خودش کند. بین همه برنامه های تلویزیونی، سریال ها جایگاه ویژه ای دارند و گواه این ادعا ساخت حدود 50 سریال در10 -12 سال اخیر است.

 

از بین این سریال ها، تعدادی بیشتر دیده شدند و در یادها ماندند. آغاز ماه رمضان بهانه ای شد تا چند نقش ماندگار سریال های رمضانی این سال ها را مرور کنیم. نقش هایی که بدون شک ماندگاری آنها به عوامل متعددی همچون قصه، کارگردانی، بقیه بازیگران، موسیقی، ساعت و شبکه پخش و...وابسته بوده است.

شخصیت‌های ماندگار و محبوب سریال‌های ماه رمضان

 

سید جلال/ گمگشته (1380):

آتیلا پسیانی در اولین تجربه رمضانی قابل توجه تلویزیون، ریسک بزرگی کرد. او در سریال رامبد جوان، دو نقش کاملا متفاوت را داشت. یکی نقش جلال، مردی دین دار و مقبول و دیگری نقش کریم که یک دله دزد است. جابجا شدن این دوشخصیت، فضای سریال را می ساخت. کریم با کمک داوود(صالح میرزاآقایی)، جلال را می دزدید و خودش را جای جلال جا می زد تا مال و منال او را بالا بکشد.

 

اما کم کم متنبه می شد و حتی جانش را برای جلال می داد. می توان ادعا کرد موفقیت پسیانی و گمگشته مسیر را برای ساخت سریال های رمضانی باز کرد.

شخصیت‌های ماندگار و محبوب سریال‌های ماه رمضان

 

ماشاالله/ خانه به دوش (1383):

تلاش موثر حمید لولایی برای فرار از سایه خشایار مستوفی «زیر آسمان شهر / مهران غفوریان». او در سریال رضاعطاران، ماشاالله مرزوقی بود. مردی از طبقه پایین جامعه که می خواست برای کار و پول درآردن به مالزی برود اما پول سفرش را می دزدند. تقلای ماشالله برای حفظ آبرویش طوری که کسی فکر نکند که پولش را خورده اند و ایران است در مقابل تلاش ارصلان، باجناق پولدارش (غلامحسین لطفی) برای ریختن پته او روی آب، شاکله سریال را می ساخت. قابل انکار نیست بخشی از موفقیت لولایی مرهون حضور مریم امیرجلالی بود. امیرجلالی نقش زن ماشالله را داشت. زنی عصبی، غرغرو اما مهربان.

شخصیت‌های ماندگار و محبوب سریال‌های ماه رمضان

 

فرشته / او یک فرشته بود (1384):

اولین بازی بهاره افشاری چنان تاثیرگذار بود که بعد از 8 سال و نقش های دیگر، همچنان او را با این نقش می شناسند. افشاری، اولین شیطان ماه رمضانی تلویزیون بود که به قلم علیرضا کاظمی پور، کارگردانی علیرضا افخمی و موسیقی آریا عظیمی نژاد موج ماورایی سازی در رمضان را راه انداخت. مخاطب، چون هیچ پیشینه ذهنی و قضاوت قبلی نسبت به او نداشت، مثل بهزاد (حسن جوهرچی) مدام از فرشته شیطان صفت رو دست می خورد. فرشته ای که اول به عنوان دختری مصدوم وارد خانه بهزاد شد اما کارش به کشتن عزیز، مادر بهزاد (ثریاقاسمی) و جداشدن رعنا، زن بهزاد (مریم کاویانی) کشید.

شخصیت‌های ماندگار و محبوب سریال‌های ماه رمضان

 

جلیل/ صاحبدلان(1385):

درست از آب درآوردن نقش منفی کار سختی است اما این کار را محمد کاسبی در سریال محمدحسین لطیفی افتاد. او، جلیل، برادر پولدار خلیل(حسین محجوب) بود. مردی که اعتقادات خلیل را به مسخره می گرفت. اوج بازی اش در میانه سریال بود که خلیل برای هشداد دادن پیش اش آمده بود. جلیل هم اینجوری جوابش را می داد:«چشماتو وا کن! یه نگاه به این زندگی بکن!...این فقط یه گوشه از زندگیمه...حالا یه نگاه به خودت بکن...به قد و قواره زوار در رفته ات...به خونه خرابه ای که توش می لولی...به این نوه یتیم یسیر پرمدعات...به پیر پسر آفتابه دزدت...به من بگو خدایی که مدام ورد زبونته و عمریه خیال می کنی همه جا هواتو داره با توئه یا با من؟»

شخصیت‌های ماندگار و محبوب سریال‌های ماه رمضان

شخصیت‌های ماندگار و محبوب سریال‌های ماه رمضان

 

حاج یونس/ میوه ممنوعه (1386):

«سر پیری و معرکه گیری؟» قصه یک خطی سریال حسن فتحی، شاید با همین عبارت تعریف شدنی باشد. اینکه حاج یونس فتوحی (علی نصیریان) که پیرمرد بازاری و خانواده داریست ناگهان عاشق هستی، دختر بهرام ،بزرگ ترین بدهکارش (هانیه توسلی) می شود. اما نصیریان، فضاهای دیگری مثل تقابل با تمرد غزاله، دختر کوچکش (طنازطباطبایی)، زیاده خواهی پسر بزرگش، جلال (امیرجعفری) و افزایش نقش بیرون از خانه همسرش قدسی (گوهرخیراندیش) به عنوان مدیر آموزش و پرورش را هم به تصویر می کشد. همین تلفیق شرایط است که حاج یونس را سردرگم می کند. اقتدار قاضی شارح سربداران کجا و تزلزل حاج یونس فتوحی میوه ممنوعه کجا؟

شخصیت‌های ماندگار و محبوب سریال‌های ماه رمضان

 

الیاس/ اغما (1386):

«تو برگزیده شدی دکتر.»«تو نباید پیربابا رو عمل کنی.» حامد کمیلی در 25 سالگی در اولین سریال ماورایی سیروس مقدم، نقش الیاس را برعهده داشت. این بازیگر اصفهانی الاصل سال قبل اش در دو سریال «به دنیا بگوئید بایستد/محمدرضا آهنج» و «پرواز در حباب/ سیروس مقدم» هم بازی کرده بود اما الیاس، او را به همه شناساند. الیاس، جوانی ظاهرالصلاح بود که به طاها پژوهان (امین تارخ) که جراح کاربلد مغز پناه می برد و او را گول می زد تا آدم های خوب را مداوا نکند. کم کم می فهمیدیم الیاس، شیطان است که برای از راه به در کردن پژوهان، وجوه جسمانی پیدا کرده.

شخصیت‌های ماندگار و محبوب سریال‌های ماه رمضان

 

نادر/ بزنگاه (1387):

آخرین بازی رضاعطاران در یک سریال تلویزیونی.عطاران در بزنگاه که سومین سریال رمضانی اش هم بود نقش نادر را داشت. پسر معتاد و طرد شده خانواده که با تنها دخترش، درسا (نیکی نصیریان) برای گرفتن حق الارث پدر تازه درگذشته اش به خانواده برمی گشت. فضای تلخ سریال و شوخی های نادر موقع استفاده از مواد در دستشویی و ... با انتقادات تندی روبرو شد. با این حال هم بازی او، هم بازی های دیگر و به خصوص بازی مرجانه گلچین در نقش بهجت، زن برادر نادر چشمگیر بود. عطاران با سری تراشیده یک معتاد دوست داشتنی را بازی کرد و حالا حدود 4 سالی است که به تلویزیون برنگشته است.

شخصیت‌های ماندگار و محبوب سریال‌های ماه رمضان

 

بزرگ/ جراحت(1389):

اگر بینندگان تلویزیون در دهه 60، امین تارخ را با نقش های بوعلی سینا« ابن سینا / کیهان رهگذار» و شیخ حسن جوری«سربداران / محمد علی نجفی»می شناختند او در آخرین سال دهه 80، این فضا را شکاند و بزرگ را خلق کرد. تارخ در سریال محمد مهدی عسگرپور که سعید نعت الله آن را نوشته بود، برادر بزرگ خانواده بود. زندگی خوش آنها با تنشی که در ازدواج دخترش اکرم(مهدخت مهدوی فرد) با امیرحافظ، پسر برادرش(یاسرجعفری) ایجاد می شود آغاز می شود. صحنه بگو مگوی بزرگ با برادرش، اسماعیل(علی عمرانی) و زن برادرش، انسی(آتنه فقیه نصیری) از صحنه های خیره کننده سریال های تلویزیون است.

 

آیا امسال هم درمیان سریال های رمضانی تلویزیون، شخصیت ماندگار دیگری به این لیست اضافه خواهد شد؟

منبع: namehnews.ir


ویدیو مرتبط :
احیاء ماندگار شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بعد از ماه رمضان کدام سریال ها روی آنتن می روند + تصاویر



اخبار فرهنگی - بعد از ماه رمضان کدام سریال ها روی آنتن می روند + تصاویر

پس از ماه مبارک رمضان سریال‌های انقلاب زیبا، دولت مخفی، شمعدونی و جاده چالوس برای علاقه‌مندان به سریال‌های تلویزیونی از شبکه‌های یک، دو، سه و تهران به نمایش درمی‌آید.

 اخبار,اخبار فرهنگی,سریال

 

سریال انقلاب زیبا به کارگردانی بهرنگ توفیقی برای پخش از شبکه یک در نظر گرفته شده، شبکه دو احتمالا سریال دولت مخفی به کارگردانی عبدالله برزیده را به نمایش می‌گذارد و شبکه سه سریال شمعدونی به کارگردانی سروش صحت را بعد از عید فطر پخش می‌کند و سریال جاده‌ چالوس هم برای مخاطبان شبکه تهران در نظر گرفته شده است.

 

اخبار,اخبار فرهنگی,سریال

 

انقلاب به روایت زیبا و حامد
سریال انقلاب زیبا که آخرین مراحل تولید را پشت‌سر می‌گذارد به تهیه‌کنندگی رامین عباسی‌زاده و کارگردانی بهرنگ توفیقی، ماجراهای زندگی زیبا و حامد را روایت می‌کند که در یک موسسه رسانه‌ای همکار هستند. آنها تصمیم می‌گیرند با هم ازدواج کنند، اما جابر پدر زیبا در کودکی، زیبا و مادرش را ترک کرده و از کشور خارج شده است. از طرفی پدر حامد در مبارزات قبل از انقلاب در زندان‌های حکومت پهلوی کشته شده و او با مادر خود زندگی می‌کند.


زیبا در خانواده‌ای با تفکرات مدرن بزرگ شده و در این زمینه تفاوت‌هایی با حامد دارد، اما با وجود این هر دو به یکدیگر علاقه‌مندند. حامد و زیبا در تدارک برگزاری مراسم عروسی هستند که اتفاقی غیرمنتظره روی می‌دهد. بازگشت پدر زیبا از خارج پس از سال‌ها باعث یادآوری خاطره و ماجرای تلخی در گذشته می‌شود که خانواده‌ها را تا مرز ازهم پاشیدگی پیش می‌برد.


این سریال داستانش را در زمان معاصر روایت می‌کند و تاثیر رخدادهای تاریخی در چند دهه گذشته کشورمان را بر سرگذشت شخصیت‌های سریال به نمایش می‌گذارد.
تصویربرداری انقلاب زیبا از دوم اردیبهشت امسال در یکی از لوکیشن‌های اصلی در خانه‌ای حوالی خیابان کامرانیه آغاز شد و در پایان راه است. هم‌اکنون تدوین، مراحل فنی و ساخت تیتراژ در دست انجام است، ساخت تیتراژ با آهنگسازی امیر توسلی و خوانندگی محسن چاووشی نیز مراحل پایانی را می‌گذراند.


آتیلا پسیانی در نقش پدر زیبا، آزاده صمدی در نقش زیبا، علیرضا کمالی در نقش حامد همسر زیبا، فریبا کوثری مادر حامد، نوش‌آفرین رحمانی در نقش دوست زیبا،‌ مجید واشقانی، اکبر معززی، ماریه تهرانچی، فهیمه جلوخانی نیارکی، کیان محمدی، غلامرضا صادقی، نیوشا مدبر، رضا افشار، محسن درویش‌زاده و پیمان یاحقی، دیگر بازیگران اصلی این سریال هستند. شقایق فراهانی و مجید مظفری نیز از آخرین بازیگرانی هستند که به گروه بازیگران انقلاب زیبا پیوسته‌اند.


رامین عباسی‌زاده پیش از این سریال‌هایی چون سقوط یک فرشته را تهیه‌ کرده و بهرنگ توفیقی کارگردانی مسیر انحرافی را در کارنامه دارد. نویسندگی فیلمنامه انقلاب زیبا را حامد عنقا به‌عهده دارد که فیلمنامه سریال‌هایی چون نردبان آسمان و دستی بر ثریا(زندگی خواجه نصیرالدین طوسی) را نوشته است. او این روزها آخرین قسمت‌های سریال انقلاب زیبا را می‌نویسد.

 

اخبار,اخبار فرهنگی,سریال

 

دلدادگی در دولت مخفی
شبکه دو احتمالا سریال دولت مخفی را بعد از ماه مبارک رمضان به نمایش می‌گذارد. این سریال که از تولیدات دفاع مقدسی شبکه دو است، مناطق جنگی، شهرهای دور از جنگ و پناه دادن به مردم جنگزده و اردوگاه‌های بعثی را بستر روایت قصه‌ای قرار داده است که براساس خاطرات آزادگان هشت سال دفاع مقدس نوشته شده و به تهیه‌کنندگی حمید آخوندی و علیرضا جلالی تولید می‌شود.


در این سریال جنگ و تبعات آن را خواهیم دید که از چند زاویه در قالب یک قصه به نمایش درمی‌آید. برخی شخصیت‌های این سریال حقیقی هستند که از آن جمله می‌توان به شهید سیدعلی‌اکبر ابوترابی اشاره کرد که سال‌ها در اردوگاه‌های عراق اسیر بود و سال 79 درگذشت. در سریال دولت مخفی از خاطرات ایشان در دوره اسارت برای نوشتن فیلمنامه استفاده شده است.


تهیه‌کننده دولت مخفی درباره داستان این سریال گفت: این سریال در سه مرحله داستان دو جوان به نام‌های سعید و پروانه را روایت می‌کند. سعید به پروانه علاقه‌مند است، اما هربار که این‌ دو نفر تصمیم به ازدواج می‌گیرند، اتفاقی باعث می‌شود این ازدواج صورت نگیرد. در واقع بخش‌های عاطفی داستان را همین علاقه سعید و پروانه شکل می‌دهد.

فصول اول و دوم سریال را حسن برزیده ساخته و کارگردانی فصل سوم را راما قویدل کارگردانی کرده است.


پژمان بازغی، بازیگر اصلی سریال دولت مخفی است و نقش سعید را بازی می‌کند که از جوانان جنوب کشور است و پدرش با شروع جنگ مفقود می‌شود. در این سریال خواهیم دید که او برای نجات جان بقیه اعضای خانواده، آنها را به شمال کشور می‌برد، اما خودش به جبهه برمی‌گردد و مدام بین جبهه و شمال در رفت و آمد است تا این که در یکی از عملیات‌ها به اسارت درمی‌آید و بعد از آن ادامه داستان را در اردوگاه‌های عراقی خواهیم دید.


به گفته آخوندی، لاله اسکندری نیز در این سریال دفاع مقدسی نقش پروانه را بازی می‌کند. سام درخشانی در نقش یک خلبان جنگنده ایرانی ظاهر می‌شود که بعد از عملیات فتح‌المبین به اسارت نیروهای بعثی درآمده و مریم بوبانی نیز نقش یک زن جنوبی را ایفا می‌کند که بعد از سال‌ها دوری از وطن همراه نوه‌اش، پولاد به ایران بازگشته است.


در این سریال علی‌اکبر امیرآتشانی در نقش غفور ظاهر شده است، مهتاج نجومی نقش فروغ، مریم بوبانی نقش صفورا، هادی قمیشی بزرگ نقش حاج‌نایب، کاوه خداشناس نقش اصغر، ابراهیم برزیده نقش پرویز، مریم سلطانی نقش پرستو، کریم خودسیانی نقش اشکان و محمدرضا رهبری نقش رحیم را بازی می‌کنند.سریال دولت مخفی در ۲۶ قسمت ۴۵ دقیقه‌ای به سفارش گروه مجموعه‌های تلویزیونی شبکه دو تولید شده است.

 

اخبار,اخبار فرهنگی,سریال

 

شمعدونی، داستان زندگی
سریال شمعدونی که یکی از گزینه‌های شبکه سه برای نمایش در ماه مبارک رمضان بود، بعد از این ماه و بعد از سریال هفت سنگ به نمایش درمی‌آید.
این سریال که در 40 قسمت به کارگردانی سروش صحت و تهیه‌کنندگی محسن چگینی تولید می‌شود و ساخت آن از اسفند سال گذشته آغاز شده، داستان خانواده عطا و هوشنگ است. عطا فرزندی دارد که برای او بسیار عزیز و دوست‌داشتنی است، اما کنجکاوی‌های این کودک ماجراهای بسیاری برای خانواده عطا و هوشنگ رقم می‌زند. به عبارتی بنیان داستان‌های شمعدونی بر درگیری عطا با فرزندش استوار است.


در این سریال سروش صحت به بهانه داستان دو خانواده، ناهنجاری‌های اجتماعی و بویژه مشکلات شهری و شهروندی را به زبان طنز مورد انتقاد قرار می‌دهد.
صحت پیش از این سریال‌های ساختمان پزشکان و پژمان را کارگردانی کرده که هر دو از سوی پیمان و محراب قاسم‌خانی نوشته شده‌اند. در سریال شمعدونی نگارش فیلمنامه را صحت و ایمان صفا برعهده داشته‌اند و پیمان قاسم‌خانی به عنوان مشاور و محراب به عنوان طراح صحنه با سروش صحت همکاری می‌کنند.


یکی از ویژگی‌های این سریال استفاده از بازیگرانی است که یا کمتر در آثار طنز بازی کرده‌اند یا جزو بازیگران کمتر دیده شده در تلویزیون هستند.در سریال شمعدونی آتنه فقیه‌نصیری، محمدرضا داوودنژاد، حسن معجونی، رویا میرعلمی، نگار عابدی، محسن قاضی‌مرادی، امیر کاظمی و محمد نادری بازی می‌کنند.         

 

اخبار,اخبار فرهنگی,سریال

         
رستورانی در جاده چالوس
شبکه تهران بعد از ماه مبارک رمضان با سریال جاده چالوس به کارگردانی احمد معظمی و تهیه‌کنندگی علیرضا داوری میزبان تماشاگران است.
این سریال درباره زن و شوهری است که همراه دو فرزندشان به‌دلیل مشکلات اقتصادی و اجتماعی تصمیم می‌گیرند از تهران نقل مکان کنند و راهی چالوس شوند. آنها تصمیم می‌گیرند رستورانی را در جاده افتتاح کنند و همین مساله باعث می‌شود تا با ماجراهای مختلف روبه‌رو شوند. در این سریال بیژن امکانیان و فاطمه گودرزی نقش‌های اصلی به نام احمد و محبوبه را برعهده دارند و علی‌رام نورایی با پنج گریم متفاوت حضور دارد.


محسن افشانی و سیما خزرآبادی در نقش امیر و مهتاب فرزندان احمد و محبوبه در این سریال بازی کرده‌اند. نیما شاهرخ‌شاهی نقش مسعود، عباس محبی نقش مصیب(آبدارچی)، علی طالب‌لو نقش دایی‌محمود، سعید پیردوست نقش سرمدی طلبکار، کیانوش گرامی نقش ظریف طلبکار، روح‌الله کمانی و رضا آحادی در نقش شاگردان رستوران از دیگر بازیگران این سریال هستند.


به گفته کارگردان جاده چالوس، این سریال از جمله آثار اجتماعی است که لایه‌های کمدی هم دارد. فیلمنامه سریال جاده چالوس را شعله شریعتی نوشته و بنا به گفته معظمی، نویسنده سعی کرده روابط بین اعضای یک خانواده ایرانی را بدرستی شخصیت‌پردازی و روایت کند. این سریال در 30 قسمت 45 دقیقه‌ای به موضوع مهاجرت از تهران می‌پردازد و به مسائلی همچون اعتماد به نفس، شناخت همدیگر، خانواده اصیل ایرانی و دوستی هم توجه دارد.
اخبار فرهنگی - جام جم آنلاین