کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

چه گیاهانی برای كودك شما مناسب ترند؟


گیاه درمانی یكی از رایج‌ترین شیوه‌های درمانی طب سنتی ایران است كه بخش مهمی را در مكاتب درمانی طبیعی همچون طب سنتی چین، طب سنتی هند و طب سنتی تبت برعهده دارد





صبح بخیر:  گیاه درمانی یكی از رایج‌ترین شیوه‌های درمانی طب سنتی ایران است كه بخش مهمی را در مكاتب درمانی طبیعی همچون طب سنتی چین، طب سنتی هند و طب سنتی تبت برعهده دارد؛ در این شیوه درمانی درمانگران با كمك گیاهان دارویی یا داروهایی كه از تركیب چند نوع گیاه دارویی یا معدنی تهیه می‌شوند به درمان بیماری‌های جسمی و روحی بیماران‌شان می‌پردازند. خوشبختانه مصرف این داروها كه با منشا طبیعی و گیاهی تولید می‌شوند از كم‌عارضه‌ترین و غیرتهاجمی‌ترین شیوه‌های درمانی در جهان هستند از این رواست كه از این شیوه درمانی به راحتی برای درمان نوزادان، كودكان و حتی افراد كهنسال استفاده می‌شود.



كاهش تب با سركه

سرماخوردگی و زكام در كودكان و نوزادان به ویژه آن دسته از كودكانی كه سیستم دفاعی و ایمنی ضعیفی دارند، بسیار دیده می‌شود؛ این كودكان در مقایسه با سایر كودكان بیشتر به سرماخوردگی و زكام مبتلا می‌شوند و مدت درمان آن‌ها نیز طولانی‌تر است. درمانگران طب سنتی در این شرایط برای درمان كودكان و پایین آوردن حرارت بدن آن‌ها از شیوه‌های مختلفی در طب سنتی استفاده می‌كنند كه بسیاری از ما قطعا یكی، 2 مورد از آن را تجربه كرده‌ایم. پاشویه كردن یا قرار دادن دستمال‌های مرطوب و خنك روی بدن یكی از این راه‌هاست كه به سادگی می‌تواند میزان تب كودك را در حد قابل ملاحظه‌ای كاهش دهد. برای تاثیرپذیری بیشتر در این مرحله می‌توانید به آب مقداری سركه اضافه كنید و با كمك این مخلوط بدن كودك را شست و شو داده و او را بخوابانید؛ بهتر است این كار را 2 تا 3 بار در طول روز انجام دهید تا حرارت بدن به خوبی كاهش یابد.



عسل، رازیانه ای برای كودك شما

متاسفانه برخی از نوزادان از نعمت تغذیه با شیر مادر محرومند؛ این مسئله به دلایل مختلفی ممكن است بروز كند كه یكی از آن‌ها نداشتن شیرمادر یا قبول نكردن شیر توسط نوزاد است، به هر حال در صورتی كه نوزاد از شیر مادر محروم باشد و به وسیله شیرخشك تغذیه شود، حتما با مشكل نفخ و درد شكم روبه‌رو می‌شود؛ این درد به دلیل وارد شدن هوا هنگام مصرف شیرخشك به معده نوزاد به وجود می‌آید. در طب سنتی ایران شیوه‌های درمانی مختلفی برای این مسئله وجود دارد كه یكی از ساده‌ترین آن‌ها استفاده از عسل تهیه شده از گل گیاه رازیانه است یا تهیه كردن دم‌نوش رازیانه و خوراندن آن به كودك البته باید دقت كنید بنا به توصیه متخصصان طب سنتی تجویز هرگونه عسل برای كودكان كمتر از یك سال توصیه نمی‌شود.



درمان طبیعی برای سوختگی

سوختگی پای نوزادان یكی از شایع‌ترین موضوعاتی است كه خانواده‌ها با آن دست و پنجه نرم می‌كنند؛ بروز كوچك‌ترین ادرار سوختگی در پای نوزادان موجب بی‌قراری و بی‌تابی وكم‌غذا و بی‌اشتها شدن نوزاد شده و این مسئله موجب كاهش وزن آن‌ها  می‌شود. خوشبختانه امروزه كرم‌ها و داروهای مناسبی در جهان برای درمان ادرار سوختگی وجود دارد كه برخی از آن‌ها شیمیایی و برخی از آن‌ها تولید شده از گیاهان دارویی هستند. یكی از بهترین این داروها كرم‌های ضدسوختگی نوزاد تهیه شده از گل همیشه بهار است. این پماد كه در حال حاضر به صورت صنعتی با نام تجاری «كالاندولا» در داروخانه‌ها موجود است یكی از بهترین داروها برای درمان ادرار سوختگی محسوب می‌شود.





سیب‌درمانی برای كودك شما

حتما به یاد دارید كه در دوران كودكی هنگام ابتلا به اسهال پدر، مادر یا مادربزرگ‌تان شما را به خوردن سیب تشویق یا خوردن رنده سیب را برای بهبود اسهال توصیه می‌كردند. این شیوه یكی از مفیدترین شیوه‌ها و كاربردی‌ترین شیوه‌های درمانی در میان درمان‌های خانگی اسهال برای كودكان است. در این حالت باید دقت شود رژیم غذایی كودك نیز باید در طول روزهایی كه به اسهال مبتلاست تغییر كند. به این ترتیب كه در این روزها از ارائه غذاهای آبكی مثل سوپ، خوراك یا انواع خورش‌ها به كودك پرهیز شود. خوردن كته یكی از بهترین غذاها برای كودك در این ایام است.



جوشانده؛ ضدسرفه

از دیدگاه درمانگران طب سنتی نوشیدن جوشانده یا دم‌نوش گیاه آویشن تاثیر زیادی در درمان سرفه‌های پیوسته كودكان دارد. برای تهیه این چای در هر وعده كافی است یك قاشق غذاخوری از برگ‌های خشك آویشن را در یك لیوان آبجوش ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد؛ پس از آن این مخلوط را صاف كرده و به كودك بدهید. جوشانده ممكن است طعم تلخی داشته باشد و كودك به راحتی آن را نخورد بنابراین می‌توانید با اضافه كردن یك قاشق عسل به این چای طعم آن را شیرین كرده و كودك را برای خوردن آن تشویق كنید. مراقب باشید كه در كودكان مبتلا به بیماری دیابت باید به شدت از اضافه كردن عسل به این دم‌نوش پرهیز كرد. نوشیدن دم‌نوش آویشن 3 بار در روز تاثیر زیادی در كاهش سرفه‌های كودك خواهد داشت.


ویدیو مرتبط :
گیاهانی به شکل حیوان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

كدام محیط دندانپزشكی مناسب كودك ماست



 

كدام محیط دندانپزشكی مناسب كودك ماست

 

کودکان از نظر دندان پزشکی طبق طبقه بندی سه نوع می باشد. 1- کودک کاملا همکار 2- کودک فاقد قابلیت همکاری 3- کودک مستعد برای همکاری

 

گروه اول: کودکان کاملا همکار، کودکانی هستند که روحیه همکاری دارند آرام بوده و حداقل اضطراب را دارا هستند و می توانند به راحتی درمان شوند وقتی که راهنمایی هایی برای چگونگی رفتار توسط دندانپزشک تعیین می شود در چارچوب تعیین شده رفتار می کنند.

 

گروه دوم :نیز گروهی هستند که فاقد قابلیت همکاری هستند مثل کودکان خیلی کوچک که ارتباط با آنان از طریق گفتگو امکان پذیر نیست و در واقع به دلیل سنشان توانایی همکاری ندارند.

 

گروه سوم: که در این رده قرار می گیرند کودکانی هستند که ضعف های خاصی دارند یا عقب افتاده می باشند که تکنیک های خاص کنترل رفتار و حتی دندانپزشکی بیمارستانی برایشان تجویز می شود. گروه سوم گروهی هستند که توانایی برقراری ارتباط را دارند ولی به دلایلی همکاری نمی کنند. این گروه نیاز به روش های کنترل رفتاری دارد. این گروه محدوده وسیعی دارند که شامل گروه های زیر می باشند:

 

1- رفتار کنترل شده:

در این حالت با بیماران کوچکی روبرو هستیم که در حدود 3 تا 6 سالگی هستند و اغلب ملاقات های اول آن ها در مطلب دندانپزکی می باشد. واکنش آن ها نوعی کج خلقی محسوب می شود و ممکن است در جلوی میز منشی یا اتاق انتظار و حتی قبل از ورود به مطب اتفاق افتاده باشد. این رفتار با علامات گریه کردن، لگد زدن، بلند فریاد کشیدن و کوبیدن است- به اطراف شناخته می شود که ناشی از اضطراب حاد یا ترس می باشد. با این بیماران حتما باید راه ارتبطی برقرار کرد. کودک باید به فوریت از اتاق انتظار و دید بقیه بیماران دور شده تا این اضطراب به بقیه کودکان نفوذ نکند. کودک ناآرام و لجباز توسط والدین باید آرام گردد سپس با به وجود آوردن ارتباط صحیح با کودک مقدمات معالجه را فراهم می کنیم.

 

2- رفتار بی اعتنا و حسورانه:

این رفتار ممکن است ازکلیه گروه های سنی دیده شود ولی به طور مشخص در کودکان سنین دبستان بیشتر دیده می شود. این رفتار نیز تا حد زیادی قابل کنترل می باشد. کودکانی که به این گونه هستند مرتبا جملات نمی خواهم و دوست ندارم را به زبان می آورند. این کودکان لجوج وگاهی لوس هستند یک برخورد محکم و قاطع همراه با دستورات روشن، نحوه رفتار آنان را تغییر می دهد. این کودکان معمولا در صندلی دندانپزشکی نه تنها دهان خود را باز نمی کنند بلکه از صحبت کردن و همکاری نیز امتناع می ورزند غالبا چون با زور به مطب آورده شده اند آزادی و احترام خود را مخدوش می بینند با این گونه بچه ها با توسل به زور کارمان را شروع نمی کنیم. چنانچه کودک از معالجات دندانپزشکی ابراز نارضایتی کرد ما هم با او هم عقیده می شویم که هر چند این اعمال خوشایند نیست ولی برای وی لازم و ضروری می باشد و در ضمن این که با آن ها صادق هستیم بحث را به بهداشت دهان و مسواک و غیره می کشانیم تا به تدریج ارتباط کافی با طفل برقرار گردد.

 

3- کودک کم رو:

کم رویی فرم کم رنگ ترری از منغفی بودن تلقی می گردد و چنانچه با آن ها درست رفتار نشود واکنش آن ها بدتر شده و به رفتار غیر قابل کنترل تبدیل می گردد. این کودکان معمولا در بدو ورود پشت سر والدین مخفی شده و از آن ها جدا نمی شوند و هنگامیکه به طرف آن ها می رویم بعضی از حرکت افتاده و بعضی دیگر مردد شده و یا می گریند و گاهی با دست چشمان شان را گرفته تا ترس خود را مخفی کنند. گریه آن ها به نالیدن بیشتر شباهت دارد. این دسته کودکان افرادی هستند که به شدت تحت حمایت والدین می باشند توجه و احترام بیش از اندازه به کودک نیز باعث کمرویی طفل می گردد. به این دسته اعتماد به نفس می دهیم و راهنماییشان می کنیم این کودکان بعد از چند جلسه تبدیل به کودکان همکار و مثبتی می شوند.

 

4- گروه همکار تحت فشار:

در مرز بین همکاری مثبت و منفی هستند. این گروه معالجه را قبول می کنند ولی باطنا از این اعمال راضی و خشنود نیستند. در هنگام صحبت صدایشان می لرزد. و گاهی این لرزش به بدن وی هم سرایت می کند و گاهی این هیجان مانع از همکاری کودک می شود چنانچه محیط شاد و بدون استرسی را برای این کودکان فراهم می کنیم جزء بیماران همکار خواهند شد.

 

5- گروه گریان:

گریه صرفا عکس العمل خاص این گروه می باشد صدای فریاد کودک زیاد بلند نیست و قابل کنترل می باشد ولی صداهای هیجان زده کودک پایدار هستند و با وجود بی حسی موضعی از درد شکایت دارند. درمان این گروه به صبر و بردباری فراوان نیاز دارد گاهی والدین با دیدن گریه و زاری کودک شروع به دخالت در کار دندانپزشک می نمایند و مرتب می گویند حتما بی حسی نشده که ابراز درد می کند باید به این والدین گفت که دندانپزشک تا علایم بی حسی را در کودک مشاهده ننماید شروع به کار نخواهد کرد و به آن ها اطمینان بدهیم که گریه کودک ناشی از درد نیست و تنها برای جلوگیری از کار دندانپزشک کودک از این حربه استفاده می نماید.

 

منبع : ماهنامه کودک