فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

تاریخچه لوگوی 4 غول فیلمسازی جهان



شاید برای شما جالب باشید بدانید لوگوی کمپانی‌های مطرح فیلمسازی جهان چگونه متولد شده‌اند که ما در این مقاله به بررسی تاریخ طراحی لوگوی دریم ورکز، مترو گلدوین مایر، یونیورسال و والت دیزنی می‌پردازیم.

شاید برای شما جالب باشید بدانید لوگوی کمپانی‌های مطرح فیلمسازی جهان چگونه متولد شده‌اند که ما در این مقاله به بررسی تاریخ طراحی لوگوی دریم ورکز، مترو گلدوین مایر، یونیورسال و والت دیزنی می‌پردازیم.

 

در آغاز هر فیلم سینمایی چیزی که پیش از همه به چشم می آید لوگوی استودیوی سازنده فیلم است. نمادهای پرافتخاری که هر یک تاریخی به درازای عمر این کمپانی های بزرگ دارند، اما بسیاری از تماشاگران و مشتاقان صنعت سینما از نحوه پیدایش و داستان های پشت پرده آن ها آگاه نیستند.

 

در این مقاله مروری کوتاه می کنیم بر نماد ۴ استودیوی بزرگ و قدرتمند صنعت سینما.

 

۱)  DreamWorks SKG – پسری بر روی هلال ماه

 

اخبار , اخبار فرهنگی, کمپانی فیلمسازی

 

سال ۱۹۹۴ استیون اسپیلبرگ «Steven Spielberg» کارگردان افسانه ای، جفری کاتزنبرگ «Jeffrey Katzenberg» مرد پر نفوذ کمپانی والت دیزنی و دیوید گفن «David Geffen» تهیه کننده آلبوم های موسیقی گرد یکدیگر جمع شدند و کمپانی دریم ورکز را تاسیس کردند و این اولین رمزگشایی از لوگوی کمپانی است. چرا که سه حرف SKG در این لوگو از تجمیع نام کوچک سه بنیانگذارش برآمده است.

 

بنا بر نظر اسپیلبرگ، لوگوی دریم ورکز می بایست یادآور عصر طلایی استودیوهای فیلمسازی ایالات متحده آمریکا باشد. لوگوی اولیه قرار بود تصویری سه بعدی و کامپیوتری از مردی در ماه باشد که به ماهیگیری مشغول است. ولی دنیس مورن «Dennis Muren» ناظر ارشد بخش جلوه های ویژه با دیجیتالی بودن این تصویر مخالفت کرد و پیشنهاد طراحی دستی این لوگو را داد.

 

اخبار , اخبار فرهنگی, کمپانی فیلمسازی

 

کار به روبرت هانت «Robert Hunt» گرافیست سپرده شد تا به صورت دستی آن را طراحی کند. هانت علاوه بر طرح اصلی نمونه ای دیگر نیز آماده کرد که در آن به جای یک مرد از یک پسر بچه استفاده شده بود. اسپیلبرگ این تغییر را پسندید و مابقی داستان را همه می دانند.

 

در حقیقت هانت برای خلق آن پسر بچه از فرزند خود ویلیام الهام گرفت و او را مدل کار خود کرد و بدینسان این ویلیام است که در آغاز تمام فیلم های دریم ورکز حضور دارد.

 

۲) Metro-Goldwyn-Mayer – شیر غران

 

اخبار , اخبار فرهنگی, کمپانی فیلمسازی

 

شیر غران ابتدای فیلم های متروگلدوین مایر یکی از معروف ترین و به یادماندنی ترین لوگوهای تاریخ سینما بوده است.
تاریخچه پیدایش آن به ۱۹۱۷ باز می گردد. زمانی که «Howard Dietz» گرافیست کمپانیGoldwyn Picture  آن را بر مبنای آرم دانشگاه خود - یعنی دانشگاه کلمبیا - طراحی کرد.

 

زمانی که کمپانیگلدوین با کمپانی های Metro Pictures و Louis B. Mayer Pictures ادغام شد این نماد به لوگوی کمپانی تازه تاسیس یعنی متروگلدوین مایر یا همان MGM تبدیل شد.

 

تا کنون ۷ شیر در این تیتراژ ایفای نقش کرده اند. Slats اولین آنها بود که در دوره سینمای صامت این نقش را بر عهده داشت. اولین صدای غرشی که در سالن های سینما پیچید مربوط به Jackie بود که در دوره سینمای ناطق بر پیشانی فیلم هایی چون سایه های سفید در دریاهای جنوب (۱۹۲۸) در ابتدای فیلم ها حضور داشت. Telly و Coffee در دوران سینمای رنگی و سیستم تکنی کالر «Technicolor» نقش آفرینی کردند.

 

Tanner شیر قدرتمند کمپانی بود و در دوره اوج و شکوه متروگلدوین مایر و در فیلم هایی چون جادوگر شهر از(۱۹۳۹) و بر باد رفته(۱۹۳۹) حضور داشت. George تنها دو سال - از ۱۹۵۶ تا ۱۹۵۸ -  این نقش را بر عهده گرفت و از ۱۹۵۸ تا به کنون Leoشیر محبوب و معروف کمپانی است.

 

این شیرهای غران با حلقه ای با عبارت لاتین «Ars Gratia Artis» - به معنی «هنر برای هنر» - نمادی ماندگار در اذهان مردم شده اند.

 

۳) Universal Pictures – جهانی به درازای تاریخ

 

اخبار , اخبار فرهنگی, کمپانی فیلمسازی

 

با وجود آن که نماد کمپانی یونیورسال در طی سال های مختلف دستخوش تغییرات شد، اما یک کره همیشه در مرکزیت این لوگو حضور داشته است. اولین نسخه از این نماد در ابتدای فیلم وسترن صامت By the Sun's Rays(۱۹۱۴) به نمایش در آمد که در آن از سیاره ای شبیه زحل استفاده شده بود که عبارت «Universal Films—The Trans-Atlantic Film Co» همچون نوار به دور آن می آمد.

 

این لوگو در دهه ۲۰ و ۳۰ میلادی تغییرات عمده ای کرد و در آن از هواپیمایی استفاده شد که با چرخش به دور کره ردی از دود به جا می گذارد که کم کم تبدیل به نام کمپانی می شود. در اواخر دهه ۳۰ و اوایل دهه ۴۰ ستاره هایی چشمک زن و درخشان به این مجموعه اضافه شد و در دهه ۶۰ حلقه ای نیمه شفاف لوگوی رنگی کمپانی را همراهی می کرد.

 

در ۱۹۹۷ آهنگساز بزرگ هالیوود - جری گلداسمیت  - «Jerry Goldsmith» قطعه ای پر هیاهو برای این لوگو ساخت که برای اولین بار به همراه نسخه ای مدرن از این لوگو - که کره ای چرخان در طلوع خورشید بود - در ابتدای فیلم پارک ژوراسیک، دنیای گمشده(۱۹۹۷) به نمایش در آمد. این نسخه در سال ۲۰۱۲ و به مناسبت صدمین سالگرد تاسیس کمپانی با آهنگسازی برایان تایلر «Brian Tyler» به روز شد.

 

هم اکنون لوگوی کمپانی، کره ای چرخان در غروب خورشید است.

 

۴) Walt Disney – قلعه درخشان

 

اخبار , اخبار فرهنگی, کمپانی فیلمسازی

 

کمپانی والت دیزنی در ۱۹۲۳ بنا نهاده شد و در طی این سال ها با خلق انیمیشن و کارتون های گوناگون سهم بسیار مهمی از حافظه جمعی چندین نسل از مردمان دنیا را دارد. با این وجود باور کنید یا نه این کمپانی تا سال ۱۹۸۵ از لوگویی در آغاز فیلم های خود استفاده نکرد و به جای آن نسخه های مختلف عبارت «والت دیزنی تقدیم می کند» یا همان «Walt Disney Presents» در شروع انیمیشن های آن ظاهر شده است.
در اواخر دهه ۷۰ و اوایل دهه ۸۰ میلادی یک میکی موس نئونی در تولیدات پخش خانگی والت دیزنی ظاهر شد.

 

از لوگوی آشنای «قلعه جادویی» با پشت زمینه آبی رنگ والت دیزنی در ۱۹۸۵ میلادی رونمایی شد. نمادی که در سال ۲۰۰۶ جزییات بسیار زیادی به آن افزوده شد. این نماد به همراهی آهنگ بسیار معروف « When You Wish Upon a Star» - که برای نخستین بار در ابتدای کارتون پینوکیو شنیده شد – و همراهی قطار پرنده، پرچم های در حال اهتزاز، آتش بازی و بنری که تینکربل شخصیت کوچک کارتون پیترپن به دور قصر سیندرلا خلق می کند به نماد امروزی کمپانی تبدیل شده است.
اخبار فرهنگی - مهر،برترین ها


ویدیو مرتبط :
‫تاریخچه لوگوی اپل‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بزرگ‌ترین راز غول تکنولوژی جهان



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

بزرگ‌ترین راز غول تکنولوژی جهان

فروش محصولات اپل در سراسر جهان سیری صعودی دارد. اپل پول هنگفتی صرف تبلیغ محصولات خود نمی‌کند، اما بهره‌گیری از همهمه رسانه‌ای و اتحاد با هالیوود، مهم‌ترین رمز توفیق این کمپانی در بازارهای جهانی است.

به گزارش "روزگار نو" کمپانی اپل به موفقیت‌های خیره‌کننده‌ای در دنیای تکنولوژی دست یافته و دست‌آوردهای آن برای بسیاری از رقبا دست‌نیافتنی است؛ محصولات بی‌نظیر اپل که تلفیق معجزه‌آسایی از هنر و قابلیت‌های تکنولوژیک‌اند، چنان در دنیا فراگیر شده‌اند که زندگی و ارتباطات بسیاری از شهروندان کره زمین را هم به‌طور محسوسی تحت تاثیر قرار داده‌اند.

اما بسیاری از مسائل مرتبط با این غول دنیای فن‌آوری در پرده ابهام است و جهان چیز زیادی درباره آن‌ها نمی‌داند. یکی از بزرگ‌ترین رموز موفقیت اپل در ۳۵ سالی که از تولد آن می‌گذرد، استراتژی‌ها و تاکتیک‌های بازاریابی است. برگ برنده اپل، که تاکنون ناشناخته‌های زیادی درباره آن وجود داشت.

اما حالا فیل شیلر، مدیر بازاریابی اپل که برای پیگیری شکایت از سامسونگ بر سر حق اختراع محصولاتی نظیر آی‌فون و آی‌پد، درگیر دادگاه است، رازی را فاش کرده که پرده از ناشناخته‌ها و نادانسته‌ها پیرامون اپل برمی‌دارد.

معمولا از چند ماه پیش از معرفی و ارائه رسمی هر محصول اپل، بازار شایعات و گمانه‌زنی‌ها درباره آن چنان داغ می‌شود که کسر بزرگی از خبرهای دنیای تکنولوژی در رسانه‌های گوناگون دنیا به آن اختصاص می‌یابد. حتما تا به حال خبرهایی از این دست را دیده‌اید: تصاویر به دست آمده از ‌آی‌فون ۵، پیش‌بینی‌ها درباره آی‌پد جدیدی که قرار است به بازار بیاید و گزارش‌هایی از این دست که دنیای رسانه را تسخیر می‌کند. شاید باور نکنید که همین همهمه رسانه‌ای، مهم‌ترین علت موفقیت اپل در بازاریابی است.

کمپانی اپل بیش از آن‌که بودجه‌های هنگفت و کلان به تبلیغات تجاری اختصاص دهد، روی تبلیغات غیرمستقیمی از این دست حساب می‌کند؛ دامن زدن به شایعات و همهمه رسانه‌ای درباره محصولات اپل، که هیچ هزینه‌ای در بر ندارد. تاثیر این تاکتیک‌های تبلیغاتی تا حدی است که در سال ۲۰۰۷ پس از معرفی اولین نسل آی‌فون، تا زمان آغاز عرضه آن در بازارهای جهانی، اپل هیچ هزینه‌ای برای تبلیغ آن نپرداخت.

هم‌دستی با هالیوود؛ جذب مشتری از پرده‌های سینما

بازوی دیگر تبلیغاتی اپل، فیلم‌های هالیوودی است. اپل برای تبلیغ و ترویج محصولات خود، آن‌ها را به‌طور هوشمندانه‌ای در فیلم‌های هالیوودی نمایش می‌دهد تا به‌طور نامحسوس با بهره‌گیری از تاثیر استفاده از این محصولات توسط سوپرستاره‌های دنیای سینما، مشتریان را ترغیب به خرید آن‌ها کند. فلسفه تبلیغات اپل مبتنی بر این رویکرد است: «محصولات ما قهرمانان داستان‌اند.»

یکی از مدیران اپل، مامور تماس با کارگردانان و تهیه‌کنندگان بزرگ هالیوود و برنامه‌های تلویزیونی است تا برای قرار دادن این محصولات و تعیین نقش آن‌ها در فیلم‌نامه‌ها برنامه‌ریزی کند.

بازار گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها، در تسلط کمپانی اپل است. این بازار بزرگ، در سال ۲۰۱۱ نزدیک به ۲۲۰ میلیارد دلار سود داشت که بخش عمده آن به کمپانی اپل و سامسونگ رسید.

موفقیت اپل از زمانی در روندی همواره فزاینده و در سیری به‌شدت صعودی قرار گرفت که برنامه‌ریزی‌های استراتژیک خود را تغییر داد. اپل حالا بر اساس نیاز کاربران و تقاضای موجود در بازار برنامه‌ریزی نمی‌کند. اپل برای کاربران جهان نیازهای جدید تعریف می‌کند. این کمپانی، سال گذشته با ۳۳۷ میلیارد دلار سرمایه، به ثروتمندترین کمپانی جهان تبدیل شد./روزگار نو