کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

نکات مهم درباره کنترل وزن در دوران بارداری


اگر جزو خانم هایی هستید که در دوران بارداری دچار اضافه وزن زیاد شده اند و وزن شما با قدتان تناسب ندارد، نگران نباشید 60 درصد خانم ها اینگونه هستند. اگر شاخص تناسب قد و وزن شما بالاتر از 30 است باید مراقب چربی و چاقی باشید.






صبح بخیر: 
اگر جزو خانم هایی هستید که در دوران بارداری دچار اضافه وزن زیاد شده اند و وزن شما با قدتان تناسب ندارد، نگران نباشید 60 درصد خانم ها اینگونه هستند.

شما وقتی دچار اضافه وزن هستید که شاخص تناسب قد و وزن شما (BMI) بین 25 تا 29.9 باشد. BMI منعکس کننده رابطه قد و وزن و تخمین زننده چربی بدن است. اگر شاخص تناسب قد و وزن شما بالاتر از 30 است باید مراقب چربی و چاقی باشید.

کنترل وزن در طول بارداری

چند کیلوگرم اضافه وزن در طول بارداری مجاز است؟

کارشناسان، شاخص تناسب قد و وزن سالم و مجاز را بین 18.5 تا 24.9 می دانند. اگر اضافه وزن دارید، مجاز است تا انتهای بارداری خود بین 7 تا 11 کیلوگرم اضافه وزن پیدا کنید – یعنی حدود 900 گرم تا 1.3 گیلوگرم در هر ماه به ویژه در سه ماهه دوم و سوم بارداری. خانم هایی که خیلی چاق هستند نباید بیشتر از 5 تا 9 کیلوگرم در طول بارداری اضافه وزن پیدا کنند.

محققان ثابت کرده اند زنانی که بیش از حد مجاز در دوران بارداری چاق می شوند حدود 50 درصد بیش از دیگران دچار دیابت بارداری می شوند.

کاهش وزن در دوران بارداری مجاز است؟


مسلما دوران بارداری زمان مناسبی برای رژیم های لاغری نیست. ممانعت از خوردن غذاهای مختلف برای هر دو شما و جنین خطرناک است. البته برخی از خانم هایی که اضافه وزن دارند بدون رژیم غذایی اقدام به کم کردن وزن می کنند. کم کردن وزن در سه ماهه نخست به دلیل حالت تهوع های صبحگاهی بسیار نرمال است. تهوع باعث کم شدن اشتها می شود و استفراغ کردن باعث می شود تا کالری های بدن خود را از دست بدهید. اما با همه این اوصاف، جنین مواد غذایی مورد نیاز خود را همچنان به دست می آورد.

خانم های چاق، در چربی های اضافه خود ذخیره کالری دارند به همین دلیل برای جنین خطرناک نیست و اشکالی هم ندارد که مادر در ابتدا بخشی از وزن خود را از دست بدهند. اما مساله خطرناک، از دست دادن وزن در نتیجه کم کردن عمدی کالری مواد غذایی و ایجاد محدودیت در تغذیه است.

چگونه می توان وزن خود را در دوران بارداری کنترل کرد؟

ورزش و مصرف غذاهای سالم هر دو به یک اندازه شما را روی فرم و وزن دلخواه نگه می دارند و هر دو تاثیر مثبتی نیز روی بارداری دارند. در ضمن، باعث کاهش مشکلات بارداری همچون دیابت و مسومیت بارداری می شوند. این دو راهکار باعث می شوند تا بارداری راحتی داشته باشید.

در طول بارداری باید تغذیه درست را دنبال کنید و به میزان زیاد آب بنوشید. برای اطمینان از تغذیه درست می توانید به متخصص تغذیه مراجعه کنید تا برنامه غذایی مناسب به شما بدهد.


ویدیو مرتبط :
اضافه وزن در دوران بارداری

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

طرز کنترل وزن در دوران بارداری



 

 

طرز کنترل وزن در دوران بارداری

 

حتما می دانید که خانم های باردار باید در هر شرایطی (چه لاغر باشند، چه طبیعی، چه چاق) افزایش وزنی متناسببا وضعیت خود داشته باشند. بنابراین استفاده از رژیم های غذایی محدود برای کاهش وزن خانم های باردار چاق توصیه نمی شود و باید با توصیه های تغذیه ای مناسب میزان کالری دریافتی و در نهایت، وزن را کنترل کرد...

 

● نکات زیر برای دستیابی به این هدف می تواند کمک کننده باشد:

 

* ۶ روش برای کاهش دریافت چربی

 

۱) اجتناب از سرخ کردن غذاها و حتی الامکان طبخ غذاها به شکل آب پز، بخارپز و کبابی

 

۲ ) حذف چربی ها شامل کره حیوانی، مارگارین، خامه، سرشیر، دنبه، پیه و جدا کردن چربی های قابل رویت گوشت قرمز و پوست مرغ قبل از طبخ

 

۳) استفاده از شیر و لبنیات کم چرب به جای شیر و لبنیات پرچرب

 

۴) محدود کردن مصرف شیرینی ها، کیک های خامه ای و دسرهای پرچرب یا شیرین

 

۵) خودداری از مصرف سس های چرب مانند مایونز و سس های مخصوص سالاد و استفاده از سس تهیه شده از ماست کم چرب، کمی نمک، روغن زیتون، آب لیمو یا آب نارنج به جای سس مایونز

 

۶) محدود کردن مصرف زرده تخم مرغ به سه عدد در هفته چه به صورت تنها یا در انواع غذاها مثل کوکو و املت

 

* ۴ روش برای کاهش دریافت مواد قندی

 

۱ ) خوردن میوه های تازه به جای شیرینی و شکلات به عنوان میان وعده

 

۲ ) محدود کردن مصرف نان های شیرین (نان قندی، نان شیرمال، شیرینی، کیک و...) و انواع شکلات و آب نبات

 

۳ ) مصرف دوغ، آب و آب میوه های طبیعی به جای نوشابه های گازدار

 

۴) استفاده از میوه هایی نظیر سیب، هلو، گلابی که قند کمتری دارند و محدود کردن مصرف میوه های شیرین مانند انگور، خربزه، خرما، انجیر، توت و...

 

* ۷ روش برای اصلاح عادات تغذیه ای

 

۱ ) در حالت نشسته و در یک مکان ثابت و دایمی غذا بخورید.

 

۲ ) پنج دقیقه قبل از صرف ناهار یا شام یک لیوان آب بنوشید.

 

۳ ) قبل از صرف غذا، سالاد (بدون سس مایونز) میل کنید.

 

۴ ) سعی کنید وعده های اصلی غذا (صبحانه، ناهار و شام) را حذف نکنید، زیرا ناچار به ریزه خواری خواهید شد.

 

۵ ) غذا را در ظرف کوچک تری بکشید تا مقدار کمتری غذا بخورید.

 

۶) پس از صرف غذا و سیر شدن، بلافاصله سفره را ترک کنید.

 

۷ ) غذا را آهسته و با آرامش میل کنید

 


منبع:روزنامه سلام