کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

غذا های ناسالم برای کودک



غذا های ناسالم برای کودک,تغذیه کودک

 کودک هر چه بزرگ تر می شود، تمایل بیشتری به خوردن غذاهایی دارد که شما می خورید. شما نیز باید تنوع غذاهای او را بیشتر کنید تا همه طعم ها و مزه ها را امتحان کند و دوست داشته باشد.

 اما بدانید که برخی غذاها برای کودک شما سالم و بی خطر نیستند. برخی از آنها خطر مسمومیت دارند و برخی هنوز برای سیستم گوارشی کودک مناسب نیستند و کودک توان هضم آنها را ندارد.

غذاهای ممنوعه: 4 تا 6 ماهگی
همه انواع غذاها به غیر از شیر مادر یا شیر خشک برای کودک زیر 6 ماه ممنوع و قدغن است.

غذاهای ممنوعه: 4 تا 12 ماهگی
عسل: احتمال وجود هاگ یا دانه گیاه در داخل عسل زیاد است. این دانه ها موجب شکل گیری باکتری «کلستریدیوم» و موجب مسمومیت بوتولیسم می شود. سیستم روده بزرگسالان می تواند از رشد این باکتری مسموم جلوگیری کند اما این سیستم دفاعی در بدن کودکان زیر یکسال هنوز به طور کامل رشد نکرده است.

شیر گاو و شیر سویا: بهتر است در طول یک سال نخست زندگی کودک به او فقط شیر مادر یا شیر خشک بدهید و از شیرهای دیگر پرهیز کنید. تا این سن کودک توان هضم پروتئین موجود در شیر گاو یا سویا را ندارد. در ضمن، این شیرها همه مواد لازم برای رشد کودک را در خود ندارند. مواد معدنی موجود در آنها نیز می تواند به کلیه کودک آسیب برساند.

خطراتی که باید مراقب آنها باشید
تکه های کوچک اما سفت خوراکی ها: شیرینی، شکلات، بیسکوئیت، قرص سرماخوردگی، آجیل و پاپ کورن همه از خوراکی های بسیار خطرناک برای کودکان به شمار می روند. شاید این مواد را خیلی هم کوچک و ریز کنید اما ممکن است وارد مجرای تنفسی کودکان و موجب عفونت بشوند.

خوراکی ها نرم اما چسبناک: خوراکی هایی همچون پاستیل و مارشمالو، ژله یا آدامس و شکلات کشی را نباید به کودک داد زیرا ممکن است در گلوی آنها گیر کند.

تکه های بزرگ خوراکی ها: تکه های غذای بزرگ تر از نخود می تواند در گلوی کودک گیر کند و موجب خفگی او بشود. سبزیجاتی همچون هویج، کرفس و نخود سبز را باید رنده کنید یا آنها را بپزید و پوره کنید. میوه های دانه دار همچون انگور، گوجه فرنگی گیلاسی و هندوانه و طالبی را نیز باید به اندازه یک نخود کوچک ریز کنید و به کودک بدهید. پنیر و گوشت را نیز ترجیحا رنده کنید و به کودک بدهید تا میل کند.

کره بادام زمینی: کره بادام زمینی برای حالت چسبناکی که دارد شاید قورت دادنش برای کودک آسان نباشد و باید بسیار مراقب باشید و ترجیحا به کودک اجازه خوردن آن را ندهید.

نکات هشداردهنده
داخل اتومبیل به کودک خوراکی یا غذا ندهید. هنگامی که پشت فرمان هستید نمی توانید بر خوردن کودک نظارت داشته باشید.

غذاهای ممنوعه: 12 تا 36 ماهگی
برخی از پزشکان اعتقاد دارند بهتر است تا یک سالگی غذاهای سفت و حساسیت‌زا را به کودک ندهید. به ویژه کودکانی که پیشینه خانوادگی در زمینه آلرژی و انواع حساسیت ها دارند. اما تحقیقات جدید ثابت کرده است این مساله به هیچ وجه به کم شدن یا از بین رفتن حساسیت کودک کمکی نمی کند.

اما به هر صورت، احتیاط شرط عقل است و بهتر است به مرور و کم‌کم‌ معده کودک را به انواع غذاها عادت داد. هر غذای جدیدی که به کودک می دهید بهتر است چندین روز صبر کنید اگر واکنش بدی نشان نداد، سپس غذای جدید را روی او امتحان کنید. اگر تصور می کنید کودک حساسیت غذایی دارد حتما با پزشک او مشورت کنید و اقدامات لازم را انجام دهید. غذاهایی همچون تخم‌مرغ، شیر، کره بادام زمینی، گندم، سویا، دانه درختان و ماهی احتمال حساسیت دارند. 

منبع:bartarinha.ir


ویدیو مرتبط :
کودک و ارتباط با فضای ناسالم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

والدینی که نگران کودک بد غذا شان هستند !!



 

 

والدین همیشه نگران کودک بدغذا هستند

 

 

خیلی از والدین همیشه نگران غذاخوردن بچه هایشان هستند. خیلی ها هم وقتی بچه شان کم غذا می خورد مثلا اشتها ندارد یا به هر دلیلی به غذا تمایلی نشان نمی دهد ناراحت می شوند و به هر حربه ای که شده می خواهند همان حجمی که خودشان دوست دارند به فرزندشان غذا بدهند. حال آنکه این کاری بسیار اشتباه است.

 

به خاطر داشتن این نکته بسیار اهمیت دارد که معده کودکان بسیار کوچک تر از معده بزرگسالان است و در نتیجه نیازی نیست که یک کودک به اندازه خواهر یا برادر بزرگ ترش غذا بخورد. چند مثال از مقدار غذایی که یک کودک یک یا دوساله می تواند در یک روز بخورد، در منوی مثالی روبرو آمده است. اگر کودک بسیار پرانرژی باشد، ممکن است به یک میان وعده دیگر هم پس از شام نیاز داشته باشد.بعضی از نکات مفیدی که در هنگام تغذیه یک کودک خردسال باید به خاطر داشت، عبارتند از:

 

ـ استفاده از بشقاب های کوچک برای نوپایان و اجازه دادن به آنها که تا براساس اشتهای شان مقدار غذایی را که می خورند تنظیم کنند.

 

ـ عدم اجبار، نق زدن یا رشوه دادن به کودک برای تمام کردن وعده غذایی یا «تمیز کردن بشقابش». این کار به مشاجره بر سر غذا یا اضافه وزن کودک منجر می شود و بعداً ترک این عادت ها بسیار دشوار خواهد بود. کودک با سفت بستن لب هایش، پس زدن ظرف غذا یا ریختن غذا بر زمین به شما می گوید که دیگر کافی است.

 

ـ دادن یک وعده غذایی متعادل که شامل مواد غذایی از تمام گروه های غذاهایی هر کدام در مقادیر اندک باشد. نباید نیازی به کشیدن مجدد غذا در ظرف کودک باشد. اگر کودک هنوز گرسنه است و باز هم غذا می خواهد، به او سبزیجات یا میوه های تازه بدهید. ممکن است او بخواهد در وعده بعدی هم غذای بیشتری بخورد.

 

ـ اگر کودک مقدار شیری را که می نوشد کاهش داده، می توان به او به عنوان میان وعده یا دسر ماست یا پنیر داد.


منبع:سلامتیران