کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

7 باور غلط در مورد نوزادان



نوزادان,دانستنی های نوزادان

  1. در هوای گرم به کودک آب بدهید
این عقیده درست نیست. نوزادان نیز همچون بزرگسالان باید رطوبت بدن خود را حفظ کنند. در برخی موارد، پزشک کودک توصیه می کند آب بدن کودک را با مایعات تامین کنید. اما بیشتر  کودکان باید از طریق شیر مادر یا شیر خشک کمبود آب را جبران کنند.
هنگامی که هنوز کلیه نوزاد به طور کامل رشد نکرده است، بدن او آمادگی دفع آب را ندارد. در نتیجه، این مساله باعث به هم خوردن تعادل الکترولیت و سدیم در بدن کودک می شود. اصولا نوزادان از شش ماهگی به بعد می توانند آب بنوشند اما در صورت نیاز این مساله را با دکتر او هماهنگ کنید. کودک پس از یک سالگی، می تواند به طور عادی و مرتب آب بنوشد.
2. می توان دوز کمی از داروی بزرگسالان برای کودکان استفاده کرد
برخی از داروها برای کودکان خطرناک هستند و حتی پایین آوردن دوز آن نیز خطرش را کم نمی کند. داروهای سرماخوردگی  - حتی آنهایی که مخصوص کودکان است –برای استفاده برای نوزادان یا کودکان زیر 4 سال ایده خوبی نیست. از عوارض جانبی این داروها برای کودکان باید به افزایش تپش قلب و بیماری های تنفسی اشاره کرد.
داروهایی که برای مشکلات سینوسی بزرگسالان هستند نیز برای نوزادان و کودکان خطر دارند و به هیچ وجه نباید از آنها استفاده کرد. از جمله این داروها باید به آنتی هیستامین و آنتی بیوتیک اشاره کرد. کودکانی که هنوز سینوس های آنها به رشد کامل نرسیده است نباید از این داروها استفاده کنند. عوارض جانبی این داروها برای کودکان شامل دردهای معده، مشکلات پوستی و اسهال است.
داروهای بزرگسالان بیشتر از اینکه خاصیت درمانی برای کودکان داشته باشند موجب بیماری های دیگر در آنها می شوند.
3. دندان درآوردن باعث تب کردن کودک می شود
برخی از والدین اعتقاد دارند دندان در آوردن کودک باعث تب او می شود. اما تحقیقات علمی رابطه ای میان این دو پیدا نکرده اند. نتیجه این حرف چیست؟ این است که دندان درآوردن باعث تب نمی شود و والدین باید تحقیق کنند که چه مساله ای باعث تب کردن کودکشان شده است.

 نوزادان,دانستنی های نوزادان

  4. ویدئوهای آموزنده باعث یادگیری سریع تر کودکان می شوند
برنامه های کمک آموزشی برای پرورش و یادگیری بیشتر کودکان بسیار کمک کننده هستند اما نه تا پیش از 2 سالگی. کارشناسان و محققان توصیه اکید دارند تا پیش از دو سالگی از هیچ نوع برنامه آموزشی برای کودکان استفاده نشود.  استفاده از برنامه های کمک آموزشی و حتی تماشای تلویزیون در کودکان منجر به دیر زبان باز کردن کودک می شود.
5. واکر به کودک کمک می کند تا سریع تر راه برود
برخی از والدین برای کودک خود واکر تهیه می کنند تا هم سرگرم شود و هم بتواند با کمک آن سریع تر راه بیفتد. اما این وسیله نه تنها مفید نیست که خطرناک نیز هست.
واکر باعث می شود تا کودک دیرتر خودش به تنهایی راه برود. بیشتر والدین تصور می کنند راه رفتن کودکان با کمک واکر امن است و خودشان هم ناظر حرکات او هستند. اما آمار نشان می دهد تا والدین بخواهند واکنش نشان دهند، کودک افتاده و آسیب دیده است.  
6. ضربه گیرهای تخت کودک از سر آنها هنگام خواب محافظت می کنند
برخی از والدین تصور می کنند نوزادان هنگام خواب ممکن است سرشان به دیوارهای تختخواب برخورد کند و آسیب ببیند. به همین دلیل برای آنها ضربه گیر تهیه می کنند. اما این عقیده درستی نیست. نوزاد هنوز آن قدر رشد نکرده است که بتواند خودش را به اطراف تخت برساند.
در عوض، این ضربه گیرها خطر خفه شدن برای کودکان دارند زیرا ممکن است از کاسه سر نوزاد جدا شوند.
7. استفاده از شیر مادر برای عفونت گوش
در حالیکه بهترین غذا برای نوزاد، شیر مادر است اما برخی از والدین از این شیر استفاده های دیگری هم می کنند. برخی والدین اعتقاد دارد با ریختن چند قطره شیر مادر داخل گوش نوزاد یا کودک می توان عفونت گوش او را از بین برد. اما باید بدانید این روش به هیچ عنوان کارساز نیست و ممکن است باعث ایجاد عفونت های دیگری در کودک بشود.
شیرمادر در خود آنتی بادی دارد که برای بدن مفید است. اما شیر مادر سرشار از قند است که باکتری ها برای رشد خود بسیار به آن علاقه دارند. شیر مادر فقط برای نوشیدن نوزاد مفید است و استفاده دیگری از آن نمی توان کرد.
منبع:bartarinha.ir


ویدیو مرتبط :
یك باور غلط !!!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

8 باور غلط در مورد روش‌های ضدبارداری



 

8 باور غلط در مورد روش‌های ضدبارداری

 

امروزه روش‌های متعددی برای جلوگیری از بارداری وجود دارد که بسیاری از آنها هم بسیار موثر هستند. اما اطلاعات افراد مخصوصا بانوان در مورد نحوه استفاده از این روش‌های پیشگیری بسیار اندک است.



در این مقاله قصد داریم شما را با چند باور غلط در مورد شیوه‌های کنترل بارداری و قرص‌ها آشنا کنیم.



1-من به فرزندم شیر می‌دهم، پس باردار نمی‌شوم:


اگر چه در شیردهی تخمک‌گذاری انجام نمی‌شود اما این موضوع همیشه صادق‌ نیست. تخمک‌گذاری ممکن است حتی در زمان شیردهی اتفاق بیفتد. مادری که به فرزند شیر می‌دهد باید از روش دیگری برای پیشگیری از بارداری استفاده کند، در غیر این صورت ممکن است دچار بارداری ناخواسته شود.

 

 

2- در صورتی که خانمی در روابط جنسی خود به مرحله ارگاسم یا ارضا شدن نرسد،‌ باردار نخواهد شد:


این یک باور غلط است، چرا که بارداری وقتی که اسپرم مرد به تخمک برسد اتفاق می‌افتد و لازم نیست که روابط زناشویی زن به این مرحله برسد. در بدن زنان در سنین باروری معمولا هر ماه در چرخه منظم قاعدگی تخمک آزاد می‌شود و این ربطی به روابط جنسی او ندارد.

 



3- در زمان ایمن بین چرخه قاعدگی من باردار نخواهم شد.

باورهای این چنینی ناشی از کمبود اطلاعات در مورد چرخه قاعدگی است.چهار هورمون اصلی در چرخه قاعدگی درگیر هستند.


هورمون محرکه فولیکول (FSH)، هورمون لوتئین (LH)، استروژن و پروژسترون تعادل بین هورمون‌ها و آزاد شدن تخمک را تنظیم می‌کنند و اگر تخمک بارور نشود، قاعدگی اتفاق می‌افتد. اگر چرخه قاعدگی خانمی به دلایل مختلف بیشتر یا کمتر شود، تعادل این هورمون‌ها به هم خورده و تخمک‌گذاری اتفاق می‌افتد. استرس، سن و داروها می‌توانند تعادل هورمونی را به هم بزنند.بنابراین حدس زدن زمان ایمن تخمک‌گذاری سخت است و زوجین باید از روش ایمن‌تری برای پیشگیری از بارداری استفاده کنند

 


4- وضعیت بدن در بروز بارداری مهم نیست:


برخی افراد تصور می‌کنند داشتن روابط جنسی در وضعیت‌های خاص مانع از بارداری می‌شود، چرا که گاهی موجب نرسیدن اسپرم به تخمک می‌شود. البته پوزیشن در هنگام روابط جنسی در بارداری مهم است اما هیچ‌گاه تضمین نمی‌کند که بارداری اتفاق نمی‌افتد. ورود اسپرم و رسیدن آن به مایع چسبنده درون واژن موجب رسیدن آن به تخمک و لقاح و نهایتا بارداری خواهد شد.

 


5-با روش عقب کشیدن بارداری اتفاق نمی‌افتد:


روش عقب کشیدن قبل از انزال راه خوبی برای پیشگیری از بارداری نیست، چرا که ممکن است حتی در مایعی که قبل از انزال از مرد خارج می‌شود هم اسپرم وجود داشته باشد. علاوه بر این، برخی مردان قادر نیستند قبل از انزال این روش را عملی کنند.

 


6-در اولین رابطه جنسی بارداری اتفاق نمی‌افتد:


این تصور غلطی است که برخی زنان دارند، یعنی بارداری پس از چند بار رابطه جنسی اتفاق می‌افتد.یک زن در هر زمانی که تخمک‌گذاری انجام شود حتی اگر اولین باری باشد که رابطه جنسی دارد، ممکن است باردار شود.


7- در صورت دوش گرفتن بعد از رابطه جنسی بارداری اتفاق نمی‌افتد:


شستشو یا دوش گرفتن و ادرار کردن بعد از رابطه جنسی سبب قطع تحرک اسپرم و رسیدن آن به تخمک نمی‌شود، چرا که مایع منی پس از عبور از واژن و دهانه رحم به رحم می‌رسد.

 



8-شستشوی واژن مانع از بارداری می‌شود:


شستشوی واژن راه موثری برای پیشگیری از بارداری نیست. بعد از انزال اسپرم وارد واژن شده و سپس به دهانه رحم می‌رسد.

 

منبع : salamat.ir