فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

باید و نباید مسافرت با کوکان



 

مسافرت,مسافرت با کوکان,سفر رفتن با کودک

 

معمولا اولین سفر با کوچولو‌ها جالب و در عین حال نگران‌کننده است. والدین جوان معمولا تجربه سفر با یک نوزاد، شیرخوار یا کودک را نداشته‌اند و در مورد نحوه آغاز سفر، مکان سفر و چگونگی مراقبت از فرزندشان سوالاتی دارند. اگر شما هم امسال اولین سالی است که ۳ نفری می‌خواهید به مسافرت بروید، این مطلب را بخوانید.

چمدان‌ها را ببندید!

به اندازه کافی باید برای فرزندتان لباس بردارید زیرا کوچولو‌ها زیاد لباس کثیف می‌کنند و اگر به اندازه لباس برندارید، مرتب مجبورید طی سفر لباس‌های او را بشویید و خشک کنید. بهتر است لباس‌هایی که برمی‌دارید نخی باشند، راحت شسته شوند، لک نگیرند و نیازی به اتو نداشته باشند. لباس گرم را فراموش نکنید چون ممکن است شب‌ هنگام هوا سرد شود. اگر هوا گرم است و کوچولوی شما دختر، دنبال تی‌شرت‌های آستین کوتاه یا بندی نباشید، زیرا آفتاب می‌تواند دست‌ها و سرشانه‌های او را بسوزاند. لباس‌های خنک ولی آستین‌دار بردارید و برای این‌که عکس‌های زیبایی داشته باشید، لباس‌هایی را انتخاب کنید که با هر لباس دیگری بیاید تا اگر مثلا دامن یا شلوار کوچولوی شما کثیف شد، بتوانید به سرعت آن را عوض کنید و نیازی به تعویض تمام لباس‌ها نباشد. داخل چمدان فرزندتان یک پتو و بالش کوچک و تمام داروهای مورد نیاز او را هم بگذارید. کلاه لبه‌دار اگر تابستان است و کلاه پشمی اگر هنوز هوا خنک است، عینک آفتابی، کرم ضدآفتاب، پوشک، کرم سوختگی، کرم مرطوب‌کننده و کفش‌های او را هم از قلم نیندازید.

راحتی او را مهیا کنید

اگر برای چند هفته به مسافرت می‌روید و فرزند شما هنوز اهل زیاد خوابیدن است، حتما آغوشی یا کالسکه او را بردارید. شیرخواران در حالت دراز کشیده راحت‌تر هستند و در ضمن، بودن در کالسکه آن‌ها را در برابر آفتاب و باد و باران محافظت می‌کند. حتی می‌توانید از کالسکه به جای تخت او در شب استفاده کنید به شرط آن‌که کالسکه او قابلیت حالت خوابیده را داشته باشد. برای داخل ماشین نیز نباید صندلی مخصوص کودک را فراموش کرد. اگر به ساحل دریا می‌روید و قصد شنا دارید، لاستیک بادی او را هم همراه ببرید تا کمی در آب بازی کند.

اگر با قطار سفر می‌کنید‍

قطار در مقایسه با اتومبیل وسیله راحت‌تری است. اگر کودک شما کمتر از ۳ ماه دارد، حتما در روز سفر کنید اما اگر بزرگ‌تر است شب را برای سفر انتخاب کنید. کابینی که انتخاب می‌کنید بهتر است در بخش غیرسیگاری‌ها و کاملا خانوادگی و حتی دربست باشد. فرزندتان را روی صندلی طرف راهرو بنشانید و از نشاندن او کنار پنجره خودداری کنید. اگر هوا سرد است، خوب او را بپوشانید و از لباس‌هایی استفاده کنید که زیپ یا دکمه ‌دارند و راحت قابل باز و بسته‌شدن هستند. جوراب و کفش هم حتما پای او کنید اما اگر هوا گرم است، می‌توانید برایش از لباس راحتی استفاده کنید.

اگر با هواپیما سفر می‌کنید

از یک ماهگی به جز در شرایط خاص که پزشک صلاح بداند، فرزند شما می‌تواند سوار هواپیما شود. حتما سریع جا رزرو کنید تا صندلی‌های جلوی هواپیما نصیب‌تان شود. جلوی هواپیما فضای بیشتری دارد و شما راحت‌تر هستید. ترجیحا می‌توانید ساعت‌های شب را انتخاب کنید تا فرزندتان راحت بخوابد. هر چند وقت یکبار به فرزندتان شیر یا آب بدهید تا به دلیل خشکی هوای داخل کابین آب بدنش کم نشود. از قطره استریل چشمی هم استفاده کنید تا دچار خشکی و سوزش چشم نشود. فراموش نکنید در ارتفاعات، فرزندتان دچار گرفتگی گوش می‌شود که دردناک است. برای از بین بردن این حالت به او مقداری شیر یا آب بدهید. اگر فرزندتان کمتر از ۲ سال دارد، او را در بغل نگه دارید و کمربند ایمنی مخصوص را ببندید.

اگر با اتومبیل سفر می‌کنید

بهتر است روز و ساعتی را برای سفر انتخاب کنید که خیابان‌ها ترافیک نباشد. اگر در تابستان می‌خواهید به سفر بروید ۴ صبح بهترین زمان برای حرکت است. اگر ظهر حرکت کنید گرما ناراحت‌کننده می‌شود. تهویه اتومبیل را همیشه روی درجه کم تنظیم کنید تا هوای داخل اتاق خشک نشود. از آنجا که بدن نوزادان نمی‌تواند دما را تنظیم کند، در دمای خیلی شدید مخصوصا در تابستان دچار کم‌آبی می‌شوند. هر نیم ساعت به آن‌ها شیر بدهید و لباس سبک و خشکی به تن‌شان کنید. اگر هوا خیلی گرم بود، می‌توانید درجه کولر ماشین را تنظیم کنید اما اگر کولر ندارید، می‌توانید دستمالی را نم‌دار کرده و به صورت و دست و پای او بمالید ولی در صورت خنك بودن هوا به اندازه کافی لباس به او بپوشانید و مخصوصا شب هنگام پتو را فراموش نکنید. جوراب‌ها را هم از پای فرزندتان درنیاورید چون پا‌ها خیلی سریع سرد می‌شوند و باعث می‌شوند کودک‌تان سرما بخورد.

نکته بسیار مهم دیگر این‌که اگر هوا آفتابی و گرم است هرگز کودک‌تان را تنها در اتومبیل با شیشه‌های بسته‌‌ رها نکنید و اگر فرزندتان دچار خواب‌آلودگی، تب، اسهال و استفراغ شد حتما به اورژانس مراجعه کنید.

اگر به خارج از کشور سفر می‌کنید!

اگر قصد سفر به خارج از کشور را دارید، فراموش نکنید نام فرزندتان را در پاسپورت خود اضافه کنید. پیش از حرکت هتل را رزرو کنید تا بچه به بغل مجبور نباشید دنبال مکان استقرار بگردید. حتما اعلام کنید که کودکی همراه شماست تا هر آنچه لازم است مانند تخت اضافه، صندلی غذا و... آماده باشد. پیش از عزیمت نیز به متخصص اطفال مراجعه کنید تا در صورت لزوم، واکسن مربوطه تجویز شود و پزشک به شما بگوید لازم است چه داروهایی همراه داشته باشید.

وقتی به محل رسیدید

وقتی به محل رسیدید می‌توانید از اقامت خود لذت ببرید اما به این نکات هم توجه کنید:

۱- در فصل تابستان بیش از یک ساعت فرزندتان را در معرض نور آفتاب قرار ندهید. پوست کودکان تحمل گرما و آفتاب شدید را ندارد و خیلی سریع می‌سوزد. حتما سر او کلاه لبه‌دار بگذارید یا چتر همراه‌تان باشد. ساعاتی را برای گردش انتخاب کنید که هوا خیلی گرم نیست. مثلا قبل از ۱۱ صبح و بعد از ۵ بعدازظهر به گردش بروید. کرم ضدآفتاب را هم فراموش نکنید.

۲- شنا کردن یا رفتن در آب دریا برای کودکان زیر یک سال ممنوع است. باد، گرما، سروصدا و... می‌تواند سبب ترس آن‌ها شود.

۳- اگر به روستا یا جنگل می‌روید، مراقب حیوانات گزنده که داخل علف‌ها هستند، باشید. پاپوش مناسبی پای او کنید و اگر احساس کردید دچار گزیدگی شده و مرتبا خود را می‌خاراند به اورژانس مراجعه کنید.

۴- اگر به کوه می‌روید باید بدانید هر چه بالا‌تر می‌روید هوا رقیق‌تر و تنفس سریع‌تر می‌شود و قلب شما تند‌تر می‌زند. بنابراین ممکن است دچار سردرد، حالت تهوع و مشکلات خواب شوید. اگر کودکی همراه شماست از ۱۵۰۰ متر بالا‌تر نروید.

۵- اگر به خارج سفر می‌کنید، جابه‌جایی ساعت‌ها می‌تواند ناراحت‌کننده باشد. تا حد امكان فرزند خود را در معرض نور طبیعی قرار دهید تا ساعات در روز سریع‌تر تنظیم شود. بعد از چند روز فرزندتان کاملا به وضعیت جدید عادت می‌کند.

 

منبع:vivannews.com


ویدیو مرتبط :
مسافرت و چیزهای ضروری برای مسافرت(درخواستی)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بیماری مسافرت تان را خراب نكند



 

 

 

بیماری مسافرت تان را خراب نکند

 

 

این كه یكی از همسفران در طول سفرتان از شما بخواهد خودرو را چند دقیقه متوقف كنید تا به دستشویی برود شما عصبانی می شوید؟

 

غیر عادی نیست اگر این اتفاق دو بار بیفتد چطور؟ ۳ بار؟ ۱۰ بار؟ ۱۵ بار ؟ در این صورت بالاخره شما از كوره در می روید و می فهمید قرار نیست این سفر به خیر و خوشی بگذرد چون احتمالا همسفر تان به اسهال مسافرتی مبتلا شده است!

 

اسهال مسافرتی یكی از عفونت های شایع در فصل تابستان است و زمانی رخ می دهد كه مسافران آب یا غذای آلوده به باكتری، ویروس یا انگل مصرف كرده باشند دلیل این كه خیلی از مسافران به این نوع اسهال دچار می شوند این است كه ما معمولا در مسافرت نسبت به سلامت مان سهل انگارتر می شویم و به نوع مواد غذایی وآبی كه می نوشیم، كمتر دقت می كنیم.

 

 

● كم شدن آب بدن


دفع پی در پی مواد غذایی به همراه آب از بدن در اسهال سبب می شود بدن آب كافی برای عملكرد درست در اختیار نداشته باشد و با مشكل مواجه شود. این وضعیت هر چند در بزرگسالان اغلب بیماری جدی نیست و در طول یكی دو روز بهبود یابد اما در كودكان و سالمندان خطرناك است.

 

دلیل اصلی اسهال مسافرتی به گفته دكتر سید امیر یزدان پرست، دانشیار دانشگاه علوم پزشكی ایران انگلی به نام «ژیاردیا» است.

 

این پزشك متخصص تاكید می كند كه در صورت ابتلای اطفال به این بیماری حتما باید به پزشك مراجعه كرد چرا كه اسهال، باعث سوء جذب چربی ها و ویتامین های لازم شده و موجب عقب ماندگی رشد كودك می شود.

 

به گفته او، دفع مدفوع روزانه همراه با آب فراوان در تعداد دفعات مكرر می تواند علامت یا نشانه ای از انگل در بدن انسان باشد كه باید به آن توجه كرد.

 

 

● انگل های مزاحم


دكتر یزدان پرست می افزاید: عموما انگل های خارج سلولی از جمله كرم های روده ای با خروج موادی از خود مانند ترشحات و فضولات بدن موجب تحریك سلول های مخاطی روده و ترشح زیاد از حد آب و املاح می شوند مانند آسكاریس كه می تواند چند سال در روده زنده بماند و بیمار را آزار دهد.

 

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی ایران می گوید: آسكاریس و ژیاردیا می توانند با چسبیدن به مخاط روده مانع جذب بسیاری از مواد از جمله قندها شده و در نهایت باعث كشش آب به سمت خود شده و ایجاد اسهال می كنند.

 

براساس توضیحات او اسهال چرب یا مدفوع چرب نیز به وسیله ژیاردیا ایجاد می شود كه به دلیل عدم جذب چربی ها در مجرای روده در مدفوع ظاهر می شود.

 

همچنین اسهال های ناشی از عوامل التهابی (مانند توكسوپلاسما) كه در مخاط روده ایجاد التهاب و آزار می كند منجر به اختلال كاركرد سلول های مخاطی روده و در نهایت ایجاد اسهال می شوند.

 

او یادآور می شود: درمان آنها در موارد عفونی با داروهای آنتی بیوتیك و ضدانگل است كه نباید خودسرانه و بدون دستور پزشك مصرف شود. انگل های دیگر مانند تریكوسفال و كرم كلاوی گاوی نیز می توانند ایجاد كننده اسهال باشند كه درمان آنها حتما باید تحت نظر پزشك انجام شود.

 

● به هر حال مسافرت تان را خراب می كند!

 

 

حتی اگر شما كودك یا سالمند نباشید و اسهال خطر چندان مهمی برایتان محسوب نشود باز هم باید اسهال مسافرتی را جدی بگیرید چون می تواند مسافرت تان را به كلی خراب كند و به همین دلیل لازم است را ه های پیشگیری از این بیمار را بدانید.

 

در این زمینه دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی استان گلستان هم پژوهشی را منتشر كرده است كه راه های پیشگیر ی از این بیماری را معرفی می كند.

 

بر اساس این پژوهش، اگر مسافر هستید نباید از هر شیر آبی، آب بنوشید و حتی برای شستن دهان پس از مسواك زدن هم باید شیر آبی پاكیزه و بهداشتی را انتخاب كنید.

 

در طول مسافرت شیر یا تولیدات روزانه پاستوریزه نشده ننوشید و از یخ هایی كه دستفروش ها می فروشند و امكان دارد از آب لوله كشی درست نشده باشد استفاده نكنید.

 

در مسافرت ها، بخصوص مسافرت های تابستانی از میوه ها و سبزیجات خام پرهیز كنید مگر این كه از شستشوی كامل و ضد عفونی كردنشان كاملا مطمئن باشید و خودتان آنها را پوست كنده باشید.

 

همچنین بر اساس این پژوهش بهتر است در طول سفر از خوردن گوشت خام یا ماهی، گوشت های كمیاب و صدفی كه گرم نشده است بپرهیزید و به هیچ وجه از دستتفروش های خیابانی، خوردنی نخرید.

 

توجه داشته باشید كه اگر شخص مبتلا به اسهال، دچارسفتی شكم یا تب بالا شده باشد یا خون در مدفوعش مشاهده شود یا نشانه هایی از كم آبی یا اسهال در او بیش از ۳ روز طول بكشد، باید حتما به پزشك مراجعه كنید.

 

 

● استحمام افراد گرمازده با آب سرد ممنوع


همچنین مدیرروابط عمومی اورژانس تهران با بیان این كه بهترین كار برای كمك به فرد گرمازده انتقال او به محلی خنك است، تاكید كرد: از استحمام یكباره فرد گرمازده با آب سرد جدا خودداری شود، چون می تواند موجب شوك یا مرگ فرد شود.

 

عباسی با بیان این كه فرد گرمازده می تواند با نوشیدن مقادیر كافی مایعات، حجم مایعات از دست رفته بدن بر اثر تعریق را تامین كند، توصیه كرد: شهروندان در این روزها از قرار گرفتن در هوای گرم بویژه مرطوب اكیدا اجتناب كنند و فعالیت ورزشی و گروهی در شرایط آب و هوایی گرم را به حداقل برسانند.

 

وی تصریح كرد: بهترین شیوه خنك كردن فرد گرمازده و پایین آوردن دمای بدن این افراد، استفاده از پارچه مرطوب با میزان درجه حرارت ۲ تا ۳ درجه خنك تر از دمای بدن فرد گرمازده است و در صورت هوشیاری فرد مصدوم مایعات خنك به فرد خورانده شود تا پس از رسیدن دمای بدن فرد به حد طبیعی فورا به یك مركز درمانی منتقل شود..../تحلیل:جام جم