فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

انریكه، سلطان لاتین بیلبورد 2015


ستاره مادریدی موسیقی جهان «انریكه ایگلسیاس» بار دیگر توانست لقب سلطان پاپ لاتین را از آن خود كندو بزرگ‌ترین پیروز این دوره از مراسم لقب بگیرد.

مجله زندگی ایده آل: مراسم «لاتین بیلبورد» 2015 با معرفی برگزیدگانش به كار خود پایان داد انریكه موفق شده از ۱۹ بخشی كه نامزد شده بود ۹ جایزه از لاتین بیلبورد ۲۰۱۵ را از آن خود كند . او قبلا هم موفق شده بود ۹ جایزه از بیلبورد لاتین را از آن خود كند و امسال نیز بار دیگر این موفقیت را تكرار كرد.

انریكه در مصاحبه مطبوعاتی در لاتین بیلبورد راجع به اهدای بورسیه تحصیلی‌اش صحبت كرد و بیلبورد هم به همین خاطر با لوح تقدیری از این خواننده سرشناس تشكر كرد. «بهترین آلبوم لاتین پاپ سال» و «بهترین قطعه لاتین پاپ سال» مهم‌ترین جوایز سالانه این مراسم است كه امسال هر دوی این جوایز به این ستاره موسیقی جهان تعلق گرفت.

انریكه، سلطان لاتین بیلبورد 2015

كار این ستاره اسپانیایی از كمپانی مستقل «فنوسویا» شروع شد كه او را یاری كرد تا به یكی از موردتوجه ترین  هنرمندان آمریكای لاتین و بازار لاتین ایالات‌متحده تبدیل شود. پیش از سال ۲۰۰۰ او وارد جریان اصلی بازار انگلیسی زبان شد و یك قرارداد منحصربه‌فرد را برای چند آلبوم با شركت «یونیورسال میوزیك» به مبلغ بی‌سابقه ۴۸ میلیون دلار امضا كرد تا بخش لاتین این شركت آلبوم‌های اسپانیولی وی و شركت اینتراسكپ آلبوم‌های انگلیسی او را منتشر کند.

پنج آهنگ ایگلسیاس در جایگاه شماره یك در رده جدول بیلبورد قرار دارد و ركورد ارائه ۲۴ تك‌آهنگ شماره یك اسپانیولی  در جدول ترك‌های داغ لاتین بیلبورد را داراست. آلبوم‌های او هم اینك بیش از ۱۰۰ میلیون نسخه فروخته‌اند كه او را پرفروش‌ترین هنرمند موسیقی اسپانیولی ‌زبان در جهان می‌گرداند. به انریكه ایگلسیاس لقب سلطان لاتین پاپ را داده‌اند.


 «جیپسی كینگز» در ایران

مدیر دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از اجرای كنسرت گروه «جیپسی‌كینگز» در اواخر اردیبهشت‌ماه سال جاری خبر داد. پیروز ارجمند با اعلام این خبر به سایت موسیقی ما گفت: سیاست‌های كلی دفتر موسیقی وزارت ارشاد در حوزه تعاملات بین‌المللی، اعزام گروه‌های ایرانی با ماهیت ملی و همچنین حضور گروه‌های خارجی با اشتراكات فرهنگی كشورمان بوده است. از این جهت، تمایل داشتیم این گروه‌های بین‌المللی غیر از فعالیت‌های اختصاصی كه برای اجرا در كشورمان دارند با گروه‌های ایرانی نیز كنسرت‌هایی را برگزار كنند.

انریكه، سلطان لاتین بیلبورد 2015

این كنسرت‌ها با ماهیت موسیقی شرقی در گونه موسیقی پاپ غربی است كه در این راستا می‌توانیم به موسیقی‌هایی كه برگرفته از حوزه گسترش تمدن اسلامی است، اشاره كنیم. مدیر دفتر موسیقی معاونت هنری وزارت ارشاد ادامه داد: گروه موسیقی «جیپسی‌كینگز» نیز از جمله گروه‌های بین‌المللی موسیقی كلاسیك اسپانیاست كه برگرفته از گونه موسیقایی فلامنكو در جهان شناخته شده؛ موسیقی‌ای كه درواقع برگرفته از موسیقی ایران و هند است و بعدها توسط یكی از موسیقیدانان با تخلص زریاب به عربستان و بعد به شمال آفریقا و سپس به اسپانیا برده می‌شود.

ما می‌بینیم كه موسیقی ایرانی در جریان چنین فضایی است كه در آفریقا و اروپا سوق پیدا می‌كند و این فرهنگ حتی در حوزه سازها نیز انجام می‌گیرد كه نمونه واضح آن ساز گیتار است كه می‌توان گفت كلیت آن براساس ساز عود خودمان ساخته شده است. البته در حال حاضر مراكز تحقیقاتی فراوانی در كشور اسپانیا حضور دارند كه روی بحث گیتار و ریشه‌های آن بررسی‌های زیادی را انجام می‌دهند.


 پولدارترین خوانندگان جهان چه كسانی هستند؟

«سر پل مك‌كارتنی» از اعضای گروه سابق «بیتلز» با ۷۳۰ میلیون پوند دارایی، به‌عنوان ثروتمندترین فرد در دنیای موسیقی معرفی شد. «سر پل مك‌كارتنی» خواننده آمریكایی با افزایش بیش از ۲۰ میلیون پوندی دارایی‌اش در صدر فهرست جدید نشریه ساندی‌تایمز، از ثروتمندترین چهره‌های دنیای موسیقی قرار گرفت.

انریكه، سلطان لاتین بیلبورد 2015

مك‌كارتنی 71 ساله تاثیرگذارترین ترانه‌سرا در تاریخ موسیقی آمریكا معرفی شده است. او یكی از چند هنرمند سرشناسی بود كه در افتتاحیه مسابقات المپیك لندن 2012 حضور پررنگی داشت. مك‌كارتنی با همكاری در گروه موسیقی «بیتل‌ها» به شهرتی بین‌المللی دست یافت. او در كار نوشتن ترانه آهنگ‌های معروفی مانند «دیروز» و «شب روز سخت» با جان لنون همكاری داشت.  در این فهرست پس از «مك ‌كارتنی»، «اندرو لوید وبر» با دارایی حدود ۶۵۰ میلیون پوندی در جایگاه دوم و گروه ایرلندی یوتو (U2) با ۴۳۱ میلیون پوند در رتبه سوم قرار دارد.  «سر التون جان»، خواننده پاپ و «سر میك جگر» نیز با دارایی‌ به ارزش ۲۷۰ میلیون و ۲۲۵ میلیون پوند به ترتیب در رتبه‌های بعدی این فهرست جای گرفته‌اند.

در مكان‌های بعدی نیز به ترتیب «كیت ریچارد» با ۲۱۰ میلیون پوند، «مایكل فلتلی» با ۱۹۵ میلیون پوند، «رینگو استار» با ۱۸۰ میلیون پوند، «استینگ» با ۱۸۰ میلیون پوند و «راجر واترز» با ۱۶۰ میلیون پوند قرار گرفته‌اند.


سلنا گومز و تیلور سوییفت، برندگان جایزه «دیزنی رادیو» ۲۰۱۵

انریكه، سلطان لاتین بیلبورد 2015

بكی جی، فیفت هارمونی، آریا گراند، سلنا گومز و تیلور سوییفت از جمله برندگان بزرگ جایزه موسیقی دیزنی رادیو شدند.  مراسم اعلام برندگان جایزه موسیقی  دیزنی رادیو در سالن نوكیا تیه‌تر شهر لس‌آنجلس برگزار شد و مجله بیلبورد در این باره نوشت: «آریانا گراند به عنوان بهترین هنرمند زن و ادشیران به عنوان بهترین هنرمند مرد شناخته شدند. گروه «فیفت هارمونی» عنوان بهترین گروه موسیقی را از ‌آن خود كرد و چارلی ایكس سی ایكس جایزه بهترین هنرمند نوظهور را دریافت كرد.  بهترین آهنگ دونفره به ترانه «واقعا توجه نمی‌كنی» از دمی لواتو و شر لوید رسید. همچنین جایزه بهترین ترانه سال به آهنگ «مساله» از آریانا گراند و ایگی آزالی تعلق گرفت.


 ادعای جنجالی مادر «جاستین بیبر»!

انریكه، سلطان لاتین بیلبورد 2015

پاتی مالت مادر 40 ساله جاستین بیبر، خواننده كانادایی در گفت‌وگو با برنامه «تودی» كه از شبكه تلویزیونی ان‌بی‌‌سی آمریكا پخش شد به‌طور ناباورانه‌ای مدعی شد كه اولین گریه‌ جاستین بیبر لحظاتی پس از تولدش، شبیه آواز خواندن بود و حتی در همان زمان می‌شد حدس زد این پسر در آینده خواننده می‌شود! خانم مالت همچنین از سال‌ها رنج، سختی و مشكلات در دوران نوجوانی خود و سپس زمان بزرگ كردن فرزندش پرده برداشت و گفت: از چهار سالگی در خانه ناپدری‌اش مورد تجاوز و آزار جنسی قرار گرفته و در ۱۴ سالگی زمانی كه دختر نوجوانی بوده معتاد به مواد مخدر و مصرف الكل شده است. 


ویدیو مرتبط :
♫ترانه سال لاتین-2015

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

راز مرگ سلطان قلبها فاش نشد



 

تختی

جهان پهلوان «تختی» یکی از اسطوره های ورزش ایران است که نام وی به خاطر جوانمردی هایش بر سر در بیش تر ورزشگاه های کشور به چشم می خورد.

هر گاه نام و یادی از جوانمردی هایش به زبان می آید یا به تصویر کشیده می شود جاودانه بودنش در اذهان تمامی کسانی که او را دیده و از خوبی هایش شنیده اند زنده می شود ؛ شیر مردی که علاوه بر افتخار آفرینی ها و قهرمانی در میدان های جهانی و المپیک ، ویژگی های والای اخلاقی داشت.

پیکر وی ساعت ۹ بامداد ۱۷ دی ۱۳۴۶ در شرایطی در اتاق شماره ۲۳ هتل آتلانتیک (اطلس) در خیابان تخت جمشید (طالقانی) تهران پیدا شد که حفره ای خونین به عمق پنج سانتی متر در پشت جمجمه اش دیده می شد.

ساواک اما وصیت نامه ای به شماره ۳۴۲۸ در دفترخانه اسناد رسمی ۲۰۲ ثبت کرد تا نشان دهد «غلامرضا» خودکشی کرده است.هر چند شایعه جعلی بودن این وصیتنامه با توجه به اظهارات یک عریضه نویش دادگستری ، قوت گرفت اما آن موقع هیچکس از ترس حکومت جرات نکرد پیگیر حقیقت باشد.گزارش ایسکانیوز می افزاید ، ساواک حتی خبرهای عوام فریب این مصیبت ملی را خودش تنظیم کرد و برای چاپ به روزنامه ها داد.

«الکساندر مدوید» حریف «تختی» و قهرمان جهان و المپیک وقتی تندیس وی را مقابل خانه کشتی دید اشک ریخت و گفت : کسانی که «غلامرضا» را می شناسند می دانند این مجسمه برایش خیلی کوچک است.

«تختی» اما که بود که امروز هم بیش تر مردم با نام و افتخارهایش آشنا هستند ؛ مردی که علاوه بر دریافت نشان های طلایی کشتی در رقابت های جهانی و المپیک ، قلبها را به تسخیر خود درآورد.

● گفتند که خودکشی بود ، از بس که در خوشی بود !

«تختی» یک پهلوان و قهرمان ملی و دوست داشتنی بود و هنگام مرگ اسرارآمیزش ، مردم هرگز علت رسمی اعلام شده (خودکشی) را نپذیرفتند ؛ آخر اسطوره و نماد سربلندی ملت بود و هیچکس باور نداشت سلطان قلبها خودکشی کرده باشد.

جهان پهلوان «تختی» پنجم شهریور سال ۱۳۰۹ خورشیدی در تهران به دنیا آمد و فقط ۳۷ بهار به چشم دید.اکنون که در میدان های مختلف ورزشی بعضا حرکت های ناشایست و غیرجوانمردانه به طور مستقیم برای میلیونها بیننده پخش می شود بیش از هر چیز به سمبل های های واقعی ، نظیر جهان پهلوان «تختی» نیاز داریم.

● جیما کوریدزه : خبر مرگ «تختی» آتش به جانم زد

«جیما کوریدزه» قهرمان نامدار شوروی پیشین ، آخرین میدان بین المللی خود را مقابل «تختی» ایران دید.

«غلامرضا» در این رقابت فشار زیادی به «کوریدزه» وارد کرد و چنان او را تحت تاثیر قرار داد که این قهرمان سالها بعد درباره پهلوان کشورمان گفت : کشتی های «تختی» را در دوره های مقدماتی دیده بودم.جوان برازنده ای بود و سر نترسی داشت.همچون فولاد آبدیده خیلی قوی بود و من به خاطر این مسائل دلواپس و نگران بودم ؛ چون این آخرین میدان ورزشی من به حساب می آمد و حتما باید مدال می گرفتم.۱۲ دقیقه با هم کشتی گرفتیم.اول خیال می کردم این جوانی که دست و پاهایش مثل فولاد است انعطاف بدنی ندارد اما در عمل دیدم «تختی» مثل ژیمناستیک کارها پرانعطاف است.فقط این را بگویم که یک معجزه مدال طلای المپیک ۱۹۵۲ «هلسینکی» را به من ارزانی داشت و خودم بهتر از همه می دانم که در این کشتی شکست حق «تختی» نبود.

این قهرمان اظهار داشت : من «غلامرضا» را به خاطر اخلاق ، انسانیت و معرفتش دوست داشتم.او عالی بود ، یک انسان کامل. فکر نمی کنم دیگر ورزشکاری مثل «تختی» پا به عرصه ورزش بگذارد.حتی بعد از شکست هم به حریفان احترام می گذاشت و من هنوز لبخندهای ملیحش را به خوبی به یاد دارم.

«کوریدزه» تاکید کرد : یک خبر آتش به جانم زد و قلبم تیرکشید : «تختی مرد». هیچ خبری ناگوارتر از این نبود.باور نمی کردم و هنوز هم باور نمی کنم مردی با آن صلابت خودکشی کرده باشد.

● جلال آل احمد : تختی زنده است

از آن همه جماعت هیچکس حتی برای یک لحظه به احتمال خودکشی فکر نمی کرد.آخر جهان پهلوان باشی و در بودن خودت جبران کرده باشی نبودن های فردی و اجتماعی دیگران را و آن وقت خودکشی کنی ؟ این قهرمان که خاک «خانی آباد نو» را خورده بود هرگز به ناامیدی نمی اندیشید ؛ آخر امید یک ملت بود ، ملت ایران.تختی زنده است باور کنید.

● عکاس تختی چه می گوید؟

عکاسی که از «غلامرضا» عکس می گرفت و در اختیار قهرمان قرار می داد تا به دوستداران

بی شمارش اهدا کند یک روز از او خواست به آتلیه برود.دوربینش خیلی معمولی بود و کیفیت عکسها چندان جالب نبود.قهرمان المپیک ۱۹۵۶ ملبورن اما به عکاس گفت : همین عکسها خوب است ! وقتی عکاس بیشتر اصرار کرد،جهان پهلوان اظهار داشت : من خجالت می کشم و ناراحت هستم که رو به روی دوربین بنشینم و با ژست برای عزیزان خودم (مردم) عکس بگیرم.

● محمد ابراهیم سیف ‌پور : افتخار می‌کنم که «تختی» از کشتی است

قهرمان مسابقه های جهانی یوکوهاما و منچستر می گوید : افتخار ورزش ایران این است که الگویی به نام «تختی» دارد.

«محمد ابراهیم سیف‌پور» ادامه می دهد : اکثر رشته‌های ورزشی از داشتن یک الگوی جاودانه بی‌بهره‌اند اما «تختی» نه تنها الگوی کشتی بلکه کل ورزش ایران است و امروز جوانان با این که او را ندیده‌اند اما جزو دوستداران راستینش هستند.

دارنده گردن آویز برنز المپیک ۱۹۶۰ روم با بیان این که از «تختی» چیزهای زیادی آموخته است یادآور می شود : هرچه از پهلوانی بخواهیم بگوییم در «تختی» بوده است.در اردوهای داخلی و خارجی همیشه همراه بچه ها بود و احترام بزرگ ترها را همواره به جا می آورد.«تختی» فقط به فکر قهرمانی خود نبود و به موفقیت تیم فکر می کرد.بهترین خاطره ورزشی من با «تختی» به کسب مدال طلا در مسابقه های جهانی ۱۹۶۱ یوکوهاما مربوط می شود.

«سیف پور» تصریح می کند : مردم همه چیز را درباره «تختی» می‌دانند که این به دلیل علاقه‌ بسیار زیاد به او است.اگر همه از «غلامرضا» می‌گویند به دلیل الگو بودنش است.

● خجسته ‌پور : جوانمردی سر لوحه کارش بود

همچنین «محمد علی خجسته‌پور» اظهار می دارد : «تختی» در تمامی امور زندگی‌اش جوانمردی را در سرلوحه کارش داشت و هیچ گاه این اخلاق را فراموش نکرد.

دارنده‌ گردن آویز نقره‌ المپیک ۱۹۵۶ ملبورن ، ادامه می دهد : من نه فقط در تیم ، بلکه در اداره‌ تربیت بدنی راه آهن و باشگاه فولاد با او همدوره و همکار بودم و رفاقت نزدیکی داشتیم.در اردوهای تیم ملی همیشه احترام خاصی به مربیان و قهرمانان قائل بود و هیچ وقت کار نادرست و ناشایستی از او ندیدم.

● یاد زلزله مرگبار بویین زهرا

«خجسته پور» با اشاره به زلزله ۴۳ سال پیش بوئین زهرا خاطر نشان می سازد : به خوبی یادم است پس از زلزله ، مرحوم «تختی» نصف شب به سراغم آمد و گفت می خواهد در جاده شمیران برای کمک به زلزله زدگان ، پول جمع کند.فردای آن روز به همراه سوری ، یعقوبی و گیوه چی به جاده شمیران رفتیم و یک سینی در دست گرفتیم.مردم نیز اسکناس های یک تومانی ، ۱۰ تومانی و ... هدیه دادند.بعد

«تختی» تمامی پولهل را به مردم زلزله زده بویین زهرا داد که این کار بزرگی در آن زمان بود.

● محمد علی صنعتکاران : به خاطر مردم ۳۰ هکتار زمین را رد کرد.

قهرمان سال ۱۹۶۱ کشتی جهان و از همدوره‌ای‌های جهان پهلوان می گوید : شخصیت وجودی «تختی» برازنده دارا بودن واژه «پهلوان» است.کشتی یک ورزش ملی است که در وجود اکثر مردم مملکت رخنه کرده است و به آن تعصب دارند.لغتی به نام قهرمان داریم که خارجی‌ها به آن «شامپیون» می‌گویند اما ما لغت «پهلوان» را هم داریم که خارجی‌ها ندارند.

«محمد علی صنعتکاران» اضافه می کند : پهلوان ، کسی است که علاوه بر کسب عناوین قهرمانی، اخلاق حسنه نیز داشته باشد.«تختی» در کنار واژه «پهلوان» زندگی کرد و با برخورداری از مدال‌های فراوان و خصوصا اخلاق حسنه ، جهان پهلوانی شد که هنوز نامش پرآوازه است.

وی با اشاره به بی‌ پیشینه بودن دریافت ۵ گردن آویز طلای ایران در مسابقه های جهانی ، خاطره‌ای از «تختی» بیان می کند : پس از کسب قهرمانی در آن سال در زمین ‌های دشت گرگان به نفرات اول تا سوم به ترتیب ۳۰، ۲۰ و ۱۵ هکتار زمین دادند که «غلامرضا» آن جایزه پر منفعت را نپذیرفت.با جویا شدن علت ، متوجه شدیم در این ۳۰ هکتار حداقل ۱۰ خانواده زندگی می‌کردند.«تختی» می گفت «نمی‌توانم زندگی آنان را نابود کنم تا صاحب زمین شوم».

من به همراه «سیف پور» و چند تن دیگر از این اقدام «تختی» تبعیت کردیم و به همین دلیل است که باید از چنین انسانی به نیکی یاد کرد.چنین فردی در درجه‌ اول به زندگی مردم فکر می‌کرد و بعد به وضعیت خودش.

برنده گردن آویز برنز المپیک ۱۹۶۴ توکیو خاطرنشان می سازد : «تختی» در زلزله بویین زهرا برای زلزله‌زدگان کمک جمع کرد و گام بزرگی برداشت.به واقع صفت «پهلوان» زیبنده‌ اش است و پس از انقلاب جام بین‌المللی «تختی» را به نامش برپا کردیم.

«صنعتکاران» درباره زندگی قهرمانی «تختی» اضافه می کند : «غلامرضا» سه نسل ؛ از سال ۱۹۵۱ تا ۱۹۶۶کشتی گرفت.البته درگذشته ، یکسال مسابقه آزاد برگزار می‌شد و یک سال فرنگی که از سال ۱۹۶۰ به بعد هر سال در هر دو رشته برگزار شد.«تختی» در المپیک روم می‌توانست به جای نقره طلا بگیرد اما غرورش اجازه نمی‌داد با احتیاط کشتی بگیرد یا نتیجه را مساوی کند.گزارش ایسکانیوز می افزاید ، نایب قهرمان جهان در مسابقه های جهانی «منچستر» تاکید می کند : پرورش پهلوان به تربیت خانوادگی بستگی دارد اما خود ورزش به انسان غرور و ارزش می‌دهد و اجازه نمی‌هد دست به خطا بزنی.این موضوع به فرهنگ جامعه و تربیت خانوادگی بستگی دارد.در محیط ‌های اردویی باید با کشتی‌گیر طوری برخورد کرد تا روحیه پهلوانی اش شکل گیرد.

به ناهنگام خود را کشت

کدامین دل کند باور؟

کدامین ضربه اش افکند؟

کدامین ناروا از پشت؟

... از این پس بی تو ایرانشهر

درفش افتخارش را به بازوی کدامین یل برافرازد؟

... دعای مادران سوی که ره پوید؟

غریو کودکان نام که را گوید؟

لبان آفرین روی که را بوسد؟

... تو بودی رستم دستان نه با کاووس بر کادوس

چرا اینسان چرا؟

ای رستم دوران چرا؟ افسوس

عاقبت جهان پهلوانی

● حسین فکری ۲۰/۱۰/۱۳۴۶

زنده یاد «حسین فکری» پدر فوتبال ایران و بنیانگذار باشگاه تهرانجوان درباره مرگ «تختی» نوشت : «غلامرضا» برای مدتی بچه محل ما بود. پشت مسجد سپهسالار با او آشنا شدم.خانواده «تختی» خانه ای در انتهای کوچه ما اجاره کرده بودند.آن وقتها برادر «تختی» بیش تر از خودش معروف بود.کارهای پهلوانی و نمایشی می کرد.پدرشان هم همیشه ساکت و آرام از کوچه می گذشت.گاهی در خیابان نظامیه روی پله های مسجد می نشست و به مردم نگاه می کرد.شاید در تمامی مدتی که در کوچه ما بود ده کلمه حرف نزد... با «غلامرض»ا دوست شده بودم یکی - دو مرتبه هم به باشگاه تهرانجوان آمد و تمرین کرد. می گفتند با فدراسیون قهر کرده و باشگاه تهران جوان جای امنی برای تبعیدی ها است.در این رفت و آمدها با روحیات او آشنا شدم. مرد زحمتکش و مبارزی بود. خیلی ها فکر می کردند تختی بعد از اتمام دوره قهرمانی اش لااقل یک مربی خواهد شد اما معلوم نبود چه دستی در کار بود که «تختی» را از ورزش دور می کرد و بین او و آن چیزی که دوست داشت فاصله می انداخت.«تختی» خیلی دوست داشت که همیشه «تختی» بماند اما تکلیف کرده بودند به سالن نیاید؛ خیلی سخت است.پهلوانی که همه چیزش کشتی است و دوستانش کشتی گیر ، حتی برای تماشای کشتی هم به سالن نیاید ! من فکر «تختی» را نمی دانم اما اگر در آن شرایط بودم دق می کردم. مگر می شود جایی که الهام می بخشد و مرا دوست دارد نروم...

یک روز با هم صحبت می کردیم که گفت «اگر مقصرم ، مرا بگیرند و اگر مقصر نیستم این حرفها و کارها برای چیست؟»

راستش آنان که مانع حضور «تختی» در سالن می شدند خودشان هم نمی دانستند واقعا چرا نباید به سالن بیاید ! در ژاپن (المپیک ۱۹۶۴ توکیو) دلم به حال «تختی» سوخت.آن ورزیدگی و جنگندگی سابق را نداشت ولی از لحاظ روحیه چیزی را از همگان پنهان می کرد.در خنده ها و معاشرت هایش غمی نهفته بود ؛ غمی که فقط «تختی» می دانست و بس تا این که خبر عروسی اش را شنیدم.مسئله ای که درخصوص خودکشی او مطرح می شود به هیچ وجه یک مطلب عادی و ساده نیست.اصلا چرا خودکشی؟ زنش و بابکش نمی توانستند چیزهایی باشند که «تختی» با همه دلبستگی هایش از آنان بگذرد و خودکشی کند.روز بعد از واقعه وقتی به پزشکی قانونی رسیدم «غلامرضا» روی دوش مردم بود.مثل همیشه زنده و پرابهت ، همان طور که بعد از هر پیروزی روی دوش پهلوانان جا می گرفت.

فاصله من تا تابوت ۱۰۰ متر بود.صورت مهربان و چهره خندان او را در حالی که دستانش را به نشانه قدردانی بلند کرده ، کمی بالاتر از تابوت می دیدم.مثل همیشه آرام ، متین و موقر اما رنگ پریده بود و یک سر و گردن از همیشه بلندتر و رشیدتر.

لباس های شب عروسی اش را به تن داشت و همه مدال هایش در گردنش دیده می شد.مثل این که می خواست چیزی به جمعیت بگوید اما صدایش شنیده نمی شد.زندگی شیرین است ، به ما این طور گفتند ولی زندگی تلخ شده بود.مردم مثل همیشه او را روی دوش خود به هر طرف که می خواستند، می کشیدند.جلوی بازار «تختی» برپا ایستاد. دستش را مثل کسی که در جلسه بزرگی صحبت می کند تکان داد و از دیده ناپدید شد.شما صدای او را شنیدید ؟ چه می گفت؟

پنجشنبه (۱۷ دی) بار دیگر همانند سالیان پیش ، جامعه ورزش کشور ، پیشکسوتان کشتی و دوستداران «تختی» بر سر مزار جهان پهلوان که در «ابن بابویه» مرمت شده است گرد هم می آیند و با نثار گل و فاتحه ، یاد و خاطره سالطت قلبها را در چهل و دومین زمستان عروجش گرامی می دارند.روحش شاد.