کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

چرا بعضی از کودکان خاک می خورند؟



خوردن خاک در کودکان,خاک خوردن اطفال

خوردن خاک توسط بچه‌ها، علامتی از کمبود آهن در آن‌ها است

 

خوردن خاک توسط بچه‌ها، علامتی از کمبود آهن در آن‌ها است و از آنجا که کمبود عناصری مانند روی و آهن آثار ناخوشایندی در سلامتی دارد، باید برای تشخیص و درمان به موقع اقدام کنید.


اشتیاق کودک‌ به خوردن خاک را بررسی کنید
فوق تخصص خون و آنکولوژی کودکان تاکید کرد: والدین باید در دادن قطره آهن به کودک حساسیت داشته باشند و به این موضوع مهم توجه کنند. دکتر موسی‌خانی اظهار کرد: پدر و مادرها اگر می‌‎‌بینند فرزندشان تمایل دارد از سجاده آن‌ها مُهر بردارد و بخورد یا موارد دیگری مانند خاک گلدان را می‌خورد، حتما برای بررسی این اشتیاق به خاک خوردن در فرزندشان، به پزشک متخصص مراجعه کنند. وی افزود: خوردن خاک توسط بچه‌ها، علامتی از کمبود آهن در آن‌ها است و از آنجا که کمبود عناصری مانند روی و آهن آثار ناخوشایندی در سلامتی دارد، باید برای تشخیص و درمان به موقع اقدام کنید.

ایشان با بیان اینکه کمبود آهن می‌تواند رشد جسمی و ذهنی کودک را کم کند، تصریح کرد: بعضی از والدین به دلیل ترس از رنگ گرفتن دندان‌های کودک یا خرابی آن‌ها، قطره آهن تجویز شده را به درستی به کودک خود نمی‌دهند. موسی‌خانی اضافه کرد: مقابله با کمبود آهن فواید بی‌شماری از جمله پیشگیری از کاهش ضریب هوشی و تمرکز بچه‌ها دارد و حتی در مورد پیشگیری از کوتاهی قد کودکان نیز می‌توان وجود این عنصر حیاتی را موثر دانست. عنصر آهن در بیشتر آنزیم‌های مهم بدن که در واکنش‌های شیمیایی شرکت می‌کنند، به عنوان یک جزء کاربردی و حیاتی نقش دارد.

 

موسی‌خانی با اشاره به اینکه آهن نقش اساسی در بیشتر واکنش‌های پیچیده مغز و اعصاب دارد، یادآور شد: دستگاه گردش خون که مهم‌ترین جزء آن گلبول‌های قرمز است و نقش آن رساندن اکسیژن به تمامی سلول‌های بدن است، بدون آهن نمی‎تواند اکسیژن را جذب و در ارگان‌های هدف آزاد کند.

سرپرست مرکز آموزشی درمانی قدس قزوین تاکید کرد: بر اساس دستوالعمل‌های سازمان بهداشت جهانی، قطره آهن از شش ماهگی شروع می‌شود و تا دو سالگی هم باید به طور مستمر ادامه داشته باشد، ولی طبق تحقیقات گسترده و مطالب علمی که در کتاب‌های مرجع آمده است، در نوزادانی که سر موقع به دنیا می‌آیند و از شیر مادر تغذیه می‌کنند از چهار ماهگی و در نوزادان زودرس از زمان دو برابر شدن وزن تولد، باید قطره آهن استفاده شود.

 

لت خاک خوردن کودک,خوردن خاک در کودکان

  کمبود آهن می‌تواند رشد جسمی و ذهنی کودک را کم کند

 
وی با اشاره به اینکه یکی از علائم فقر آهن کم خونی است، افزود: شاید به جرأت بتوان گفت که علایم اولیه فقر آهن، اختلالات عصبی و رفتاری مثل بی‌اشتهایی، تحریک پذیری، بی‌خوابی، لج بازی و تعریق است. موسی‌خانی افزود: قطره آهن به طور معمول زمانی شروع می‌شود که کودک دندان در نیاورده است. بنابراین اگر والدین سر وقت قطره آهن را شروع کنند، بچه عادت کرده و موقعی که دندان‌های شیری خود را در می‌آورد، مدت زمانی گذشته که کودک به طور مرتب قطره آهن خورده است و نباید مشکلی پیش بیاید. به هر حال تغییر رنگ دندان‌ها ناشی از آهن امکان پذیر است، ولی پوسیدگی دندان‌ها غیرطبیعی است.

وی ادامه داد: جدا از موضوع سیاه شدن دندان‌های غیردائمی و شیری، ممکن است برخی بچه‌ها خوردن این قطره را دوست نداشته باشند، ولی والدین بدانند که هیچکدام از این دلایل نباید منجر به آن شود که با ندادن قطره آهن و کمبود آن، باعث اختلالات اصلی بدن کودک شویم.

این فوق تخصص خون و آنکولوژی کودکان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین در پایان توصیه کرد: این دارو با قطره چکان به حلق بچه چکانده شده و بعد از آن مقداری آب یا آب میوه به بچه داده شود و یا با پنبه خیس، دندان‌های جلویی کودک را تمیز کنیم.
 
منبع : isna.ir
 


ویدیو مرتبط :
تراکتورهایی که خاک می خورند

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

با معنی "خدمت به مردم" بیشتر آشنا شوید / 25 قطار مترو در گمرک بندرعباس خاک می خورند!



مترو , واگن , گمرک , ترخیص ,  مسافر , طرح ترافیک در تهران

 

در حالی که با افزایش قیمت بنزین و گسترده شدن محدوده طرح ترافیک در تهران ، تعداد مسافران مترو با افزایش چشمگیری مواجه بوده ، عدم افزایش واگن های جدید به خطوط متروی پایتخت ، مردم را با فشارهای مضاعف مواجه کرده است به طوری که تراکم جمعیت در واگن ها به حد انفجار رسیده و مخصوصاً خانواده ها از این موضوع بسیار آزرده اند.

در این وضعیت اسفناک ، آنچه شرم آور است این که تعداد قابل توجهی واگن که با صرف هزینه میلیاردی از پول مردم ، از خارج خریداری و وارد کشور شده اند ، ماه هاست که در بندرعباس خاک می خورند و به جای آن که در خطوط مترو ، مردم را جابجا کنند ، بی هیچ استفاده ای در انبارهای گمرک در حال فرسوده شدن هستند!

علت این وضعیت بی سابقه هم آن است دولت می گوید تا عوارض گمرکی واگن ها را نگیرد ، اجازه نمی دهد حتی یک واگن هم وارد خطوط مترو شود!

شهرداری تهران هم که این واگن ها را وارد کرده ، اعلام می دارد که آماده است هزینه گمرک را بپردازد. این هزینه هم در بودجه مصوب مجلس برای مترو دیده شده است ولی دولت به دستور شخص رئیس جمهور ، بودجه تصویب شده را نمی دهد!

خلاصه اش این است که دولت باید بودجه مترو را به شهرداری بدهد و شهرداری هم آن را دوباره به دولت (گمرک) برگرداند تا واگن ها را از گمرک بندرعباس به تهران ببرند و مردم را از عذابی که در واگن های متراکم مترو می کشند نجات دهند؛ اما رئیس جمهور مردمی ، امضا نمی کند!

چند واگن در گمرک خاک می خورند؟

سوال اینجاست که چقدر واگن در گمرک ، متروک مانده و آیا با آمدن آنها به مترو ، واقعاً گشایشی در کار مردم ایجاد می شود یا تعداد واگن های موجود در گمرک به حدی نیست که گره گشا باشد و آنچه مطرح می شود صرفاً هیاهوی سیاسی است؟

برای پاسخ به این سوال ، ابتدا مروری بر وضعیت موجود می کنیم:

*حدود 80 قطار در روز در خطوط مترو كار سرویس دهی به مسافران را انجام می دهند.

*بطور میانگین در روز هر رام قطار(7 واگن) 15 بار سرویس می دهد.

*بطورمیانگین هر رام قطار(7 واگن) در روز 25 هزار مسافر جابجا می كند.

(در خط یك ، 29 قطار در خط دو 27 قطار در خط چهار، 10 قطار و در خط پنج، 14 قطار كه در مجموع 80 قطار در خطوط مترو سرویس دهی می كنند.)

* بطور میانگین، مجموع قطارها در روز حدود 1200 بار سرویس دهی انجام می دهند.

* بطور میانگین مجموع قطار ها در ماه 36 هزار بار سرویس دهی می كنند.

* با این حساب در روز بیش از  2 میلیون مسافر توسط قطارها جابجا می شود.

در این لحظه که شما این مطلب را می خوانید167 واگن (حدود 25 قطار) در گمرگ كشور خاك می خورند.

با این حساب اگر این تعداد قطار كه در گمرگ است، در خطوط مترو مشغول فعالیت بودند در روز حدود 375 بار سرویس دهی انجام می دادند و حدود 750 هزار مسافر را جابجا می كردند كه این رقم برای سرویس دهی در ماه می شود:11000 بار سرویس دهی و جابجایی حدود 22 میلیون مسافر در ماه.

پس با عدم ترخیص این قطارها از گمرك حدود 750 هزار مسافری كه باید با این قطارها جابجا می شدند در روز با همین تعداد قطار موجود در خطوط جابجا می شوند.

به عبارت دیگر اگر دولت قطارها را ترخیص کند ، تعداد قطارها 30 درصد افزایش می یابد که رقم فوق العاده ای است و می تواند ازدحام جمعیت را بلافاصله یک سوم کاهش دهد.

هر قطار 7 واگنی هم 5.5 میلیون یورو قیمت دارد که با احتساب همه قطارها ، بیش از 137 میلیون یورو از پول مردم بلااستفاده در گوشه گمرک افتاده است!

حال آیا رواست بخشی از پول مردم در کمرگ خاک بخورد و بپوسد و بخش دیگرش نیز توسط دولت بلوکه گردد و ملت هم در فشارهای روزانه و رو به تزاید مترو ، در عذاب دائمی باشند؟! جالب این جاست دولت در حالی بودجه مترو را نمی دهد که اگر هم آن را پرداخت کند ، باز هم به عنوان عوارض گمرکی به خودش باز می گردد. دولت حتی می تواند اجازه ترخیص قطارها را بدهد و به میزان عوارض کمرگی اش ، از بودجه مترو را نزد خود نگه دارد.

واقعاً جای تأسف دارد که از یک سو ، تحریم های خارجی مانع از ورود برخی اقلام به کشور می شود و از سوی دیگر هم وقتی کالایی وارد می شود ، داخلی ها - آن هم از نوع دولتی - نمی گذارند به دست مردم برسد!

به راستی کجای این رویکرد با شعار خدمت به مردم می خواند؟! آیا خدمت به مردم این است که بگویند ما "نوکر مردم" هستیم و در همان حال ، با مردم این گونه رفتار کنند؟!../عصرایران