کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

می‌توان نوزاد را سوار هواپیمـا كرد؟


اگر در تعطیلات می‌خواهید به همراه نوزادتان با هواپیما سفر كنید، بد نیست این نكات ایمنی را بدانید

خیلی از خانواده‌ها از مدت‌ها قبل برای تعطیلات نوروز بلیت هواپیما رزرو كرده‌اند و تصمیم دارند در این روزهای تعطیل به یك مسافرت دور بروند و حسابی خوش بگذرانند، ولی این مسافرت برای بعضی از مادر و پدرها كمی با مسافرت‌های دیگر فرق دارد چون امسال كوچولویی به خانواده آنها اضافه شده كه عید پارسال نبود! بنابر‌این آنها مدام از خودشان می‌پرسند آیا می‌توانند با این عضو جدید فسقلی به مسافرت بروند یا نه؟! اگر شما هم همین سوال را دارید خواندن مطلب زیر را به شما توصیه می‌كنیم.





توصیه‌های ایمنی حین پرواز

  •   محفظه وسایل بالای سرتان را پر نكنید. گذاشتن اشیای سنگین و زیاد در بالای سرتان خطر سقوط آنها را هنگام تكان‌های هواپیما بیشتر می‌كند.
  •   كمربندتان را بسته نگهدارید. اگر كمربندتان باز باشد، در موقع تكان‌های هواپیما ممكن است نوزادتان از دست شما بیفتد.
  •  طول پرواز چای یا قهوه ننوشید. نوشیدنی‌های داغ ممكن است روی نوزاد شما بریزد.
  •  حتی‌الامكان از پروازهای مستقیم استفاده كنید. اگر ناچار باشید بین مسیرتان در یك فرودگاه دیگر هم توقف داشته باشید تعداد بلند شدن و فرود آمدن‌ها به جای 2 بار به 4‌بار افزایش می‌یابد.
  •   از پروازهای شلوغ دوری كنید. هر چه تعداد مسافران هواپیما بیشتر باشد، خطر بیمار شدن فرزند شما هم بیشتر است.



جای مناسب را انتخاب كنید

بهتر است هنگامی كه پروازتان را رزرو می‌كنید درخواست كنید تا یك صندلی كنار راهرو را به شما اختصاص دهند كه تا حد امكان به سمت جلوی هواپیما نزدیك‌تر باشد. معمولا سروصدا در قسمت عقبی هواپیما بیشتر است و گوش‌های حساس نوزاد را آزار می‌دهد. به علاوه صندلی كنار راهرو به شما امكان تحرك بیشتر و فضای آزادتری می‌دهد. شما می‌توانید در زمان‌هایی كه تردد در هواپیما مجاز است از جای‌تان بلند شوید و در راهرو هواپیما قدم بزنید و فرزندتان را آرام كنید.



از چه سنی می‌توان شیرخوار را سوار هواپیما كرد؟

این موضوع یكی از سوالات مشترك همه والدین است. بسیاری از متخصصان كودكان پیشنهاد می‌كنند بچه‌های زیر یك ماه را سوار هواپیما نكنید و بسیاری هم حتی سن مجاز برای سفر هوایی را یك ماه و نیم می‌دانند. به هر حال این موضوع از نظر اینكه اصولا هواپیما به‌دلیل جمعیت زیاد داخلش می‌تواند مكان تجمع انواع میكروب‌ها باشد، اهمیت دارد. بنابر‌این به‌خصوص در مورد سفرهای درازمدت بهتر است دست كم تا سن یك ماه و نیمگی فرزندتان صبر كنید. ضمن اینكه مادر هم در طول ماه اول پس از زایمان به نوعی استراحت و بازسازی قوای جسمی نیاز دارد.



مراقب گوش‌های نی‌نی باشید

وقتی هواپیما در حال بلند شدن از روی باند فرودگاه است و نیز وقتی كه برای فرود آمدن ارتفاع كم می‌كند، تغییر سریع فشار هوا در داخل كابین باعث می‌شود تا به گوش میانی كودك فشار وارد شود. در چنین حالتی كودك دچار گوش‌درد می‌شود و این موضوع باعث ناآرامی و بیقراری او در طول پرواز خواهد شد. بنابر‌این بهترین كار برای جلوگیری از این مشكل آن است كه هنگام بلند شدن هواپیما و موقع فرود آمدن به نوزادتان شیر بدهید یا شیشه‌شیر یا پستانك را برای مكیدن در دهان او بگذارید. عمل مكیدن كمك می‌كند تا فشار وارد شده بر گوش كمتر و درد نوزاد كمتر شود.  در ضمن اگر كودك شما دچار سرماخوردگی یا عفونت گوش میانی یا سرفه و هر نوع مشكل تنفسی است، حتما قبل از سفر با پزشك كودك‌تان مشورت كنید تا داروهای لازم را برای فرزندتان تجویز و شما را راهنمایی كند.





از كانگوروها یاد بگیرید

بهترین جا برای سفر كردن یك نوزاد، كریری است كه روی دوش شما آویزان شده باشد. وقتی فرزندتان مانند كانگوروها به شما چسبیده، اطرافیان كمتر می‌توانند به او دست بزنند یا خم شوند و او را ببوسند. همین كار به كم كردن امكان عفونت و بیماری برای نوزاد كمك می‌كند. به علاوه این كریرها ایمنی بسیار بالایی را برای نوزاد شما فراهم می‌كنند و امكان حركت و فعالیت را در انواع حالت‌ها به شما می‌دهند. وقتی سوار هواپیما شدید، سعی كنید با آرام كردن نوزادتان او را بخوابانید، چون نوزادان و شیرخواران زمان زیادی از شبانه‌روز را در خواب می‌گذرانند، شاید شما هم این شانس را داشته باشید كه در كل مدت سفر هوایی كودك‌تان در خواب باشد!

منبع : مجله سیب سبز


ویدیو مرتبط :
ژست فیگور نوزاد-پزعکاسی نوزاد-عکاسی نوزاد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

از چه زمانی می‌توان نوزاد را به خارج از خانه برد؟



بیرون بردن نوزاد

هرچه نوزاد بزرگتر می‌شود، بیش از پیش به محیط اطراف خود علاقمند می‌شود

 

 بسیاری از پدر و مادرانی که به تازگی صاحب فرزند شده‌اند یک نگرانی بزرگ دارند و آن اینکه از چه زمانی می‌توانند فرزندشان را به خارج از محیط خانه ببرند؟

در بسیاری از فرهنگ‌ها و جوامع والدین و به خصوص مادران ترجیح می‎‌دهند که حداقل برای یک ماه یا بیشتر نوزادشان (در صورتیکه در سلامت کامل باشد) را از خانه خارج نکنند. اما واقعیت این است که هیچ دلیل پزشکی و روشنی ارائه نشده که نشان دهد این کار سلامت نوزاد را در معرض خطر قرار می‌دهد.

هوای تازه و تغییر ضرب آهنگ زندگی برای افراد در هر سنی، مفید و تأثیرگذار است از آن جمله نوزادان. البته همواره باید به یاد داشت که قرار گرفتن نوزاد در معرض سایرین می‌تواند زمینه ابتلای وی به بیماری را فراهم کند. برای اینکه شرایط ابتلای نوزاد به بیماری‌های مختلف را به حداقل برسانید توصیه می‎شود که زمان قرار گرفتن او را در فضاهای سربسته و همچنین مکان‌های شلوغ را به حداقل برسانید. قبل از اینکه هر فردی بخواهد کودک را در آغوش گرفته و یا او را لمس کند مطمئن شوید که دست‌هایش را به خوبی شسته باشد. و در نهایت اینکه نوزاد را از افراد بیمار دور نگاه دارید.

هرچه نوزاد بزرگتر می‌شود، بیش از پیش به محیط اطراف خود علاقمند می‌شود. او تقریبا به هر چیزی که در محیط بیرون می‌بیند علاقه نشان می‌دهد. نوزاد خیلی زود شیفته نگاه‌ها، صورت‌ها، صداها و بوها می‌شود. به همین دلیل بد نیست که هر از گاهی نوزاد را در هوای مساعد از خانه بیرون برده تا او به این کنجکاوی‌ها ادامه دهد. برای اینکه کمترین مشکل را در حین بیرون بردن نوزاد داشته باشید باید به برخی نکات ساده توجه کنید که مهمترین آنها رعایت کردن زمان انجام این کار است. بردن نوزاد به محیط خارج از خانه پس از آنکه شیر خورده و پوشکش نیز عوض شده توصیه می‌شود. حتی ممکن است زمانی که به اتفاق نوزاد در خارج از خانه به سر می‌برید، او آرام آرام به خواب رفته و چرتی نیز بزند.

اگر در نظر دارید که برای بیش از یک ساعت نوزاد را در خارج از خانه نگاه دارید حتما با آمادگی کامل راهی بیرون از خانه شوید. دقت داشته باشید که باید در کیف وسایل نوزاد چندین پوشک، وسایل انجام تعویض پوشک، لباس‌های اضافی و شیر خشک (درصورتیکه نوزاد از آن استفاده می کند) وجود داشته باشد.

اگر قرار است زمان قابل توجهی را در خارج از خانه سپری کنید حتما دقت لازم را در لباس نوزاد به خرج دهید. اگر هوا سرد است حتما باید لباس کافی بر تن نوزاد کنید. سر، پاها و دست‌ها باید به خوبی پوشانده شود. نکته مهم دیگر این است که باید چند لایه لباس بر تن نوزاد کنید تا در مواقع لزوم بتوانید با درآوردن یک یا چند عدد از آنها، بدن کودک را در دمای مناسبی حفظ کنید. از همه مهمتر اینکه باید مراقب تغییرات شدید دما و تابش نور مستقیم خورشید به صورت و بدن کودک باشید.

 

منبع:ninisite.com