کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

غذای متفاوت نوزادان در سراسر جهان


در همه جای دنیا نوزادان اصولا پس از شش ماهگی می توانند نخستین غذای جامد خود را میل کنند. این غذاها با توجه به سنت و فرهنگ هر کشور متفاوت است. به همین منظور، ما 10 نمونه مختلف از این غذاها را برایتان معرفی کرده ایم.





صبح بخیر: در همه جای دنیا نوزادان اصولا پس از شش ماهگی می توانند نخستین غذای جامد خود را میل کنند. این غذاها با توجه به سنت و فرهنگ هر کشور متفاوت است. به همین منظور، ما 10 نمونه مختلف از این غذاها را برایتان معرفی کرده ایم. شاید برایتان جالب باشد در مناطقی همچون تبت از روز چهارم به نوزاد انواع غلات را می دهند. 

کنیا



سیب‌زمینی شیرین که به زبان محلی آن را Ngwaci می نامند، نخستین غذای جامدی است که برای کودکان کنیایی پس از شش ماه استفاده می شود. این ریشه گیاهی علاوه بر این که طعم شیرین دارد، هضم آسانی نیز دارد و سرشار از ویتامین A است. ویتامین A برای تقویت بینایی و سیستم ایمنی بدن بسیار مفید و لازم است.


هند



نوزادان هندی پس از شش ماه، نخستین غذایی که می خورند، برنج له شده و بلغور برنج است که هندی ها به آن Khichdi می گویند. این غذای معمول گیاه‌خوارها است. این غذا به همراه عدس و سبزیجات تهیه می شود و در آن ادویه های گوناگون همچون زیره سبز، گشنیز، نعنا و دارچین استفاده می شود.


ژاپن



نخستین غذای کودکان ژاپنی پس از یک سالگی، سوپ میسو است. میسو، خمیر سویا و غلات تخمیر شده است. این غذا را اصولا در صدمین روز زندگی و پس از گرفتن او از شیر به او می دهند. در کنار آن، غذای دیگری به نام Okayu که حلیم برنج است و روی آن، تکه های ماهی و سبزیجات خشک یا پوره کدوحلوایی قرار می  دهند.


فرانسه



نوزادان فرانسوی در نخستین وعده غذایی خود پس از شش ماهگی برنج نمی خورند. آنها غذاهای سالمی همچون سوپ تره فرنگی، کاسنی فرنگی، اسفناج و چغندر را برای فرزندان خود تهیه می کنند. از یک سالگی نیز کودکان فرانسوی پنیر های نرم، کوینولا و کوس‌کوس می خورند.


مکزیک



برنج، لوبیا و سوپ در وعده‌های غذایی کودکان مکزیکی وجود دارد. جالب است بدانید علاوه بر اینها، والدین مکزیکی در سال اول زندگی کودک او را با انواع ادویه همچون پودر فلفل چیلی یا پوست لیموترش آشنا می کنند. برای این منظور، این ادویه ها را روی سیب، گلابی، پرتقال یا ... می ریزند تا کودکان بخورند و بدنشان به آنها عادت کند.


ویتنام



حریره و آب گوشت یا مرغ غذایی است که در سال نخست به کودکان داده می شود. کودکان زیر دوسال  ویتنامی با انواع سوپ هایی که فیبر زیاد و طعم ماهی و غذاهای دریایی یا گوشت گوساله دارند بزرگ می شوند. گاهی در سوپ آنها تکه های میگو، سیب زمینی و سبزیجاتی همچون هویج و کدو نیز وجود دارد.


سوئد



نخستین غذایی که پس از شیر به نوزادان سوئدی داده می شود، پوره میوه و سبزیجات است. البته غذای دیگری به نام välling نیز دارند که از بلغور گندم‌ تهیه می شود و همچون حریره جودوسر است. در این غذا روغن هسته خرما، کانولا و شیر خشک می ریزند.


جامائیکا



در مناطق گرمسیری، هنگام صبح، پیش از شیر دادن کودکان چهارماهه، به آنها مخلوطی از میوه می دهند. این میوه ها شامل سیب، موز، انبه، پاپایا، ساپودیل و یک قاشق چایخوری عسل داده می شود.


چین و آسیای میانه



در چین و آسیای میانه، پس از 4 ماهگی به کودک غذای جامد می دهند. نخستین غذا نیز برنج به همراه ماهی، هویج، جلبک دریایی و تخم‌مرغ است. همچنین حریره موز، شیر و لوبیای سبز نیز دارد. از دیگر غذاهای مخلوط کودکان این منطقه باید به سوپ مرغ و کدوحلوایی و گوشت‌چرخ‌کرده و بادمجان له شده اشاره کرد.


تبت



در تبت، از روز چهارم به کودک غذا می دهند. نخستین غذای کودکان Zamba نام دار. زامبا مخلوطی از جو، گندم، ذرت و نخود است که پخته، له و با کره حیوانی سرخ می شوند. 


ویدیو مرتبط :
زیباترین صدای جهان - برترین خواننده جهان باصدایی متفاوت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

غذای سالم برای سنین مختلف نوزادان



 

غذای سالم برای سنین مختلف نوزادان

 

 

غذای سالم برای سنین مختلف نوزادان:


بهتر است مادر، نوزاد خود را تا 2 سال شیر دهد تا مواد غذایی لازم به بدن نوزاد به حد کافی برسد. مادران این نکته را به یاد داشته باشند که به هیچ عنوان شکر به غذای نوزاد خود اضافه نکنند و از همان ابتدا فرزند خود را به روش درست و سالم غذا خوردن، عادت دهند. این نکته را نیز به یاد داشته باشند، که هر چه غذای سالم به کودک بدهند، به همان اندازه سلامتی آینده کودک خود را رقم زده اند.


کودکان و نوجوانان:


کودکان و نوجوانان به مقدار بسیار کم می توانند از شکر و مواد شیرین کننده استفاده کنند. بدن آنها برای بهتر و سریع تر رشد کردن، به ورزش و تغذیه صحیح نیاز دارد. چربی غذای خود را کم کنید: در رژیم غذایی بزرگسالان بهتر است چربی های اشباع حذف شود. چربی های اشباع، همان چربی هایی است که از بدن جانوران به دست می آید. این نوع چربی راحت تر از چربی های غیر اشباع، به سلول های چربی می رود و باعث عدم کارآیی اعمال بدن می شود.

 

اما چربی های غیر اشباع اثرات مفیدی را بر روی بدن انجام می دهد و باعث کاهش کلسترول و فشار خون می شود. برای تامین انرژی رژیم غذایی، نیاز به چربی نیز مهم است. بهترین رژیم غذایی آن است که چربی موجود در آن محدود باشد. رژیم غذایی با چربی بسیار کم، برای نوزادان و کودکان زیر 2 سال مناسب نیست، زیرا که بسیاری از ویتامین ها و املاح احتیاج به چربی دارند و گذشته از آن چربی خود یک ماده مغذی است و نباید آن را به هیچ وجه حذف کرد.

 

یک رژیم با چربی کم ( مخصوصاً چربی های اشباع ) در موارد خاص برای کودکان بزرگ تر توصیه می شود. نوزادان وکودکان باید آب نیز بنوشند، تا بدن آنها بتواند عملکرد مناسبی داشته باشد. غذاهای حاوی کلسیم و آهن بخورید کلسیم یک ماده معدنی است که بسیار برای نوزادان و دختران و زنان با اهمیت است. کلسیم در غذاهای زیادی وجود دارد، از قبیل: لبنیات، انجیر، آلو، سبزیجات برگ سبز ، ماهی سالمون و غیره . آهن نیز یک ماده معدنی است که برای دختران و زنان و ورزشکاران و گیاهخواران دارای اهمیت فوق العاده زیاد می باشد. آهن در گوشت ها، غلات، حبوبات، سبزیجات برگ سبز، کدو حلوایی، تخم مرغ، آجیل و غیره یافت می شود.

 

اجازه ندهید کودکان صبحانه نخورند:


کودکان دبستانی غالباً صبحانه نمی خورند و به این خاطر، وعده غذایی اصلی و مقوی خود را ازدست می دهند. باید والدین به این بچه ها یک غذای مقوی در وعده صبحانه بدهند و یا در مدرسه صبحانه خود را بخورند. کودکانی که صبحانه نمی خورند، از لحاظ تغذیه ای کمبود دارند. کمبود های آنان عبارت است از: کلسیم آهن فیبرهای غذایی ویتامین ها ، مخصوصاً ویتامین های B3 و B12. نشان داده شده است که کودکانی که صبحانه می خورند، یادگیری بیشتری دارند و به همان نسبت فعالیت آنان نیز بیشتر می شود.

 

چند پیشنهاد برای خوردن صبحانه سالم:


- میوه تازه به همراه نان های سبوس دار و شیر کم چرب. - نان به همراه پنیر، گوجه فرنگی و شیر کم چرب.

 

- لوبیای پخته شده، نان و شیر و یا چای. اصول زیر را همگان رعایت کنید تا از زندگی خود لذت برید:

 

- غذای خود را کم نمک درست کنید و از نمک در سر سفره جداً خودداری کنید. - از تمام گروه های مواد غذایی استفاده کنید از قبیل: لبنیات، سبزیجات، میوه جات، گوشت ها و کربوهیدرات ها . - اصل تنوع و تعادل را در رژیم غذایی خود رعایت کنید.


- بهتر است نان های سبوس دار یا نان های سیاه مصرف کنید.

 

- از مقدار کمی شکر و قند استفاده کنید. مهمترین نکته، تعادل بین غذای خورده شده و ورزش می باشد. هر دوی این موارد باعث ایجاد تعادل و تناسب اندام می شود. بهتر است برای درست رژیم گرفتن نزد پزشک خود و یا متخصص تغذیه بروید تا مطمئن شوید که تمام مواد غذایی که بدنتان احتیاج دارد، را دریافت کرده اید.