فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

بهزاد فراهانی در خدا در آلتونا حرف می‌زند



 

 

 

بهزاد فراهانی با بازی در نمایش «خدا در آلتونا حرف می‌زند» به كارگردانی مسعود دلخواه در جشنواره تئاتر فجر حضور دارد.



فراهانی كه در این نمایش نقش «پدر» را بازی می‌كند به خبرنگار تئاتر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: پیش از این، این نمایشنامه را روخوانی كرده بودیم و من از نخستین كسانی هستم كه این متن را می‌شناسم و معتقدم این متن بیشتر خواندنی است. در این اثر بیشتر شاهد دست‌ودلبازی نویسنده در لوكیشن‌های متفاوت هستیم ضمن این‌كه مسایل مطرح شده در آن بیشتر ذهنی است و وجه نموداری‌اش كم‌رنگ‌تر است.



فراهانی ادامه داد: خوشبختانه مسعود دلخواه با مشورت محمد ابراهیمیان نویسنده نمایشنامه، متن را پالایش كرده كه منجر به تصویری شدن آن شده است. ضمن این‌كه در نگاه دلخواه، همه ماجراها در ذهن پدر می‌گذرد.



كارگردان نمایش «فیروزه» سپس با اظهار گله‌مندی از برخی سیاست‌گذاری‌های نادرست در تئاتر كشور اذعان داشت: نمایش «خدا در آلتونا حرف می‌زند» یك اثر مستقل تئاتری است و به دنبال سلیقه‌های روز نرفته است بلكه درون‌مایه‌ای نیرومند و باارزش دارد، بنابراین با نگاه حاكم بر تئاتر امروز كه از سوی مركز هنرهای نمایشی اعمال می‌شود و معتقد است نمایش‌ها حتما باید گیشه داشته باشند، قدری متفاوت است.



او با اشاره به اجرای عمومی این نمایش در تماشاخانه «سنگلج» متذكر شد: مسوولان مركز به جای آن‌كه در اندیشه اجرای نمایش‌های كمدی پرفروش در این تماشاخانه باشند، بهتر است تبلیغات و امكانات درونی این تماشاخانه را افزایش دهند. درحال حاضر امكانات درونی «سنگلج» بیشتر جنبه‌های ظاهری دارد درحالی‌كه این تماشاخانه نیازمند امكانات فنی و تكنولوژیكی پیشرفته است.



رییس هیأت‌مدیره انجمن بازیگران خانه تئاتر سپس درباره برنامه‌های این انجمن توضیح داد: درحال بررسی برای ادامه سمینارهای تخصصی خود هستیم و از سوی دیگر در این اندیشه هستیم كه ماحصل چهار نشست قبلی را منتشر كنیم.



گفتنی است چهار نشست این انجمن با موضوع «چالش میان بازیگر و كارگردان» با حضور هنرمندانی چون دكتر علی رفیعی، حمید سمندریان، علیرضا كوشك جلالی، محمد رحمانیان، سیامك صفری، هما روستا، علی عمرانی، حبیب رضایی، سهیلا رضوی، ستاره اسكندری و ... برگزار شده است.










ویدیو مرتبط :
خدا حرف می زند

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کودک من از چند ماهگی حرف می زند؟



کودک در کار زبان آموزی با تکالیف سنگینی روبرو است. کودک باید بر تمام سطوح زبان تسلط یابد. به این معنی که نه تنها باید اصوات گفتار را فرا گیرد، بلکه باید یاد بگیرد. چگونه با ترکیب آنها هزاران واژه بسازد. چگونه با ترکیب این واژه‌ها جمله‌هایی برای بیان اندیشه‌هایش بیافریند. شگفت آنکه بخش عمده این یادگیری در تمامی‌ فرهنگها و تقریبا در همه کودکان ظرف چهار تا پنج سال حاصل می‌شود.

صداهای قبل از تکلم

در دو سه هفته اول زندگی صداهای کودک در موارد مختلف یکسان و یکنواخت است. این صداها جنبه بازیابی دارد و با اراده و آگاهی انجام نمی‌شود. ولی کم کم بین گریه کودک و وضعیت او ارتباط برقرار می‌شود. به نحوی که مادر از طریق لحن گریه کودک می‌تواند به گرسنگی ، خواب آلودگی یا نیازهای دیگر او پی ببرد.

زبان آموزی به کودک

اگر چه معمولا شروع تکلم را با بکار بردن اولین کلمات مشخص می‌کنند ولی می‌توان گفت که کودک از حدود سه ماهگی با ایجاد صدا به نحوی با محیط پیرامون خود رابطه برقرار می‌کند. ضمن اینکه اطلاعات کودک در مورد وضعیت خود بیشتر از شناخت او از صداها و اصوات است. بتدریج که کودک بزرگتر می‌شود و شنوایی نیز به کمک او می‌آید، آگاهی او از صداها بیشتر می‌شود. کودک در این مرحله به صدای دیگران گوش می‌دهد و از بازی با صداها لذت می‌برد.

این سر و صداه نه تنها برای کودک بلکه برای پدر و مادر نیز لذت بخش است و باعث می‌شود که آنها متقابلا به کودک پاسخ دهند و زمینه را برای تقلید او فراهم کنند. کودک از ماه سوم به بعد کم کم خود را با این صداها سرگرم می‌کند و از این به بعد قان و قون کردن کودک شروع می‌شود و از ماه ششم به بعد بطور فزاینده‌ای صداها را تقلید و تکرار می‌کند.

صدای کودک از حدود یک سالگی کم کم شبیه تکلم بزرگسالان می‌شود. کودک در اواخر سال اول زندگی مجموعا دو سه کلمه یاد می‌گیرد، ولی قبل از بیان اولین کلمه بسیاری از صداها ، حالات عاطفی و تغییرات چهره و چند کلمه ساده مانند بابا و ماما را درک می‌کند. کودک در حدود نه ماهگی نسبت به اسم خود و کلمه‌های نه و نکن ، عکس العمل نشان می‌دهد و شروع به تقلید صداه می‌کند.

اولین کلمه‌ها


معمولا کودک در اواخر سال اول کوشش می‌کند کلمه و صداهایی را که می‌شنود تقلید کند. به این ترتیب در حدود یک سالگی کودک یکی دو کلمه معنی‌دار را بیان می‌کند. از پانزده ماهگی به بعد بسرعت به تعداد واژه‌ها افزوده می‌شود و این واژه‌ها چند برابر می‌شوند.

زبان آموزی به کودک

کودک در 15 تا 24 ماهگی حدود 50 واژه را یاد می‌گیرد و از این به بعد به موضوع تکلم ،آگاهی پیدا می‌کند. یعنی می‌فهمد که هر چیز نامی ‌دارد و اشتیاق به کسب مهارت در سخن گفتن فزونی می‌گیرد و کودک روز به روز لغات بیشتری را فرا می‌گیرد. لغاتی که کودکان بکار می‌برند در مورد چیزهایی است که با آنها آشنا هستند و کارهایی است که می‌تواند انجام دهد. بنابراین اولین کلمه‌های بچه‌ها بسیار شبیه هم هستند.

کودک در دو سال اول زندگی شیفته حرکت و تغییر است. بنابراین اولین لغاتی که کودک بکار می‌برد، مربوط به چیزهایی است که حرکت می‌کند. کودک قبل از همه اسامی‌ و سپس افعال و سرانجام قیود و صفات را فرا می‌گیرد.

اطرافیان کودک نیز باید تمرین را با کلمه‌های مورد علاقه کودک و نامهایی که بیشتر از همه سر و کار دارند شروع کنند و جمله سازی نیز بسیار ساده و با استفاده از همان گروه کلمه‌ها و اسامی ‌می‌باشند. تا قبل از سه سالگی اصرار در سخن گفتن کودک لزومی‌ ندارد. چون ممکن است مشکلات دیگری از جمله لکنت زبان را به دنبال داشته باشد.

اولین جمله‌ها


اولین جمله‌های کودک یک کلمه‌ای است و گفتن کلمه بابا از طرف کودک ممکن است به معنی بابا مرا بگیر باشد. در حدود دو سالگی کودک می‌تواند جمله‌های کوتاه دو کلمه‌ای و سه کلمه‌ای را ادا کند. این گونه جمله سازیها به جملات تلگرافی معروفند.

تکلم کودک

کودک مرتبا کلمه‌های یشتری را یاد می‌گیرد و تمایل به ارتباط با دیگران در او افزایش می‌یابد. کودک در حدود سی ماهگی 300 تا 400 کلمه می‌داند. در سه سالگی مقدار زیادی از زبان را در نتیجه تقلید و تکرار فراوان می‌فهمد و حرف می‌زند و گنجینه لغات او سریعا افزایش می‌یابد.

تکلم نیز، مانند سایر مهارتها در کودکان مختلف فرق می‌کند. بعضی کودکان کمی ‌جلوتر و یکی دو ماه قبل از یک سالگی تکلم می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهد که بطور کلی دخترها در رشد زبان یکی دو ماه از پسرها جلوترند.

برای کودکانی که ت هیجده ماهگی هنوز زبان باز نکرده و ارتباطی با اطرافیان و محیط برقرار نکرده باشند و یا تا بیست و چهار ماهگی کلمه‌ای نگفته و دلیل واضحی نیز برای حرف نزدن او در دست نباشد، باید چاره‌ای اندیشید. زیرا با توجه به دوره‌های حساس رشد ، اگر کودک به موقع زبان باز نکند عقب ماندگی‌های غیر قابل جبران بوجود خواهد آمد. سال دوم زندگی برای رشد گویایی کودک از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.