کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

نکاتی راجع به کلاس های فوق برنامه کودکان



مضرات کلاس آموزشی برای کودکان, فایده کلاس آموزشی برای کودکان

 مشغله زیاد روی دوستی‌ها و زندگی اجتماعی بچه‌ها هم تاثیر مخرب دارد

 

"پسرم خیلی خوب فوتبال بازی نمی‌کند، خیلی هم این ورزش را دوست ندارد اما همه دوست‌هایش اینکار را می‌کنند."

"اگر یک روز تمرینم را از دست بدهم، حتی برای رفتن پیش دکتر هم باشد، نیمکت‌نشین می‌شوم."

"اگر فعالیتی برای ساعات بعد از مدرسه دخترم نگذارم، آنوقت فقط در خانه نشسته، تلویزیون نگاه می‌کند و تنقلات می‌خورد."

"دخترم خودش دوست دارد که به کلاس‌های ژیمناستیک، نقاشی، رقص و آشپزی برود. من مجبورش نمی‌کنم."

اینها توضیحات و بهانه‌های متداول والدین و بچه‌ها است. مشخص است که بعضی از بچه‌ها کارهای زیادی دارند و وقت کافی برای انجام آن ندارند. و خیلی سخت است که بخواهیم تشخیص دهیم که این والدین هستند که آنها را به اینهمه کار محبور می‌کنند یا خودشان هستند که دوست ندارند از دوستان و همسالانشان عقب بیفتند.

دلیل این مشغله هرچه که باشد، یک چیز مشخص است: از یک چیز باید چشم‌پوشی کرد. فرزند شما هم سرش خیلی شلوغ است؟

چرا بچه‌ ها اینقدر مشغله دارند؟
در خیلی از خانواده‌ها بچه‌ها برای اینکه احساس نکنند عقب مانده‌اند، برنامه پرمشغله‌ای را دنبال می‌کنند. خیلی از نوجوانان برای اینکه بتوانند در دانشگاه موردعلاقه خود قبول شوند مجبورند فعالیت‌های درسی خود را بیشتر کنند.

بعضی از والدین تصور می‌کنند بهتر است فرزندان خود را مدام مشغول نگه دارند تا اینکه بگذارند وقت آزاد برای بازی کردن، اکتشاف و یادگیری‌ داشته باشند. همچنین ممکن است احساس کنند اگر فرزندشان کارهایی که بچه‌های دیگر انجام می‌دهند را انجام ندهد، تجربیات مهمی را از دست خواهد داد.

اما اکثر والدین معمولاً بهترین‌ها را برای فرزندشان می‌خواهند. اما حتی بااینکه قصد و نیت خوبی دارند ممکن است ناخواسته باعث پرمشغله شدن برنامه زندگی فرزندشان شوند. فشاری که برای شرکت در فعالیت‌های مختلف از طرف والدین به بچه‌ها تحمیل می‌شود هم برای بچه‌ها و هم خود والدین خسته‌کننده خواهد بود.

البته انجام فعالیت‌های منظم و ورزش می‌تواند مفید باشد. این فعالیت‌ها می‌تواند مهارت‌های اجتماعی بچه‌ها را تقویت کرده و فرصت‌هایی برای بازی و ورزش در اختیار آنها قرار دهد. همچنین ورزش‌کار بودن، نظم و حل مشکلات را به آنها یاد می‌دهد. از همه بهتر اینکه این فعالیت‌ها مفرح هستند! رمز کار این است که فعالیت‌هایی مفرح برای آنها انتخاب کنید که مطمئن شوید هم بچه‌ها و هم خودتان خسته و کلافه نشوید.

نشانه ‌های پرمشغله بودن بچه ‌ها
دیر یا زود بچه‌هایی که مشغله کاریشان زیاد باشد علائمی نشان می‌دهند. هر کودکی متفاوت است اما همه بچه‌های پرمشغله:

• احساس خستگی، اضطراب و افسردگی خواهند کرد.

• از سردرد و دل‌درد شکایت خواهند کرد که می‌تواند به خاطر استرس، خوب غذا نخوردن و کم‌خوابی باشد.

• از درس‌های مدرسه عقب می‌افتند و موجب افت نمراتشان خواهد شد.

مشغله زیاد روی دوستی‌ها و زندگی اجتماعی بچه‌ها هم تاثیر مخرب دارد. حتی زندگی خانوادگ یهم دچار مشکل خواهد شد—وقتی یکی از والدین یکی از بچه‌ها را برای تمرین بسکتبال می‌برد و آن دیگری بچه دوم را به کلاس رقص می‌رساند، خانواده دیگر نمی‌تواند وعده‌های غذایی را در کنار هم صرف کند. درنتیجه، زمانی زیادی برای ارتباط باقی نمی‌ماند.

مضرات کلاس آموزشی برای کودکان, فایده کلاس آموزشی برای کودکان

احساس خستگی، اضطراب و افسردگی کودکان به علت پر مشغله بودن آنها است

 
نکاتی برای خانواده ‌های پرمشغله
حتی آن دسته از والدینی که سعی می‌کنند به فرزندانشان کمک کنند بعضی از فعالیت‌های خود را کم کنند ممکن است با مربیانی که با غیبت شاگردان خود کنار نمی‌آیند و یا بچه‌هایی که دوست ندارند از تمین خود عقب بیفتند دچار مشکل شوند. اما خیلی مهم است که والدین مطمئن شوند فعالیت‌های اضافه موجب خستگی بیش از اندازه بچه‌ها نمی‌شود.

رمز کار این است که برنامه‌ها را به اعتدال و با در نظر داشتن سن، روحیه، علایق و توانایی‌های فرزندتان انتخاب کنید. اگر چیزی خیلی پیشرفته است مطمئناً تجربه آن برای فرزندتان خسته‌کننده خواهد بود. اگر جذابیت لازم برای درگیر کردن بچه‌ها را نداشته باشد هم برای آنها کسل‌کننده خواهد بود. و زمانیکه بچه‌ها کاری را فقط برای رضایت و خوشنودی والدینشان انجام می‌دهند، هدف اصلی فراموش خواهد شد.

می‌توانید بنا بر سن و علایق فرزندتان محدودیت منطقی برای فعالیت‌های فوق‌برنامه او مشخص کنید و باعث لذت‌بخش‌تر شدن این فعالیت‌ها شوید.

در زیر چند پیشنهاد ساده برایتان داریم:
• درمورد قوانین اصلی از قبل توافق کنید. بعنوان مثال برنامه‌ریزی کنید که در هر فصل بچه‌ها بتوانند فقط در یک ورزش شرکت کنند و یا فعالیت‌های آنها را به دو روز در طول هفته محدود کنید.

• بدانید به چه میزان زمان نیاز است. مثلاً باید ببینید که زمان کافی برای درس خواندن باقی می‌ماند؟ آیا فرزندتان متوجه می‌شود که تمرین فوتبال او دو روز در هفته و درست بعد از اتمام مدرسه و تا زمان شام طول می‌کشد؟ آیا فرزندتان می‌رسد تکالیف مدرسه خود را به خوبی انجام دهد؟

• برای منظم بودن یک تقویم داشته باشید. تقویم را روی یخچال یا هر مکان دیگری که در دسترس و جلو چشم باشد نصب کنید تا همه از اتفاقات باخبر باشند.

• اجازه بدهید فرزندتان یک تا دو جلسه غیبت داشته باشد. گاهی اوقات استفاده از فرصت برای با هم بودن خیلی مهمتر از حاضر شدن سر تمرینات است، حتی اگر برای آن پول زیادی پرداخت کرده باشید.

• با سایر والدین برنامه‌ریزی کنید که هر بار یکی بچه‌ها را سر کلاس ببرد تا بتوانید به کارهای خودتان بهتر رسیدگی کنید. 

کلاس های کودکان,کلاس رفتن کودک

سعی کنید فعالیت‌ ها را برای همه فرزندانتان و خودتان متعادل کنید

 
• سعی کنید فعالیت‌ ها را برای همه فرزندانتان و خودتان متعادل کنید. عادلانه نیست که همه زمان و انرژی خود را صرف بردن و آوردن یکی از بچه‌ها به کلاس‌هایش کنید و برای فرزند دیگرتان زمانی را اختصاص ندهید. برای خودتان هم باید وقت بگذارید و کارهایی را انجام دهید که از آن لذت می‌برید. زمانی را هم خانواده باید در کنار هم سپری کنند.

• زمانی را به دور هم بودن اختصاص دهید. طوری برنامه‌ریزی کنید که همه بتوانند روزهایی سر یک ساعت مشخص خانه باشند و بتوانید دور هم غذا بخورید. باید زمانی را هم برای تفریحات خانوادگی اختصاص دهید.

• اولویت ‌بندی کنید. مدرسه باید اولویت اول باشد. اگر می‌بینید فرزندتان برای کارهای مدرسه مشکل دارد باید از فعالیت‌های فوق‌برنامه او کم کنید.

• بدانید کی "نه" بگویید. اگر برنامه فرزندتان پر است اما اصرار دارد که فعالیت دیگری را هم آغاز کند، با او درمورد اینکه کدامیک از فعالیت‌های دیگر را باید حذف کند تا بتواند این فعالیت جدید را شروع کند صحبت کنید.

• اهمیت زمان استراحت را به یاد داشته باشید.  همه آدم‌ها به زمانی برای استراحت کردن و فکر کردن به آن روز خود نیاز دارند. لازم است بعضی وقت‌ها هیچ کاری انجام ندهند.

فعالیت‌ها را متعادل کنید
لحظه‌ای زمان بگذارید و به زندگی فرزندتان فکر کنید. اگر می‌بینید مشغله او زیاد است با هم بنشینید و تصمیم بگیرید کدام فعالیت‌ها را می‌توانید حذف کنید.

دوچرخه‌سواری، پیاده‌روی، بازی کردن، گوش دادن به موسیقی، یا حتی بیکار بودن برای زمانی می‌تواند زمانی که بچه‌ها برای استراحت نیاز دارند را در اختیار آنها قرار دهد. و هیچوقت فراموش نکنید که چقدر برای بچه‌ها بازی کردن با بچه‌های دیگر مهم است. بچه‌ها نیاز دارند زمانی را واقعاً بچه باشند.

 

منبع:kidspersia.com

 


ویدیو مرتبط :
نکاتی درباره ی کودکان دوزبانه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نکاتی راجع به میان‌وعده های کودکان



تغذیه کودک,تغذیه کودک سالم,تغذیه کودکان زیر 7 سال

برای غذاها و میان‌وعده‌های کودکتان، برنامه داشته باشید

 

 هیچ‌سنی به اندازه بچه‌های زیر 7 سال فعال و خیال‌پرداز نیستند، به‌همین‌خاطر بین وعده‌های غذایی خیلی گرسنه می‌شوند و لازم است از تنقلات و میان‌وعده استفاده کنند.


گرچه رشد در این دوران درمقایسه با دو سال اول زندگی بسیار کندتر است اما کودکان این سن به 1200 تا 1600 کالری در روز نیاز دارند—کالری‌هایی که باید از یک برنامه‌غذایی متوازن که شامل غلات‌کامل، گوشت، حبوبات، شیرکم‌چرب، میوه‌ها و سبزیجات می‌شود تامین گردد.

بعضی‌وقت‌ها گفتن این خیلی راحت‌تر از انجام آن است. بعضی از این کودکان در وعده‌های غذایی خوب غذا نمی‌خورند. بعضی‌های دیگر دوست دارند فقط بعضی غذاهای خاص را بخورند. این باعث ایجاد شکاف غذایی در برنامه‌غذایی کودک می‌شود. خوردن میان‌وعده‌های سالم و مغذی به پُر کردن این شکاف ها کمک می‌کند. همچنین باعث می‌شود کودک بیش از حد گرسنه نشود.

1. همیشه میان‌وعده‌های سالم در یخچال داشته باشید. اجازه بدهید کودکتان خودش تنقلات موردنظرش را بین چند مورد که برایش آماده کرده‌اید، انتخاب کند.

2. برای آماده کردن میان‌وعده‌ها از خود بچه‌ها هم کمک بگیرید. بچه‌ها در این سن اگر والدین اجازه کمک کردن به آنها بدهند، احساس مهم بودن خواهند کرد. می‌توانید از آنها در پوست کندن میوه‌ه برای سالاد میوه یا قرار دادن بشقاب‌ و دستمال روی میز کمک بگیرید.

3. برای غذاها و میان‌وعده‌های او برنامه داشته باشید. اینکار باعث می‌شود کودک گرسنگی خود را کنترل کند و بداند که اشکالی ندارد اگر یک وعده‌غذایی یا میان‌وعده را نخورد چون سر فلان ساعت یک وعده‌غذایی دیگر دارد. از ریزه‌خواری کودک در طول روز جلوگیری کنید چون موجب پرخوری و گرسنگی درونی او می‌شود.

4. اجازه ندهید کودکتان جلوی تلویزیون غذا بخورد. همیشه غذا و میان‌وعده او را سر میز غذا سرو کنید.  

تغذیه کودک,تغذیه کودک سالم,تغذیه کودکان زیر 7 سال

از انواع مختلف تنقلات استفاده کنید، نه فقط آنهایی که کودکتان خودش دوست دارد

 

5. بیشتر موادغذایی سالم را در خانه نگه دارید و تاجاییکه می‌توانید کمتر از موادغذایی پرکالری، پرچرب، با قند بالا استفاده کنید. البته این به آن معنا نیست که بچه‌ها هیچوقت نمی‌توانند از این توع تنقلات استفاده کنند، بلکه مصرف آن باید بسیار کم باشد.

6. به‌جای نوشیدنی‌های قندی مثل نوشابه، همراه با میان‌وعده‌ها شیرکم‌چرب یا آب به بچه‌ها بدهید. آبمیوه‌های 100% را به یک وعده در روز محدود کنید.

7. از انواع مختلف تنقلات استفاده کنید، نه فقط آنهایی که کودکتان خودش دوست دارد. انتخاب‌های جدید پیش روی او قرار دهید اما چیزهایی که قبلاً از خوردن آن امتناع می‌کرده را حذف نکنید. ممکن است مجبور باشید چند بار امتحان کنید تا کودک آن غذا را بپذیرد.

8. به تاثیر روحیه بچه‌ها بر الگوی غذاخوردن آنها دقت کنید. خیلی وقت‌ها بچه‌ها بی‌حوصلگی و خستگی را با گرسنگی اشتباه می‌گیرند. اگر فرزندتان تازه غذا خورده است و دوباره از گرسنگی شکایت می‌کند، ببینید شاید عوض کردن حال‌وهوایش با یک بازی جدید این مشکل را برطرف کند.

9. در خوردن میان‌وعده‌ها کودکتان را همراهی کنید تا بفهمند که چیز خوبی می‌خورند.

      میان‌وعده برای کودکان،میان‌وعده های رژیمی

در خوردن میان‌وعده‌ها کودکتان را همراهی کنید تا بفهمند که چیز خوبی می‌خورند

 
در آماده‌کردن میان‌وعده‌ها خلاق باشید
کودکان زیر 7 سال نه خسته‌کننده هستند نه چیزهای حوصله‌سربر را دوست دارند، پس چرا باید میان‌‌وعده‌هایشان اینطور باشد؟ برای اینکه در آماده کردن میان‌وعده‌ها و تنقلات آنها خلاق باشید، لازم نیست چیز پیچیده یا وقت‌گیری برایشان درست کنید.

در زیر توصیه‌هایی برای شروع آورده‌ایم:
ببُرید! از کاترهای فانتزی مخصوص کیک برای بریدن پنیر، سبزیجات و ساندویچ استفاده کنید.

آغشته کنید! تکه‌های میوه، سبزیجات یا بیسکویت را به کره‌بادام‌زمینی، خامه، مربا، سس، ماست و شکلات مایع آغشته کنید یا بگذارید کوچولویتان خودش اینکار را بکند.

خلق کنید! از موادغذایی، هنر خلق کنید. با میوه‌های مختلف شکل بسازید. با برش‌های سیب گل درست کنید. با آلبالو برای آدمکتان چشم بگذارید و با موز دهان برایش درست کنید.

مخلوط کنید! می‌خواهید به کودکتان یک میان‌وعده سالم بدهید؟ اسموتی میوه که با ماست کم‌چرب یا شیر و میوه‌های تازه درست می‌شود یک عالمه موادمغذی به بدن فرزندتان می‌رساند.

بازی کنید! میان‌وعده سالم را به یک بازی تبدیل کنید. مثلاً سعی کنید روی بشقاب با موادغذایی "رنگین کمان"درست کنید و اجازه بدهید کودکتان تصمیم بگیرد، اول کدام رنگ را بخورد. دفعه بعد اینکار را می‌توانید با شکل‌های مختلف انجام دهید. 

 

منبع:kidspersia.com