فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

ردپای رابرت مرداک یهودی و فارسی ۱ در جشنواره فیلم فجر!



 

ردپای رابرت مرداک یهودی و فارسی ۱ در جشنواره فیلم فجر!

همسر مرد میان سال،كه هنوز از او جدا نشده و در عین حال متهم به ارتباط با نیازی وكیل خانواده است! حامد بهداد جوان پایین شهری كه در ابتدا فقط به خاطر پول نقش یك عاشق را برای مرد میانسال بازی می كند و البته بعد عاشق می شود! دختر(نیوشا ضیغمی) كه از یك طرف عاشق مرد میانسال است و می گوید نامزد دارم اما با پسر جوان (حامد بهداد)دیگر به كافی شاپ می رود و یا در ویلایی كه پسر در كیش آماده كرده اسكان می گزیند و فقط در اوایل رابطه اش با این پسر می گوید احساس گناه می كنم اما در پایان فیلم می گوید دیگر احساس گناه نمی كند!!!

فیلم سینمایی «پرتقال خونی» به کارگردانی سیروس الوند در سینمای رسانه ها به نمایش در آمد تا باز هم این سئوال مطرح شود که سیاستگذاران سینمایی کشور بر اساس کدام دلیل قانع کننده مجوز ساخت چنین فیلمی را صادر کرده و بر چه اساسی فیلم به عنوان نمونه ای از تولیدات سینمایی کشور به ویترین فجر راه پیدا کرده است!؟

هر چند در این دوره از جشنواره فیلمهای ارزشمندی چون "۳۳ روز" جمال شورجه،آلزایمر"احمدرضا معتمدی، هم به نمایش در آمد اما ظاهرا علیرغم وعده های شمقدری، بخش عمده ای از آثار سینمایی به نمایش در آمده از آثار مسئله دار بوده اند.

بنابر این گزارش در این میان،تولید و نمایش فیلم "پرتقال خونی" در جشنواره فجر ۲۹ که با کپی برداری از سریالهای مبتذل فارسی ۱ تولید شده،نه تنها باعث تاسف است بلکه نمایش این فیلم در جشنواره به نوعی اقدامی محیرالعقول است

فیلم روایت داستان مهندس ثروتمند و میانسالی به نام والا (فریبرز عرب نیا) است كه در آستانه جدایی از همسرش (ویشكا آسایش) كه یك فرزند دختر هم دارد، می باشد. در این بین دختر جوانی به نام ترمه (نیوشا ضیغمی)برای طراحی دكور دفتر كارش می آید و رفته رفته این آشنایی به شكل گیری رابطه ای عاشقانه می انجامد. والا كه زخم خورده از زندگی مشترك است با احتیاط و كمی بدبینانه در این رابطه پیش می رود تا اینكه شخصی به نام سیاوش (حامد بهداد) قدم در زندگی ترمه می گذارد و...

این فیلم شباهت زیادی به سریال های شبكه فارسی وان رابرت مرداك یهودی در ترویج مثلث عشقی دارد و تمام افراد در این فیلم خائن و خیانتكارند. مادر (آهو خردمند) كه به نظر می رسد مثبت ترین نقش را دارد بخاطر رفتاری كه شوهرش با او داشته نسبت به تمام مردان بدبین است! و به دختر می گوید مرد می خواهد به عنوان عروسك از تو استفاده كند.

همسر مرد میان سال(ویشكا آسایش) كه هنوز از او جدا نشده و در عین حال متهم به ارتباط با نیازی وكیل خانواده است! حامد بهداد جوان پایین شهری كه در ابتدا فقط به خاطر پول نقش یك عاشق را برای مرد میانسال بازی می كند و البته بعد عاشق می شود! دختر(نیوشا ضیغمی) كه از یك طرف عاشق مرد میانسال است و می گوید نامزد دارم اما با پسر جوان (حامد بهداد)دیگر به كافی شاپ می رود و یا در ویلایی كه پسر در كیش آماده كرده اسكان می گزیند و فقط در اوایل رابطه اش با این پسر می گوید احساس گناه می كنم اما در پایان فیلم می گوید دیگر احساس گناه نمی كند!!! همه و همه مثل فیلم های ماهواره ای فارسی وان توام با خیانت به خانواده است! آیا این ترسیم درستی از جامعه ایران است؟

حسین داوودی در این رابطه در فارس می نویسد:علیرغم تمام افتضاحاتی كه از ابتدا تا انتهای فیلم در روابط ناسالم و نامشروع مشاهده می شود مادر از روی حس مادری و تجربیات تلخ زندگی خودش علیه مردان بدبین است و دختر را از ارتباط با مرد میانسال باز می دارد، اما دختر تا آخر فیلم كه واقعه تلخی رخ می دهد، متوجه حرف های مادر نشده و پس از اتفاق تلخی كه در پایان فیلم می افتد، دختر پشیمان به آغوش مادر باز می گردد و تنها نكته مثبت در این فیلم همین است و بس.

در این فیلم سیروس الوند، یكی از بازارهای منطقه آزاد كیش به شكلی مستقیم، آشكار و «تابلو» تبلیغ می كند و معلوم نیست چه بخشی از هزینه این فیلم را صاحب این بازار در كیش تأمین كرده است كه این چنین از آن تبلیغ می شود و بدتر از این آن است كه دختر به نامزدش می گوید می خواهم خودم را پیدا كنم و برای اینكه خودم را پیدا كنم باید به كیش بروم!!! ظاهرا زیارت گاه ها، مساجد، حسینیه ها كه حتی در فیلم فارسی های قبل از انقلاب جایی برای توبه و پیدا كردن و تغییر و تحول بود، اینك جای خود را در منظر آقای الوند به منطقه آزاد كیش داده است!

در این فیلم زندگی اشرافی و مرفهان بی درد به شدت ترویج می شود؛ لباس غالب بازیگران در هر صحنه تغییر می كند، اما این فیلم به شدت با جامعه مذهبی ما بیگانه است و هیچ ارتباطی با زندگی روزمره مردم ندارد.

در صحنه ای از فیلم همسر مرد میانسال به خانه باز گشته و در حال گفتگو با وی برای بازگشت دوباره به زندگی است، دختر را می بینید كه با كلیدی كه در دست دارد در را باز كرده و برای مرد غذا آورده است! در اینجا از بازگشت به زندگی پشیمان می شود...... / جهان نیوز 


ویدیو مرتبط :
فارسی وان تا سیکس-رابرت مرداک یهودی کیه؟!!!!!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

۲۶ فیلم در راه مسابقه جشنواره فجر



 

 

 

روز گذشته اسامی ۲۶ فیلم بخش مسابقه سینمای ایران در حالی اعلام شد که اختلافات موجود میان کارگردانانی که از حضور دستپاچه فیلم هایشان همواره ابا دارند با تهیه کنندگانی که بر حضور فیلم هایشان در جشنواره و یا برای اکران اصرار دارند به اوج رسید.



حسن فتحی که اخیراً فیلمبرداری سومین ساخته سینمایی اش «کیفر» را به پایان رسانده، می گوید؛ «از آنجا که فیلمبرداری این فیلم به تازگی خاتمه یافته است و دیگر مراحل فنی فیلم به طور کامل انجام نشده است، لاجرم ارائه این فیلم توسط تهیه کننده به جشنواره فجر انجام گرفته و از کیفیت مورد نظر من برخوردار نخواهد بود.» این کارگردان در گفت وگو با ایسنا می گوید؛ «فیلمبرداری این فیلم روز ۱۷ دی ماه به پایان رسیده و این در حالی است که ما برای انجام مناسب امور فنی مربوط به این فیلم به دو ماه زمان نیاز داریم، اما تنها ۱۵ روز فرصت داریم که این یک چهارم زمان مورد نظر ماست. در نتیجه علاقه یی ندارم فیلمی را به جشنواره ارائه بدهم که مراحل فنی آن با شتاب و دستپاچگی مفرطی انجام شود.» او با اشاره به اینکه عوامل فنی فیلم با او هم نظر هستند، می گوید؛ «تهیه کننده ما بر این موضوع اصرار دارد که فیلم در جشنواره اکران شود. بنابراین نگاه من به این موضوع مبتنی بر وضعیت فنی و حرفه یی فیلم است و کسانی که به خوبی با مقوله تولید سینما آشنایی دارند در این باره داوری کنند، آیا با توجه به وضعیتی که توضیح دادم این فیلم از کیفیت بالایی برخوردار خواهد شد؟»



از سوی دیگر دیروز خبرهایی مبنی بر اعتراض رخشان بنی اعتماد درباره ارسال فیلم «حیاط خلوت خانه خورشید» به جشنواره فجر از سوی تهیه کننده بدون اطلاع این کارگردان مطرح شد. روز گذشته روابط عمومی سازمان فرهنگی-هنری شهرداری که فیلم «حیاط خلوت خانه خورشید» به سفارش و تهیه کنندگی آن سازمان ساخته شده است، اطلاعیه یی درباره این موضوع صادر کرد. در متن این اطلاعیه آمده است؛ «این فیلم به سفارش و تهیه کنندگی سازمان فرهنگی-هنری ساخته شده است و این حق تهیه کننده است که فیلم را به جشنواره ارسال کند. با این وجود پیش از ارسال فیلم، با مجری طرح تماس گرفته شد و اعلام شد فیلم برای گرفتن مجوز به ارشاد ارسال شده تا برای جشنواره فیلم فجر آماده شود و درخواست شد این موضوع به اطلاع خانم بنی اعتماد نیز برسد. ما به عنوان تهیه کننده هیچ عمل غیرقانونی در خصوص فیلم انجام نداده ایم.» کمال تبریزی هم از کارگردانانی است که چندی پیش در گفت وگو با «اعتماد» درباره نرسیدن فیلم «پاداش» به جشنواره فجر به دلیل انجام نشدن امور فنی خبر داد در حالی که مهدی کریمی تهیه کننده فیلم معتقد بود در صورت پذیرش فیلم از سوی هیات انتخاب جشنواره مراحل فنی فیلم را به سرعت انجام می دهیم.این اختلافات و انتشار اخبار غیررسمی مبنی بر اینکه عدم حضور فیلم ها در جشنواره فجر موجبات عدم اکران عمومی فیلم را فراهم می کند، باعث شد معاونت سینمایی در بیانیه یی نسبت به این موضوع واکنش نشان دهد. روابط عمومی معاونت سینمایی در بیانیه یی که در این خصوص صادر کرد، چنین آورد؛ «از آنجا که در ساخت یک فیلم سینمایی عوامل متعددی دست اندرکار هستند"



تولید فیلم برآیند یک کار گروهی است لذا ما مشتاقیم فیلم هایی که در جشنواره فجر شرکت دارند، بنا به توافق تهیه کننده و کارگردان فیلم باشد و اگر افراد مذکور تمایلی در این خصوص نداشته باشند، مدیریت سینمایی ایران نیز اصراری به حضور این فیلم ها در جشنواره فیلم فجر ندارد.» در میان فیلم هایی که از سوی دبیرخانه جشنواره فجر برای بخش مسابقه اعلام شد فیلم «تسویه حساب» به کارگردانی تهمینه میلانی که بیش از دو سال مجوز نمایش نداشت و «به رنگ ارغوان» ساخته ابراهیم حاتمی کیا که شش سال توقیف بود، دیده می شود.



در میان فیلم هایی که در بخش مسابقه فیلم های اول و دوم بیست وهشتمین جشنواره فجر حضور دارند نیز نام «سفر سرخ» به کارگردانی حمید فرخ نژاد که ۱۰ سال را در توقیف گذراند دیده می شود. گرچه خبر حضور فیلم های توقیفی در جشنواره فجر امسال پیش از اعلام فهرست نهایی توسط هیات انتخابات، از سوی علیرضا سجادپور اعلام شده بود. علیرضا سجادپور بعد از اعلام فهرست نهایی فیلم های حاضر در جشنواره گفت؛ «عدم انتخاب بعضی از فیلم ها در جشنواره فیلم فجر کیفی یا نظارتی بوده است.» او همچنین از حضور بعضی از این فیلم ها در بخش خارج از مسابقه جشنواره خبر داد، مثل فیلم «صد سال به این سال ها» ساخته سامان مقدم. این فیلم که در دو سال گذشته هربار به جشنواره ارائه شد اما مجوز نمایش دریافت نکرد، امسال در بخش خارج از مسابقه به نمایش درمی آید. مرتضی شایسته تهیه کننده این فیلم گفت؛ «طی تصمیمی که با سامان مقدم کارگردان فیلم گرفتیم با توجه به اینکه دو سال از زمان تولید فیلم می گذرد، خواستیم خارج از بخش مسابقه فیلم حاضر باشد.» او از حل مشکل اکران این فیلم خبر داد و گفت؛ «در تلاش هستیم تا در عید نوروز «صد سال به این سال ها» را اکران کنیم.» فیلم های بخش مسابقه جشنواره به ترتیب حروف الفبا عبارتند از؛



۱- «آل» به کارگردانی «بهرام بهرامیان» و تهیه کنندگی «علی معلم»



۲- «آناهیتا» به کارگردانی و تهیه کنندگی «عزیز الله حمیدنژاد»- مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی



۳- «به رنگ ارغوان» به کارگردانی «ابراهیم حاتمی کیا» و تهیه کنندگی «سیدجمال ساداتیان» (بشرا فیلم)



۴- «بیداری رویاها» به کارگردانی «محمدعلی باشه آهنگر» و تهیه کنندگی «علی آشتیانی پور» - مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی



۵- «پرسه در مه» به کارگردانی «بهرام توکلی» و تهیه کنندگی «جواد نوروزبیگی» - مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی

 


۶- «پرواز مرغابی ها» به کارگردانی و تهیه کنندگی «علی شاه حاتمی»



۷-« پسر آدم دختر حوا» به کارگردانی «رامبد جوان» و تهیه کنندگی «سعید حاجی میری»



۸- «ترانه کوچک من» به کارگردانی «مسعود کرامتی» و تهیه کنندگی «سعید شاهسواری»



۹- «تسویه حساب» به کارگردانی «تهمینه میلانی» و تهیه کنندگی «محمد نیک بین»



۱۰- «چهل سالگی» به کارگردانی و تهیه کنندگی «علیرضا رئیسیان»



۱۱- «خواب های دنباله دار» به کارگردانی و تهیه کنندگی «پوران درخشنده»



۱۲- «سنگ اول» به کارگردانی «ابراهیم فروزش» و تهیه کنندگی سیمافیلم



۱۳- «شب واقعه» به کارگردانی «شهرام اسدی» و تهیه کنندگی «سیداحمد میرعلایی»



۱۴- «شکارچی شنبه» به کارگردانی «پرویز شیخ طادی» و تهیه کنندگی «مجید اسماعیلی»



۱۵- «شکلات داغ» به کارگردانی و تهیه کنندگی «حامد کلاهداری»



۱۶- «صبح روز هفتم» به کارگردانی «سیدمسعود اطیابی» و تهیه کنندگی «صدرا عبداللهی» - شبکه جهانی سحر



۱۷- «طبقه سوم» به کارگردانی «بیژن میرباقری» و تهیه کنندگی «علیرضا قاسم خان»



۱۸- «طلا و مس» به کارگردانی «همایون اسعدیان» و تهیه کنندگی «منوچهر محمدی»



۱۹- «طهران تهران» به کارگردانی «داریوش مهرجویی - مهدی کرم پور» و تهیه کنندگی «محمدعلی حسین نژاد»



۲۰- «عصر روز دهم» به کارگردانی «مجتبی راعی» و تهیه کنندگی «منوچهر محمدی»



۲۱- «کیفر» به کارگردانی «حسن فتحی» و تهیه کنندگی «سعید سعدی»



۲۲- «کیمیا و خاک» به کارگردانی و تهیه کنندگی «عباس رافعی»



۲۳- «ملک سلیمان» به کارگردانی «شهریار بحرانی» و تهیه کنندگی «مجتبی فرآورده»



۲۴- «نفوذی» به کارگردانی «احمد کاوری - مهدی فیوضی» و تهیه کنندگی «جمال شورجه - حسن علیمردانی»



۲۵- «هفت دقیقه تا پاییز» به کارگردانی «علیرضا امینی» و تهیه کنندگی «سیدجمال ساداتیان»


۲۶- «یک گزارش واقعی» به کارگردانی «داریوش فرهنگ» و تهیه کنندگی «منوچهر شاهسواری».