کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

والدین این بیماری را جدی بگیرند !



اوتیسم,بیماری اوتیسم,اوتیسم در کودکان

برخی از کودکان مبتلا به اوتیسم هوش بالایی دارند

 

اوتیسم معمولا در دوران شیرخوارگی و یا چند ماه و چندسال اول زندگی بوجود می آید و با طی شدن مراحل رشد، اوتیسم نیز به تدریج یا ناگهانی رشد می کند و باعث متوقف شدن رشد عاطفی و اجتماعی کودک می شود.

اوتیسم در کودکان
دو ساله شده اما حرف نمی زند، دغدغه نخستین تمامی والدینی است که کودک متفاوتی را به دنیا آورده اند، اینجا است که تخم کبوتر از سوی مادربزرگ ها و همسایه های میانسال برای باز شدن زبان کودک به غذای فرزند کم حرف افزوده می شود.

 پدر و مادر با اینکه چیزی در وجودشان فریاد می زند که این تخم سفید کوچک نمی تواند کودک شان را همانند سایر بچه های دو ساله ای که در پارک بازی می کنند، بلبل زبان کند، اما گاهی برای احترام به بزرگ ترها و زندگی بهتر فرزندانشان، تخم کبوتر تجویزی را خام و یا پخته به فرزندشان می خورانند.
 
کم کم اظهار نظرها در مورد اینکه چرا این اتفاق افتاده و کودکشان کم حرف می زند یا اصلا حرف نمی زند، آغاز می شود، به جرات می توان گفت این فصل نخست، داستان تمام خانواده هایی است که صاحب فرزند اوتیستیم هستند.
 
یک روانپزشک چطور می تواند به پدر و مادری که نگران است، بفهماند که صاحب کودکی است که بیماری اوتیسم دارد و تمام زندگیش را نیاز به آموزش دارد که اگر دیر به فکر بیافتد تا جایی که کودکش همانند یک انسان عقب مانده ذهنی شدید و یا حتی بیشتر از او تنزل می یابد.

 حالا اگر والدین با قبول اوتیسم بخواهند از همان اوان کودکی به درمان کودک خود بپردازند، باید از اقشار ثروتمند جامعه باشند تا بتوانند هزینه درمان و توانبخشی فرزندان خود را بپردارند، چرا که به جز چند بیمه تکمیلی، بیمه های دیگر کشور هیچ هزینه ای برای توانبخشی بیماران اوتیستیک بر عهده نمی گیرند.

اوتیسم چیست؟
اوتیسم (Autism) نوعی اختلال رشدی است که با رفتارهای ارتباطی و کلامی غیرطبیعی مشخص می شود.

علائم اوتیسم در سال های اول عمر بروز می کند و علت اصلی آن ناشناخته است.
 
 بیماری اوتیسم در پسران شایع تر از دختران است و وضعیت اقتصادی، اجتماعی، سبک زندگی و سطح تحصیلات والدین نقشی در بروز این بیماری ندارد.
 
اوتیسم بر رشد طبیعی مغز در حیطه تعاملات اجتماعی و مهارت های ارتباطی تاثیر می گذارد و کودکان و بزرگسالان مبتلا به اوتیسم در ارتباطات کلامی و غیرکلامی، تعاملات اجتماعی و فعالیت های مربوط به بازی مشکل دارند.
 
زمانی که سن مبتلا به اوتیسم بالا می رود، علایم یکی پس از دیگری خودش را نشان می دهد، کودکی که به سن مدرسه رسیده و دچار اوتیسم است، نمی تواند به راحتی رابطه دوستانه برقرار کند یا با کودکان هم سن و سال خود بازی کند.

 بیمار اوتیسم حتی از نظر اجتماعی خیلی ناتوان است، آنها مانند کودکان دست و پا چلفتی هستند، ناتوانند و حرکاتشان هماهنگی ندارد، احساس همدلی با هم کلاسی هایشان ندارند و ارتباط خوبی با آنها برقرار نمی کنند و وقتی به اواخر نوجوانی می رسند، حتی اگر بیشترین پیشرفت درمانی را هم داشته باشند، روش مناسب برای برخورد و ابراز علایق، هیجانات و احساسات به دیگران را ندارند و برقراری دوستی در آنها به سختی انجام می شود.

 اوتیسم ، ارتباط با دیگران و دنیای خارج را برای آنان دشوار می سازد و در بعضی موارد رفتارهای خودآزارانه و پرخاشگری نیز دیده می شود.

 حرکات تکراری (دست زدن ، پریدن)، پاسخ های غیرمعمول به افراد، دلبستگی به اشیا و یا مقاومت در مقابل تغییرات، حساسیت غیرمعمول در مقابل حواس پنجگانه (بینایی، شنوایی، لامسه، بویایی و چشایی) از علائم بیماران مبتلا به اوتیسم است.
روبان پازل نماد اوتیسم

دکتر  صادقی، روانپزشک در این باره می گوید:

«بیماری اوتیسم دلایل بسیاری ممکن است داشته باشد که از مهم ترین آنها عفونت های دوران بارداری است که موجب توقف رشد سلول های مغزی می شود.
 
از دلایل دیگر بیماری اوتیسم می توان به عوامل ژنتیکی و ارثی، زایمان نامناسب و دوران بارداری پر استرس اشاره کرد.
 
اوتیسم مخصوص دوران کودکی است و تا پایان عمر همراه با فرد است و درجه بندی دارد.
 
اوتیسم معمولا در دوران شیرخوارگی یا چند ماه و چندسال اول زندگی بوجود می آید و با طی شدن مراحل رشد، این بیماری نیز به تدریج یا ناگهانی رشد می کند و باعث متوقف شدن رشد عاطفی و اجتماعی کودک می شود.
 
کودکانی که به بیماری اوتیسم مبتلا هستند، رشد طبیعی و معمولی ندارد و در خود فرو می روند و از اجتماع دوری می کنند و در نوع شدیدتر حتی نمی توانند ادامه تحصیل بدهند.
 
در دسته بیماران نوع خفیف، تکامل رشد هیجانی، محدودیت روابط اجتماعی، توجه نکردن به مسائل جزئی، تکرار حرکات و در خود چرخیدن است.
 
در نوع شدید بیماری اوتیسم، بیماران دچار کاهش احساسات، کم شدن تماس های چشمی، استفاده محدود از کلمات، اشتباه بیان کردن ضمایر و کم شدن عواطف می شوند.
 
برخی از کودکان مبتلا به اوتیسم هوش بالایی دارند و می توانند عملیات سخت و دشوار ریاضی را به سرعت انجام بدهند، اما باید توجه داشت که نیم دیگر از این کودکان دچار عقب افتادگی هستند و هوش کمی دارند.
 
تنها راه تشخیص اوتیسم ، صحبت ها و تعاریفی است که والدین و یا معلمان بیان می کنند.
 
درمان دارویی برای بیماری اوتیسم وجود ندارد و بهبودی کامل میسر نیست و این بیماری تا پایان عمر در فرد باقی می ماند.

کسانی که از کودکان مبتلا به اوتیسم مراقبت می کنند باید نظم داشته باشند و آموزش های خاصی برای نگهداری از این کودکان دیده باشند.

کودکان مبتلا به اوتیسم علارغم رفتار عجیبی که دارند، به دیگران و یا خود آسیب و صدمه ای نمی زنند و رفتارهای پرخطر ندارند.

 افراد اوتیسمی فراموشی ندارند و حافظه قوی در به خاطر سپردن و یادآوری خاطره ها و یا موارد دیگر دارند، اما مشکل اساسی که در این کودکان شایع است، اختلال تکلم است و این افراد تنها می توانند چند جمله را پشت سر هم بیان کنند و یا اصلا حرف نمی زنند.
 
عوامل محیطی در ایجاد این بیماری نقشی ندارد و شوک های محیط اطراف موجب اوتیسم نمی شود. همچنین استرس در تشدید این بیماری نقشی ندارد.»


منابع:
salamatnews.com

isna.ir

tebyan.net


ویدیو مرتبط :
‫کچل ها ویدیو رو جدی بگیرند‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

خانم‌های جوان پاپ‌اسمیر را جدی بگیرند!



 

 

 

خانم‌های جوان پاپ‌اسمیر را جدی بگیرند


مخاطب ما در این مطلب فقط خانم ها هستند،پس خانم های عزیز این مطلب را بخوانید و به سلامتی خود اهمیت بدهید.

هر خانمی که در سنین بارداری است باید به خون‌ریزی‌های ماهیانه خودش توجه کند و هر خون‌ریزی خارج از سیکل قاعدگی‌اش را علامتی هشداردهنده بداند....

اگر در میان دو سیکل قاعدگی دچار لکه‌بینی یا خون‌ریزی هستید حتما باید برای بررسی این موضوع به پزشک مراجعه کنید و البته چکاپ سالانه‌تان را نیز فراموش نکنید.
شروع تست غربالگری سرطان دهانه رحم را باید با شروع فعالیت جنسی آغاز کنید؛ نه اینکه با توجیه کم‌سن بودن از آن غفلت کنید. شما خانم‌های جوان هم باید برای پاپ اسمیر مراجعه کنید و آگاه باشید که سرطان سرویکس، مرموز و بدون علامت است اما در عوض، سلول‌های بدخیم و مهاجم آن، سال‌ها را در مرحله پیش‌سرطانی می‌گذرانند و تغییرات سلولی معمولا در اثر ورود ویروس عامل بیماری (ویروسی که در اثر ارتباط جنسی منتقل می‌شود) و از حدود 10 سال پیش شروع می‌شود و اگر خانمی مرتب چکاپ داشته باشد، می‌توان پیش از ورود به مرحله ضایعات مهاجم سرطانی به مشکل رسیدگی کرد و آن را حل کرد.

شروع مرحله پیش سرطانی زیر 30 سال و شیوع ضایعات مهاجم در حدود 50 تا 55 سالگی است. یعنی هرچه سن بالاتر می‌رود، احتمال بروز بدخیمی در دستگاه تناسلی بیشتر می‌شود.

خانم‌های جوان پاپ‌اسمیر را جدی بگیرند

 

هشدار من به خانم‌هایی است که در سنین یائسگی‌اند. هشدار می‌دهم که این خانم‌ها هیچ نوع خون‌ریزی بعد از توقف دوران قاعدگی را نباید نادیده بگیرند و حتما باید این امر را غیرطبیعی تلقی کنند.
چون در سنین یائسگی، خون‌ریزی می‌تواند علامت هشداردهنده سرطان رحم یا سرطان دهانه رحم باشد. البته ممکن است بعد از بررسی، علت دیگری برای این مساله یافته شود اما به هر حال دلیل موجهی برای پشت گوش انداختن و نایده گرفتن علامتی به این اهمیت نیست. البته درباره تغییر رنگ ترشحات زنانه می‌توانید از بابت سرطان دهانه رحم آسوده خیال باشید. این علامت نشان‌دهنده یک عفونت است و اگر به قرمزی متمایل باشد، باید مهم‌تر تلقی شود اما باز هم علامت خاص سرطان دهانه رحم نیست.
دست آخر نیز هشدار می‌دهم به همه خانم‌هایی که رابطه جنسی را از سن پایین شروع کرده‌اند (یعنی فاصله کمی از بلوغ تا ازدواج داشتند) و یا احیانا همسرشان شرکای جنسی متعدد داشته و همچنین خانم‌هایی که خودشان یا همسرشان سیگاری هستند. این خانم‌ها در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان دهانه رحم هستند. اگر علاوه بر اینها کمبود ویتامین و نداشتن تغذیه مناسب را نیز دارید باید بگویم که در معرض ابتلا به عفونت و سرطان‌های دیگر زنانه هستید.