فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

سرخ و سفیدپوشان بی‌ادعا «خندوانه» را گلباران کردند / خاطرات «جناب‌خان» از عضویت داوطلبانه در هلال‌احمر!



اخبارفرهنگی,اخباربازیگران,خندوانه

هلال‌احمری‌ها این بار با لباس‌های سرخ و سفیدشان به زمین «خندوانه» آمدند و گل کاشتند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ سرخ و سفیدپوشان هلال احمر شب گذشته میهمان «خندوانه» بودند. همچنین شادی این برنامه هم به مناسبت هفته هلال احمر به امدادگران، کارکنان، داوطلبان و اعضای جوان این تشکل تقدیم شد.

پس از این، گروهی از کودکان با عنوان غنچه‌های هلال احمر ضمن یادآوری هفت اصل در صلیب سرخ و این ارگان با بیان کودکانه سرودی را اجرا کردند.

بعد هم «جناب‌خان» در حالی که لباس مخصوص این گروه را پوشیده بود آمد و خود را عضو داوطلب معرفی کرد.

او پس از توضیح طرح «سلامت‌یار» توسط سه تن از خانم‌های دکتر، سلامت‌یار و پرستار اعلام کرد که مدت‌هاست به عنوان سلامت‌یار یعنی کسی که به امور درمانی کاری ندارد و مثل یک همراه با بیمار است، فعالیت می‌کند. بعد هم در همین راستا خاطره‌ای از اولین تجربه سلامت‌یاری‌ خود تعریف کرد. اتفاقی که در آن برای کمک به سلامت بیمار از حذف پیام‌های شخصی گوشی آن فرد  و پیچاندن باجناق بیمار به جهت مضر بودن این فامیل برای سلامتی، شروع شد و تا آموزش شنا در عمق چهارمتری و پیوند ریه به آن آقا پیش رفت.

با تمام این تفاسیر در نهایت از کارت داوطلبی «جناب خان» توسط رامبد رونمایی شد.

پس از یک رفت و برگشت، محمد کبادی که فرمانده تیم‌های واکنش سریع هلال احمر کشورمان است، با طناب ویژه‌ای در حالی که به صورت وارونه آویزان بود در برنامه حاضر شد.

وی در خصوص یکی از افتخارآفرینی‌هایش برای کشورمان عنوان کرد: به نیت نوشتن نام خلیج‌فارس و جمله‌ای در خصوص آن با  بدنم  فاصله 1051 کیلومتری را در حاشیه اروندرود تا خلیج فارس، شنا کردم و این موجب شده بود تا روزی حدود شش ساعت را در آب باشم.

در ادامه یکی دیگر از اعضای این گروه به همراه یک سگ تجسس با طنابی از سقف وارد شد و بعد هم یکی از بانوان تیم واکنش سریع که عضو نیروهای توان، یعنی افرادی که در کنار آموزش‌های معمول، غواصی و کوهنوردی حرفه‌ای را نیز یاد می‌گیرند، به همان طریق آمد. هر کدام از این حاضران صحبت‌هایی در خصوص حرفه‌شان ارائه دادند. تا اینکه هنگام پخش آهنگ چند تن دیگر از مربیان این گروه به روش فرود از سقف در برنامه حاضر شدند. در این بین ارشا اقدسی هم یک‌دفعه با طناب پایین آمد و خود را به عنوان عضو داوطلب واکنش‌های سریع معرفی کرد.

بعد از پایان این سقوط و فرودها جوان به شکل غافلگیرانه‌ای با شیوه‌های مخصوص حفاظت هلال‌احمری‌ها به گونه‌ای بسته‌بندی و به تختی فیکس شد و با همان طناب‌ها در هوا از صحنه خارج شد.

بحث نحوه برخورد با حوادث از صحبت‌هایی بود که رامبد جوان پس از یک تنفس رسانه‌ای مطرح کرد و گفت: برخی‌ها با دیدن و شنیدن حادثه‌ای که رخ داده، برای مدتی به فکر فرو می‌روند. عده‌ای در فضای مجازی ابراز همدردی می‌کنند و افرادی کفش به پا می‌کنند و حضوری برای یاری و کمک در محل حادثه حاضر می‌شوند.

وی به همین بهانه از علی‌اصغر احمدی دبیرکل جمعیت هلال احمر ایران دعوت به حضور کرد. احمدی در بخشی از صحبت‌هایش با اشاره به جمعیت اعضای این گروه گفت: هلال احمر و این گروه قدمتی حدود 100 ساله دارد و در کشور ما نیز گروه بزرگ و قوی را از امدادگران و داوطلبان تشکیل داده است. گروهی که در دنیا به آن افتخار می‌کنیم.

احمدی همچنین در این گفتگو به لزوم عضویت و شرکت هر فردی در دوره‌های آموزشی اشاره کرد و بعد هم از حیطه وظایف این ارگان گفت و اظهار کرد: یکی از حوزه‌های کاری ما جزو ماموریت‌های کشوری است که حضور نیروهایمان را در حوادث غیرمترقبه شامل می‌شود ولی در برخی موارد فارغ از وظیفه مدون کار ما حمایت بیماران، حفظ منزلت انسان‌ها و این دست موارد است.

دبیر کل جمعیت هلال‌احمر ایران در ادامه قرار شد تا برای شاد کردن دل افرادی در بیرون از «خندوانه» 10 تا 25 درصد از هزینه کودکان و بیماران بستری شده در بیمارستان هلال احمر را پرداخت کند.

وی در آخر پس از دریافت لوح «خندوانه» کارت عضویت افتخاری هلال احمر را به همراه همان پیراهن سرخ و سفید معروف به جوان اعطا کرد و او را به عضویت در این گروه درآورد.

شاد باشید.

 


ویدیو مرتبط :
خاطرات فوتبال جناب خان در برنامه خندوانه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر



هلال احمر, صلیب سرخ ,روز جهانی صلیب سرخ

روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر

18 اردیبهشت ( 8May )  مصادف با روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر
این سازمان بین المللی که با هدف تخفیف آلام انسانی و حفظ و پیشرفت بهداشت عمومی تشکیل شد، بر اساس موافقتنامه ژنو در سال 1864 میلادی و به خصوص به علت تلاش شخصی به نام ژن هنری دونان (Jean Henry Dunant) سوئیسی، "صلیب سرخ" نام گرفت.
در سال 1862 ، دونان كتاب "خاطره ای از سولفرینو Solferino " را شرح داد و خواستار تشكیل جمعیت های امدادی داوطلب برای تسكین آلام این گونه آسیب دیدگان از جنگ شد.


او چنین بیان داشت که:
"آیا نباید امكاناتی در زمان صلح و آرامش وجود داشته باشد و جمعیت هایی امدادی با داوطلبانی ایثارگر و كاملاً صالح تشكیل شوند که هدف شان مراقبت از زخمی ها در زمان جنگ باشد؟"
وی پیشنهاد كرد كه خدمت به زخمی های نظامی، فعالیتی بی طرف محسوب شود و "انجمن ژنو امور عام المنفعه" با علاقه ی وافر از پیشنهاد وی استقبال كرد. در نتیجه، یك كنفرانس بین المللی با شركت نمایندگان 16 كشور در ژنو تشكیل شد و موافقتنامه 1864 میلادی برای بهبود وضع مجروحان جنگ، تدوین شد و به امضای نمایندگان دوازده دولت از كشورهای شركت كننده رسید.


مواردی که در این موافقتنامه پیش بینی شد، شامل موارد زیر بود:
- بی طرف شمردن متصدیان خدمات پزشكی نیروهای مسلح،
- رفتار انسانی با زخمی ها،
- بی طرفی غیر نظامیانی كه داوطلبانه به كمك مجروحان جنگ می شتابند،
- علامتی بین المللی به منظور مشخص ساختن اعضا و وسایلی كه در این راه به كار می روند که بر اساس ملیت دونان و به تقلید از پرچم سوئیس ، به شکل صلیبی سرخ بر زمینه ای سفید انتخاب شد.

در سال 1963 میلادی، در 88 كشور جهان، جمعیت های ملی صلیب سرخ پدید آمد.

 

همچنین دو گروه بین المللی دیگر که مركز آنها نیز در ژنو بود، دایر شد:
یكی "كمیته بین المللی صلیب سرخ" که در سال 1863 میلادی تأسیس شد و از 25 نفر از بزرگان سوئیسی تشکیل شده بود كه هنگام  جنگ به عنوان میانجی بی طرف خدمت کنند.
دوم "اتحادیه جمیعت های صلیب سرخ" بود که در سال 1919 میلادی تاسیس شد و هدفش كمك های متقابل و همكاری و توسعه فعالیت های مربوطه در زمان صلح بود.فعالیت صلیب سرخ بین المللی از پایان جنگ جهانی دوم توسعه فراوانی یافت.


هلال احمر
در سال 1876 میلادی، دولت عثمانی (ترکیه) به جای استفاده از نشان صلیب سرخ از معكوس رنگ های پرچم خود، یعنی هلال ماه قرمز رنگ (هلال احمر) در زمینه سفید برای جمعیت ملی خود استفاده كرد. از آن به بعد در كشورهای اسلامی به جای صلیب سرخ، هلال احمر به عنوان نماد این سازمان به كار گرفته شد.


جایگاه جمعیت هلال احمر از نظر عرف بین‌المللی نیز بسیار حائز اهمیت است.در حال حاضر صلیب سرخ و هلال احمر بین‌المللی بزرگ ترین شبكه بشردوستانه غیرسیاسی و امداد رسانی جهانی را تشكیل می ‌دهد.
امروزه در سطح بین‌المللی یكی از معیارهای سنجش میزان فعالیت های بشردوستانه و غیرسیاسی در هر كشور، وضعیت جمعیت ملی صلیب سرخ و یا هلال احمر و عدم وابستگی و غیرسیاسی بودن آن است.


كمیته بین المللی صلیب سرخ(ICRC )، كه مقر آن در ژنو( سوئیس) قرار دارد، سازمانی است بی طرف، بی غرض و مستقل كه وظیفه منحصراً بشردوستانه آن عبارت است:
حفاظت از زندگی و كرامت قربانیان جنگ و نیز خشونت داخلی، و یاری رساندن به آن ها. فعالیت های كمیته بین المللی بر پایه مقررات حقوق بشردوستانه استوار است و در موارد سیاسی، دینی و عقیدتی بی طرف است.

 

هلال احمر, صلیب سرخ ,روز جهانی صلیب سرخ

 

هلال احمر در ایران
دولت ایران در سال 1301 جمعیت ملی هلال احمر خود را تأسیس نمود، ولی به جای استفاده از نشان صلیب سرخ و یا هلال احمر، علامت شیر و خورشید سرخ را به عنوان نشان جمعیت خود انتخاب كرد و با تلاش ها و پیگیری متمادی دولت و جمعیت ایران، سرانجام علامت شیر و خورشید در كنفرانس ژنو در سال 1929 به عنوان نشان سوم مورد حمایت بین‌المللی، به تصویب رسید.
از آن پس سه نشان صلیب سرخ، هلال احمر و شیر و خورشید سرخ به عنوان نشانه های رسمی بین‌المللی شناخته شدند. پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در سال 1359 ، دولت ایران با ارسال نامه ‌ای به دولت سوئیس به عنوان امین و نگاهدارنده قراردادهای چهارگانه ژنو، اعلام نمود كه استفاده از شیر و خورشید سرخ را به تعلیق درآورده و به جای آن از علامت هلال احمر استفاده خواهد نمود.
از آن پس جمعیت شیر و خورشید سرخ ایران به جمعیت "هلال احمر جمهوری اسلامی ایران" تغییر نام داد.

 

منبع : tebyan.net