کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

کارهایی که باید پیش از بارداری انجام دهید (2)


آیا تصمیم دارید بچه دار شوید؟ به شما تبریک می گوییم! برای اینکه بدانید پیش از باردار شدن چه کارهایی باید انجام بدهید تا سلامت و شاد باشید و احساس آمادگی برای شکل گیری جنین در وجودتان را داشته باشید، خوب است موارد زیر را به خوبی رعایت کنید و انجام دهید.

 
 

صبح بخیر: آیا تصمیم دارید بچه دار شوید؟ به شما تبریک می گوییم! برای اینکه بدانید پیش از باردار شدن چه کارهایی باید انجام بدهید تا سلامت و شاد باشید و احساس آمادگی برای شکل گیری جنین در وجودتان را داشته باشید، خوب است موارد زیر را به خوبی رعایت کنید و انجام دهید.

9. عکاسی کنید


تا پیش از باردار شدن تا می توانید از خود، همسر، خانه، طبیعت، فامیل و ... عکس بگیرید. این دوران تنها فرصت دو نفره بودن است. این عکس ها بعدها برای شما خاطره ساز خواهند بود. در ضمن، فرزندتان نیز در آینده از دیدن آنها لذت می برد.

10. تا می توانید رستوران بروید

اگر خیلی اهل رستوران رفتن نیستید که هیچ. اما اگر رستوران و کافه گردی را دوست دارید، تا پیش از باردار شدن تا می توانید به رستوران های موردعلاقه تان بروید. البته هنگام بارداری هم می توان رستوران رفت، اما نوع غذاهایی که می توانید سفارش دهید تغییر می کند. به طور مثال، نمی توانید سالاد سزار (تخم مرغ خام) یا ماهی های چرب (جیوه زیاد)، پنیر محلی (غیر پاستوریزه) و ... بخورید. بعلاوه، بیماری های بارداری همچون حالت تهوع، سوزش معده یا ویار نیز دلایلی هستند که مانع از رستوران رفتن می شوند. از وقتی تصمیم به بارداری می گیرید تا پیش از حاملگی همه رستوران های مورد علاقه را بگردید و غذاهای دلخواهتان را میل کنید.



11. محل زندگی خود را مشخص کنید

اگر فکر می کنید پس از بچه دار شدن به خانه بزرگ تر، اتاق های بیشتر یا محله مناسب تر نیاز دارید، پیش از بارداری این تغییرات را انجام دهید. خانه ای که انتخاب می کنید را باید برای دوسال آینده در نظر داشته باشید زیرا در دوران بارداری به هیچ وجه خوب نیست که درگیر اسباب کشی یا تعمیرات خانه باشید.

12. تکلیف کار خود را مشخص کنید

هیچ قانونی برای ممنوعیت کار زنان باردار وجود ندارد. شرکت هایی که زنان باردار را استخدام نمی کنند تا نیروهایشان را پس از بارداری اخراج می کنند، کارشان کاملا غیر قانونی است. به همین دلیل، اگر به هر دلیلی از کار خود راضی نیستید، اکنون بهترین زمان برای تغییر شغل است. البته باید توجه داشته باشید حداقل باید 12 ماه برای شرکتی کار کرده باشید تا بتوانید از مزایای مرخصی زایمان بهره مند شوید.

پیش از بارداری باید همه مسایل شغل خود را در نظر بگیرید؛ اینکه آیا ساعات کاری شما نرمال است؟ آیا پس از بچه دار شدن می توان برای زمانی محدود آن را تغییر داد؟ آیا مسیر رفت و آمد برایتان سخت و خسته کننده نیست؟ آیا کسی در شرکت قبلا بچه دار شده وضعیت خوبی داشته است؟ اگر پاسخ شما منفی است، شاید بهتر باشد از هم اکنون دنبال شغل جدید باشید.

13. از مادر خود در مورد مسایل بارداری بپرسید

مادر، خواهر، خاله، عمه و مادربزرگ که سابقه بچه دار شدن دارند، می توانند به شما کمک کنند. اینکه چقدر طول کشیده تا باردار شوند؟ آیا مسایلی همچون سقط جنین یا از پا بیرون آمدن کودک داشته اند؟ آگاهی از پیشینه خانوادگی برای داشتن بارداری بهتر به شما کمک می کند. بهتر است این اطلاعات را در اختیار پزشک خود نیز قرار دهید. 

البته خیلی هم نباید نگران باشید. مثلا اگر یک سال طول کشیده تا خواهرتان باردار شود به این معنی نیست که شما هم اینگونه هستید. بسیاری از مشکلات رایج باروری همچون تخمک گذاری ضعیف (با توجه به سن)، لوله رحم مسدود یا آسیب دیده ارثی نیستند. اما برخی مشکلات همچون فیبروئید یا کیست رحم می توانند ارثی باشند.

14. به پزشک مراجعه کنید

بسیاری از کارشناسان توصیه می کنند حداقل سه ماه پیش از بارداری پیش پزشک زنان و زایمان بروید. باید مطمئن شوید واکسن های خود را به موقع و درست زده اید، مشکلات قلبی و عروقی همچون فشار خون بالا یا کلسترول  و بیماری های مزمن همچون دیابت، آسم، تیروئید و ... ندارید. بد نیست همسرتان نیز این نوع آزمایش ها را بدهد تا با خیال راحت برای بچه دار شدن اقدام کنید. بر اساس سابقه خانوادگی دو طرف شاید پزشک آزمایش ژنتیک نیز برای شما بنویسد. هنگام مراجعه به پزشک هر سوالی که در مورد بارداری در سر دارید را بپرسید.

در ضمن،  در این جلسه می توانید تشخیص دهید آیا این پزشک خوبی هست یا خیر و آیا می خواهید به عنوان پزشک زایمان خود او را انتخاب کنید! البته باید حواستان باشد که پزشک منتخب باید مراجعه کننده باردار نیز داشته باشد. شاید متوجه شوید پزشک زنان شما متخصص زایمان نیست. به همین دلایل بهتر است از سه ماه قبل از اقدام به بارداری همه جوانب را در نظر بگیرید.



15. به دندانپزشکی مراجعه کنید

شاید تصور کنید دندانپزشکی به باروری و بارداری هیچ ارتباطی ندارد. اما پیش از باردار شدن باید پیش متخصص، دندان ها و لثه هایتان را چک کنید. طبق آمار و تحقیقات مشخص شده است زنانی که لثه های آنها بیمار است احتمال سقط جنین، زایمان زودرس و preeclampsia در آنها بیشتر است. مراجعه به دندانپزشکی، مسواک و نخ دندان کشیدن های منظم خطر سقط جنین را تا 70 درصد کاهش می دهد.

16. سفرها و جمع های زنانه

تا پیش از بچه دار شدن با دوستان خود مسافرت بروید. لازم نیست سفرهای طولانی بروید با چند تن از دوستان قرار بگذارید و آخر هفته را با هم شمال بروید. گردش های داخل شهری نیز می توانید ترتیب بدهید. سعی کنید زمان زیادی را برای دوستان مدرسه و دانشگاه خود صرف کنید. در طول بارداری به حمایت آنها نیاز خواهید داشت. در ضمن، این نوع سفرهای تنهایی را دیگر هیچ گاه پس از بارداری در زندگی خود تجربه نخواهید کرد.

17. به اصل خود بازگردید

اگر موهای خود را به طور مرتب رنگ می کنید، دیگر زمان آن رسیده که به رنگ طبیعی خود برگردید. در طول بارداری نمی توانید هر چند هفته یکبار موهای خود را رنگ کنید زیرا رنگ مو و اکسیدان برای بارداری ضرر دارند. باید تا حد امکان در طول بارداری، به خصوص در سه ماهه نخست از مواد شیمیایی پرهیز کنید.

18. لباس نخرید

اگر چند ماه پیش از بارداری لباس بخرید، نمی توانید  تا پس از بارداری از آنها  استفاده کنید زیرا در بارداری سایز و اندازه شما تغییر می کند. بنابراین بهتر است اگر خیلی تمایل به خرید دارید، سراغ خرید کیف، کفش و زیورآلات باشید. 



19. با همسرتان در مورد مسوولیت های بچه دار شدن صحبت کنید

بسیاری از کارشناسان توصیه می کنند زن و مرد پیش از باردار شدن در رابطه با مسایل آینده با هم صحبت کنند. موضوع صحبت ها هم می تواند در مورد تقسیم وظایف بچه داری، سرکار رفتن یا در خانه ماندن، رعایت سنت ها و ... باشد. بهترین صحبت ها در مورد اولویت ها، انتظارات و ترس ها دو طرف است.


ویدیو مرتبط :
‫کارهایی که باید قبل از ورزش انجام دهید...‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کارهایی که قبل از بارداری باید انجام دهید!



مراقبت در دوران بارداری,تغذیه قبل از باردرای

قبل از بارداری مصرف فولیک اسید را آغاز کنید

 

روش زندگی، سلامت کودک و شما را تحت تاثیر قرار می دهد. با برنامه ریزی پیش از بارداری، می توان اتفاقات را پیش بینی نمود و در انتظار پیشامدهای خوب باشید و اگر واقعه ناخوشایند رخ داد برای مقابله با آن آماده باشید. اغلب زنان زمانی متوجه بارداری خود می شوند که ۱ تا ۲ ماه از شروع حاملگی گذشته است و معمولا زمانی که به پزشک خود مراجعه می کنند۲ یا ۳ ماهه باردار هستند. اولین ۱۲ هفته بارداری از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا در این زمان اعضا و دستگاههای اصلی بدن کودک ساخته می شوند.

پیش از آنکه متوجه بارداری خود شوید و یا به پزشکتان مراجعه کنید، اتفاق های مهم بسیاری ممکن است روی دهند. آمادگی برای بارداری به معنی آمادگی جسمانی و روحی برای بارداری است. در گذشته بیشتر بر بهداشت و سلامتی در طی دوران بارداری تأکید می شد اما امروزه اکثر متخصصین معتقدند که باید از مدتی قبل از بارداری به سلامت پدر و مادر آینده توجه داشت.

این ۱۶ کار را قبل از بارداری انجام دهید:
1- با استفاده از جدول، چرخه قاعدگی خود را ثبت کنید. برای بررسی چرخه باروری خود می توانید حداقل دو ماه زمان شروع قاعدگی را یادداشت کنید. اگر قاعدگی نامنظم دارید باید ماههای بیشتری این کار را انجام دهید یا برای تعیین زمان تخمک گذاری از یکی از روشهای اندازه گیری دمای بدن یا ترشحات واژن استفاده کنید. از سلامت بدن خود مطمئن شوید تا نگران خطرات آنها در طول بارداری نباشید.

2- مصرف فولیک اسید را آغاز کنید. روزانه ۴۰۰ mcg از این دارو توصیه می شود. فولیک اسید از بروز اختلالات مادرزادی مغز و نخاع که اختلالات لوله عصبی نامیده می شوند پیشگیری می کند. همچنین پایین بودن سطح فولیک اسید در بدن، خطر سقط را افزایش می دهد. لازم است که قبل از بارداری مصرف فولیک اسید را آغاز کنید، چرا که بیشترین تاثیر مثبت فولیک اسید در ۲۸ روز نخست بارداری است. از آنجا که ممکن است ندانید چه زمانی باردار می شوید، بهتر است همزمان با توقف روش جلوگیری از بارداری و در دورانی که سعی می کنید باردار شوید، مصرف آن را آغاز کنید.

3- اگر دچار کم خونی هستید آنرا درمان کنید. شاید لازم باشد که از پزشک خود بخواهید تا سطح آهن بدن شما را بررسی کند؛ نباید پیش از بارداری از کمبود آهن رنج ببرید. کمبود آهن در بارداری ممکن است موجب شود تا بیش از آنچه که رایج است، در دوره بارداری احساس خستگی کنید. بعلاوه شما باید ذخیره آهن مناسبی برای جنین و زایمان داشته باشید.

مراقبت در دوران بارداری,تغذیه قبل از باردرای

در دوران باردرای غذاهایی مصرف کنید که تازه و سرشار از مواد مغذی هستند

 
4-سعی کنید با دوری گزیدن از عفونت ها، سالم باقی بمانید. دست هایتان را مرتب بشویید، از شخص دیگری بخواهید سطل زباله را خالی کند، و از قرار گرفتن در شرایطی که خطر عفونت به همراه دارند پرهیز کنید.


5- حداقل ۳ ماه پیش از باردار شدن به وزن ایده آل بدن خود برسید. وقتی که باردار می شوید، سلامت کودک تا حد زیادی به متعادل بودن وزن بدن شما بستگی دارد.

6- از تماس با مواد شیمیایی مضر در خانه و محل کار اجتناب کنید.

7- به دندان پزشک مراجعه کنید تا از وضعیت سلامت دندانهایتان مطلع شوید. بهتر است پوسیدگی ها قبل از آغاز بارداری ترمیم شوند و بیماری های لثه باید تحت کنترل باشند. وجود بیماری لثه در دوران بارداری خطر به دنیا آمدن کودکی با وزن پایین را افزایش می دهد.

 
8- در مورد تمام داروهایی که به صورت مرتب مصرف می کنید با پزشک صحبت کنید و مطمئن شوید که تمام بیماری های مزمن شما تحت کنترل قرار دارند.

9- گروه خون خود و پدر کودکتان را بدانید و با هم سابقه بیماری های خانوادگی هر یک را یادداشت کنید. به پزشک مراجعه کنید تا اگر لازم می داند برخی از آزمایشات و یا در صورت لزوم واکسیناسیون را پیش از بارداری انجام دهد.

10-یک برنامه منظم ورزشی را آغاز کنید و آن را ادامه دهید. انجام یک فعالیت بدنی متعادل پیش از بارداری و ادامه آن در طول بارداری، به شما کمک شایانی می کند.

 

مراقبت در دوران بارداری,تغذیه قبل از باردرای

قبل از بارداری سعی کنید از عوامل استرس زا دوری کنید

 

11- اگر روش جلوگیری از بارداری خود را متوقف کرده اید، برای انجام هر آزمایش یا تصویربرداری مانند عکس های رادیولوژی – مسئول مربوطه را در جریان قرار دهید. 


12-اگر سیگار می کشید حتما از حالا برای ترک آن اقدام کنید و تا حد امکان از قرار گرفتن در معرض دود دخانیات پرهیز کنید.

13- یک شیوه تغذیه سالم در پیش بگیرید. غذاهایی مصرف کنید که تازه و سرشار از مواد مغذی هستند و از تهیه بهداشتی و مناسب آنها مطمئن هستید.

 

14- اگر الکل مصرف می کنید، بطور جدی آنرا کنار بگذارید و از نوشیدن نوشابه های الکلی حتی بطور تفریحی بپرهیزید.

15-وضعیت بیمه سلامت خود را کنترل کنید. برنامه های آینده زندگی مشترکتان (مانند تحصیل، شغل، مسافرت و ... ) را در صورت بارداری و داشتن فرزند مد نظر قرار دهید.

16- سعی کنید تا جایی که ممکن است عوامل استرس زا و غیر ضروری زندگی خود را کاهش دهید.


منبع:tebyan.net