کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

همه چیزهایی كه باید در مورد پوشك بچه بدانید !



پوشك کودک,عوض کردن پوشك کودک,زمان تعویض پوشک کودک

در همین چند مشت پنبه، یك دنیا راز پنهان شده است. كافی است بازش كنید تا به توانایی مادرانه‌تان شك كنید یا به‌خاطر اینكه فرزندتان درست و به‌موقع آن را كثیف می‌كند به موفقیت‌آمیز بودن تلاش‌های‌تان در مراقبت از او افتخار كنید. شاید برای كسانی كه تجربه شما را پشت سر نگذاشته‌اند، پوشك یك نوزاد تنها یك عنصر پر از آلودگی و كثیف در خانه باشد كه باید زودبه‌زود از شرش خلاص شوید. اما برای شما كه از اوضاع مزاجی گرفته تا سلامت سیستم ایمنی بدن فرزندتان را با آن كنترل می‌كنید، یك پوشك باارزش‌تر از این حرف‌هاست. اگر تازه به گروه مادرها وارد شده‌اید یا اینكه قصد مادر شدن دارید،‌ این مطلب را از دست ندهید. در این صفحات قرار است همه آنچه باید در مورد پوشك بچه‌ها بدانید را با شما در میان بگذاریم.

چقدر بس است؟
بچه‌ها برای تخلیه روده‌های‌شان از قانون یکسانی پیروی نمی‌کنند. بعضی‌های‌شان بعد از هر وعده مدفوع را تخلیه می‌کنند و بعضی دیگر تنها یک یا دو بار در هفته این رد پا را در پوشک‌شان باقی می‌گذارند. اما آنچه اهمیت دارد، میزان دفعات تخلیه روده‌ها نیست بلکه نرم و طبیعی بودن حالت آن است. نوزادان تازه متولد شده‌ای که از شیر مادر تغذیه می‌کنند، بعد از هر بار شیر خوردن، یعنی حدود شش تا 10 بار در روز، مدفوع‌شان را تخلیه می‌کنند اما بعد از گذشتن سه تا شش هفته بعد از تولد، سرعت دفع نوزادان کمتر می‌شود.

چه رنگی باشد؟
مدفوع نوزادان در روزهای اول به رنگ سبز بسیار تیره و نزدیک به سیاه است. وقتی نوزاد شما دو تا چهار روزه می‌شود، مدفوعش روشن‌تر و کمتر چسبناک به نظر می‌رسد. این تغییر رنگ به شما می‌گوید که نوزادتان در هضم شیر مادر تواناتر شده است. نوزادانی که شیر مادر می‌خورند، مدفوعی زرد یا تا اندازه‌ای سبز دارند.

همه چیزهایی كه باید در مورد جنس پوشك و آنچه در آن اتفاق می‌افتد، بدانید

چه شكلی باشد؟
مدفوع نوزادهایی که شیر مادر می‌خورند به حالت کرمی روی پوشک دیده می‌شود که بویش هم چندان بد نیست. البته یادتان نرود که حتی نرمی و سفتی مدفوع و شکل و رنگش تا اندازه زیادی بستگی به تغذیه مادر دارد و اگر تغییراتی در پوشک نوزادتان مشاهده کردید اما علائم دیگری را در رفتار و حالاتش ندیدید، دلیلی برای نگرانی وجود ندارد. مدفوع طبیعی نوزادان نه سفت است و نه خشک. پس اگر بعد از باز کردن پوشکش با مدفوعی سفت و خشک روبه‌رو شدید، بدانید که بسیاری از گریه‌هایش به‌خاطر یبوست است و برای به سامان شدن وضعیتش باید از یک متخصص کمک بگیرید.

جامد یا مایع؟
اسهال نوزادان بسیار آبکی است و به نظر می‌رسد بیشتر از آب تشکیل شده باشد تا مواد جامد. رنگ آن می‌تواند همان زرد یا سبز باشد یا اینکه قهوه‌ای به نظر برسد. این مدفوع مایع گاهی از پوشک نوزاد به بیرون نفوذ می‌کند و گاهی آنقدر در پوشک سر می‌خورد که همه نقاطش را آغشته می‌کند.

چرا شل می‌شود؟
اسهال می‌تواند نشانه ابتلا به برخی عفونت‌ها یا آلرژی باشد و اگر تنها چند روز ادامه پیدا کند، به از دست رفتن آب مورد نیاز بدن نوزاد ختم می‌شود و جانش را به خطر می‌اندازد. پس اگر حتی سه، چهار بار متوالی در پوشکش چنین نشانه‌ای را مشاهده کردید، فورا با پزشکش تماس بگیرید. البته اگر در اسهال فرزندتان رگه‌های خونی مشاهده کردید هم باید فورا با پزشک تماس بگیرید.

چرا سفت می‌شود؟
اگر مدفوع نوزادتان حسابی سفت است یا شبیه سنگ‌ریزه در پوشکش دیده می‌شود، احتمالا به یبوست مبتلاست. یکی، دو بار دیدن چنین نشانه‌ای در پوشک نباید شما را نگران کند اما اگر تکرار شد یا در آن خون مشاهده کردید، حتما باید با پزشکش تماس بگیرید.

پوشك خونی یعنی چه؟
تغییر رنگ مدفوع کودک‌تان به رنگ قرمز روشن، ممکن است به دلایل مختلفی اتفاق افتاده باشد. اما اگر خون قرمز روشن را روی پوشکش مشاهده کردید یا اینکه رگه‌ای از خون را در مدفوع طبیعی‌اش دیدید، فورا پزشک را در جریان بگذارید، چراکه ممکن است به پروتئین شیر حساسیت داشته باشد یا اینکه دچار بواسیر خفیفی شده باشد. اگر هم اسهال همراه با خون قرمز را مشاهده کردید، باز هم موضوع را جدی بگیرید چراکه ممکن است کودک‌تان در خطر مبتلا شدن به یک عفونت باکتریایی قرار گرفته باشد. اگر هم مدفوع کودک‌تان کاملا خونی و مثل ژله توت فرنگی بود، نباید احتمال مبتلا شدن به یک مشکل شدید روده را نادیده بگیرید.

چرا رنگش می‌پرد؟
مدفوع رنگ پریده و گچی می‌تواند از اختلالات کبدی یا مشکلات دیگر خبر دهد، پس اگر آن را به شکلی تکراری در پوشک فرزندتان دیدید، باز هم پزشکش را در جریان بگذارید.

چه جنسی باشد؟
تصور نکنید استفاده از پوشک‌های پارچه‌ای بهتر از پوشک‌های یکبار مصرف است، چراکه پارچه به اندازه پوشک‌های مدرن امروز نمی‌تواند رطوبت را جذب کند و پوشک خیس و کثیف خیلی زود پای کودک را آزرده کرده و می‌سوزاند. پوشکی بلند و با رویه کتان را برای نوزادتان انتخاب کنید تا هم ادرار از پوشکش به بیرون درز نکند و هم به‌خاطر جنسش امکان تبادل هوا به بیرون را داشته باشد. گذشته از این پوشک‌هایی که پنبه‌های‌شان گلوله‌گلوله و جدا از هم به نظر می‌رسند، عطر دارند و چسب‌های‌شان به سختی باز می‌شود را برای فرزندتان انتخاب نکنید.

چطور تعویضش كنیم؟
قبل از تعویض نوزادتان جایی مناسب را برای این کار انتخاب کنید. تخت‌های نوزادی که پایین‌شان میز تعویض دارند، بهترین گزینه برای شما هستند. با کمک این میزها در حالت ایستاده و مسلط به وضعیت کودک می‌توانید تعویض را انجام دهید. قبل از این کار پوشک، کیسه برای انداختن پوشک کثیف، دستمال مربوط و کرم ضدالتهاب و سوختگی پوست را کنار دست‌تان بگذارید تا برای تکمیل روند تعویض پوشک مجبور به رها کردن نوزاد نشوید.

  پوشك کودک,عوض کردن پوشك کودک,زمان تعویض پوشک کودک

 چطور آرامش كنیم؟
هنگام تعویض پوشک، دست‌تان را روی بدن کودک بگذارید و او را نگه دارید. اگر نوزادتان با تکان خوردن‌هایش کار را برای شما سخت می‌کند، می‌توانید از چند اسباب بازی کوچک که می‌تواند آنها را در دست‌هایش بگیرد برای سرگرم کردن او استفاده کنید. شاید خواندن لالایی‌ای که دوست دارد و چند آواز آرامش‌بخش هم در این شرایط بتواند به آرامش کودک‌تان کمک بیشتری کند.

چرا حساس می‌شود؟
حساسیت نشان دادن به پوشک به معنای لزوم استفاده از پوشک‌های خارجی معروفی که چند برابر پوشک‌های داخلی قیمت دارند نیست. شاید قیمت ارزان برخی پوشک‌ها در بازار توجه شما را جلب کند، اما بسیاری از پوشک‌های ارزان قیمت خیلی زود نم پس می‌دهند و کار شما را برای تعویض و نظافت نوزاد چند برابر می‌کنند. این روزها بازار مولفیكس و مای‌بیبی در ایران داغ است و از آنجا كه مولفیكس كارخانه‌ای هم در ایران تاسیس كرده، پوشك‌هایی كه كیفیتی مشابه پوشك‌های تولید تركیه‌اش دارند را با قیمتی بسیار كمتر در ایران عرضه می‌كند.

چرا می‌سوزد؟
سوختگی پا یکی از عارضه‌های رایج پوشک بستن است. گفتیم که قرار نیست برای هر بار ادرار او را عوض کنید اما بچه‌ها بعد از هر مدفوع باید فورا تعویض شوند اما گذشته از جنس پوشک و مدت تعویض آن؛ اسهال کودک، داشتن یک بیماری عفونی یا مصرف آنتی‌بیوتیک توسط مادر یا کودک می‌تواند زمینه سوختگی را فراهم کند.

چطور سوختگی را درمان كنیم؟
برای درمان سوختگی پای نوزادان پمادهای مختلف از برندهای مختلفی توصیه می‌شود اما یکی از مقرون‌به‌صرفه‌ترین پمادهایی که التهاب پای اغلب نوزادها را آرام می‌کند، پماد کالندولاست که به راحتی در اغلب داروخانه‌ها پیدا می‌شود. اگر سوختگی پای کودک‌تان بعد از دو، سه روز خوب نشد یا به تاول و زخم‌های چرکی تغییر شکل داد، فورا پزشکش را در جریان بگذارید.

همه چیزهایی كه باید در مورد جنس پوشك و آنچه در آن اتفاق می‌افتد، بدانید

با شب‌ها چه كنیم؟
حتی اگر کودک‌تان خواب است، قبل از خاموش کردن چراغ‌ها پوشکش را عوض کنید تا بتوانید دو، سه ساعتی با خیال راحت بخوابید و برای چک کردن وضعیت کودک و عوض کردن دوباره‌اش بیدار شوید. برای جلوگیری از پخش شدن بوی بد پوشک، پوشک کثیف را فورا ببندید و در کیسه‌ای در بسته در کیسه زباله بیندازید و هر روز کیسه زباله‌تان را خالی کنید.

چطور پاکش کنیم؟
به آرامی قوزک‌های نوزاد را بگیرید و او را بلند کنید تا بتوانید پشتش را تمیز کنید. نیازی نیست که بعد از هر بار ادرار نوزاد او را با آب و صابون بشویید و می‌توانید این کار را دو، سه دفعه در میان انجام دهید و باقی دفعات از دستمال مرطوب کمک بگیرید. اما مراقب باشید دستمال مرطوبی که استفاده می‌کنید عطردار و حساسیت‌زا نباشد. اگر نوزاد دختر دارید، برای پاک کردنش دستمال را از جلو به عقب بکشید تا آلودگی‌ها از دهانه مقعد به نقاط دیگر نیایند و زمینه مبتلا شدنش به عفونت را فراهم نکنند.

پسرها را چطور پوشك كنیم؟
موقع بستن پوشک نوزاد پسرتان، سر آلت تناسلی‌اش را به سمت پایین قرار دهید تا ادرارش از پوشک بیرون نریزد. در فاصله تعویض هم می‌توانید پارچه‌ای روی آلت تناسلی‌اش بیندازید تا در صورت ناگهانی ادرار کردن، زحمت شما برای نظافت خانه را بیشتر نکند. هنگام تمیز‌كردن هم آلت تناسلی نوزادان پسر را با دستمال مرطوب کاملا پاک کنید .

کی خداحافظی كنیم؟
باز کردن پوشک نوزاد برای آموزش دستشویی رفتن به او اولین راهی است که به فکر مادران می‌رسد. اما واقعیت این است که هیچ کودکی تنها به‌خاطر نداشتن پوشک مجبور به استفاده از دستشویی نمی‌شود. اولین پیش‌نیاز برای رسیدن به این مرحله، توانمند شدن مثانه کودک برای کنترل ادرار و خارج کردن آن در زمان مناسب است و داشتن چنین انتظاری از کودک قبل از 30 ماهگی چندان منطقی نیست.

بعد از 30 ماهگی چه کنیم؟
بعد از رسیدن کودک به این سن باید بهترین زمان را برای جدا کردن پوشک از او انتخاب کنید. مراقب باشید کودک‌تان در شروع این آموزش‌ها دچار اسهال یا یبوست نشده باشد. مناسب‌ترین زمان، روزی است که کودک شما بتواند پر بودن مثانه را درک کند. بعد از رسیدن به این روز، وقت آموزش و تشویق است. کودک‌تان باید شیوه استفاده از توالت را یاد بگیرد و برای هر تلاشی که در این مورد می‌کند، تشویق و تحسین شود اما بدیهی است که نباید اجازه دهید استفاده از توالت به درگیری آزاردهنده‌ای میان شما و فرزندتان تبدیل شود. اگر او بعد از طی کردن این مراحل باز هم مقاومت کرد، می‌توانید آرام‌آرام به او القا کنید که بزرگترها به جای استفاده از پوشک سراغ توالت می‌روند اما هرگز برای راضی کردنش از تحقیر و سرزنش کمک نگیرید.

از چه کسی كمك بگیریم؟
اگر کودک‌تان به 30 ماهگی نزدیک شده، بد نیست قبل از باز کردن پوشکش کتاب «آموزش دستشویی رفتن به کودکان»، نوشته مگ زوبیک که در بسیاری از داروخانه‌ها هم قابل تهیه است را بخوانید. اگر مطمئن شدید که کودک‌تان توانایی جسمی و روانی دستشویی رفتن را پیدا کرده و با اینکه چند دقیقه‌ای روی لگن بنشیند مشکلی ندارد، برای آماده‌تر شدنش از عروسک‌ها کمک بگیرید. عروسک‌هایی که ادرار می‌کنند بهترین دوستان و آموزش‌یاران کودک در این روزها خواهند بود.

چرا عقب‌گرد می‌كنند؟
اگر کودک‌تان روزهای اول همکاری خوبی با شما کرد و بعد از چند روز دوباره ادرارش را روی فرش خانه‌تان ریخت، تعجب نکنید. شاید کودک‌تان به چند روز استراحت برای کسب آمادگی کافی نیاز داشته باشد.

منبع:مجله سیب سبز

برترین ها


ویدیو مرتبط :
همه چیزهایی که باید در مورد آی فون ۶ اس بدانید

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نکات کلیدی که قبل از بچه دار شدن باید بدانید



بچه دار شدن,مراقبت از کودک

 

شما باید از مراحل رشد و تکامل کودک، نحوه مراقبت از کودک و روانشناسی کودک و نوجوان آگاهی کامل داشته باشید.

 

برخی زوج ها با درایت و برنامه ریزی دقیق صاحب فرزند می شوند، عده ای از همسران هم بدون اندیشه و غیرمسئولانه و برخی هم تصمیم می گیرند هیچگاه صاحب فرزندی نشوند. صرف نظر از اینکه شما در کدام دسته جای می گیرید، یک چیز مسلم است و آن این است که داشتن فرزند و پرورش آن شغل و مسئولیتی تمام وقت و طولانی مدت و البته، پر هزینه و طاقت فرسا است.

 

در واقع، فرزند با خود شادی های بسیاری به همراه می آورد اما در عین حال چالش های فراوانی نیز پیش روی شما قرار می دهد. فرزند روابط، فعالیت های روزمره، شغل، وضعیت ملای و سبک زندگی شما را دستخوش تغییر خواهد کرد. ما در این نوشته به شما کمک می کنیم تا دریابید آیا آمادگی خوشامدگویی به عضوی جدیدی در خانواده خود را دارید یا خیر.

 

1 - ممکن است باعث ایجاد مشکلات ارتباطی بیشتر بین شما و همسرتان شود

آیا رابطه ای با ثبات با شریک خود دارید؟ آیا بچه دار شدن توانایی ترمیم و یا تحکیم یک زندگی زناشویی متزلزل را دارد؟ خیر. این افسانه است. شما باید قبل از اینکه صاحب فرزندی شوید خود و شریکتان را به خوبی بشناسید. باید خالصانه به یکدیگر علاقه مند باشید و رابطه میان شما صمیمانه و کاملا باثبات باشد. باید آینده رابطه شما روشن، مطمئن، قابل پیش بینی و نویددهنده باشد. در غیر این صورت ورود یک تازه وارد بر مشکلات ارتباطی شما می افزاید.

 

2 - گاهی شما را از نظر مالی در فشار خواهد گذاشت

آیا از توان مالی برخوردارید؟ یک کودک با وابستگی های مالی فراوانی به این دنیا وارد می شود که این وابستگی ها با گذشت زمان افزایش می یابند. هزینه های نگهداری و پرورش کودک بی شمار است که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد: هزینه زایمان، هزینه های درمانی (مراجعه به پزشک و تهیه دارو)، نیازهای تغذیه ای و پوشاک، اسباب بازی، مدرسه و شهریه های متعدد دیگر، اوقات فراغت، دانشگاه و ازدواج، بنابراین لازم است شما از پشتوانه مالی، شغلی با درآمد مکفی و پایدار و پس انداز خوبی برخوردار باشید.

 

3 - نیاز به وقت بیشتری خواهید داشت. آیا وقت کافی در اختیار دارید؟

بسیار خوب، شما از لحاظ مالی تامین هستید اما پول نمی تواند نیازهای احساسی و عاطفی فرزند شما را برآورده کند. کودک شما نیازمند حضور شماست که هیچ چیز را نمی توان جایگزین آن کرد، حتی گرانقیمت ترین و مجلل ترین لباس ها و اسباب بازی ها را. این در مورد پدر و مادر هر دو به یک اندازه صدق می کند و حائز اهمیت است. اگر مشغله کاری زیادی دارید، بهتر است تا کمی فارغ بال نشده اید، از بچه دار شدن صرف نظر کنید.

 

4 - ممکن است باعث اختلاف نظر بیشتر شما با همسرتان شود

آیا به مشکلات احتمالی آینده اندیشیده اید؟ آیا در مورد نوع و روش تربیتی با همسرتان توافق دارید؟ اگر شما و شریکتان متعلق به دو مذهب، فرهنگ، کشور یا حتی طبقه اجتماعی متفاوت باشید، این تفاوت ها می تواند طی پرورش کودک زمینه ساز مشاجرات و کشمکش های فراوانی شود. نیازی نیست شما در مورد همه چیز هم عقیده باشید اما ضروری است بر سر اینکه چگونه در آینده مصالحه و سازش خواهید کرد توافق پیدا کرده باشید. بنابراین پیش از بچه دار شدن درباره نحوه پرورش کودک با شریکتان صحبت کنید و به توافقات اصولی دست یابید. هر دوی شما در این زمینه باید از آمادگی جسمی، روحی و مالی کافی برخوردار باشید.

 

5 - باید بیشتر به سلامت خود اهمیت دهید

آیا از سلامت کامل جسم و روان برخوردارید؟ شما و شریکتان قبل از بارداری باید کاملا سالم باشید. پیش از بارداری باید معانیه کامل شوید تا وجود بیماری های خطرناک از قبیل ایدز در شما منتفی شود. اگر به دیابت و فشار خون بالا مبتلا هستید، باید تحت نظر متخصص فرزند خود را به دنیا آورید.

همچنین آزمایش های ژنتیک قبل از بارداری از اقدامات بسیار ضروری و حیاتی است. سلامت روان شما و شریکتان نیز اهمیت بالایی دارد. برای مثال، بسیاری از مادران پس از تولد فرزندشان دچار افسردگی پس از زایمان می شوند.

از دلایل عمده آن نداشتن آمادگی برای مادر شدن، ناتوانی در درک حقایق زندگی، توقعات نامعقول و نبود برنامه ریزی قبلی است. به عبارت ساده تر، آنها نمی دانند چه می کنند و چه باید بکنند.

 

6 - نیازمند کسب دانش در زمینه فرزند پروری خواهید بود

آیا از دانش کافی در زمینه پرورش کودک بهره مند هستید؟ فرزند پروری یک علم است. شما باید از مراحل رشد و تکامل کودک، نحوه مراقبت از کودک و روانشناسی کودک و نوجوان آگاهی کامل داشته باشید. شما باید بدانید چگونه با یک کودک خردسال و یا نوجوان رفتار و تعامل کنید. شما به منظور تادیب و تربیت فرزندتان باید از صلاحیت و دانش کافی برخوردار باشید.

 

7 - حمایت اجتماعی بیشتری طلب خواهید کرد

آیا شما از حمایت اجتماعی و عاطفی کافی برخوردار هستید؟ پرورش کودک بدون یاری دوستان و خانواده کاری بس دشوار و طاقت فرسا است. بنابراین مطمئن شوید از حمایت اجتماعی کافی برای نگهداری و پرورش فرزندتان بهره مند هستید.

 

8 - باعث تغییراتی در جسم و وزنتان می شود

آیا شما آمادگی ظهور تغییرات جسمی در بدنتان را دارید؟ حاملگی و زایمان با اضافه وزن در مادران همراه است (به ویژه در ناحیه شکم). این اضافه وزن ممکن است همیشگی یا گذرا باشد. به هر صورت برای بازگشت به وضعیت اولیه حداقل نه ماه زمان لازم است. بنابراین، زوج های جوان باید آمادگی پذیرش این تغییرات ظاهری را داشته باشند.

 

9 - تا مدتی خواب راحت کمتری خواهید داشت

آیا برای بی خوابی های شبانه آمادگی دارید؟ بی خوابی های شبانه، از هم گسیختگی در الگوهای خواب، نبود وقت کافی برای رسیدگی به خودتان، رابطه جنسی کمتر و تفریح و اوقات فراغت کمتر از جمله مشکلات پیش روی شماست که باید با آنها کنار آیید.

 

10 - ممکن است فرزندتان آنطور که شما می خواهید نشود

آیا می توانید فرزند خود را همانگونه که هست بپذیرید؟ شما باید احتمال تولد نوزادی با نقص های جسمی و روانی را مد نظر داشته باشید (هر چند اغلب آنها قابل پیشگیری است ). ممکن است نوزاد شما آنطور که در رویاهایتان می پروراندید نباشد. ممکن است از زیبایی دلخواه شما برخوردار نباشد یا حتی ممکن است مرده متولد شود. اگر پسر یا دختر بودن کودک برایتان مهم است، بهتر است قید بچه دار شدن را بزنید، چون ممکن است چیزی برخلاف آرزویتان رقم بخورد.

 

بنابراین، اگر بر مبنای دلایل غلط و غیرمنطقی و در نظر نگرفتن موارد فوق صاحب فرزند شوید، لذت شیرین پدر و مادر شدن تبدیل به پشیمانی برای شما و همسرتان خواهد شد.

 

خلاصه آنکه برای بهره بردن از نعمت وجود فرزند، برای آینده خود برنامه ریزی کنید و محیط و فضایی سالم، بارآور، مطمئن و عاری از تنش برای رشد و بالندگی او فراهم آورید. از افرادی که به تازگی صاحب فرزند شده اند مشکلات مرتبط با نگهداری کودک را جویا شوید و صادقانه ببینید می توانید از عهده آنها برآیید یا نه.

 

در نهایت اینکه هوشیار باشید که بچه دار شدن در آغاز زندگی مشترک می تواند استرس و فشار روحی زیادی به شما و شریکتان تحمیل کند. بنابراین، سعی کنید اگر مانع جدی وجود ندارد تا دو سال پس از ازدواجتان صاحب فرزند نشوید.

منبع :aftabir.com