کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

یک اشتباه مادرانه



نقاشی روی صورت کودک,آرایش کودک

چقدر خوشگل شدی! شاید این جمله را اولین باری که صورت کودک تان را با رنگ سرخ و سبز انواع لوازم آرایش نقاشی می کنید، ناخودآگاه به زبان بیاورید، اما با کمی تامل و بهره گیری از خرد تلفیق شده با عشق مادرانه درمی یابید که به پوست لطیف فرشته کوچکتان چیزی جز ترکیبات شیمیایی و زیانبار ارزانی نکرده اید.

سال هاست که کارشناسان بهداشت سراسر دنیا نسبت به مضرات استفاده زیاد از محصولات آرایشی، حتی انواع مرغوب و استاندارد هشدار می دهند.

این هشدارها بیشتر به خانم های جوانی داده می شود که به استفاده مکرر از لوازم آرایشی عادت کرده اند. حال تصور کنید کودکانی که حفاظت از سلامت جسمی آنها باید مهم ترین و اصلی ترین اولویت ها در هرم سلامتی جامعه تلقی شود، با آلوده شدن به ترکیبات شیمیایی موجود در لوازم آرایشی چه بر سرشان می آید؟ شاید باورش سخت باشد، اما این روزها مادران و پدران خواسته یا ناخواسته سلامت کودکشان را این گونه به بازی می گیرند.

اما این روزها چاپ عکس های کودکان زیبای آرایش شده، زینت بخش جلد بسیاری از مجلات حتی نشریاتی است که با محور موضوعات مربوط به سلامت و بهداشت عمومی منتشر می شود، بدون آن که مسئولان حوزه سلامت و بهداشت کشور نسبت به این اتفاق واکنش نشان دهند.

اکنون نمایشگاه عرضه کتاب به عنوان اصلی ترین نماد رشد فرهنگی کشور در حاشیه تفریحی خود، جولانگاه غرفه هایی است که به آرایش و نقاشی صورت کودکان اختصاص پیدا کرده است، یعنی با رنگ کردن صورت کودکان با موادی که معلوم نیست از چه ترکیباتی ساخته شده؛ زمینه ای برای نوعی تفریح غیرسالم و البته غیرفرهنگی کودکان فراهم شده است.

به نظر می رسد نباید منتظر واکنش مسوولان باشیم، بهتر است از خودمان شروع کنیم، از خودمان که کوچک ترین رفتارمان الگوی فرزندان مان خواهد شد، یعنی استفاده از لوازم آرایشی را در عمل به فرزندان مان آموزش دهیم تا آنها نه تنها در جوانی، بلکه در کودکی و نوجوانی هم دچار هیجان کاذب استفاده از این وسایل نباشند.

 

 

منبع:روزنامه جام جم


ویدیو مرتبط :
حجت الاسلام مهدی دانشمند من یه مدتی اشتباه کردم،شما اشتباه من راتکرار نکنید

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

6 اشتباه رايج درباره آجيل



ارزش غذايي آجيل

1- بعضي‌ها خيال مي‌كنند آجيل ارزش غذايي ندارد و به قول معروف، شكم‌پركن است!


اصلا اين‌طور نيست! آجيل منبع سرشاري از پروتئين، آهن، روي، كلسيم، پتاسيم و بسياري ديگر از مواد معدني و ويتامين‌هاي آنتي‌اكسيدان است.

2- بعضي‌ها فكر مي‌كنند چربي آجيل، سلامت قلب را تهديد مي‌كند


البته آجيل چرب است، اما چربي‌اش از نوع اشباع‌نشده است كه كلسترول خون را پايين مي‌آورد و خطر بيماري‌هاي قلبي و عروقي را كم مي‌كند. اغلب مغزهاي موجود در آجيل شامل 90 درصد اسيدهاي چرب اشباع‌نشده هستند.

3- برخي مي‌گويند آجيل سرطان‌زاست

برعكس! انواع آجيل حاوي آنتي‌اكسيدان‌هايي است كه باعث كاهش خطر ابتلا به سرطان مي‌شود. اين آنتي‌اكسيدان‌ها از اكسيد‌شدن و تخريب سلول‌ها و بروز بيماري‌هايي مانند ديابت هم جلوگيري مي‌كنند. البته ديابتي‌ها براي مصرف آجيل بايد ميزان تقريبي انرژي و كربوهيدرات آجيل مصرفي روزانه‌ خود را محاسبه كنند و آن را از كل كالري و كربوهيدرات دريافتي روزانه‌شان كم كنند.

مضرات آجيل

4- بعضي‌ها هم از آن‌ور بام مي‌افتند و مي‌گويند آجيل هيچ ضرري براي بدن ندارد

اين‌ هم اشتباه است! بالاخره آجيل‌ها پركالري هستند و هر گرم آجيل، لااقل 5 كالري انرژي غذايي توليد مي‌كند. از نظر ارزش تغذيه‌اي، يك نعلبكي آجيل تقريبا 600 كالري انرژي غذايي دارد؛ يعني معادل 2 بشقاب برنج! و به همين دليل توصيه مي‌شود مصرف آجيل و مغزه‌ها به عنوان ميان‌وعده و در حد متعادل باشد. وجود چربي‌هاي متراكم در انواع آجيل در افزايش وزن و بروز چاقي موثر است. ضمن اين‌كه آجيل،‌ سلامت دندان‌ها را هم به خطر مي‌اندازد و بعضي از محتويات آجيل، مانند بادام زميني، براي بعضي افراد به شكل آلرژن عمل مي‌كند و حساسيت‌زا هستند. افرادي كه به بادام‌زميني يا به ديگر اقلام موجود در آجيل حساسيت داشته باشند، با مصرف آن دچار واكنش‌هاي حساسيتي مي‌شوند كه اين واكنش‌ها در بعضي از موارد مي‌تواند بسيار شديد و حتي كشنده باشد. به همين خاطر توصيه مي‌شود اين قبيل افراد از خوردن آجيل يا آن اقلام خاص چشم‌پوشي كنند. ضمنا افراد مبتلا به آسم هم بايد از خوردن آجيل و خشكبار به طور كلي پرهيز كنند.


5- مي‌گويند فشارخوني‌ها بايد قيد تمام انواع آجيل را بزنند

نه! به فشارخوني‌ها توصيه مي‌شود در صورت تمايل به مصرف آجيل، تا حد ممكن از آجيل‌هاي خام استفاده كنند و دور آجيل‌هاي بوداده و شور را خط بكشند. آجيل اگر به اندازه و به عنوان منبع تامين‌كننده بخشي از انرژي غذايي روزانه‌مان مصرف شود، ضرر كه ندارد هيچ، مفيد هم هست. اما بيماران مبتلا به فشارخون بالا بايد حسابي مواظب باشند چون تحقيقات نشان داده مصرف آجيل‌هاي شور مي‌تواند در افراد مبتلا به فشار خون بال، منجر به شوك ناگهاني و ايست قلبي شود.

6- خيلي‌ها موقع خريد آجيل، پسته‌هاي لب‌خندان را ترجيح مي‌دهند

مي‌دانيد پسته‌ها را چطوري لب‌خندان مي‌كنند؟ اولش، آنها را مي‌ريزند در ظرف‌ آبگرم تا پسته‌ها حسابي باد كنند و بعدش بلافاصله مي‌ريزندشان توي ظرف آب سرد تا به قول خودشان، پوست پسته بتركد. اما اين شوك حرارتي (اختلاف دماي ناگهاني)، روي كيفيت پسته تاثير منفي مي‌گذارد و علاوه بر آن، موجب نم كشيدن پسته مي‌شود. خلاصه اين‌كه پسته‌هاي لب‌خندان هم ارزش غذايي‌شان پايين‌تر است، هم زودتر فاسد مي‌شوند. حتي تخمه‌هاي لب‌خندان هم انتخاب مناسبي نيستند؛ چون مغز تخمه وقتي در مجاورت هوا قرار مي‌گيرد، علاوه بر طعم، كيفيتش را هم از دست مي‌دهد و زودتر از انواع دربسته فاسد مي‌شود.