کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

نوزاد را از چه زمانی باید به آهن بست؟!



قطره آهن, شربت آهن, قطره آهن کودکان

 

آهن یك ماده معدنی حیاتی است كه تمام كودكان و نوزادان به آن نیاز دارند. نوزادانی كه شیر خشك و غلات مصرف می كنند، به شكل معمولی از این ماده غنی هستند. آهن به افزایش حجم گلبولهای قرمز خون با توجه به رشد نوزاد كمك می كند.
نی نی سایت: آهن یك ماده معدنی حیاتی است كه تمام كودكان و نوزادان به آن نیاز دارند. نوزادانی كه شیر خشك و غلات مصرف می كنند، به شكل معمولی از این ماده غنی هستند. آهن به افزایش حجم گلبولهای قرمز خون با توجه به رشد نوزاد كمك می كند. كمبود بیش از اندازه آهن منجر به كم خونی می شود و در نتیجه آن تولید خون كاهش یافته و اشتها كودك كم می شود.
در حال حاضر غذاهای غنی شده جدید در بازار موجود است. مصرف این غذاها راحت تر از آن است كه تمام آهن مورد نیاز نوزاد و كودك را برای رشد به او بخورانید. در حقیقت اگر نوزاد شما از شیر خشك یا شیر مادر، غلات غنی شده و سرشار از ویتامین و سایر مواد غذایی غنی شده استفاده می كند، مقدار آهن مورد نیاز بدنش را در طول روز دریافت می كند. اگر نگران مقدار به اندازه مصرف آهن در كودك خود هستید، بهتر است بدانید، نوزادان بین 6 و 12 ماه در طول روز به مقداری در حدود 11 میلی گرم ، كودكان  1 تا 3 سال به 7 میلی گرم ، كودكان 4 تا 8 سال به 10 میلی گرم آهن  در یك روز نیاز دارند.
تغذیه با شیر مادر و مصرف قطره آهن

ممكن است شما تصور كنید شیر مادر یك غذای كامل و سرشار از ویتامین های لازم برای نوزاد است. شیر مادر بهترین غذا برای نوزاد محسوب می شود اما نمی تواند ویتامین دی و آهن را به اندازه كافی در خود داشته باشد. ویتامین دی برای ساخت استخوانهای قوی ضروری بوده و آهن نیز برای سلامتی سلولهای قرمز و رشد مغز لازم است. نوزادان به مواد معدنی برای جلوگیری از فقر آهن و ابتلا به كم خونی نیاز دارند.

از آنجائیكه شیر مادر به اندازه لازم از این دو مواد مغذی برخوردار نیست، دكترها و متخصصین اطفال برای تمام شیرخواران در 4 یا 6 ماهگی مصرف قطره آهن و مكملهای ویتامین دی را به شكل روزانه پیشنهاد می كنند. تجویز آهن به نوزادان قبل از این سن به ندرت اتفاق می افتد. جنین در رحم مادر به اندازه كافی آهن دریافت كرده و برای 4 ماه اول زندگی آهن در بدن او وجود دارد.  پس از این سن ذخیره آهن در او با توجه به این مطلب كه شیر مادر فاقد اندازه لازم آهن است، یك نكته حیاتی به شمار می آید.
نوزادانی كه از شیر خشك تغذیه می كنند
شیر خشك یك غذای غنی شده محسوب می شود و به اندازه كافی حاوی آهن، ویتامین دی و سایر مواد مغذی دیگر است. البته باید از میزان مصرف به اندازه شیرخشك در نوزاد اطمینان حاصل كنید. بهتر است در خصوص مصرف به اندازه شیر خشك در طول روز و تغییر اندازه آن زمانی كه نوزاد خوردن غذاهای جامد را شروع می كند با متخصص نوزاد مشورت كنید.

قطره آهن را چگونه و از كی به نوزاد بدهیم؟
بعضی از مادران از اینكه احتمال رود كه نوزادشان در خوردن قطره با آنها همكاری نكند احساس نگرانی می كنند. بیشتر قطره های ویتامین مخصوص نوزادان طعم دار هستند. بنابراین نوزاد شما مشكلی در خوردن آن ندارد. با آرامش كامل این كار را انجام دهید. هر زمان كه احساس می كنید خودتان و نوزاد راحت تر هستید قطره را به او بخورانید. بعضی از مادران قطره خوراكی را در صبح قبل از آنكه شیر دادن به نوزاد را شروع كنند، می دهند. اگر نوزا را از طریق شیشه شیر تغذیه می كنید بهترین كار این است تا قطره را در شیشه شیر او بچكانید.
چه كودكانی در معرض كم خونی قرار می گیرند
دانستن آنكه چه كودكانی در معرض خطر كم خونی قرار می گیرند، بسیار مهم است:
1) نوزادان نارس، آهن در ماههای آخر از بارداری در بدن ذخیره می شود.
2) نوزادانی كه با وزن كم متولد می شوند هرچند كه نارس نبوده و به موقع به دنیا آمده باشد
3) نوزادانی كه مادران آنها در طول بارداری تغذیه ای ضعیف داشته باشند.
4) نوزادانی كه مادران آنها در طول دوره بارداری دچار دیابت هستند.
نوزادانی كه از شیر خشك یا شیر مادر استفاده می كنند، ذخیره آهن از 4 تا 6 ماهگی به اندازه كافی در بدن آنها باقی می ماند. اما از این سن به بالا كاهش ذخیره آهن شروع می شود. به خاطر داشته باشید زمانی كه آهن در بدن نوزاد ذخیره شد، ممكن است به تدریج تحلیل رود. این مسئله یكدفعه اتفاق نمی افتد. نوزادانی كه در موعد مقرر به دنیا آمده باشند و از سلامتی كامل برخوردار بوده و از شیر خشك تغذیه می كنند به ندرت در خطر ابتلا به فقر آهن و كم خونی قرار می گیرند. در شیر خشك به مقدار كافی آهن یافت می شود. نوزادانی كه  در موعد مقرر به دنیا آمده باشند و از سلامتی كامل برخوردار بوده و از شیر مادر تغذیه می كنند نیز به ندرت مبتلا به كم خونی می شوند به ویژه نوزادانی كه خوردن غذاهای جامد را قبل از 6 ماهگی آغاز نمی كنند.
تغذیه زودتر از موعد نوزادان بوسیله مواد غذایی جامد ممكن است حجم آهن و هموگلوبین خون را در نوزادان به تعویق بیاندازد این مسئله بیشتر اوقات مربوط به نوزادانی می شود كه از شیر مادر تغذیه می كنند. اگر نوزاد از شیر مادر تغذیه می كند، تا سن 6 ماهگی تمام آهن مورد نیاز بدن او تامین می شود.
بیشتر نوزادانی كه از طریق شیر مادر تغذیه می كنند به آب، ویتامین ها و آهن اضافه تا 4 یا 6 ماه اول نیاز ندارند. شیر انسان تمام این مایعات و مواد مغذی را فراهم می كند. در سن 6 ماهگی شما باید تغذیه غذاهای مخصوص نوزاد كه شامل آهن است را آغاز كنید. متخصص مخصوص نوزادان ممكن است در صورت نیاز مصرف ویتامین دی و مكمل های آهن را برای نوزاد تجویز كند

 

 

 


ویدیو مرتبط :
شروع غذای جامد نوزاد چه زمانی است؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چه زمانی بهترین زمان برای مصرف قرص آهن است؟



 

تغذیه سالم, قرص آهن, ویتامین c

دكتر خدیجه رحمانی، متخصص تغذیه در مورد زمان مناسب برای استفاده از قرص های آهن گفت که بهترین زمان برای استفاده از این قرص ها را می توان زمانی دانست که معده خالی باشد، چرا که هنگامی که معده خالی باشد بدن مقدار بسیار بیشتری آهن جذب خواهد کرد.

خانم رحمانی، عضو هیات علمی دانشكده تغذیه صنایع غذایی و انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای دانشگاه شهید بهشتی، در این رابطه افزود: اگر كسی پس از استفاده از قرص آهن به ویژه با معده خالی حالت تهوع پیدا كند می‌تواند آن را پس از غذا و قبل از خواب مصرف كرده و بلافاصله بخوابد.

وی ادامه داد: دخترانی كه در وعده‌های غذایی‌شان گوشت وجود ندارد و از پروتئین گیاهی مثل حبوبات استفاده می‌كنند باید همراه با وعده‌های غذایی‌شان حتما از یك منبع ویتامین C استفاده كنند.

این متخصص تغذیه ادامه داد: سالادها و سبزی‌ها منابع غنی ویتامین C هستند و بهتر است افراد از آبلیمو به عنوان چاشنی سالاد استفاده كرده تا بدنشان میزان بیشتری آهن جذب كند.

رحمانی با بیان اینكه دختران مدرسه‌ای می‌توانند برای دریافت آهن از ساندویچ تخم‌مرغ در مدرسه استفاده كنند،‌ افزود: چون آهن تخم‌مرغ جذب پایینی دارد آنها می‌توانند از گوجه‌فرنگی یا فلفل دلمه‌ای‌های رنگی كه منبع بسیار غنی ویتامین C هستند، استفاده كنند كه باعث بالا رفتن جذب آهن آن می‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی اظهار كرد: حتی زمانی كه افراد می‌خواهند قرص آهن را بعد از صرف وعده‌های غذایی و پیش از خواب مصرف كنند نیز مصرف ویتامین C باعث بالا رفتن جذب آهن و كاهش حالت تهوع در فرد می‌شود.

منبع:novinfun.com