فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

حق الزحمه آقازادگی!



مستندساز هم بودید، شمقدری باشید
حق الزحمه آقازادگی!

باید به منتقدان به ویژه مستندسازان چنین اتفاقی ایراد گرفت که فکر می‌کنند چون بسیاری از مستندهای جدی‌شان به یک دهم این مبلغ نیز خریداری نمی‌شود، نباید یک آقازاده نیز از امتیاز ویژه ای برخوردار باشد. شمقدری باید ثابت می کرد تا چه میزان مدیریتش بر اساس ضوابط و شایسته سالاری و عدم فامیل گرایی است تا پس از خروجش از کرسی معاونت سینمایی، ادعایی نتواند داشته باشد!

ظاهراً توزیع بودجه‌های پروژه‌های فاخر تا واپسین روزهای حضور جواد شمقدری هزینه شده و از اینکه اسناد چنین تحرکاتی پیش و پس از خروجش از مسند معاونت سینمایی رسانه‌ای شود نیز هراسی نداشته و شاید با چنین نگاهی است که خبر تخصیص بودجه 90 میلیونی به فرزندش را به عنوان اتفاقی غیرقابل انکار تایید می‌کند.

به گزارش «تابناک»، توزیع پروژه‌های فاخر در میان اشخاص عمدتاً نزدیک به شمقدری، جزو رویکردهایی بود که در چهار سال اخیر نسبت به چهار سال پیشینش که شمقدری مشاور هنری رئیس دولت بود، بسیار پررنگ شد و ماحصل عمدتاً فیلم‌هایی با کیفیت متوسط بود که به اندازه بازگرداندن نیمی از هزینه تولیدش نیز مخاطب واقعی جذب نمی‌کرد.

بدین ترتیب اکثر این پروژه‌ها عملاً محملی برای کسب درآمدهای کلان گروهی شد که در فضای رقابتی با بخش خصوصی، توان ساخت آثار سینمایی جدی که چندصدهزار تماشاچی را راهی سالن‌های سینما کند، ندارند و هم اکنون نیز نیمی از مصاحبه‌هایشان به عدم تامین بودجه توسط صداوسیما و دیگر نهادها برای تولید فیلم یا سریال‌هایشان مربوط می‌شود.

این رویکرد تا همین روزهای پایانی نیز استمرار داشته و باید دید شمقدری در این واپسین روزها که در نامه به وزیر جدید از کج بودن زمین هم گلایه کرده، چه نامه‌هایی را در راستای فاخریسم امضاء کرده، چقدر صرف پروژه‌های فاخری نظیر «لاله» شده و در حساب سازمان سینمایی، رقمی برای اداره این سازمان باقی مانده است.

مستندسازان,رضا شمقدری,جواد شمقدری


در همین راستا و در حالی که شمقدری در چند روز آتی این وزارتخانه را تحویل معاون جدید که انتظار می‌رود از سوابق به مراتب برجسته تری در حوزه فرهنگ نسبت به او برخوردار باشد، امروز رسانه‌‌ها متواتراً از بودجه 90 میلیونی تخصیصی سازمان سینمایی به ریاست شمقدری به رضا شمقدری خبر دادند؛ خبری که تصور می‌شود شمقدری بر آن توضیحی برود اما امروز در مصاحبه‌ای آن را تایید کرد و تنها به این جمله اکتفا کرد: « این کار درست نیست که عده‌ای دنبال آن می‌گردند به هر قیمتی یک خبر بزنند. قراردادهای مرکز گسترش و جاهای دیگر مشخص است و از طرف دیگر کشور سیستم بازرسی دارد.»

ظاهراً پس از روح الله شمقدری برادر حسین شمقدری، پسرش نیز دوست داشته بخشی از اعتبارات دولتی را برای ساخت «مستندی» در اختیار داشته باشد و پدر نیز خواسته آقازاده را لبیک گفته و مجموعه سینمای مستند و تجربی وزارت فرهنگ و ارشاد، رقم مذکور را در اختیار رضا شمقدری قرار گرفت.

به هر حال شاید اینکه مستندی در لبنان (احتمالاً باز هم تحت لوای عنوان فاخر اما با کیفیت متوسط یا ضعیف) توسط رضا شمقدری با بودجه 90 میلیونی تخصیصی توسط پدرش ساخته شود، تا حدودی حق این شخص محسوب می‌شود و نباید انتظار داشت که آقازاده ها بابت زحماتی که در همراهی با پدر می‌کشند، هیچ دریافتی نداشته باشند. اتفاقاً اینکه یک آقازاده را منکوب کرد و اجازه نداد رقم ناقابل 90 میلیون که اصلاً در مقابل برخی رقم‌ها به چشم نمی آید، در مستند شمقدری هزینه شود، عین ظلم است.

از این حیث باید به منتقدان به ویژه مستندسازان چنین اتفاقی خرده گرفت که فکر می‌کنند چون لنگ چند میلیون تومان برای ساخت مستندهای مهمی هستند و یا بسیاری از مستندهای جدی‌شان به یک دهم این مبلغ نیز خریداری نمی‌شود، نباید یک آقازاده نیز از امتیاز ویژه ای برخوردار باشد. شمقدری باید ثابت می کرد تا چه میزان مدیریتش بر اساس ضوابط و شایسته سالاری و عدم فامیل گرایی است تا پس از خروجش از کرسی معاونت سینمایی، ادعایی نتواند داشته باشد!

تابناک

 

 


ویدیو مرتبط :
مبانی نظری ، ادبیات ، پیشینه در مورد حق الزحمه حسابرسی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کلاهبرداری اینترنتی:ممکن است ارثیه ام را به دلارتبدیل کنی و به حسابم بریزی؟حق الزحمه ات هم محفوظ است



اخبار حوادث - کلاهبرداری اینترنتی:ممکن است ارثیه ام را به دلارتبدیل کنی و به حسابم بریزی؟حق الزحمه ات هم محفوظ است

کلاهبرداران نامرئی در دو سناریوی پیچیده توانستند علاوه بر خالی کردن حساب افراد ساده‌لوح، از دختران و پسران جوان کاربرشبکه‌های اجتماعی برای جابه‌جایی پول‌ها نیز کمک بگیرند.

کلاهبرداران نامرئی در دو سناریوی پیچیده توانستند علاوه بر خالی کردن حساب افراد ساده‌لوح، از دختران و پسران جوان کاربرشبکه‌های اجتماعی برای جابه‌جایی پول‌ها نیز کمک بگیرند.

 

این کلاهبرداران که با دسترسی به ایمیل افراد به بهانه به‌روز رسانی حساب بانکی شان، اطلاعاتشان را دریافت می‌کردند و پول‌های میلیونی به جیب می‌زدند تحت ردیابی و تعقیب پلیس قرار گرفتند.


ادعای یک کارمند مبنی بر اینکه هیچ پولی از طریق اینترنت واریز نکردم ولی حسابم خالی شده است و شکایات‌مشابه دیگر از سوی مردان و زنان دیگر، پرونده‌هایی را در دادسرای 31 جرایم رایانه‌ای تشکیل داد.


تحقیقات پلیسی نشان می‌داد این سرقت‌های مجازی در حالی رخ می‌دهد که صاحبان حساب هیچ پولی برداشت نکردند اما گروهی ناشناس به طور مرموزی اقدام به سرقت و کلاهبرداری از آنها کردند.


مردی با مراجعه به دادسرای جرایم رایانه‌ای روبه‌روی قاضی شعبه دوم بازپرسی قرار گرفت و گفت: بدون اینکه از حسابم پولی برداشت کنم متوجه شدم 20 میلیون تومان از حسابم کسر شده است این در حالی است که من هیچ پولی برداشت نکردم و از همه جا بی‌اطلاع بودم تا اینکه با مراجعه به بانک متوجه این برداشت غیر قانونی شدم.


این مرد ادامه داد: مدتی قبل برایم ایمیلی ارسال شد که باید حساب بانکی‌ام را به روز‌رسانی کنم. به همین خاطر برای امنیت بیشتر با همان لینک ارسال، حسابم را به‌روز کردم و مشخصات و شناسه حساب و رمزم را وارد کردم. مأموران وقتی با پرونده‌های مشابه دیگر روبه‌رو شدند فرضیه کلاهبرداری نیجریه‌ای و جعل صفحات بانکی- فیشینگ- که افراد زیادی را به دام انداختند در دستور کار خود قرار دادند. کارآگاهان در ادامه تحقیقات متوجه شدند که کلاهبرداران برداشت‌های غیر مجاز را در حساب‌های دختران و پسران جوانی واریز کرده‌اند. بازجویی از این افراد نشان می‌داد آنان نیز در دام کلاهبرداران نامرئی گرفتار شده‌اند.


این دختران و پسران جوان که اکثراً کاربر شبکه‌های اجتماعی بودند در دام دوستی‌های اینترنتی گرفتار می‌شدند.


یکی از فریب‌خوردگان به پلیس گفت: چندی پیش با فردی در شبکه‌های اجتماعی آشنا شدم. او که در ابتدا توانسته بود اعتمادم را جلب کند به بهانه اینکه در ایران حضور ندارد و نمی‌تواند خودش مبلغ ارثیه‌اش را به ارز تبدیل کند از من خواست شماره حسابم را به وی بدهم تا برایم پولی واریز شود و سپس با برداشت آن پول برایش ارز و سکه بخرم و سپس به شماره حساب او واریز و خودم نیز درصدی دریافت کنم.


من هرگز نمی‌دانستم این کلاهبرداری بزرگی است و تنها یک‌بار از صرافی برایش پول واریز کردم و پس از آن دیگر از وی خبری ندارم.


با ادعای مرد فریب‌خورده تحقیقات و بررسی‌های پلیسی نشان می‌داد عده‌ای از افراد نیز از این طریق در دام کلاهبرداران می‌افتند و بی‌آنکه هیچ اطلاعی داشته باشند وارد نقشه و بازی آنان می‌شوند.


کارآگاهان در تجسس‌هایشان دریافتند: شیادان از طریق فضای مجازی با ایرانی‌ها در ارتباط بوده و با جلب اعتماد آنان و دادن پیشنهاد‌های وسوسه‌انگیز به حساب بانکی آن‌ها دسترسی پیدا می‌کنند و با ID‌های VPN از خارج ایران به حساب بانکی ایرانی ها دست یافته و به کلاهبرداری‌هایشان ادامه می‌دهند. بنابراین گزارش، شناسایی و ردیابی کلاهبرداران نیجریه‌ای همچنان در دستور کار پلیس قرار دارد.

 اخبار حوادث - روزنامه ایران