کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

مواد غذایی که به تقویت شیر مادر کمک میکند



تقویت‌كننده شیر مادر,نگهداری شیر مادر

تولید شیر در سینه مادر مستقیما به آنچه می‌خورد و می‌نوشد، بستگی دارد

 

مادر شدن یک خوشبختی  یا به اصطلاح دیگر یک مسئولیت همیشگی  است! موهای شما با گذرعمر  سفید می‌شوند اما بچه هایتان  حتی اگر به چشم  دوروبری ها  بزرگ شده باشد برای شما هنوز‌‌ همان بچه کوچک است. مادر شدن شروع  یک مسافرت  بلند و خالصانه است و در این میان تغذیه نقش مهمی در مراقبت شما از نوزادتان ایفا می‌کند. تغذیه شما در دوران بارداری و حتی مرحله زایمان بر تغذیه نوزادتان تاثیر دارد. خانم‌ها اغلب از شیر کم خود شکایت دارند و این یک مشکل جدی است چون نوزاد شما در چند ماه اول پس از تولد باید فقط با شیر خودتان تغذیه شود.

تولید شیر در سینه مادر مستقیما به آنچه می‌خورد و می‌نوشد، بستگی دارد. نوشیدن آب فراوان ضروری است اما غذا عنصر حیاتی و مهم دیگری است. غذاهای شیرساز می‌توانند به تولید شیر در سینه مادر کمک کنند. دریافت کالری کافی و املاح  فراوان ممکن است موجب تولید شیر در سینه مادر شوند اما برخی غذا‌ها حاوی موادی هستند که در این فرآیند اختلال ایجاد کرده یا به آن کمک می‌کنند که شامل فیتواستروژن – یک مسکن گیاهی طبیعی – استرول‌های گیاهی، ساپونین و تریپتوفان هستند. به علاوه غذاهای سرشار از املاح و مواد معدنی و چربی‌های مفید موجب عملکرد بهینه سلول‌ها و اعصاب می‌شوند. اگر می‌خواهید بدانید کدام خوراکی‌ها و گیاهان به تولید شیر در سینه مادر کمک می‌کنند، فهرست زیر را بخوانید:
 
رازیانه: این گیاه به عنوان تقویت‌كننده تولید شیر در بدن مادر شناخته شده است. بذر این گیاه از مواد قوی‌تری تشکیل شده و قرن‌هاست توسط خانم‌ها به عنوان ماده‌ای برای تولید شیر مورد استفاده قرار می‌گیرد. رازیانه سرشار از ترکیباتی مانند آنتول، دیانتول و فوتوآنتول است که هورمون‌ها را تغییر می‌دهد. بر اساس مطالعات، این ترکیبات دارویی می‌توانند تولید استروژن و پرولاکتین را – که برای تولید شیر لازم است – تحریک کنند. رازیانه را می‌توانید به صورت خام یا پخته (مثلا بخارپز) مصرف کنید. به توصیه کارشناسان، رازیانه باید تنها 2 بار در هفته یا یک هفته در میان مصرف شود.

تقویت‌كننده شیر مادر,نگهداری شیر مادر

از شنبلیله برای تولید شیر در کوتاه مدت استفاده می‌شود

 

 شنبلیله: این گیاه یک مولد طبیعی شیر است که مجاری سینه را برای تولید شیر بیشتر باز می‌کند. براساس مطالعات، از شنبلیله برای تولید شیر در کوتاه مدت استفاده می‌شود. اما استفاده طولانی مدت از آن خطری ندارد. خانم‌ها ممکن است تا زمانی که شیر کافی داشته باشند، به مصرف شنبلیله ادامه دهند.

زردچوبه: زردچوبه نیز خاصیت تولید شیر دارد و می‌تواند به عنوان ماده ضدالتهاب نیز مورد استفاده قرار گیرد.

کنجد: دانه‌های درشت و تیره رنگ کنجد در کشورهای آسیایی برای افزایش شیردهی مورد استفاده قرار می‌گیرد. سبوس‌های رنگ روشن کنجد نیز بسیار موثر بوده و به آسانی هضم می‌شوند.
 
زردآلو: توصیه می‌شود برای تقویت تولید شیر، زردآلو را به برنامه غذایی خود اضافه کنید. زردآلو سرشار از ویتامین C و دیگر ویتامین‌های مفید برای نوزاد شماست.

 هویج و چغندر: این سبزیجات قرمز رنگ سرشار از بتاکاروتن هستند که برای افزایش شیر سودمند است. هویج به عنوان یک سبزی شیرساز٬ حاوی روغن‌های فرار و فیتواستروژن است.

 سبزیجات سبز: سبزیجاتی که به رنگ سبز تیره هستند از دیگر خوراکی‌های توصیه شده برای افزایش تولید شیر مادر هستند چون املاح٬ ویتامین ها٬ آنزیم‌ها و فیتواستروژن فراوانی دارند.

 جعفری: گیاهی است که به تولید شیر کمک می‌کند.  

شیر مادر,تقویت شیر مادر

نوزادانی که مادران آن‌ها در دوران شیردهی سیر مصرف می‌کنند،با ولع بیشتری شیر می‌خورند

 

 سیر: سیر به خواص دارویی مشهور است و ید طولایی در تولید شیر دارد اما باید در حد تعادل مصرف شود چرا که عده‌ای از مردم تحمل اندکی نسبت به مصرف آن دارند. بر اساس مطالعات انجام شده٬ نوزادانی که مادران آن‌ها در دوران شیردهی سیر مصرف می‌کنند٬ درک بهتری دارند و با ولع بیشتری شیر می‌خورند.

 زنجبیل: برای درمان شیردهی کم مادران سودمند است.

 بنشن‌ها و غلات: این مواد سابقه طولانی در تولید شیر دارند. مشهور‌ترین غلات در این زمینه شامل جو دوسر٬ ارزن و برنج هستند. بنشن‌هایی که باید در رژیم غذایی مادر گنجانده شوند نیز شامل نخودچی و عدس هستند.
 
مغز‌ها: مغزهایی مانند بادام در تولید شیر نقش دارند. مغزهای خام بر انواع نمک سود شده یا بو داده اولویت دارند.
 
چربی‌ها و روغن‌ها: چربی‌های سالم نقش حیاتی در متابولیسم عصبی و سلولی ایفا می‌کنند. هر نوع چربی که مادر مصرف می‌کند بر محتوای چربی شیر او تاثیر می‌گذارد. مطمئن شوید چربی‌های مضر مانند روغن هیدروژنه سبزیجات و اسیدهای چرب ترانس را از برنامه غذایی خود حذف كرده‌اید. 

شیر مادر,تقویت شیر مادر

جو دوسر موجب افزایش شیر مادر می‌شود چون سرشار از آهن بوده و آرام‌بخش است

 

 جو دوسر: جو دوسر یکی از مغذی‌ترین خوراکی‌هایی است که حاوی پروتئین٬ ویتامین٬ مواد معدنی و عناصر دیگری است که اعصاب را تغذیه کرده و متابولیسم چربی را تقویت می‌کنند و روحیه را بالا می‌برند. مصرف جو دوسر نیز یکی دیگر از روش‌های بالقوه تقویت ذخیره شیر مادر است. به عقیده برخی کارشناسان٬ جو دوسر موجب افزایش شیر مادر می‌شود چون سرشار از آهن بوده و آرام‌بخش است و با بسیاری از خوراکی‌های شیرساز دیگر خواص مشترک دارد. جو دوسر نیز دارای خاصیت ضد افسردگی و ضد اسپاسم بوده و تعریق را افزایش می‌دهد.

 نوشیدنی‌ها: از جمله نوشیدنی‌های شیرساز می‌توان به آب و قهوه‌های حاوی مالت اشاره کرد.
 
تغذیه شما بر تغذیه نوزادتان اثر می‌گذارد. به هر حال او بخشی از وجود شماست که به مرور زمان از شما جدا می‌شود. نوزاد بخش زنده‌ای از بدن شماست که به اندازه دیگر ارگان‌های بدن به حمایت و پشتیبانی شما نیاز دارد!


منبع:hidoctor.ir


ویدیو مرتبط :
پنج غذایی که کمک میکند تا راحت بخوابید

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مواد غذایی مناسب جهت افزایش شیر مادر



افزایش شیر مادر با این رژیم غذایی,افزایش شیر مادر,راههای افزایش شیر مادر

 شیر مادرخورها باهوش‌ترند. بیماری‌هایی مثل آسم، نارسایی و فشار خون، غیر طبیعی بودن لیپید خون و چاقی، بیماری‌های عفونی و تنفسی و التهاب گوش میانی کمتر شیرمادرخورها را تهدید می‌کند و نوزادانی که از شیر مادر تغذیه کرده‌اند در مقایسه با نوزادانی که شیر خشک مصرف کرده‌اند، ضریب هوشی بالاتری دارند. مزایای شیر مادر به این موارد مختصر نمی‌شود.

یکی از خواص معجزه‌گونه شیر مادر این است که در ساعات مختلف شبانه‌روز ترکیبات غذایی‌اش به طور خودکار تغییر می‌کند؛ مثلا ممکن است بر حسب نیاز نوزاد در ساعاتی آب بیشتری داشته باشد و در ساعات بعدی مواد مغذی‌اش بیشتر شود. این اتفاق به نفع نوزاد است و باعث سلامت او در حال حاضر و آینده می‌شود. اگر با این توضیحات قانع شده‌اید، از راهنمایی که در ادامه آمده برای افزایش شیرتان استفاده کنید.

کربوهیدرات بخورید
 کربوهیدرات‌ها یکی از گروه‌های غذایی بسیار مهم هستند که به هیچ‌وجه نباید از برنامه روزانه غذایی مادر حذف شوند. نان، غلات، سیب‌زمینی، برنج، میوه و لبنیات اصلی‌ترین منابع کربوهیدرات به شمار می‌روند و می‌توانند در افزایش شیر مادر سهم زیادی داشته باشند.

حسابی مایعات بنوشید
 مادر در دوران شیردهی باید سعی کند بیش از پیش مایعات مصرف کند. بیشترین حجم شیر مادر از آب تشکیل می‌شود و به همین دلیل مصرف مایعات می‌تواند حجم شیر را افزایش دهد. غذاهای به اصطلاح آبکی مثل آبگوشت، انواع آش و سوپ حتما باید در برنامه روزانه مادر گنجانده شود. غیر از غذاها انواع نوشیدنی‌های طبیعی مثل آب و آبمیوه‌ها باید در طول روز به وفور مصرف شوند. بین آبمیوه‌ها، آب هویج شهرت بیشتری در افزایش شیر دارد. همچنین بعضی‌ها گفته‌اند نوشیدن ماء‌الشعیر به شرط رعایت تعادل هم میزان شیر را بیشتر می‌کند.

دمنوش دم کنید
  انواع نوشیدنی‌های دم‌کردنی مثل دمنوش‌های طبیعی هم در ایجاد تنوع موثر هستند و حجم شیر را افزایش می‌دهند. دمنوش بابونه و ریحان به این منظور بسیار توصیه شده است.

شیر را فراموش نکنید
 لبنیات از آن دسته مایعاتی است که به هیچ‌وجه نباید فراموش شود چون حذف آن می‌تواند به پوکی استخوان منجر شود و مصرف میزان کافی آن می‌تواند سبب افزایش شیر مادران شود.

سبزی‌خوار شوید
 خواص سبزیجات و میوه‌ها دیگر بر کسی پوشیده نیست و همه می‌دانند این گروه از مواد غذایی چه تاثیری بر سلامت می‌گذارد. البته اگر سبزیجات و میوه‌ها به صورت خام مصرف شوند، بهتر است.

از گیاهان شیرافزا کمک بگیرید
رازیانه، مخمرهای ماء‌الشعیر، جوانه غلات و حبوبات، جوانه عدس و نخود، دانه کنجد، زردچوبه، گرمک، سیاه‌دانه، شوید، تخم شوید، تخم ترب، شیره خرما، شیره انگور جزء شیرافزاها هستند.

گیاه آرتیشو نخورید
 مصرف این گیاه به هر نحوی می‌تواند حجم شیر مادر را کاهش دهد. بهتر است مادر در توصیه‌هایی که از اطرافیان می‌گیرد و غذاهایی که کمتر می‌شناسد، دقت بیشتری به خرج بدهد. ضرری ندارد از ترکیبات غذایی که می‌خورد اطلاع کافی به‌دست بیاورد چون کم شدن شیر، مادر و نوزاد را خیلی ناراحت می‌کند.

از تغییر طعم نترسید
 تغذیه مادر ذائقه کودک را می‌سازد و تغذیه مادر در دوران شیردهی و حتی در دوران بارداری بر ذائقه نوزاد بعد از تولد (حتی بزرگسالی) تاثیر شگرفی می‌گذارد. در مطالعاتی که صورت گرفته دیده شده کودک مادری که در دوران بارداری هویج زیادی می‌خورده، در کودکی و بزرگسالی هم به هویج علاقه زیادی دارد یا مادری که بدغذا ست کودک بدغذایی هم دارد؛ مثلا مادری که حبوبات نمی‌خورده بعدها هر کاری می‌کند کودکش زیر بار خوردن حبوبات نمی‌رود.

در واقع می‌شود گفت، غذاهایی که مادر در بارداری و شیردهی مصرف می‌کند، به شکل خاطره‌ای در ناخودآگاه نوزاد باقی می‌ماند. هرچه تغذیه مادر متنوع‌تر و سالم‌تر باشد، در آینده کودک ذائقه خوب و متنوع‌تری خواهد داشت.

می‌توانید پیاز بخورید
  برخی خوراکی‌ها دارای طعم و بوی خاصی هستند و تا حدی می‌توانند این خواص ظاهری را به شیر مادر منتقل کنند. سردسته این قبیل خوراکی‌ها سیر و پیاز است. مواد غذایی دیگری مثل انواع حبوبات، ریواس، لوبیا سبز، شلغم و کلم هم روی شیر تاثیر می‌گذارند اما نباید این تصور ایجاد شود که چون خوراکی‌هایی که گفته شد روی طعم شیر تاثیر می‌گذارند، پس باید حذف‌شان کنیم اما اگر نوزادتان به طعم شیر واکنش نشان داد، تغذیه آن روزتان را بررسی کنید و مطمئن شوید که دلیل شیر نخوردن فرزندتان استفاده از آن ماده خاص است.

حسابی شیر بدهید
زردی نوزاد در اثر بالارفتن غلظت خون است. از همین رو بدن صفرا تولید می‌کند تا گلبول‌های قرمز را کم کند. وجود صفرا در بدن نوزاد باعث بروز زردی است. بهترین کار برای کوتاه و آسان کردن زردی نوزاد، کمک به دفع صفرا از بدن است. نوزاد هرچه بیشتر شیر بخورد، صفرای بیشتری را دفع خواهد کرد؛ یعنی اگر مادر تعداد دفعات شیردهی را بیشتر کند، نوزاد عمل دفع را بیشتر انجام خواهد داد و زودتر بهبود پیدا می‌کند. شیردهی مکرر به شیر زیاد احتیاج دارد و تغذیه صحیح مادر و استفاده از شیرافزاهایی که گفته شد، اینجا بیشتر کارگر می‌شود به‌خصوص اگر مادر مصرف مایعات را بیشتر کند از نظر تامین شیر با مشکلی روبه‌رو نخواهد شد.

مراقب حساسیت باشید
 احتمال دارد نوزاد نسبت به بعضی مواد غذایی حساسیت نشان دهد. خوراکی‌های حساسیت‌زایی نظیر ماهی، بادمجان،  لبنیات، کیوی، پرتقال، گوجه، حبوبات و سبزیجات ممکن است نوزاد را ناراحت کند. او این ناراحتی را با خودداری از خوردن شیر نشان می‌دهد. برای اطمینان یافتن از حساس بودن نوزاد، مادر می‌تواند وضعیت نوزاد را به دقت کنترل کند و ببیند نسبت به کدام‌یک از این غذاها حساسیت نشان می‌دهد و در صورت شناسایی ماده غذایی حساسیت‌زا، آن را حذف کند.  

استرس نداشته باشید
یکی از شایع‌ترین و مهم‌ترین عوامل کاهش میزان شیر، استرس بیش از حد است. بهترین راهکار مقابله با استرس کمک گرفتن از دیگران در نگهداری نوزاد و مطالعه و کسب آگاهی قبل از زایمان است. حمایت و کمک همسران در این شرایط نقش بسیار موثری در کاهش استرس و کم نشدن شیر دارد.

منبع:مجله سیب سبز

برترین ها