«بیتو»؛ نابغه پرورش اندام


«کوه عضله»، نامی‌بود که بیشتر از نام خودش بر سر زبان‌ها افتاده بود و واقعا نیز برازنده این نام بود. بیت ا... عباسپور متولد سال 1358 در بیجار و ساکن کرج است.

روزنامه قانون: تیتر یک روزنامه‌ها بود، خبرهایش را در اخبار پیگیری می‌کردیم و کلیپ مسابقاتش ما را به وجد می‌آورد. گاهی باورمان نمی‌شد که یک ایرانی است، چرا که تاریخ ورزش ایران تا کنون چنین ستاره ای را در این رشته به خود ندیده بود.

«کوه عضله»، نامی‌بود که بیشتر از نام خودش بر سر زبان‌ها افتاده بود و واقعا نیز برازنده این نام بود. بیت ا... عباسپور متولد سال 1358 در بیجار و ساکن کرج است. وی به قدری در رشته پرورش اندام پیشرفت کرد که اینک همه مردم این رشته را در ایران با نام وی می‌شناسند. «بیتو» بعد از کسب عناوین چهارم در فیبو پاور آلمان، سوم در مستر اروپا و چهارم در نودریک فنلاند موفق شد امتیازات لازم برای حضور در مستر المپیای 2012 را کسب کرده و نشان دهد که ایرانی‌ها هم توان حضور در چنین عرصه‌های بزرگی را دارند.

«بیتو»؛ نابغه پرورش اندام

بدون شک حضور در چنین آوردگاه بزرگی یک آرزو برای هر ورزشکاری در رشته پرورش اندام است و تنها گروه خاصی می‌توانند حضور در این مسابقات را تجربه کنند، عباسپور یکی از ورزشکارانی بود که به این مهم دست یافت و ضمن حضور در این رقابت‌ها موفق شد حضورش را نیز در این رقابت تداوم بخشیده و در سال‌های 2013 و 2014 نیز جزو نفرات حاضر در مستر المپیا باشد.

خودش درباره اوضاع زندگی اش گفته است: « شاید برخی تصور کنند ورزشکاری در شرایط من زندگی متفاوتی دارد؛ در صورتی که این‌طور نیست. پشت هر موفقیت بزرگ یک اراده قوی و تلاشی بسیار نهفته است. طی سال‌ها حضورم در مسابقات آماتوری پرورش اندام و سپس رقابت‌های حرفه‌ای، یاد گرفتم در سایه اعتقاد به پروردگار بزرگ می‌توان هر غیر ممکنی را ممکن ساخت».

  حقی که ضایع شد

عباسپور همواره شایسته کسب برترین‌ها در رقابت‌های جهانی بوده، اما پشت پرده‌ها و جنگ اسپانسرها این فرصت را از او گرفته است؛ «وقتی باید قهرمان می‌شدم و سوم اعلامم کردند، مردم شروع کردند به هو کردن. بعد در صفحات اجتماعی حسابی از خجالت‌شان درآمدند. سپس نوبت به معتبرترین مجلات دنیا رسید تا این کار آنها را یک آبروریزی عنوان کنند. می‌دانید داستان چیست؟ نبرد اسپانسرهاست. تا وقتی پای شرکت‌های گردن کلفت آمریکایی در میان است، زور غیر آمریکایی‌ها، پایین سکو به ورزشکاران‌شان نمی‌رسد. این را من نمی‌گویم؛ بلکه جی کاتلر و رونی کولمن، دو قهرمان برجسته تاریخ مستر‌المپیا تأیید می‌کنند که چند مرتبه حق "بیتو" خورده شده.»

  و اما بیماری!

حدود سه ماه قبل بود که «بیتو» در بیمارستان بستری شد و شایعاتی مبنی بر استفاده او از مکمل‌ها بر سر زبان‌ها افتاد. شایعاتی که خیلی زود تکذیب و مشخص شد بیماری عباسپور «واسکولیت» نام دارد.

  واسکولیت چیست؟

اصطلاح واسکولیت شامل طیف وسیعی از بیماری‌های مختلف و کاملا متفاوت است واسکولیت به معنای واقعی کلمه التهاب در رگ‌های خونی است و ممکن است همه چیز از واکنش به یك نوع آلرژی خفیف، قرار گرفتن در معرض دارو، یک ماده شیمیایی و یا عاملی در طبیعت مانند گزیدگی حشرات تا یک بیماری خود ایمنی چند ارگانی سیستمیک جدی که می‌تواند تهدید کننده زندگی باشد شروع شود به همین دلیل، تمام انواع واسکولیت باید بسیار جدی در نظر گرفته شود زیرا یک بیماری بالقوه کشنده است تا زمانی که خلاف آن ثابت شود.

اگر چه واسکولیت سیستمیک در حال حاضر غیر قابل درمان است، ولی قابل کنترل است و می‌توان آن را با داروهای مدرن کنترل کرد. اگر در مراحل اولیه به درستی تشخیص داده شود و پس از آن به درستی و به طور موثر درمان شود بیشتر بیماران به‌خوبی بهبود می‌یابند و با مراقبت مناسب مستمر، همچنان به یک زندگی خوب و عادی ادامه می‌دهند. واسکولیت اگر به موقع تشخیص داده نشود و مورد درمان قرار نگیرد می‌تواند منجر به عوارض غیر قابل برگشت و کشنده شود و پزشکان باید از آخرین نتایج درمان با خبر شوند و وب سایت  www.vasculitis.org.uk به همین منظور فعالیت دارد.

«بیتو»؛ نابغه پرورش اندام

  اوضاع فعلی!

در حال حاضر عباسپور تحت درمان است و به گفته خودش در طی دو ماه اخیر 150 میلیون تومان برای درمان این بیماری هزینه کرده است. چند روز پیش عبدالحمید احمدی، معاون فرهنگی وزیر ورزش و جوانان و ناصر پورعلی‌فرد، رئیس فدراسیون بدنسازی و پرورش‌اندام هم با حضور در بیمارستان آتیه از عباسپور عیادت کردند. در این عیادت عبدالحمید احمدی و پورعلی‌فرد ضمن آرزوی بهبودی برای این قهرمان بدنسازی جهان قول دادند که مشکلات وی را پیگیری کنند تا هرچه سریع‌تر حل شود. بیت‌ا...‌عباسپور هم در این دیدار گفت: دوست داشتم زودتر شما را ملاقات می‌کردم.

دکتر محمد رضا زندی پزشک معالج عباسپور می‌گوید : قوای جسمانی او به‌دلیل این بیماری تحلیل رفته و ایشان با درمانی که برای وی درپیش گرفته شده تا چند روز آینده ا‌‌ن‌شاءا... از بیمارستان مرخص خواهند شد .

دکتر زندی در پایان گفت : درحال حاضر تمرینات سنگین برای این قهرمان پرورش اندام ایران توصیه نمی‌شود و باید به مرور زمان به تمرینات باز گردند .

  تشکیل کمپین جهانی

دنیس جیمز، مربی بزرگ پرورش اندام جهان، برای کمک به بیتو یک کمپین تشکیل داده است. او در این کمپین از همه بدنسازها، قهرمان‌ها و دوستداران پرورش اندام خواسته است تا از این ورزشکار حمایت کنند. او در صفحه ای از همه خواسته است تا به بهبود بیماری بیت ا... کمک کنند. او می‌گوید خانواده بیت ا... تحت فشار هستند و هر چه پس‌انداز داشتند را برای این ورزشکار خرج کرده‌اند. او بعد از شرح بیماری بیت ا... و توصیف وضعیت معیشت از همگان خواسته است تا به بیت ا... کمک کنند و او را تنها نگذارند.او خودش به عنوان اولین نفر هزار دلار برای کمک به بیت ا... کنار گذاشت تا فرزندان و همسر او وضعیت‌شان از شرایط موجود بدتر نشود .یک روز بعد از درخواست دنیس جیمز، ۱۱۴ نفر، مبلغ ۵ هزار و ۹۴۰ دلار برای کمک به بیت ا... کمک کرده اند.

  پایان

بیت ا... عباسپور اولین و تنها ایرانی حاضر در رقابت‌های معتبر مستر المپیا که حضوری شایسته و موفق نیز در این رقابت‌ها داشت، این روزها حال خوشی ندارد. بیماری واسکولیت، بیتو را از پای درنیاورده و هنوز خنده و اعتماد به نفس روزهای اوجش را حفظ کرده اما خبری از آن عضلات خاص و ناب نیست و هیکل ستاره داستان ما این روزها نشانی از آن دوران ندارد.

کسب عناوین پرشمار کشوری، آسیایی و جهانی، بیت ا... عباسپور را به یک چهره شاخص تبدیل کرده و نام و آوازه وی برای همیشه در یاد ما خواهد ماند. گرچه این روزها از کوه عضله ایرانی تنها یک اسم باقی مانده اما همین اسم تداعی‌کننده خاطرات بسیاری برای دوستداران این ورزشکار دوست داشتنی است که در شدیدترین وضعیت جسمانی با تحویل یک خنده، قدرت و استقامت درونی اش را به رخ بیماری بی رحم خود می‌کشد.


ویدیو مرتبط :
‫تماشاگر // رییس فدراسیون جهانی پرورش اندام: از برگزاری جام «بیتو» حمایت می کنیم‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

املاح در ورزش پرورش اندام



 

 

 

املاح در ورزش پرورش اندام

 

کلسیم نقشی اساسی در انقباضات عضلانی دارد. به طوری که کاهش سطح آن در خون، به ایجادحالات اسپاسم‌ های عضلانی(گرفتگی‌ ها) می‌ انجامد و فعالیت ورزشی را غیرممکن می ‌سازد.

 

کلسیم

 

مواد معدنی از مواد مغذی و ضروری برای فعالیت ‌های بدن بوده و حدود 4 تا 5 درصد از کل وزن بدن را به خود اختصاص می ‌دهند.

 

حدود نیمی از درصد فوق را عنصر کلسیم به خود اختصاص می‌ دهد که نقش اساسی در بافت استخوانی دارد.

 

هر یک از مواد معدنی دارای نقشی اختصاصی بوده و وجود بسیاری از این ترکیبات برای فعالیت آنزیم ‌های گوناگون ضروری است.

 

کلسیم

 

کلسیم فراوان‌ ترین عنصر معدنی بدن است و حدود 1 تا 2 درصد کل توده بدن را تشکیل می ‌دهد. 99 درصد کلسیم بدن در بافت استخوانی و دندان‌ ها و درصد کمی از آن در بافت ‌های نرمی نظیر کبد، کلیه و ... قرار دارد.

 

کلسیم برای رشد، بازسازی و ترمیم بافت‌ های بدن ضروری است.

 

کلسیم در انتقال پیام‌ های عصبی، عملکرد بافت عضلانی، کاهش خستگی بدن پس از کار و فعالیت، عملکرد صحیح قلب و تنظیم ضربان قلب، تنظیم و تحریک ترشح هورمون‌ ها، تنظیم عملکرد و تأثیر هورمون‌ ها روی گیرنده‌ ها، نقش اساسی دارد. بدون کلسیم کلیه این اعمال مختل می شوند.

 

علاوه بر این کلسیم نقشی اساسی در انقباضات عضلانی دارد. به طوری که کاهش سطح آن در خون، به ایجاد حالات اسپاسم‌ های عضلانی(گرفتگی‌ ها) می‌ انجامد و فعالیت ورزشی را غیرممکن می ‌سازد.

 

کلسیم در بسیاری از ترکیبات غذایی وجود دارد و در برنامه غذایی معمول حدود 20 درصد از کلسیم دریافتی جذب می‌ گردد. بر این اساس در یک برنامه غذایی روزانه، نباید از مصرف غذاهایی که محتوای کلسیم آن ها بالاست و جذب آن نیز به نحو مطلوبی صورت می‌ گیرد، غافل شد. مهم‌ ترین این ترکیبات، گروه غذایی شیر و لبنیات می ‌باشند.

 

انواع آجیل‌ های خام به خصوص بادام و از غلات، لوبیا و انواع نان، منابع خوبی از کلسیم هستند.

 

کمبود کلسیم باعث پوکی و تحلیل استخوان‌ ها می ‌شود که ابتدا به صورت خفیف و نامحسوس است و در نهایت پیشرفت می ‌کند. این تحلیل بافت استخوانی توانایی حرکتی فرد را به شدت کاهش می‌ دهد و سطح تمرینات ورزشی وی را با افت شدید مواجه می ‌کند.

 

نیاز در ورزش

 

تحقیقات نشانگر آن است که ورزشکاران در هر دو جنس، بافت استخوانی بیشتری در مقایسه با افراد واجد فعالیت کمتر و ساکن دارند.

 

دریافت کلسیم و ورزش هر دو موجب افزایش بافت استخوانی می ‌گردند. در کودکان، اثر هر یک از این دو(کلسیم و ورزش) از اثر دیگری مستقل می ‌باشد.

 

اگرچه برخی تحقیقات بر روی زنان و مردان ورزشکار نشانگر آن است که دریافت کلسیم به میزان بیش از 1000 میلی ‌گرم در روز موجب افزایش اثرات سودمند ورزش بر تراکم استخوانی می‌گردد. بر این اساس دریافت کلسیم و ورزش هر دو به طور مستقل و یا به همراه یکدیگر موجب افزایش تراکم استخوان می ‌گردند. دریافت اندک کلسیم برای مدت طولانی، عاملی مضر بر عملکرد ورزشی می ‌باشد.

 

کمبود کلسیم باعث پوکی و تحلیل استخوان‌ ها می ‌شود که ابتدا به صورت

 

خفیف و نامحسوس است و در نهایت پیشرفت می ‌کند. این تحلیل بافت

 

استخوانی توانایی حرکتی فرد را به شدت کاهش می‌ دهد و سطح تمرینات ورزشی وی را با افت شدید مواجه می ‌کند

 

کمبود کلسیم با اثر بر تراکم استخوان و نیز انقباض عضلانی، موجب نقص در عملکرد ورزشکار می ‌گردد. این در حالی است که حدود 75 درصد افراد میانسال به ویژه زنان، کمتر از حد توصیه شده کلسیم دریافت می‌ کنند. استروژن نیز از دیگر عوامل موثر بر بافت استخوانی است. زنانی که در دوران باروری(قبل از یائسگی) اقدام به ورزش با شدت زیاد می ‌کنند و چربی بدن خود را کاهش می ‌دهند؛ به طور معمول واجد آمنوره می ‌شوند.

 

در این حالت(ابتلای فرد به آمنوره) ترشح هورمون استروژن کمتر از حد نرمال است. به همین دلیل آمنوره ورزشی اغلب با کاهش تراکم استخوانی یا کاهش املاح استخوان، به ویژه در ستون مهره‌ ها و استخوان لگن همراه است.

 

بر این اساس شکستگی‌ های استخوانی و آسیب‌ های عضلانی در ورزشکاران مبتلا به آمنوره شایع‌ تر است و زنان آمنوریک در سنین پایین ‌تری به استئوپروز مبتلا می‌گردند.

 

به طور معمول بیماری ‌هایی نظیر بی ‌اشتهایی عصبی و ابتلا به حالات آمنوریک در بین زنانی که در رشته‌ های ورزشی نظیر پرورش اندام فعالیت می ‌کنند و یا قصد رسیدن به محدوده وزنی پایین ‌تری را دارند؛ بیشتر مشاهده می‌ شود. همچنین تراکم استخوانی اندک ستون مهره‌ها در مردان ورزشکار واجد کمبود تستوسترون دیده شده است.

 

زنان جوان ورزشکاری که دریافت انرژی خود را محدود می‌ نمایند، نیز به دلیل دریافت ناکافی لبنیات، در معرض خطر دریافت ناکافی کلسیم قرار دارند. از آن جا که مهم ‌ترین منبع غذایی کلسیم در افراد جوان و سالم فرآورده‌ های لبنی می‌ باشد، محدود نمودن دریافت این فرآورده‌ها به طور معمول با کاهش دریافت کلسیم همراه می ‌گردد.

 

در قسمت بعد، آهن را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

منبع: تبیان