فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

افتخاری : به من گفتند اگر پاپ نخوانی خانه‌نشین می‌شوی


علیرضا افتخاری که در سال جاری قرار است فعالیت‌های تازه‌ای در عرصه موسیقی داشته باشد، به تشریح فضای کنونی موسیقی کشور و برخی معضلات آن پرداخت.

خبرگزاری فارس: علیرضا افتخاری که در سال جاری قرار است فعالیت‌های تازه‌ای در عرصه موسیقی داشته باشد، به تشریح فضای کنونی موسیقی کشور و برخی معضلات آن پرداخت.
 
 «علیرضا افتخاری» خواننده پیشکسوت کشورمان با حضور در خبرگزاری فارس به سوالات خبرنگاران این خبرگزاری پاسخ داد.

بخشی از گفت‌وگوی فارس با این خواننده از نظر می‌گذرد:



بچه‌های موسیقی واقعا مظلوم‌اند/ هنوز بیمه نیستم

افتخاری در خصوص فعالان عرصه موسیقی کشور، گفت: بچه‌های موسیقی و موزیسین‌ها واقعا مظلوم‌اند، کمتر به عرصه موسیقی اهمیت داده می‌شود، من که به عنوان چهره ماندگار معرفی شدم هنوز بیمه نیستم، ۳۰ سال کارهای من به صورت شبانه‌روزی از رسانه ملی پخش شد اما حق و حقوقی دریافت نکردم. به هرحال باید فضای بهتری برای هنرمندی که عمر خود را صرف موسیقی کشورش کرده مساعدتر باشد.

یک خواننده برای اجرای کنسرت باید یک هفته قرنطینه باشد

وی در ادامه در باب چگونگی یک اجرای خوب، گفت: یک خواننده برای اجرای یک کنسرت باید یک هفته در قرنطینه باشد، پرهیز غذایی داشته باشد و هر تلفنی را جواب ندهد، تا در زمان اجرا مردم شیفته او شوند، به گونه‌ای به اجرا بپردازد که فکر کنند مسیح آمده اما متأسفانه مشغولی‌های امروزه زندگی باعث شده تا کمتر به این مسائل فکر شود.

این خواننده ادامه داد: عشق، رنج، نبرد، شخصیت و منیت را باختیم و گم شدیم، اول انقلاب ماشین‌ها از یکدیگر سبقت نمی‌گرفتند و برای عبور از مسیر جاده به هم تعارف می‌کردند اما امروز بر عکس شده، ما باید بدانیم که خواننده و شنونده لازم و ملزوم یکدیگرند و جامعه که خود را گم کرده است باید خودش را پیدا کند.

متأسفانه امروز که به خودمان نگاه می‌کنیم می‌بینیم که یاد و خاطره شهیدان را از یاد برده‌ایم‌. این درحالی است که یک هنرمند، جنگ و شهید را باید بشناسد و از یاد نبرد.

وی در پاسخ به سوالی در رابطه با سن مناسب برای خوانندگی، ادامه داد: خواننده‌ای که علاقمند موسیقی ریتم‌دار است باید تلاش کند تا به دوره دوم بلوغ خوانندگی که  ۴۰ سالگی است برسد. آن زمان است که تارهای صوتی‌اش برای خواندن موسیقی سنتی بهتر یاری می‌کنند.



به من گفتند یا پاپ می‌خوانی یا خانه‌نشین می‌شوی

افتخاری در خصوص روی آوردن به موسیقی پاپ گفت: از آقای توکلی پرسیدم چرا سنتی را به پاپ تبدیل کردی، گفت خواست ناشر است. زمانی رسانه ملی طبق میل مردم از من موسیقی پاپ می‌خواهد، این رسانه است که با این درخواست ذهنیت و عقاید مردم را جهت‌دهی کند.

زمانی که ذائقه جامعه به سمت پاپ رفت صدا و سیما از من خواست پاپ بخوانم، من اثری را با شعر «علی معلم» و با آهنگ‌سازی یک اصفهانی خواندم و به من گفتند حاضری پاپ بخوانی یا خانه‌نشین می‌شوی؟‌، من هم گفتم آماده‌ام. می‌خوانم اما احساس من از موسیقی اصیل و سنتی چیز دیگری است.

 وقتی اشعار سنتی را می‌خواندم پر در می‌آوردم و دارای موفقیت‌های بهتری در زندگی بودم اما نمی‌دانم چه دست مرموزی بود که می‌خواست به جای تار، ابزار موسیقی مدرن و غربی بیاید. الان تلویزیون ما آثار «جلیل شهناز»، ‌نی «حسن کسایی»، تار «جلال ذوالفنون» یا آثار استاد «ظریف» را پخش نمی‌کند.



جامعه نیاز به اشعار تازه و امید دارد

وی در ادامه بیان داشت: اکنون در قرن ۲۱ زندگی‌ می‌کنیم که قرن حرکت است، باید شور و حال را به شنوندگان موسیقی بدهیم، موسیقی پاپ موسیقی مردمی است و باید بر حسب نیاز مردم ساخته شود، در زمان جنگ برای دفاع از کشور می‌خواندیم اما در حال حاضر باید به موضوع‌ روح و تازگی در زندگی پرداخت. 


ویدیو مرتبط :
باس واش،اتوبوس شوی،کامیون شوی و تریلر شوی تمام اتومات

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

افتخاری: مرا خانه‌نشین کردند/ ترانه خارج از نزاکت یا بوسه سیاسی؟



افتخاری: مرا خانه‌نشین کردند/ ترانه خارج از نزاکت یا بوسه سیاسی؟

خواننده باسابقه موسیقی سنتی کشور گفت: متاسفانه در این مدت طولانی که حضوری در موسیقی نداشتم هیچ کس متوجه نشد چرا من نیستم. هیچ کس نپرسید این چه نیرویی بود که موجب بیرون رفتن علیرضا افتخاری از میدان شد و این سوال هایی بود که هیچ وقت هیچ فردی به آن پاسخ نداد.

علیرضا افتخاری در گفتگو با خبرنگار مهر درباره کم‌رنگ شدن حضورش در عرصه موسیقی گفت: خودتان بهتر می دانید که بیش از سه سال است فعالیت چندانی در عرصه موسیقی ندارم؛ چراکه بهتر دیدم در این شرایط جوانان هنرمند و خوش لباسی که چند سالی است حضور خود را بیشتر کرده‌اند خودنمایی کنند و مطمئن هستم به یاری خداوند این روند نیز بیشتر و بهتر از گذشته خواهد شد. روند مطلوبی که اگر به این شکل هدایت شود دیگر نیازی به من و هم‌نسلان من نیست.

این خواننده موسیقی سنتی ایرانی ادامه داد: در طول چندین دهه فعالیتی که در موسیقی داشتم تجربه‌هایی اندوختم که می‌توانست توشه خوبی برای هنرمندان جوان موسیقی باشد اما آنچه تا به امروز دریافتم عدم تمایلی است که هنرمندان جوان موسیقی نسبت به این اندوخته‌ها دارند بنابراین ترجیح می‌دهم فعلا خانه‌نشینی را تجربه کنم و نوبت را به جوان‌هایی بدهم که تالارهای اجرا در تسخیر آنهاست.

خواننده "آتش دل" در بخش دیگری از صحبت‌هایش به دلایل کناره‌گیری این سال‌هایش از عرصه موسیقی پرداخت و گفت: دلایل این کناره‌گیری را شما باید به من بگویید. دلایل این دلخوری و گوشه‌نشینی را کسانی باید به اطلاع مردم برسانند که من را مجبور به خانه‌نشینی کردند. من راه را برای عاشق‌هایی باز کردم که در این سال‌ها تمام تلاش خود را برای هنرنمایی در صفحه تلویزیون نشان می‌دهند و دکمه‌های پیراهن خود را آنچنان مرتب نگه می‌دارند که گویی در زمره عاشقان سینه‌چاک هنر موسیقی هستند.

افتخاری تاکید کرد: من نگران خانه‌نشینی خود نیستم اما امیدوارم همین دوستان جوان عاشقانه به راه خود ادامه دهند و بدانند اگر علیرضا افتخاری در روزگاری محبوب دل‌های مردم بود و آثارش در میان عموم مردم با استقبال نسبی روبه‌رو بوده به خاطر عشقی بوده که بر آمده از دل است. مردم می‌دانند من هرگز سعی نکردم با دروغ به احساسات آنها رخنه کنم.

خواننده آثاری چون "نیلوفرانه" در پاسخ به سوالی مبنی بر ورود مسائل سیاسی در عرصه هنر و رویکرد خودش در این زمینه ادامه داد: هنوز دلیل این را نمی‌دانم که چرا بسیاری از دوستان موضوع را به سیاست کشیدند اما می‌دانم آنهایی که می‌خواستند من نباشم به درستی کار خود را انجام دادند.

اما به این نکته توجه نکردند که من ریشه‌‌ام را از مردم می‌گیرم که با این برنامه‌ریزی‌ها نمی‌توان من را از آنها دور کرد. البته همان‌هایی که خواهان حضور من در موسیقی نبودند باعث شدند من کناره‌گیری کنم چراکه سودشان در نبودنم بود.

وی با انتقاد از شرایط حاکم بر موسیقی کشور به تشریح فعالیت‌های خود در عرصه موسیقی اشاره کرد و گفت: متاسفانه در این مدت طولانی که حضوری در موسیقی نداشتم هیچ کس متوجه نشد چرا من نیستم. هیچ کس نپرسید این چه نیرویی بود که موجب بیرون رفتن علیرضا افتخاری از میدان شد و این سوال هایی بود که هیچ وقت هیچ فردی به آن پاسخ نداد و حالا بعد از مدتی می آیند و برگه‌ای را به عنوان حکم چهره ماندگار به من می‌دهند و من را خانه‌نشین می‌کنند و کسی نیست که بگوید آیا علیرضا افتخاری شعر و ترانه خارج از نزاکتی را تولید کرده که این چنین با او رفتار می‌کنید؟ یا موضوع روبوسی یا موارد دیگری در کار بود که این چنین با من رفتار می‌کنید؟

 

افتخاری,علیرضا افتخاری,موسیقی سنتی

افتخاری به فعالیت مستمر خود طی سال‌های گذشته اشاره کرد و گفت: من هنوز نمی‌دانم دلیل اینکه برخی هنرمندان نباید در عرصه موسیقی فعالیت خوبی داشته باشند چیست؟ مگر ما چند هنرمند مانند بزرگان موسیقی‌مان داریم که این چنین صدای خاص و خوبی داشته باشند.

آیا با گفتن یک جمله از زبان برخی هنرمندان باید جلوی فعالیت آنها را بگیریم؟

شاگرد استاد تاج اصفهانی همچنین خاطرنشان کرد: به طور حتم تا زمانی که بزرگان موسیقی وارد نشوند من هم تمایلی به بازگشت نشان نخواهم داد حتی اگر این خانه‌نشینی تا 10 سال هم به طول بیانجامد. من به خود اجازه بی‌حرمتی و بی‌احترامی به عرصه موسیقی نخواهم داد و تا زمان ورود هنرمندان واقعی این عرصه همچنان خانه‌نشین خواهم بود اما به این نکته هم اشاره می‌کنم که آقایان نباید موضوع را سیاسی کنند و باید بر این باور باشند که تنور موسیقی ایرانی با ورود کارآمدان و پیشکسوتان نام آوراست که داغ خواهد شد.

افتخاری در بخش پایانی صحبت‌های خود با اشاره به انتشار برخی از نقل قول‌ها از زبان وی در مطبوعات پیرامون محمدرضا شجریان تصریح کرد: متاسفانه در ماه‌های اخیر گاه و بیگاه می‌بینم که از قول من مطالبی درباره محمدرضا شجریان منتشر می‌‌شود که روح من از آنها بی‌خبر است و از همین جا اعلام می‌کنم که با وی عداوت و دشمنی نداشته و ندارم./مهر