فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

دانستنی های سفر فرنگ



 

 دانستنی های سفر فرنگ

 

این روزها تب سفرهای تابستانی داغ است و شاید شما هم جزو مسافرانی باشید که باید به همین زودی ها چمدان هایتانرا به مقصد یک کشور دیگر ببندید. یادتان باشد مقصد سفر هر چه دورتر باشد، مقدمات آن هم بیشتر و پیچیده تر می شود. بنابراین قبل از راهی شدن، نگاهی به این توصیه ها بیندازید تا سفر کم دردسرتری را تجربه کنید.

 

پیش از رفتن

- هرگز بدون اطلاع اطرافیان سفر نکنید. این ممکن است زحمت به جا آوردن مراسم خداحافظی و سوغاتی آوردن بعد از سفر را روی دوش شما بیندازد، اما این حسن را دارد که اگر خدای ناکرده در سفر مشکلی پیش بیاید یا حتی در نبود شما در کشور مساله ای اتفاق بیفتد که لازم باشد شما از آن با خبر باشید، لااقل کسانی هستند که کمک تان کنند. پس بهتر است حداقل به یک نفر راجع به سفر و محل اقامت‌تان بگویید.

 

- شما به یک مکان جدید سفر نمی کنید، به یک فرهنگ و تمدن جدید سفر می کنید. پس قبل از سفر با افرادی که پیش از شما به آن کشور سفر کرده‌اند صحبت کنید یا اطلاعاتی را در اینترنت جستجو کنید؛ این کار چشم‌انداز بهتری از چیزهایی که انتظارتان را می‌کشند، به شما خواهد داد.

 

- حتی اگر از سلامت خودتان مطمئن هستید، بد نیست که چهار تا شش هفته قبل از سفر، یک معاینه‌ کامل پزشکی انجام دهید. خیال خودتان راحت‌تر خواهد بود. اگر هم بیماری خاصی دارید، حتماً قبل از سفر با پزشک‌تان مشورت کنید.

 

- اگر طولانی مدت سفر می‌کنید، حتماً چک کنید که پاسپورت‌تان تا وقتی که برگردید اعتبار دارد.

 

- در هر فصلی که سفر می‌کنید، بهتر است از آب و هوای مقصد اطلاع داشته باشید. سایتی مثل www.accuweather.com می‌تواند کمک خوبی برای این‌جور مواقع باشد؛ هم متوجه می‌شوید چه چیزهایی باید با خودتان ببرید و هم بهتر می‌توانید برای گشت و گذار و تفریح برنامه‌ریزی کنید. اگر قرار است به شهری کوهستانی و در یک فصل سرد سفر کنید یا اگر مقصد سفرتان شهری گرم و ساحلی مانند آنتالیاست، تغییرات آب و هوایی را تا زمان برگشت‌تان چک کنید.

 

- اختلاف ساعت کشور خودتان را با کشور مقصد بدانید و سعی کنید یکی دو روز قبل از رفتن، خواب‌تان را توی شهر و خانه‌ی خودتان تنظیم کنید. معمولاً دو ساعتی دیر و زود خوابیدن یا بیدار شدن، تمرین خوبی است. ورزش‌کردن هم به شما کمک می‌کند آمادگی وفق دادن خودتان با زمان جدید را داشته باشید. یکی از ساعت‌هایتان را قبل از رفتن با ساعت کشور مقصد تنظیم کنید، هم راحت‌تر به این ساعت عادت می‌کنید و هم اگر قصد تماس با کشور خودتان را داشتید، بدموقع مزاحم کسی نمی‌شوید.


- بد نیست در حد چند کلمه از زبان رایج کشور مقصد را بلد باشید. شاید در مواقع اضطراری یا برای کمک‌خواستن به دردتان خورد؛ از طرفی مردم بیشتر کشورها بدشان نمی‌آید غریبه‌ها به زبان خودشان به آن‌ها سلام می‌کنند، شاید باعث صمیمیت شود و هوای شما را بیشتر داشته باشند.


- اگر قرار است برای مدت طولانی توی راه باشید، لباس راحت و قابل تعویض بپوشید؛ ممکن است آب و هوای مبدأ و مقصد خیلی با هم تفاوت داشته باشند.

 

در برخی کشورها، داروهایی که ما اینجا به سادگی مصرف می‌کنیم جزو مواد مخدر به حساب می‌آیند و همراه داشتن آنها بدون نسخه رسمی و ترجمه شده پزشک مجازات های سخت قاچاق مواد مخدر را در پی دارد

 

- اگر داروی خاصی مصرف می‌کنید، فراموش نکنید که برای بردن آن‌ها به کشورهای دیگر، به ترجمه‌ی رسمی نسخه یا گواهی پزشک که به نام خودتان باشد، احتیاج دارید. این موضوع اصلا شوخی بردار نیست. چون در برخی کشورها، داروهایی که ما اینجا به سادگی مصرف می‌کنیم جزو مواد مخدر به حساب می‌آیند و همراه داشتن آنها بدون نسخه رسمی و ترجمه شده پزشک مجازات های سخت قاچاق مواد مخدر را در پی دارد. ایرانی های زیادی در کشورهای دیگر، مثل امارات هستند که به دلیل همراه داشتن یک ورق استامینوفن، سال ها در زندان به سر می برند.

 

- بعد از این‌که وسایل سفرتان را آماده کردید، مطمئن شوید این بهترین کیفی است که می‌توانستید دست‌تان بگیرید؛ کیف دستی شما در سفر باید سبک و راحت باشد، زیپ یا دکمه‌ی سالمی داشته باشد و حتماً بسته شود، بد نیست چند تا جیب داخلی هم داشته باشد که بهتر بتوانید وسایل همراهتان را دسته‌بندی کنید؛ حواستان باشد اگر خیلی برنامه‌ی گشتن و رفت‌وآمد دارید، کوله‌پشتی انتخاب بدی نیست.

 

- اسم و آدرسی از خودتان روی چمدان بنویسید. معمولاً ساک‌ها و چمدان‌ها جایی برای نوشتن این مشخصات دارند ولی اگر هم نداشت، روی کاغذ کوچکی یادداشت کنید و بدنه‌ی چمدان‌تان بچسبانید.

 

- مدارک شناسایی، پاسپورت، ویزا و بلیط را جایی از کیف بگذارید که دسترسی راحت‌تری دارید. شاید تا وقتی که به مقصد برسید، مجبور باشید چند باری آن‌ها را خارج کنید و دوباره سر جایشان بگذارید.

 

- بد نیست یکی دو تا تنقلات یا شکلات داخل کیفتان داشته باشید. لازم نیست یک بسته خوردنی سنگین را با خودتان حمل کنید؛ همین که بدانید در مواقع ضروری چیزی توی کیف‌تان هست و خیال‌تان راحت باشد، کافی است.

 

- اگر معده‌ی حساسی دارید، سعی کنید قبل و یا در حین سفر خوراکی‌هایی را که ممکن است ناراحت‌تان کند، نخورید؛ چون ممکن است برای مدت طولانی دسترسی به سرویس بهداشتی مناسب و تمیز نداشته باشید.

 

- قبل از سفر خیلی غذا نخورید و در طول سفر نیز به اندازه و سبک میل کنید؛ این کار باعث می‌شود بدن شما راحت‌تر با شرایط آب‌وهوایی، اختلاف زمان و غذای متفاوت کشور مقصد منطبق شود.

 

بعد از رسیدن به مقصد

- همیشه سعی کنید در روشنایی روز به شهری که نمی‌شناسید برسید؛ چون پیدا کردن مسیرها در شب سخت‌تر می‌شود ونمی‌توانید خوب خیابان‌ها را ببینید؛ از طرفی شب‌ها بیشتر فروشگاه‌ها تعطیل هستند و اگر چیزی بخواهید، تهیه کردنش سخت است یا حتی تاکسی هم شاید نتوانید به راحتی پیدا کنید.

 

- یک نقشه از شهر تهیه کنید؛ نقشه‌های گوناگونی در فرودگاه یا بخش اطلاعات هتل می‌توانید بگیرید.

 

- از سوار شدن بر ماشین‌های شخصی که آرم Taxi بر روی آنها درج نشده، خودداری کنید و سعی کنید حتماً سوار تاکسی‌های مخصوص فرودگاه شوید؛ شاید هزینه‌‌شان بیشتر باشد ولی مطمئن باشید به امنیت و خراب‌نکردن سفرتان می‌ارزد.

 

- سعی کنید شماره و یا کد تاکسی را همان موقع که سوار می‌شوید در جایی یادداشت کنید یا در حافظه‌ی موبایل‌تان ذخیره کنید.

 

- یک نکته‌ی مهم برای هر مسافر خارجی این است که به فرهنگ و قوانین کشوری که در آن مهمان شده، احترام بگذارد. به ملیت و شخصیت‌هایی که برای مردم آن سرزمین مهم هستند، توهین نکند و با افراد بومی درگیر نشود.

 

- مواظب وسایل شخصی‌تان باشید؛ برای پول و مدارک‌شخصی از کیف‌های کوچکی استفاده کنید که مطمئن باشید آن‌ها را جا نمی‌گذارید یا امکان ربودنش نیست.

 

برای این‌که مطمئن شوید غذای رستورانی حلال است، معمولاً باید روی تابلوی آن نوشته شده باشد و یا داخل منو کنار اسم غذا مشخص کنند که کدام یکی غذای حلال است. اگر نه، می‌توانید سوال کنید

 

- این درست است که یکی از لذت‌های سفر، آشناشدن با غذاها و خوراکی‌های جدید است، ولی گاهی غذای رسمی یک کشور ممکن است خیلی متفاوت با ذائقه‌ی شما باشد و خوردنش حال‌تان را بد کند. اگر مطمئن باشید چه مواد یا ادویه‌های خاصی در غذاهای محلی وجود دارد، شاید بهتر بتوانید تصمیم بگیرید. برای این‌که مطمئن شوید غذای رستورانی حلال است، معمولاً باید روی تابلوی آن نوشته شده باشد و یا داخل منو کنار اسم غذا مشخص کنند که کدام یکی غذای حلال است. اگر نه، می‌توانید سوال کنید.

 

- قبل از این‌که خیلی خرید کنید، در مورد مقدار بار مجازی که می‌توانید با خودتان خارج کنید و همین‌طور هزینه‌ی هر کیلو اضافه بار، اطلاعاتی داشته باشید؛

 

- همه‌ی پول‌هایتان را تمام نکنید و با جیب خالی به فرودگاه نیایید. همیشه مبلغی برای هزینه‌های احتمالی مثل اضافه‌بار و امثال این‌ها نگه دارید.

 


برگرفته از زورق، همشهری


ویدیو مرتبط :
ویدیوی جالب سفر مظفرالدین شاه به فرنگ سال 1279

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دانستنی هایی راجع به سفر به کوهستان



لوازم سفر به کوهستان,تغذیه در کوهستان

هیچ جایی به اندازه ی کوه برای سلامتی بدنتان فعالیت های متنوع ندارد

 

هیچ جایی به اندازه ی کوه برای سلامتی بدنتان فعالیت های متنوع ندارد. شیوه های مختلف کوهنوردی و انواع سطوح کوهنوردی باعث میشوند که همیشه قدرت بدنی خوب و اندام مناسب داشته باشید.

 

۱۰ چیزی که تنها عاشقان کوهستان میفهمند

 چند بار در طول سال کوه می روید؟ اصلا تا به حال رفته اید؟ کوهنوردی یکی از معدود لذت های دنیاست که فقط وقتی آن را امتحان کنید مزه اش را می فهمید. کوهستان با آرامش و طبیعت بکرش حسی بهتان می دهد که نمی توان توصیفش کرد. اگر می خواهید دلیل پشت اراده و پشتکار کوهنوردانی که حداقل هفته ای یک بار به بلندی های گردالی سر می زنند را بدانید، این مطلب مال شماست.

۱ . کوهنوردی بسیار به سلامت بدنتان کمک میکند.
هیچ جایی به اندازه ی کوه برای سلامتی بدنتان فعالیت های متنوع ندارد. شیوه های مختلف کوهنوردی و انواع سطوح کوهنوردی باعث میشوند که همیشه قدرت بدنی خوب و اندام مناسب داشته باشید. البته باید به خطرات این ورزش هم آگاه وآماده باشید.


۲ . شما یاد میگیرید که با دید متفاوت تری به زندگی نگاه کنید
میگویند که از یک کوه بسیار بزرگ بالا بروید تا بفهمید چقدر کوچکید. همانطور که از کوه و ارتفاع میتوانید با نگاه دیگری زیرپایتان را ببینید، دیدتان به مسائل زندگیتان نیز تغییر میکند.

۳ .صلح و آرامش را میتوان از کوه آموخت.
احساس آرامشی که کوه به شما میدهد را فقط وقتی تجربه کنید میتوانید بفهمید که چقدر ارزشمند است. احساسی که تا مدتی بعد از ترک کوه هم باشما می ماند. وقتی در کوه هستید زمانی را به نشستن روی سنگ و لذت بردن از سکون و سکوت اختصاص دهید.


۴ . زیبایی را درک میکنید.
نمیتوان زیبایی کوه را انکار کرد. در هر فصلی زیباست. آبشارهای درآمده از دل کوه، قله های برفی، گلهای نادر و سنگ های عجیب را تنها در کوهستان میتوانید بیابید.


۵ . هوای کوهستان همیشه عالی است.
هوای کوهستان بسیار تازه و تمیز است. نفسی که به داخل ریه هایتان میرود پراز تازگی است. با نفس های عمیق این تازگی را به درون میکشید.

لوازم سفر به کوهستان,تغذیه در کوهستان

 احساس آرامشی که کوه به شما میدهد را وقتی تجربه کنید، میتوانید بفهمید که چقدر ارزشمند است

 
۶ . نسبت به گذر زمان دید دیگری پیدا میکنید.
در کوه انگار زمان از حرکت می ایستد. فکر میکنید که مدتی طولانیست که کوه یک شکل خاص دارد و فکر میکنید که برای خودتان هم همین اتفاق خواهد افتاد. دوروبرتان سکون عجیبی حس میکنید.


۷ . اهمیت طبیعت بکر و دست نخورده را درک میکنید.
میفهمید که چقدر خوب است قسمتهایی از طبیعت از دسترس عموم مردم و توریستها دور باشد. بیشتر نواحی کوهستانی هنوز بکر و خراب نشده هستند.

 

۸ . بوی کوهستان عالی است.
علاوه بر هوای تمیز، مشامتان پر از بوهای خوب میشود. نه تنها بوی گلهای کوهی بلکه بویی که از خود کوه تراوش میشود.


۹ . اهمیت کشف کردن را میفهمید.
همیشه چیز جدیدی برای امتحان کردن در کوهستان وجود دارد. یک راه جدید برای عبور. کوه نیاز شما به کشف را ارضا میکند.

۱۰ . به هوا احترام میگذارید.
چون گاهی شرایط تنفس در کوه سخت میشود میدانید چقدر هوا اهمیت دارد. میدانید این هوا باعث زنده ماندنتان است و به آن احترام میگذارید. 

کوهنوردی,سفر به کوهستان،رفتن به کوهستان

 هوای کوهستان بسیار تازه و تمیز است. نفسی که به داخل ریه هایتان میرود پراز تازگی است.

 

نکات کلیدی برای سفر به کوهستان

لوازم سفر به کوهستان
آماده کردن لوازم و وسایل مورد نیاز سفر، البته یکی دو روزی پیش از حرکت همیشه و در هر سفری ضروری است؛ اما با توجه به خصوصیات کوهستان شاید بد نباشد برخی از این لوازم را با هم مرور کنیم.

همیشه یک دست لباس اضافه همراه خود داشته باشید. شاید با تغییر آب و هوا به استفاده از آن نیاز داشته باشید. کرم ضدآفتاب، عینک آفتابی، کلاه، دستکش و جوراب اضافی هم از دیگر موارد مهمی هستند که در چنین سفری نباید فراموش شوند.

خوب است لوازم جهت‌یابی هم با خود ببریم، البته به آن شرط که استفاده از آنها را هم بدانیم یا بیاموزیم، چون در کوهستان احتمال دارد به آنها نیاز پیدا کنیم. خوب است یا با کسی که تجربه این کار را دارد همراه شویم یا شیوه‌های جهت‌یابی را بدقت بیاموزیم. کیف کمک‌های اولیه را هم همراه خود ببرید. در کوهستان برای درمان بریدگی‌ها، گزیدگی و هرگونه آسیب و صدمه به این لوازم احتیاج پیدا می‌کنید. همراه داشتن چراغ قوه‌ای که بتواند اطراف را بخوبی روشن کند نیز مفید و گاهی ضروری است. همچنین علاوه بر لباس مناسب، پوشیدن کفش مناسب را فراموش نکنید. در این مورد هم می‌توانید از فردی متخصص مشورت بگیرید و کفش مناسب را انتخاب کنید.

تغذیه در کوهستان
برای این‌که بتوانیم راحت از شیب‌ کوه بالا برویم و برگردیم به انرژی کافی نیاز داریم؛ بنابراین تغذیه صحیح را هم نباید فراموش کرد.

همراه داشتن آب کافی و مواد غذایی کم حجم و مقوی مانند انجیر خشک را فراموش نکنید. همچنین بهتر است وقتی در کوه هستید، غذا را در حجم کم و دفعات بیشتر مصرف کنید.

چادر بردارید، اما چادر مناسب
شاید تصور کنید اگر قرار است تا شب برگردید، دیگر به استفاده از چادر نیازی نیست. اما همیشه داشتن یک سر پناه مطمئن، مفید است. خوشبختانه امروز در بازار انواع متفاوتی از چادرها وجود دارند که براحتی قابل حمل هستند. بنابراین احتیاط کنید و چادر با خود ببرید.  

 

حیوانات کوهستان
در کوهستان ممکن است از حشرات موذی گرفته تا حیواناتی درنده وجود داشته باشند. اما پیش از هر چیز باید بدانید این مناطق محل زندگی آنهاست و ما حق نداریم آنها‌ را از بین ببریم. در حقیقت ما انسان‌ها وارد قلمرو آنها شده‌ایم. بنابراین باید تا جایی که ممکن است از خودمان و بخصوص کودکان در برابر آنها باید محافظت کنیم. در مورد حیوانات وحشی و درنده بهتر است در مسیرشان قرار نگیریم. یعنی از مسیرهای پرتردد رفت و آمد کنیم و در مکان‌های مخصوص چادر بزنیم. در حقیقت در مسیرهای عادی کوه، معمولا با این‌گونه حیوانات رو در رو نخواهیم شد. بنابراین هیچ وقت از راه اصلی خارج نشوید و به نقاط خلوت و دور از جمعیت نروید. اما حشرات را نمی‌توان از اینچنین مسیرهایی دور کرد. به همین دلیل بهتر است از گزند و آسیب آنها پیشگیری کنیم. یکی از راه‌ها پوشیدن لباس کافی است، به طوری که تمام بخش‌های بدن پوشیده باشد. همچنین در کیف کمک‌های اولیه، داروهای مخصوص گزیدگی را هم قرار دهید.

   کوهنوردی,سفر به کوهستان،رفتن به کوهستان

 کوهنوردی باعث میشوند که همیشه قدرت بدنی خوب و اندام مناسب داشته باشید


ماشین در مناطق کوهستانی
یکی از نکات مهم و اساسی در ارتباط با ایمنی سفر به کوهستان ـ که البته کمتر به آن توجه می‌شود ـ بردن ماشین به مناطق کوهستانی است. همیشه بدانید کوهستان با هیچ‌کس شوخی ندارد؛ بنابراین با کوچک‌ترین بی‌توجهی و بی‌احتیاطی، مشکلاتی غیرقابل جبران به وجود خواهد آمد. پس خوب است از قبل به فکر باشید و جلوی خطر را بگیرید.

اگر ماشین را در سربالایی یا سرازیری پارک می‌کنید، تنها به ترمز دستی ماشین اطمینان نکنید. ماشین را در دنده بگذارید و ترمز دستی را هم بکشید. اما این کارها هم کافی نیست بخصوص زمانی که بچه‌ها داخل ماشین باشند. البته هیچ وقت بچه‌ها را تنها در ماشین نگذارید. چه در کوه چه در خیابان؛ اما کوه بسیار خطرناک‌تر است و بهتر است هنگام توقف هیچ‌کس در ماشین نماند بویژه بچه‌ها که با بازی کردن با ترمز و دنده می‌توانند سبب حرکت ماشین شوند. در نتیجه همان روش قدیمی که سنگی پشت چرخ‌ها می‌گذاشتند، یکی از ایمن‌ترین و مطمئن‌ترین روش‌هاست. باز هم تاکید می‌کنیم بخصوص زمانی که به هر دلیل مجبور شوید بچه‌ها را تنها در ماشین بگذارید، این نکته را رعایت کنید.

کوهستان، تمیز و زیبا
در نهایت این نکته بسیار مهم و حیاتی را هم به خاطر داشته باشید که کوه را تمیز و به دور از هر گونه آلودگی حفظ کنید. برای این کار همراه با خودتان کیسه‌ای برده و زباله‌های‌تان را در آن بریزید. سعی کنید هیچ‌گونه زباله‌ای بخصوص پلاستیک و شیشه در محیط باقی نماند. تصور نکنید با انداختن زباله‌ها در رودخانه یا دره نیز کار درستی انجام داده‌اید. آنها باید حتما در کیسه مخصوص زباله ریخته شوند.

از نکات مهم دیگری که در سفر باید به آن توجه شود، برپا کردن آتش است. کوهستان هم تفاوتی با سایر مناطق ندارد و احتمال آتش‌سوزی در آنجا نیز وجود خواهد داشت. به همین دلیل در فضایی باز و به دور از درخت و گیاه، آتش را روشن کنید. همچنین وقتی تصمیم می‌گیرید آن مکان را ترک کنید، از خاموش شدن آتش مطمئن شوید. برای همین بهتر است به آب اکتفا نکنید و حتما مقداری خاک هم روی آتش بریزید تا صد درصد خاموش شود. پس از رفتن ما همه جا باید تمیز و پاک باقی بماند؛ چراکه حتی تصور محیطی آلوده و پر از آشغال، نه تنها لذت را از ما دور می‌کند، بلکه احساس بدی هم در ما به وجود خواهد آورد. زیبایی طبیعت را پاس بداریم و این میراث را برای فرزندان‌مان نیز به یادگار بگذاریم.

 

گردآوری:بخش گردشگری صبح بخیر

 

منبع:

jamejamonline.ir

gerdali.com