آشپزی


2 دقیقه پیش

این نوشیدنی بعد از افطار برایتان لازم است

حالا که ماه مبارک رمضان در فصل خیلی گرمی قرار گرفته است، نوشیدنی فوق‌العاده لیموناد ترش نعنایی را برای روزهای گرم تهیه کرده و در افطارتان میل کنید. همشهری آنلاین: حالا ...
2 دقیقه پیش

فیلم: یک ویدئوی خوشمزه از کیک آلبالو

حالا که کم کم دارد فصل آلبالو فرا می رسد، ما هم برای شما یک کیک آلبالویی خوشمزه آموزش می دهیم. شاید با نگاه به ظاهر این کیک احساس کنید که تهیه آن سخت است، اما پس از دیدن این ...

تکنیک های سرخ کردن و نگهداری سبزیجات


آشپزخانه قلب خانه است؛ این را همه اهالی خانواده می‌دانند. بیشتر افراد وقتی در خانه را باز می‌کنند؛ پس از سلام و احوالپرسی، سری به آشپزخانه می‌زنند تا ببینند چه غذایی برای ناهار یا شام در حال پختن است.

چهاردیواری: آشپزخانه قلب خانه است؛ این را همه اهالی خانواده می‌دانند. بیشتر افراد وقتی در خانه را باز می‌کنند؛ پس از سلام و احوالپرسی، سری به آشپزخانه می‌زنند تا ببینند چه غذایی برای ناهار یا شام در حال پختن است.

امروزه انواع صیفی‌جات، سبزی، کدو و بادمجان در تمام فصول یافت می‌شود، ولی در فصل سرما ممکن است سبزی‌ها یخ زده بوده یا گل و لای فراوانی داشته باشد.

بنابراین خیلی از خانم‌ها مایلند در پاییز که سبزی‌ها هنوز سبز و باطراوت است به فکر سرمای زمستان هم باشند. حتما در میان دوستان و آشنایان، خانم‌هایی را می‌شناسید یا خودتان از این گروه افراد هستید که وقتی فریزرشان را باز می‌کنید، هر طبقه مخصوص نوعی از مواد غذایی است.

مواد غذایی تمیز و بسته‌بندی شده که روی هر بسته هم نام و نشانی نوشته‌ شده تا اشتباهی صورت نگیرد. بادمجان‌ها و کدوهای سرخ شده در بسته‌های آماده درون فریزر است و همین‌طور گوشت و مرغ و دیگر مواد غذایی که همگی مرتب و منظم در جای خودشان قرار گرفته‌اند.

تکنیک های ظریف برای سرخ کردن و نگهداری سبزیجات

برعکس این مورد هم دیده می‌شود؛ خانم‌هایی که اگر در فریزر آنها را باز کنید، بوی بدی به مشام می‌رسد. به هر طبقه که سر بزنید، بسته‌های مواد غذایی که بعضی از آنها پاره هم شده، به طور نامنظم روی هم انباشته شده و وقتی می‌خواهند غذایی تهیه کنند و نیاز به مواد فریزری دارند، باید کلی کیسه را بیرون بریزند تا یک بسته سبزی یا مرغ پیدا شود؛ امیدوارم شما از این دسته نباشید.

 سرخ کردن سبزی‌ها

بعضی از خانم‌ها انواع سبزی‌ها را بعد از پاک کردن و شستن، سرخ کرده و درون فریزر قرار می‌دهند و برخی دیگر سبزی‌ها را به صورت خام درون کیسه گذاشته و نگهداری می‌کنند، اما بهتر است سبزی فریزری را کمی تفت بدهید تا خامی آن گرفته شود و جای کمتری بگیرد. برای این کار سبزی‌ها را روی شعله متوسط گاز قرار دهید و بگذارید آب آن کاملا کشیده شود، سپس مقداری روغن سرخ کردنی به ‌آن اضافه کرده و بگذارید کمی سرخ شود و بعد سبزی را از روی حرارت برداشته و بگذارید بماند تا کاملا سرد شود، سپس آنها را درون کیسه پلاستیکی بریزید و داخل فریزر بگذارید. مواظب باشید که هرگز سبزی‌های سرخ شده را ‌داغ درون کیسه فریزر نریزید.

تکنیک های ظریف برای سرخ کردن و نگهداری سبزیجات

اگر می‌خواهید مواد غذایی شما عطر و طعم و رنگ طبیعی خودش را حفظ کند و ارزش غذایی آن از بین نرود، باید بسته‌بندی به‌طور صحیح انجام شود.پس یادتان باشد مواد غذایی را یا درون ظروف در بسته مخصوص فریزر نگهداری کنید یا آنها را داخل نایلون فریزری بگذارید و درش را هم خوب ببندید. دقت کنید هوا داخل نایلون نماند و هوای اضافی را کاملا خالی کنید و در نایلون را چسب بزنید، خوب است روی آن را هم بنویسید و بعد داخل فریزر بگذارید.

وقتی هم که خواستید از مواد منجمد شده استفاده کنید، بهتر است آنها را اول درون یخچال بگذارید تا یخشان آب شود، بعد مواد را در ظرف پخت غذا بریزید؛ البته این نکته را هم به یاد داشته باشید که مواد غذایی را به اندازه مصرف یک وعده خانواده در کیسه فریزر بگذارید؛ زیرا بعد از این‌که مواد فریزری را بیرون آوردید و یخ آن از بین رفت، دوباره نباید آن را منجمد کنید.

اما اگر مواد غذایی زیادی را آماده قرار دادن در فریزر کرده‌اید، بدانید همه آنها نیاز به یخ زدن دارد، پس هرگز همه را یکباره درون فریزر نگذارید. حجم زیاد مواد، زمان انجماد را افزایش می‌دهد و ممکن است سبزی‌ها فاسد شود. این کار همچنین باعث کاهش دمای فریزر شده و مواد غذایی دیگر را نیز فاسد می‌کند. بنابراین سعی کنید مواد تازه را بتدریج داخل فریزر بگذارید یا این‌که این مواد را در طبقه‌های مختلف قرار دهید و بعد از این‌که یخ زد، آنها را جابه‌جا کرده و در طبقه مخصوص خود بگذارید.
 
سرخ کردن کدو و بادمجان

برای فریزری کردن کدو و بادمجان سعی کنید این دو را با هم بخرید و بعد از این‌که پوست آنها را گرفتید، اول کدوها را سرخ کنید. البته اگر کدوی نازک و ظریف پیدا کردید، نیازی به پوست کندن ندارد و می‌توانید بعد از شستن، آنها را با پوست سرخ کنید. با توجه به این‌که کدو روغن کمتری مصرف می‌کند و باعث تغییر رنگ روغن هم نمی‌شود، بعد از کدو نوبت بادمجان‌هاست که می‌توانید آنها را در همان روغن سرخ کنید.

تکنیک های ظریف برای سرخ کردن و نگهداری سبزیجات

برای سرخ کردن کدو و بادمجان از حرارت متوسط کمک بگیرید، زیرا حرارت زیاد باعث دود کردن روغن و تغییر رنگ آن می‌شود و حرارت کم هم باعث مصرف زیاد روغن خواهد شد که هر دو مورد برای سلامت مضر است.

لوبیا یادتان نرود

برای فریزری کردن لوبیا سبز، روش صحیح آن است که اول لوبیاها را درون آب سرد بریزید و اجازه دهید یک ساعتی بماند تا اگر آلودگی و گلی روی آن باشد، از بین برود. بعد لوبیاها را خوب شسته و بگذارید آب آن گرفته شود. بعد دو طرف لوبیاها را گرفته و آنها را به اندازه‌ای که می‌خواهید برش دهید. سپس به اندازه مصرف یک وعده درون کیسه بریزید تا موقع استفاده فقط یک کیسه را بیرون آورده و مصرف کنید.

لوبیا لازم نیست سرخ شود. می‌توانید یک بار این روش را هم امتحان کنید، زیرا لوبیای سرخ نشده، لوبیاپلو و خوراک را هم خوشمزه‌تر خواهد کرد و هم خواص بیشتری را در خود نگه خواهد داشت. بعضی از سبزی‌ها را هم می‌توانید به صورت خام درون فریزر نگهداری کنید. سبزی‌هایی مانند انواع کلم‌ها، ذرت، هویج و نخودفرنگی از این دسته است. بعد از خریدن این مواد، آنها را خوب بشویید و بگذارید خشک شود. هویج را بعد از این‌که پوست‌ کندید، به اندازه دلخواه خرد کنید و درون کیسه یا ظرف مخصوص بگذارید و نخودفرنگی را هم بعد از شست‌وشو خشک کنید و درون کیسه و داخل فریزر قراردهید.


ویدیو مرتبط :
قیچی سبزیجات جهت خرد کردن سبزیجات

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

روشهای نگهداری سبزیجات در منزل



 

نگهداری سبزی,روش نگهداری سبزی

تزیین سبزی خوردن

 

فصل، فصل سبزیجات تازه است و اکثر خانم‌ها برای مصرف سالانه‌شان اقدام به خرید انواع سبزیجات و فریز کردن یا خشک کردن آنها می‌کنند. اگر شما هم قصد خرید سبزیجات و ذخیره‌سازی آنها برای فصولی دارید که سبزی تازه در دسترس نیست، با این مطلب همراه شوید:

 

اگر می‌خواهید سبزیجات فریز شده، خشک‌شده یا کنسرو‌شده‌تان کیفیت خوبی داشته باشد، باید پیش از هر چیز، ابتدا به کیفیت سبزی‌هایی که خریداری می‌کنید و بعد، در انتخاب وسایلی که استفاده می‌کنید، دقت کنید.

 

چه سبزی‌هایی بخریم؟

 

موقع خرید سبزیجات باید محصول همان فصل را تهیه کنید و در ضمن، مطمئن شوید که سبزیجات، تازه‌اند و طی همان یکی‌دو روز برداشت شده‌اند. ترجیحا سبزیجات طبیعی خریداری کنید و تا حد ممکن از خرید انواع گلخانه‌ای خودداری کنید. کودهای شیمیایی اجازه نمی‌‌دهند سبزیجات بو و طعم طبیعی خود را حفظ کنند. وقتی سبزیجات خود را خریداری کردید، سراغ وسایل موردنیاز کارتان بروید. اگر سبزیجات شما نیاز به پختن دارد، ظروف مسی را انتخاب کنید. به هیچ عنوان سراغ ظروف آلومینیومی نروید زیرا اسید موجود در برخی سبزیجات می‌تواند سبب شکل‌گیری برخی میکروب‌ها در درزها و شکاف‌های موجود روی سطح ظرف شود. این نوع شکاف‌ها در سطح ظروف با جنس نرم‌تر مثل آلومینیوم به وجود می‌آید اما در ظروف مسی، نه. اگر قرار است سبزیجات را در شیشه کنسرو کرده و در یخچال نگهداری کنید، شیشه‌ها را از قبل استریل کنید و اگر قرار است در کیسه‌های نایلونی آنها را فریز کنید، حتما نایلون فریزر و ترجیحا از انواعی باشند که هوا را می‌توان از داخل آن خارج کرد و اصطلاحا درهای زیپی دارند.

 

کنسرو کردن در روغن

 

تقریبا تمام انواع سبزیجات را می‌توان به این شکل کنسرو کرد. یک قانون اساسی که باید در این روش رعایت شود، استفاده از روغن زیتون فراوان و باکیفیت است. از جمله بهترین سبزی‌هایی که به این روش می‌توان کنسرو کرد، قارچ، گوجه‌فرنگی‌های کوچک، نخودفرنگی و بادمجان است. بهتر است حین کنسرو کردن، برگ‌های معطر و کمی فلفل هم به آنها افزوده شود. نحوه کنسرو کردن به این شکل، بسیار ساده است. بعد از آنکه سبزیجات شسته، خشک و به شکل دلخواه خرد شد، باید آنها را در آب جوش و سرکه برای چند دقیقه جوشاند و بعد، روی کاغذهای جذاب، آب پهن کرد تا آب اضافی آنها گرفته شود. بعد، باید آنها را در ظروف استریل ریخت و به آن روغن افزود تا جایی که هیچ فضای خالی در ظرف باقی نماند. طی چند هفته، سبزیجات آماده مصرف می‌شوند و تا 12 ماه نیز قابل نگهداری هستند.

 

استفاده از سرکه

 

سبزیجاتی که در سرکه کنسرو می‌شوند، مصارف فراوان دارند و از آنها در تهیه سس، سالاد و حتی همراه با برنج استفاده می‌کنند. بهترین سبزیجاتی که می‌توان آنها را به این روش کنسرو کرد، عبارتند از: گل‌کلم، کلم‌قرمز، فلفل قرمز، خیارترشی، پیاز و هویج. در این روش نیز به سبزیجات پس از شسته شدن، ابتدا نمک زده می‌شود؛ تا حدی تلخی‌شان گرفته شود، بعد خرد شده و برای چند دقیقه در آب جوش و سرکه حرارت می‌بینند. بعد از خشک شدن که تقریبا به 2 ساعت زمان نیاز دارد، به ظروف استریل انتقال می‌یابند و ظرف کاملاً از سرکه پر می‌شود. برحسب ذایقه می‌توان از سرکه سفید، قرمز یا... استفاده کرد. سبزیجاتی را که به این طریق کنسرو می‌شوند، می‌توان برای مدت 8 تا 12 ماه نگهداری کرد.

 

استفاده از آب نمک

 

اگرچه سبزیجاتی که به این روش تهیه می‌شوند به خوشمزگی سبزیجات کنسرو شده در روغن و سرکه نیستند اما کیفیت بالاتری پیدا می‌کنند. نخود فرنگی، هویج، کلم و... را می‌توان به این طریق کنسرو کرد. برای این منظور، بعد از شستن سبزیجات، آنها را برای چند دقیقه در آب نمک جوش‌آمده بریزید و بعد اجازه دهید آب اضافی آن گرفته و خشک شود. بعد داخل ظروف استریل ریخته و به هر یک لیتر آب 8 گرم نمک اضافه کنید و آب نمک درست شده را در ظرف بریزید.

 

فریز کردن

 

این روش از رایج‌ترین روش‌های نگهداری میوه و سبزیجات برای مدت طولانی در عصر حاضر است. سبزیجاتی را که به این روش تهیه می‌شوند می‌توان تا یک سال نگهداری و مصرف کرد. البته دمای فریزر حتما باید بین 18- تا 20- درجه سانتی‌گراد باشد. حتما روی هر بسته‌ای که فریز می‌کنید تاریخ تهیه آن نوع سبزی را یادداشت کنید. با گذشت زمان توصیه‌شده برای مصرف آن سبزی، اگرچه سبزی فریز شده خراب نمی‌شود و شما را بیمار نمی‌کند، اما به مرور ارزش غذایی و طعم آن از دست می‌رود.

 

برخی از انواع سبزیجات مثل پیاز، سیر، انواع سبزیجات برگ‌دار، نخود فرنگی، بادمجان، باقلا، بامیه و... را می‌توان فریز کرد اما برخی دیگر مثل سیب‌زمینی این قابلیت را ندارند. ترجیحا گوجه‌فرنگی را هم نباید فریز کرد؛ چون طعم و مزه‌ خود را از دست می‌دهد. در ضمن، سعی کنید به قصد فریز کردن حتما میوه و سبزیجاتی را تهیه کنید که تازه برداشت شده باشند تا با فریز کردن حداکثر ویتامین‌های آنها حفظ شود. نکته دیگر اینکه برخی از انواع سبزیجات مثل بادنمجان، سبزی قورمه، اسفناج و...اگر تفت کوچکی ببینند، ویتامین‌های‌شان بیشتر می‌ماند.

 

خشک کردن

 

اگر قصد دارید میوه یا سبزیجات را خشک کنید، حتما انواع رسیده و سالم را انتخاب کنید. جالب است بدانید سبزیجاتی که به محض چیده شدن در صبح زود یا اول شب، فورا خشک می‌شوند، طعم و بوی بهتری دارند.

 

اگر سبزیجاتی که انتخاب می‌کنید کاملا رسیده نباشند، بعد از خشک شدن رنگ و طعم خوبی نخواهند داشت. البته سبزیجات خیلی رسیده هم بعد از خشک شدن سفت می‌شوند و نمی‌توان آنها را مصرف کرد. برای خشک کردن سبزیجات، ابتدا آنها را شسته و بعد از شستشو اجازه دهید سبزیجات خشک شوند. برحسب نوع آنها، برش لازم را بدهید. حتما قسمت‌های کال و کپک‌زده را حین برش زدن جدا کنید؛ چون می‌توانند عاملی برای رشد باکتری‌ها باشند. نکته دیگری که باید در ذهن داشته باشید، این است که هرچه سبزیجات به قطعات ریزتری خرد شوند، سریع‌تر خشک می‌شوند.

 

برای خشک کردن سبزیجات 3 روش وجود دارد : خشک کردن زیر نور آفتاب، خشک کردن به روش صنعتی و خشک کردن در فر.

 

برای خشک کردن سبزیجات در فر کافی است درجه فر را روی پایین‌ترین حرارت تنظیم کنید و هر نیم ساعت یک‌بار به سبزیجات خود سری زده و آن را هم بزنید. توصیه می‌شود سبزیجات را روی یک سینی مسی اکسیدنشدنی یکنواخت پهن کنید و هر چند وقت یک‌بار سینی را بچرخانید تا حرارت به طور یکسان به تمامی نقاط برسد. برحسب نوع سبزی بین 4 تا 12 ساعت زمان برای خشک شدن در فر نیاز است.

 

در مورد سبزیجاتی که به روش صنعتی خشک می‌شوند لازم است قبل از استفاده شسته شده و در صورت نیاز به مدت 2 ساعت خیسانده شوند. در نهایت، ساده‌ترین روش خشک کردن سبزیجات که در خانه امکان‌پذیر است، خشک کردن در هوای آزاد است. ترجیحا بهتر است سبزیجات را دور از نور آفتاب و در محلی سایه خشک کرد تا رنگ آنها تغییر زیادی نکند. وقتی سبزیجات به طور کامل خشک شد، باید آنها را به ظروف پلاستیکی و یا شیشه‌ای دربسته انتقال داد و در محیطی خشک، تاریک و خنک نگهداری کرد. مدت زمانی که می‌توان سبزیجات خشک را نگهداری کرد به میزان خشک شدن آنها بستگی دارد. در صورتی که سبزیجات خشک در معرض نور آفتاب قرار بگیرند به سرعت رنگ‌شان تغییر کرده و مقدار فراوانی از ویتامین‌های خود را از دست می‌دهند. معمولا در صورت خشک کردن صحیح و نگهداری مناسب سبزیجات را می‌توان برای مدت یک سال ذخیره کرد.