فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

زیر «فرش‌های قرمز‌» جشنواره‌های سینمایی چه می‌گذرد+عکس



فرش‌های قرمز‌,جشنواره‌های سینمایی,فرش‌های قرمز‌ جشنواره‌های سینمایی

زمانی که ستاره‌ها بر فرش قرمز قدم می‌زنند بدانید که معامله‌ای عظیم انجام شده است، آنها نمایندگان برندهای مختلف هستند نه سینما و هنر...

خبرگزاری فارس: زیر «فرش‌های قرمز‌» جشنواره‌های سینمایی چه می‌گذرد+عکس

به گزارش خبرگزاری فارس، هرساله ده‌ها جشنواره سینمایی در سراسر دنیا برگزار می‌شود که تقریبا همه آنها در یک مورد مشترکند و آن پهن کردن فرش قرمز است، فرشی که ستاره‌های سینمایی به عنوان نمایندگان هنر و سینمای کشورشان گام بر آن می‌نهند و کانون توجه رسانه‌ها و مطبوعات دنیا قرار می‌گیرند.

 

 

فرش‌های قرمز‌,جشنواره‌های سینمایی,فرش‌های قرمز‌ جشنواره‌های سینمایی

 

البته بسیاری از جمله «آنوراگ کاشیاپ»، کارگردان بالیوودی، عقیده‌ای خلاف این دارد.

آنها می‌گویند: فرش‌های قرمز‌ پول در قلک‌ برندها انداختن است و ستاره‌هایی که پا بر فرش قرمز می‌نهند، نمایندگان این برندها هستند نه هنر و سینما...

 

 

فرش‌های قرمز‌,جشنواره‌های سینمایی,فرش‌های قرمز‌ جشنواره‌های سینمایی

 

گاهی خود مدل‌ها برای معرفی برندها به جشنواره‌ها می‌آیند (شصت و نهمین جشنواره ونیز)

حال این سوال مطرح است: زیر فرش‌های قرمز چه می‌گذرد؟

هفته گذشته در افتتاحیه شصت و نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز، در حالی که دیگر برندهای دنیای مد، تنها به لباس پوشاندن به تن ستاره‌های سینما بر فرش قرمز اکتفا کردند، «گوچی» خود را برای ایفای نقشی بزرگتر از اینها آماده کرد.

 

 

فرش‌های قرمز‌,جشنواره‌های سینمایی,فرش‌های قرمز‌ جشنواره‌های سینمایی

 

کمپانی گوچی

این برند به همراه طراح مد خود «فریدا جیانینی»، اقدام به برگزاری دومین دوره از جوایز «زنان در سینما»، در این دوره از رقابت‌های ونیز کرده‌ است که «سلما هایک»، بازیگر مطرح هالیوود برنده این جایزه شد.

 

 

فرش‌های قرمز‌,جشنواره‌های سینمایی,فرش‌های قرمز‌ جشنواره‌های سینمایی

 

از سمت چپ دومین نفر فریدا، طراح و نماینده کمپانی گوچی که رابطه نزدیکی با هالیوودی‌ها دارد

 

گوچی که رابطه‌اش با صنعت سینمای هالیوود به اوایل دهه  40 بازمی‌گردد، اخیرا نیز بیش از 2 میلیون دلار به «مارتین اسکورسیزی» در جهت احیاء فیلم‌های کلاسیک تاریخ سینما کمک کرده است!

این کمپانی که بیش از همه برای کیف‌ها و کفش‌های راه راه و سبز و قرمز خود مشهور است، علاوه بر اینکه در بخش تحقیقات سینمایی سرمایه‌گذاری‌ها کلان کرده، از مستندسازان نیز حمایت مالی می‌کند.  

تمامی این فعالیت‌ها طی سال‌های اخیر به کمپانی «گوچی»، این فرصت را داده که بتواند با درجه یک‌های هالیوود و بازیگران رابطه بسیار نزدیکی برقرار کند و از آنها به عنوان مانکن‌ محصولات خود استفاده کند.

 

 

فرش‌های قرمز‌,جشنواره‌های سینمایی,فرش‌های قرمز‌ جشنواره‌های سینمایی

 

براد پیت در لباس‌هایی با برند گوچی

البته در جشنواره ونیز امسال، برند دیگری تحت عنوان «میو میو» نیز سعی کرده تا با حمایت از برخی از فیلمسازان زن، بر میزان محبوبیت خود بیافزاید.

برندهای مختلف پس از آنکه با اهالی سینما بالاخص ستاره‌ها و یا نماینده آنها رابطه برقرار می‌کنند، در ازای پرداخت تسهیلاتی، از آنها می‌خواهند تا از محصولاتشان بر فرش قرمز استفاده کنند، این محصولات نه تنها از طریق برنامه‌های تلویزیونی که جشنواره‌ها را پوشش می‌دهند، تبلیغ می‌شود بلکه پوسترها و عکس‌هایی که از این ستاره‌ها تهیه‌ شده و در سراسر دنیا منتشر می‌شود خود بخش دیگری از این تبلیغات است.

پس از اتمام جشنواره‌ها و گاه حتی در خلال برگزاری آن، فروشگاه‌های آنلاین نیز به سرعت وارد عرصه شده و محصولات مورد نظر را با قیمت‌هایی گزاف به طرفداران این ستاره‌ها و دنیای مد عرضه می‌کنند.

 

 

فرش‌های قرمز‌,جشنواره‌های سینمایی,فرش‌های قرمز‌ جشنواره‌های سینمایی

 

فلورنس ولش، بازیگر و خواننده انگلیسی در جشنواره ونیز امسال

 

 

فرش‌های قرمز‌,جشنواره‌های سینمایی,فرش‌های قرمز‌ جشنواره‌های سینمایی

 

 

کفش‌های ولش با مارک میو میو که در سایت این برند، به قیمت 1 میلیون و 800 هزار تومان به فروش می‌رسد

البته در پایان بسیاری از این جشنواره‌ها مسابقات انتخاب بهترین و بدترین مدل لباس با جوایز فریبنده نیز برگزار می‌شود که این خود نیز تبلیغ دیگری است.

یک سینماگر گاهی تنها با یک برند طرف قرارداد نیست و هر قسمت از پوشش خود را از یک برند انتخاب می‌کند، به عنوان مثال «کیت هادسون»، در مراسم فرش قرمز و جلسه مطبوعاتی فیلم «بنیادگرای ناراضی» در افتتاحیه شصت و نهمین جشنواره فیلم ونیز، کت و شلواری با برند «گوچی»، عینکی از مارک «ریبن» و جواهرآلاتش را از کمپانی «بولگاری» انتخاب کرده بود.

 

 

فرش‌های قرمز‌,جشنواره‌های سینمایی,فرش‌های قرمز‌ جشنواره‌های سینمایی

 

کیت هادسون در شصت و نهمین جشنواره فیلم ونیز با برندهای مختلف

امروز دیگر معرفی برندها بوسیله سینماگران بر فرش قرمز به امری متداول و مرسوم تبدیل شده ولی این مسئله مورد تایید همه نیست و برخی آن را توهینی به دنیای هنر می‌دانند.

«آنورانگ کاشیاپ»، کارگردان بالیوود، در اعتراض به این مسئله می‌گوید: زمانیکه ستاره‌ها بر فرش قرمز قدم می‌زنند بدانید که معامله‌ای عظیم انجام شده است، آنها نمایندگان برندهای مختلف هستند نه سینما و هنر.

 

 

فرش‌های قرمز‌,جشنواره‌های سینمایی,فرش‌های قرمز‌ جشنواره‌های سینمایی

 

 

آنورانگ، کارگردان بالیوودی مخالف با راهیابی صنعت مد به صنعت سینما

وی می‌افزاید: فرش‌های قرمز و جشنواره‌ها از سوی برخی از برندها حمایت مالی می‌شوند، در واقع فرش‌های قرمز قلک برندها هستند، آنها از ستاره برای تبلیغ محصولات خود استفاده می‌کنند.

«سوزان جی اشبروک»، یکی از کسانی که بیش از 20 سال در بخش بازاریابی محصولات دنیای مد کار می‌کرده اگرچه به این مسئله معترض نیست ولی در کتابی تحت عنوان «برای کفش‌ها جواب می‌دهد، بازاریابی محصولات، تجارت پشت پرده فرش قرمز» که 1 سپتامبر 2011 منتشر شد، صراحتا به این مسئله اعتراف می‌کند: «برای آنکه بتوانید برندتان را در سطحی وسیع، با قدرت زیاد و در عین حال ارزان در بازار عرضه کنید باید قدرت ستاره‌ها و مشاهیر را تحت کنترل خودتان دربیاورید.»

 

 فرش‌های قرمز‌,جشنواره‌های سینمایی,فرش‌های قرمز‌ جشنواره‌های سینمایی

  «اشبروک» در کتاب خود ضمن اشاره به این مسئله که سال‌ها کار در صنعت مد و پوشاک تجربیات زیادی در اختیار او قرار داده بر این مسئله تاکید می‌کند که محصولاتتان را بر تن یک ستاره کنید یا آن را در دستان یک ستاره قرار دهید و سپس منتظر بمانید، ناگهان همه نگاه‌ها به سمت محصول شما جلب می‌شود و تقاضاها به طرز غیرقابل باوری بالا می‌رود.

این نویسنده در یکی از صفحات کتابش به فعالان دنیای مد، این فرمول را پیشنهاد می‌دهد:

لباسی مناسب+ستاره‌ای مناسب آن لباس+فرش قرمز جشنواره کن= فروشی عالی در دنیای مد

 

فرش‌های قرمز‌,جشنواره‌های سینمایی,فرش‌های قرمز‌ جشنواره‌های سینمایی

 پاتینسون، بازیگر هالیوودی

 

 

فرش‌های قرمز‌,جشنواره‌های سینمایی,فرش‌های قرمز‌ جشنواره‌های سینمایی

 

 عرضه لباسی که بر تن پاتینسون بود در سایت فروش محصولات گوچی

روزنامه تلگراف نیز همزمان با افتتاحیه جشنواره کن امسال در مقاله‌ای تحت عنوان «عکس‌هایی که میلیون‌ها دلار می‌ارزد» به این مسئله پرداخته است:

«ستاره‌ها هر کدام لباس‌هایی را به تن کرده‌ و بر فرش قرمز پا می‌نهند، در طول مسیر با حرکت دست عکاسان حرکت خود را آهسته کرده و در مسیری کوتاه صدها عکس از آنها گرفته می‌شود.»

«معمولا هیچ خانه مدی نمی‌پذیرد که از ستاره‌ها خواسته باشد‌ که لباس‌های آنها را بپوشند، جالب آنکه هر یک در گوش رسانه‌ها زمزمه می‌کنند که رقیبشان این کار را کرده است.»

این روزنامه انگلیسی‌ در ادامه این گزارش می‌افزاید: حقیقتی در این میان نهفته است و آن این است که برخی از بازیگران برای پوشیدن این لباس‌ها پول گرفته‌اند، البته برخی نیز در این میان مدعی‌اند که به انتخاب خود این لباس‌ها را پوشیده‌اند.

یکی از افراد مشهور صنعت مد فرانسه در مصاحبه با این روزنامه اذعان کرده است به برخی از این بازیگران ده‌ها هزار یورو پول داده می‌شود تا لباس مورد نظر را بپوشند، به همین خاطر نمی‌شود آنها را سرزنش کرد چون هر کسی ممکن است در برابر چنین مبلغ پیشنهادی وسوسه شود.

«سوزان جی اشبروک»، یکی از فعالان دنیای مد و نویسنده کتاب «بازاریابی محصولات، تجارت پشت پرده فرش قرمز» در اینباره می‌گوید: زمانی‌که یک بازیگر در مراسمی چون اسکار محصول یک برند خاص را می‌پوشد، خب این مراسم تنها در آمریکا بیش از 40 میلیون نفر تماشاچی دارد که در این میان عده زیادی خواستار آن محصول می‌شوند و این همان زمانی است که تجارت ما اوج می‌گیرد.

وی می‌افزاید: پرداخت پول به ستاره‌ها برای استفاده از برندی خاص، امری متدوال و معمول شده،  آنچنانکه وقتی برخی مردم از من می‌پرسند که آیا بازیگران برای اینهمه لباس‌های متنوع که می‌پوشند باید پول بدهند؟ خنده‌ام می‌گیرد ولی بعد با خود می‌گویم که آنها از آنچه که در جریان است بی‌خبرند.

این نویسنده آمریکایی در ادامه به این نکته جالب اشاره می‌کند که مثلا بازیگری چون «کیم کارداشیان» در توئیتر، 13 میلیون و 300 هزار طرفدار دارد، در حالیکه این آمار برای رییس جمهور آمریکا 12 میلیون و 600 هزار نفر است.

«ادیت هد»، طراح لباس هالیوود، به این سوال پرداخته است که  چرا امروز دیگر به ندرت شاهد ساخت فیلم‌های رئال و معناگرای واقعی هستیم؟ منتقد سینمایی روزنامه «تلگراف» معتقد است پاسخ این سوال «در زیر فرش‌های قرمز» نهفته است.

اکنون به نظر می‌رسد صنعت سینما، بازیگرانش را به دنیای مد باخته است.... / خبرگزاری فارس

گزارش از: نرگس محمدی

 

 


ویدیو مرتبط :
فرش قرمز و نشست خبری فیلم سینمایی بدون مرز

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

جشن تولد هفتاد سالگی جشنواره ونیز / فرش قرمز قدیمی‌ترین جشنواره سینمایی دنیا پهن می‌شود



جشن تولد هفتاد سالگی جشنواره ونیز / فرش قرمز قدیمی‌ترین جشنواره سینمایی دنیا پهن می‌شود

هفتادمین دوره جشنواره فیلم ونیز یک روز پیش از افتتاح رسمی با نمایش نسخه ترمیم‌شده فیلم کلاسیک «دست‌ها روی شهر» به کارگردانی فرانچسکو رزی آغاز می‌شود.

 

جشن تولد هفتاد سالگی جشنواره ونیز, قدیمی ترین جشنواره سینمایی دنیا


«دست‌ها روی شهر» فرانچسکو روزی امروز سه‌شنبه یک روز پیش از آغاز رسمی جشنواره ونیز و 50 سال پس از آنکه این درام با موضوع حرص و فساد برنده جایزه شیر طلایی جشنواره شد، روی پرده می‌رود.

نسخه ترمیم‌شده فیلم فرانچسکو رزی اولین بار در دنیا بیرون از کاخ جشنواره در میدان کامپو سنت پولو نمایش داده می‌شود. آرشیو فیلم چینه‌تکا ناتسیوناله در ایتالیا عملیات ترمیم دیجیتالی «دست‌ها روی شهر» را انجام داده است.

«دست‌ها روی شهر» با بازی راد استایگر به نقش یک بسازبفروش حریص در ناپل پس از جنگ جهانی دوم، چهارمین فیلم بلند رزی بود و جایگاه این فیلمساز ناپلی را به عنوان استاد سبک شبه‌مستند در دنیای فیلمسازی تثبیت کرد.

رزی سال گذشته در جشنواره ونیز جایزه شیر طلای افتخاری یک عمر دستاورد را دریافت کرد. «لاکی لوچانو»، «جسدهای سرشناس»، «مسیح در ابولی توقف کرد»، «سه برادر»، «وقایع‌نگاری یک مرگ از پیش اعلام شده» و «ارتباط پالرمو» از دیگر آثار اوست.

جشنواره چهارشنبه با اولین نمایش جهانی تریلر فضایی «جاذبه» به کارگردانی آلفونسو کوارون آغاز می‌شود. جرج کلونی و ساندرا بولاک بازیگران اصلی تریلر این فیلم هستند که در بخش خارج از مسابقه لیدو روی پرده می‌رود.

 

جشن تولد هفتاد سالگی جشنواره ونیز, قدیمی ترین جشنواره سینمایی دنیا


فیلم انیمیشن باد شدید می‌وزد ساخته هایائو میازاکی
«باد، شدید می‌وزد» تازه‌ترین ساخته هایائو میازاکی یکی از 20 فیلم بخش مسابقه بین‌الملل است.

در همان حال که جشنواره ونیز 70 سالگی خود را جشن می‌گیرد، فهرست فیلم‌های بخش‌های مختلف جشنواره تلفیقی جسورانه از آثار جدید فیلمسازان مولف صاحبنام، آثار فیلمسازان تازه‌کار، فیلم‌های موردپسند تماشاگران و فیلم‌های خاص است که در قالب‌های دوبعدی یا سه‌بعدی ساخته شده‌اند.  

آلبرتو باربرا مدیر هنری جشنواره ونیز به ورایتی، گفت: «برای هفتادمین سال تولد جشنواره ونیز نمی‌خواستم جشنواره‌ای برگزار کنم که تنها از خودش تجلیل می‌کند و نگاهش به گذشته است. برای همین گفتم: اجازه بدهید تن به خطر بدهیم. اجازه بدهید نگاهمان به آینده باشد و چند فیلمساز تازه‌کار را کنار نام‌هایی قرار بدهیم که این روزها ستون‌های فیلمسازی هستند.»

تری گیلیام، استفن فریرز، جاناتان گلیزر، کلی رایکارت، کوارون، کیم کی-دوک، آموش گیتای، هایائو میازاکی و جانی آملیو از جمله فیلمسازان محبوب جشنواره‌های سینمایی هستند که امسال تازه‌ترین آثارشان در لیدو در کنار کشف‌های بالقوه، نمایش داده می‌شود.

در مجموع 20 فیلم در بخش مسابقه بین‌الملل برای دریافت جایزه شیر طلای قدیمی‌ترین جشنواره سینمایی دنیا رقابت می‌کنند.

«قانون صفر» تازه‌ترین فانتری تری گیلیام با بازی کریستوف والتس یکی از این فیلم‌هاست. همین طور «زیر پوست» جاناتان گلیزر که اولین فیلم او پس از 9 سال است. جیمز فرانکو بازیگر نامزد اسکار در مقام کارگردان «فرزند خدا» را به ونیز می‌آورد، فیلمی که با اقتباس از کتاب کورمک مکارتی ساخته شده است.

«فیلومنا» به کارگردانی استفن فریرز با بازی جودی دنچ، «جو» ساخته دیوید گوردون گرین با بازی نیکلاس کیج، مستند «معلوم نامعلوم: زندگی و دوران دانلد رامسفلد» به کارگردانی ارول موریس، «حرکت‌های شبانه» ساخته کلی رایکارت با بازی جسی آیزنبرگ و داکوتا فانینگ و «پارک‌لند» ساخته پیتر لندزمن به تهیه‌کنندگی تام هنکس، از دیگر فیلم‌های بخش مسابقه بین‌الملل هستند.

هایائو میازاکی استاد انیمیشن ژاپنی، معروف‌ترین فیلمساز بین‌المللی حاضر در جمع رقبای جایزه شیر طلایی جشنواره ونیز است. «باد، شدید می‌وزد» تازه‌ترین ساخته او برای اولین بار در سطح بین‌المللی در لیدو نمایش داده می‌شود. از سوی دیگر،  زاویه دولان فیلمساز کانادایی با «تام در مزرعه» برای اولین بار در لیدو رقابت می‌کند.

کیم کی-دوک فیلمساز کره‌ای که پارسال با فیلم «پی‌یتا» جایزه شیر طلای جشنواره ونیز را برد، امسال فیلم «Moebius» را در بخش خارج از مسابقه دارد.

«کانیون‌ها» ساخته پل شریدر فیلمساز آمریکایی، تریلر «Locke» ساخته استیون نایت (نویسنده «قول‌های شرقی») با بازی تام هاردی و فیلم ژاپنی «نابخشوده» به کارگردانی لی سانگ-‌ایل با بازی کن واتانابه که بازسازی فیلم کلینت ایستوود است، از دیگر فیلم‌های بخش خارج از مسابقه هستند.

از ایران هم فیلم «ماهی و گربه» به کارگردانی شهرام مکری با بازی بابک کریمی و سعید ابراهیمی‌فر در بخش مسابقه افق‌ها رقابت می‌کند. این فیلم ماجرای گروهی دانشجوست که در جریان سفر به شمال کشور و حضور در یک اردو درگیر اتفاقات عجیبی می‌شوند.

برناردو برتولوچی فیلمساز مولف ایتالیایی و سازنده فیلم‌هایی چون «دنباله‌رو»، «آخرین تانگو در پاریس» و «آخرین امپراتور»، رئیس هیئت داوران بخش مسابقه بین‌الملل است.

 

جشن تولد هفتاد سالگی جشنواره ونیز, قدیمی ترین جشنواره سینمایی دنیا


جرج کلونی در صحنه ای از فیلم جاذبه
تریلر فضایی «جاذبه»‌ با بازی جرج کلونی فیلم افتتاحیه جشنواره ونیز امسال است

برگزارکنندگان جشنواره ونیز همچنین از سه فیلمساز کهنه‌کار تقدیر می‌کنند. ویلیام فریدکین کارگردان فیلم‌هایی چون «رابط فرانسوی» و «جن‌گیر» جایزه شیر طلای یک عمر دستاورد را دریافت می‌کند. نسخه ترمیم‌شده تریلر «ساحر» (1977) به کارگردانی او نیز در لیدو روی پرده خواهد رفت.

اتوره اسکولا دیگر فیلمساز مولف ایتالیایی هم جایزه افتخار فیلمساز را دریافت می‌کند. این جایزه ششم سپتامبر (15 شهریور) در همان روزی که برگزارکنندگان جشنواره به تقدیر از فدریکو فلینی فیلمساز فقید ایتالیایی اختصاص داده‌اند، به او اعطاء می‌شود.

همچنین «Che Strano Chiamarsi Federico!» تازه‌ترین ساخته اسکولا که درباره 50 سال دوستی او با فلینی است، همزمان با بیستمین سال درگذشت فلینی برای اولین بار در دنیا در لیدو روی پرده می‌رود.

چهار فیلم اسکولا شامل «یک روز خاص» (1977) با بازی سوفیا لورن و مارچلو ماسترویانی، «زنده‌باد ایتالیا» (1977)، «مجلس رقص» («Le Bal») تولید 1983 و «خانواده» (1987) نامزد اسکار بهترین فیلم خارجی‌زبان بودند.

برگزارکنندگان جشنواره در عین حال با اعطاء جایزه پرسول از آندری وایدا کارگردان و فیلمنامه‌نویس لهستانی تقدیر می‌کنند. وایدا جایزه خود را پنجم سپتامبر (14 شهریور) دریافت می‌کند و همان روز تازه‌ترین فیلم او «والسا، مرد امید» در بخش خارج از مسابقه روی پرده می‌رود.

چهار فیلم وایدا شامل «سرزمین موعود» 1976، «خدمتکاران ویلکو» 1979، «مرد آهنین» و «کاتین» 2007 نامزد اسکار بهترین فیلم خارجی‌زبان شدند. سال 2000 برای خدمات خود به دنیای سینما یک جایزه اسکار افتخاری گرفت.

برگزارکنندگان جشنواره ونیز همچنین هفتاد سالگی جشنواره را با نمایش 70 فیلم کوتاه درباره آینده دنیای فیلمسازی جشن می‌گیرند. برتولوچی، پل شرایدر، شکار کاپور، آپیچاتپونگ ویراستاکول، عباس کیارستمی، والتر سالس و مونت هلمان از جمله فیلمسازانی هستند که در این برنامه مشارکت دارند.

مدت زمان هر فیلم بین 60 تا 90 ثانیه است. برگزارکنندگان جشنواره ونیز عنوان «آینده دوباره‌پرشده» را برای برنامه خود انتخاب کرده‌اند. این برنامه نوعی ادای احترام به قدیمی‌ترین جشنواره سینمایی دنیا همین‌طور بازتابی از آینده سینما از نگاه هنری هر یک از شرکت‌کنندگان در این بخش است.

هفتادمین دوره جشنواره فیلم ونیز 28 اوت تا 7 سپتامبر (6 تا 16 شهریور) برگزار می‌شود... / khabaronline.ir