آشپزی


2 دقیقه پیش

این نوشیدنی بعد از افطار برایتان لازم است

حالا که ماه مبارک رمضان در فصل خیلی گرمی قرار گرفته است، نوشیدنی فوق‌العاده لیموناد ترش نعنایی را برای روزهای گرم تهیه کرده و در افطارتان میل کنید. همشهری آنلاین: حالا ...
2 دقیقه پیش

فیلم: یک ویدئوی خوشمزه از کیک آلبالو

حالا که کم کم دارد فصل آلبالو فرا می رسد، ما هم برای شما یک کیک آلبالویی خوشمزه آموزش می دهیم. شاید با نگاه به ظاهر این کیک احساس کنید که تهیه آن سخت است، اما پس از دیدن این ...

تیرامیسوی کدو حلوایی عجب چیزیه!


تیرامیسو یک دسر خوشمزه ایتالیایی است که ما آن را در اینجا با کیک کدوحلوایی برایتان آموزش داده ایم تا طعمی متفاوت از آن را امتحان کنید.





صبح بخیر: تیرامیسو یک دسر خوشمزه ایتالیایی است که ما آن را در اینجا با کیک کدوحلوایی برایتان آموزش داده ایم تا طعمی متفاوت از آن را امتحان کنید.

•    تعداد: 12 نفر
•    زمان تهیه: 45 دقیقه
•    زمان پخت: 15 دقیقه در دمای 375 درجه فارنهایت
•    زمان خنک شدن: 3 ساعت



مواد لازم

3 عدد تخم مرغ درشت
¾ پیمانه آرد کامل
دو قاشق چایخوری پودر دارچین
یک قاشق چایخوری بیکینگ پودر
یک قاشق چایخوری پودر زنجبیل
نصف قاشق چایخوری نمک
نصف قاشق چایخوری پودر جوز هندی
یک پیمانه شکر
2/3 پیمانه کنسرو کدو حلوایی
یک قاشق چایخوری آب لیموترش
یک پیمانه فندق خرد شده
خاکه قند
شربت قهوه*
کرم ماسکارپونه*
فندق خرد شده (برای تزئین)
شکلات 50 درصد رنده شده (برای تزئین)

طرز تهیه

1. تخم مرغ ها را 30 دقیقه در دمای اتاق قرار دهید. یک ظرف مستطیلی را به خوبی با روغن چرب کنید و داخل آن یک لایه کاغذ روغنی قرار دهید. کاغذ را نیز چرب کنید و ظرف را کنار بگذارید. در یک کاسه کوچک، آرد، دارچین، بیکینگ پودر، زنجبیل، نمک و جوز هندی را با هم مخلوط کنید و کنار بگذارید.

2. فر را با دمای 375 درجه فارنهایت گرم کنید. در یک کاسه بزرگ، تخم مرغ ها را با همزن برقی و سرعت بالا به مدت 5 دقیقه هم بزنید تا به رنگ لیمویی در بیاید. به تدریج شکر را اضافه کنید و با سرعت متوسط هم بزنید تا سبک شود و پف کند. سپس کدوحلوایی و آب لیمو را اضافه کنید و در انتها نیز مخلوط آرد را به تریج اضافه کنید و با سرعت پایین هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند. مواد را داخل ظرف از پیش آماده شده بریزید و روی آن خرده های فندق بپاشید.

3. آن را 15 دقیقه داخل فر بپزید. کیک در این مرحله باید حالت ارتجاعی داشته باشد. لبه های آن را از ظرف جدا و کیک را روی دستمالی که پودر قند پاشیده اید، برگردانید. کاغذ روغنی را از آن جدا کنید و بگذارید خنک شود.

4. برای تهیه تیرامیسو، کیک را از عرض به سه قسمت مساوی تقسیم کنید.

5. در ظرفی که می خواهید تیرامیسو را سرو کنید، یک لایه کیک و یک لایه فندق بگذارید. یک‌سوم شربت قهوه را روی آنها بریزید. روی آن ¾ پیمانه کرم ماسکارپونه بریزید. همین ترتیب لایه ها را تا بالا تکرار کنید.

6. روی کیک را بپوشانید و به مدت 2 تا 24 ساعت در یخچال نگهدارید. در صورت تمایل، روی تیرامیسو را با فندق خرد شده و شکلات رنده شده تزئین کنید.

نکته آموزشی

کیک تیرامیسو را می توانید تا یک ماه داخل فریزر یا سه روز داخل یخچال نگهدارید.

طرز تهیه کرم ماسکارپونه

مواد لازم

•    دو پیمانه خامه پف کرده
•    230 گرم پنیر ماسکارپونه
•    ¼ پیمانه شیره افرا

طرز تهیه

در یک کاسه بزرگ، خامه پف کرده، پنیر ماسکارپونه و شیره افرا را با هم مخلوط کنید و با همزن برقی با سرعت بالا تا حدی هم بزنید که نرم و یکدست شود و پف کند.

طرز تهیه شربت قهوه

مواد لازم

•    نصف پیمانه شکر
•    نصف پیمانه آب
•    دو قاشق غذاخوری پودر قهوه فوری
•    یک قاشق غذاخوری عصاره فندق

طرز تهیه

در یک قابلمه کوچک، شکر، آب و پودر قهوه را با هم مخلوط کنید. روی حرارت متوسط هم بزنید تا بجوشد و شکر حل شود. اجازه دهید یک دقیقه بجوشد، سپس از روی حرارت بردارید. در آخر عصاره فندق را به آن اضافه کنید.


ویدیو مرتبط :
‫خورشت کدو حلوایی‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ارزش غذایی و دارویی کدو حلوایی و تخم کدو



 

 

کدو

 

 

تاریخچه کدو


کدو اولین بار در مکزیک در حدود 1400 سال قبل از میلاد مسیح کاشته شد و یکی از گیاهان جالیزی به شمار می آمد. ذرت و لوبیا در آن زمان توسط مردمان آمریکای لاتین کاشته می شد و به عنوان غذای اصلی مورد استفاده قرار می گرفت. با گذشت زمان و پیشرفت علم کشاورزی و با استفاده از ژنتیک، بذر کدو اصلاح گردید. سپس بذر اصلاح شده در تولید انبوه مورد بهره برداری قرار گرفت.

 

کدو یکی از محصولات جالیزی است که برای افراد خام خوار جزء منابع اصلی غذا محسوب می شود. مردمان مایا( maya ) از کدو و تخم کدو برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می کردند؛ به خصوص در تهیه غذاهای مختلف از آن بهره می گرفتند. پس از گذشت چندین قرن برای اولین بار در سال 1492 میلادی کریستف کلمب در سفرنامه خود از کاشت کدو به صورت جالیزی گزارش نمود. سپس 27 سال بعد کاسپرد اسپینوز در سفرنامه به پاناما از کاشت کدو در آن کشور گزارش نمود و آن را هندوانه ایندوها نام برد که بسیار خوشمزه بوده و از آن در درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می کرده اند. بذر کدو توسط او به اروپا آورده شد و کاشت این گیاه جالیزی برای اولین بار در اروپا آغاز شد. بذر کدو را در اوایل خرداد ماه می کارند و سپس در شهریورماه برداشت می کنند. میانگین وزن هر کدو 8 کیلوگرم است که به طور متوسط هر کدو حاوی 150-200 گرم تخم کدو می باشد.

 

 


مواد مغذی کدو
كدو حلوایی دارای مقدار كمی كالری است ( 20 كالری انرژی در 100 گرم ) و مصرف آن در غذا برای كسانی كه وزن خود را كنترل می كنند، مناسب است.

 

همچنین منبع غنی پتاسیم است و برای افراد دچار فشار خون مفید می باشد، ولی برای افراد دچار ناراحتی كلیوی مناسب نمی باشد. جذب آهن و منیزیوم آن نیز خوب است.

 

كدو حلوایی منبع غنی بتاكاروتن است و رنگ نارنجی آن به دلیل وجود همین تركیب است. بتاكاروتن پیش ساز ویتامینA و یك آنتی اكسیدان مهم در بدن می باشد كه بدن را از حمله رادیكال های آزاد و اثر تخریبی آنها حفظ می كند.

 

کدو دارای فیبر غذایی نیز می باشد؛ از فیبر موجود در مواد غذایی می توان در درمان بسیاری از بیماری ها مخصوصاً افزایش وزن ( چاقی )، یبوست، افزایش چربی خون، و دیابت استفاده نمود.WHO* ( سازمان بهداشت جهانی ) توصیه می کند هر فرد در روز به 30 گرم فیبر نیاز دارد که می تواند فیبر موردنیاز خود را از حبوبات، سبزیجات، انجیر، خرمای خشک، نان های سبوس دار و به خصوص کدو تأمین نماید.

 

کدو

 


مواد مغذی تخم کدو

از 5/2 کیلوگرم تخم کدو خشک شده می توان یک لیتر روغن استخراج نمود. از تخم کدو به روش فشردن ( پرس سرد ) روغن استخراج می شود. با استفاده از این روش کیفیت روغن یا به عبارتی خواص درمانی آن حفظ می گردد.

 

اسیدهای چرب اشباع نشده امگا-6 (ω6) و امگا-9 (ω9)در بدن انسان به پروستاگلاندین ها rostaglandin) و سپس به هورمون ترمبوکزان ( thromboxan ) تبدیل می گردد. این هورمون از یک طرف باعث افزایش کلسترول خوب (HDL) شده و از طرف دیگر از رسوب چربی در سرخرگ ها و ایجاد پلاکت جلوگیری می کند. به عبارتی می توان گفت که امگا- 6 و امگا-9 از انسداد عروق و رسوب چربی در شریان ( سکته قلبی ) جلوگیری می کنند. در ضمن تخم کدو حاوی فیبر و املاح، و سرشار از ویتامین های محلول در چربی ( ویتامین هایA,D,E ) می باشد. هر100 میلی لیتر روغن تخم کدو حاوی 50 میلی لیتر ویتامین است.

 

ویتامین های E ( توکوفرول ) و A ( رتینول ) از یک طرف آنتی اکسیدان هستند که جلوی عمل رادیکال های آزاد را می گیرند و از طرف دیگر از ایجاد پلاکت یا گرفتگی رگ ها، که می تواند از رسوب چربی در شریان به وجود آید، جلوگیری می کنند. محققان علم تغذیه گزارش کرده اند، ویتامین هایA وE جزء ویتامین های پیشگیری کننده از سرطان به خصوص سرطان پروستات هستند. تخم کدو سرشار از پتاسیم، کلسیم ، فسفر ، منیزیوم ، روی و سلنیوم می باشد. هرکدام از این ترکیبات نقش اساسی در جلوگیری از بیماری های قلبی و عروقی، کاهش فشار خون بالا، بیماری های عفونی روده ای و عفونت های مثانه دارند.
تخم کدو حاوی فیتواسترول ها و سیتواسترول ها هستند. این ترکیبات از یک طرف از رسوب چربی در سرخرگ جلوگیری می کنند و از سوی دیگر خاصیت ضد سرطانی دارند.

 


خواص درمانی کدو

- از کدو در درمان بیماری های روده ای مخصوصاً از بین بردن کرم و انگل های روده ای استفاده می شود.

 

- از کدو می توان به عنوان مسهل در درمان بیماری یبوست و بواسیر بهره گرفت.

 

- در درمان عفونت های مثانه ای نیز می توان از کدو استفاده نمود.

 


خواص درمانی تخم کدو

- از مخلوط تخم کدو به میزان 2 تا 3 قاشق غذاخوری با ماست در پیشگیری از رسوب چربی در سرخرگ ها و انسداد عروق می توان استفاده کرد.

 

- با استفاده از تخم کدو در تهیه نان های تیره ( نان های سبوس دار ) از پروستات در مردان و عفونت های مثانه ای در زنان جلوگیری می شود.

 

- تخم کدو از سرطان روده بزرگ و سرطان پروستات جلوگیری می نماید.

 


روش های استفاده از کدو و تخم کدو

از کدو می توان در تهیه سوپ و خورش استفاده نمود. می توان آن را به عنوان ته دیگ در ته پلو استفاده کرد. می توانید آن را چند قطعه کرده و با پوست آب پز کنید ( حفظ بهتر خواص آن ) و در صورت تمایل آن را با مقدار کمی شکر میل کنید که بسیار لذیذ است.همچنین کدو در تهیه نان های حجیم نیز استفاده می شود. در بسیاری از کشورهای اروپایی از کدو در تهیه نان استفاده می کنند.

 

تخم کدو را می توان در تولید نان سبوس دار مصرف کرد. در ضمن می توان از آن در تهیه شیرینی رژیمی استفاده نمود. روغن تخم کدو را می توان به عنوان روغن سالاد مصرف کرد.

 

بزرگ ترین کشور تولید کننده روغن تخم کدو، چین و کشورهای اروپای شرقی هستند. از نظر قیمت، روغن تخم کدو در مقایسه با روغن های گیاهی ارزان تر است.