کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

علل ریزش مو در کودکان و راه‌های درمانـی



جلوگیری از ریزش مو,پیشگیری از ریزش مو

ریزش مو در کودکان بیشتر به وضعیت جسمی کودک مربوط است

 

شاید باور نکنید که ریزش مو  کودکان را هم درگیر می‌کند. برخلاف برخی انواع ریزش مو در بزرگسالان که با استرس و تنش در ارتباط است، ریزش مو در کودکان بیشتر به وضعیت جسمی کودک مربوط است که باید به موقع تشخیص داده شده و درمان شود. واقعیت این است که ریزش موی روزانه در بزرگسالان در مورد کودکان صدق نمی‌کند و آنها از سنین کمی بزرگ‌تر شروع به ریــزش موی روزانه می‌کننــد البته والدین باید توجه داشته باشند که برخـی از نوزادان با موهای بسیار کم و سری صاف و براق به دنیا می‌آیند.

بنابراین چنین وضعیتی نباید باعث نگرانی آنها شود زیرا قرار نیست این نوزادان در آینده طاس شوند. دکتر حلاجی، متخصص پوست و مو درباره انواع علل ریزش مو در کودکان و راه‌های درمانـی آن توضیح می‌دهد.

ریزش مو در اثر عفونت قارچی
عفونت قارچی یا تینه کپیتیس، بیماری قارچی است که با عفونت سطح پوست سر، ابرو و مژه‌ها همراه است. کودکان مبتلا به بیماری عفونت قارچی معمولا ریزش موهای تکراری یا موهای خرد شده در بالای سطح سر را دارند. قسمت‌ها و تکه‌های بدون مو معمولا گرد یا بیضی و اغلب نامنظم هستند. گاهی اوقات دیده می‌شود که موها دقیقا روی پوست خرد می‌شوند و به شکل نقاط سیاهی روی پوست سر به نظر می‌آیند.

تشخیص
تشخیص بیماری ریزش مو در اثر عفونت قارچی در درجه اول براساس ظاهر پوست سر است. این بیماری کودکان زیر سن بلوغ را بیشتر درگیر می‌کند و براساس نوع قارچ درجه التهاب، عفونت و پوسته‌ریزی متفاوت خواهد بود. اگر پزشک به این نوع ریزش مو در کودک مشکوک شود، آزمایش‌های میکروسکوپی تجویز می‌کند تا به تشخیص خود مطمئن شود.

درمان
بیماری عفونت قارچی با یک داروی ضد قارچ به مدت هشت هفته به علاوه شامپوی مخصوص قابل درمان است. این شامپو دو تا سه بار در هفته باید استفاده شود. این بیماری متاسفانه مسری است، بنابراین کودک بدون درمان نمی‌تواند به مدرسه یا مهدکودک وارد شود. اگر کودک به مدرسه می‌رود و البته تحت درمان دارویی قرار دارد، نیازی به ممانعت از ورود او به مدرسه نیست.

 

ریزش مو در اثر سندرم آناژن
 عارضه ی سندرم آناژن از حدود 6 ماهگی تا 6 سالگی ممکن است کودک را درگیر کند. سندرم آناژن در کودکان با موهای طلایی و روشن بیشتر دیده می‌شود. اتفاقی که در این سندرم می‌افتد این است که والدین ابراز می‌کنند موهای فرزندشان خیلی راحت و بدون درد به شکل دسته‌ای کنده می‌شود. البته پوست سر در این عارضه طبیعی است.

تشخیص
به نظر می‌رسد مو‌ها در این اختلال در قسمت پشت سر و در ناحیه نزدیک گردن رشد نکرده‌اند و بیشتر باعث ریزش موی منطقه‌ای می‌شوند. بنابراین ممکن است با بیماری‌هایی مانند ریزش موی سکه‌ای و تریکوتیلومانیا اشتباه شود.

درمان
درمان  سندرم آناژن تنها توسط پزشک متخصص و استفاده از داروهای مخصوص انجام می‌شود. اما به طور کلی نگران‌کننده نیست و درمان کامل اتفاق می‌افتد.


ریزش مو در اثر استرس
ریزش مو در این کودکان به صورت تکه تکه و موهای شکسته شده با طول‌های متفاوت است. این حالت ممکن است به دلیل این باشد که کودک در معرض استرس‌های زیادی قرار دارد. استرس‌هایی مانند طلاق والدین، از دست دادن والدین یا پدر بزرگ و مادربزرگ، به دنیا آمدن خواهر و برادر دیگر و... .

تشخیص
در اغلب موارد گرفتن شرح حال کامل از بیمار و بررسی مسائل و مشکلات می‌تواند پزشک را به تشخیص قطعی برساند. البته در راه تشخیص باید والدین نیز نقش داشته باشند و شرایطی را کودک در آن قرار دارد، خوب شرح دهند.

درمان
اگر متوجه این نوع ریزش مو در کودک خود شدید، سعی نکنید او را سرزنش کنید، زیرا سرزنش سودمند نیست، بلکه علت دقیق استرس کودک را تشخیص داده و نسبت به رفع آن اقدام کنید.

علت ریزش مو,ریزش موی سر

كودكانی كه از اختلال تیروئید رنج می‌برند، به ریزش مو دچار می‌شوند

 

ریزش مو در اثر اختلال  وسواسی جبری
از حدود 12-10 سالگی ممکن است کودک به طور ناخودآگاه اقدام به کندن موهای خود کند. مناطق ریزش نامنظم با حدود مشخص همراه با شکستگی یا ساییدگی تنه مو و خراشیدگی پوست سر است. اختلال وسواسی جبری در این کودکان یكی از علل این عارضه است كه با تعدیل رفتار و مشاوره روانپزشکی بهبود می‌‌یابد. ضایعات تکه‌ای و به صورت موهای خرد شده در اندازه‌های مختلف در سطح آن است. برخی کودکان مبتلا به تریکوتیلوماینا، دچار تریکوفاژی نیز می‌‌شوند، که عبارت است از کندن موها و سپس خوردن آنها که پس از مدتی گلوله‌‌های مو در معده این کودکان انباشته می‌شود. چنانچه این آسیب‌ها طولانی نباشد، با درمان، موها قابل برگشت خواهد بود.

تشخیص
پیش آگهی این نوع ریزش مو در کودکان خوب است. چون در اغلب موارد کودک تحت یک استرس روحی_ روانی استیا مبتلا به بیماری‌های روانپزشکی مثل وسواس، افسردگی و... است.

درمان
اولین قدم در درمان این نوع ریزش مو، مراجعه به روانپزشك یا مشاور و درمان استرس كودك است.

 

ریزش مو در اثر اختلالات هورمونی
كودكانی كه از اختلال عملکرد تیروئید رنج می‌برند، اغلب به ریزش مو دچار می‌شوند. وقتی كه غده تیروئید کودک پرکار یا کم کار است، سوخت‌وساز بدن نامنظم می‌شود.

 تشخیص
با یك آزمایش خون ساده می‌توان اختلال عملکرد تیروئید را تشخیص داد. توجه داشته باشید كه به‌طور كلی موهای نوزادان پس از تولد دچار ریزش می‌شود و موهای جدیدی جایگزین آن می‌شود و این امر كاملا طبیعی است. بیش از حد شانه زدن یا شستن موها نیز موجب شكستگی و تضعیف ریشه موها می‌شود.

درمان
هرگاه كودك شما دچار ریزش مو شد وحشت نكنید چرا كه در اكثر موارد این شرایط موقتی خواهد بود و پس از مدت كوتاهی برطرف می‌شود. فقط كافی است پیگیر باشید و البته اصول اولیه بهداشت را به كودكان خود بیاموزید.

ریزش مو در اثر آلوپسی
بروز ناگهانی تکه‌های گرد و بیضی طاسی روی سر به نام آلوپسی معروف است. این تکه‌ها کاملا صاف و بدون مو و بدون التهاب و پوسته هستند. بیماری  آلوپسی  معمولا ظرف یک شب یا حداکثر چند روز ظاهر می‌شود. در آلوپسی سیستم ایمنی بدن به فولیکول مو حمله می‌کند.

تشخیص
حدود پنج درصد از کودکان مبتلا به آلوپسی‌آره‌تا فرم پیشرفته‌تری از بیماری را نشان می‌دهند که شامل از دست رفتن همه مووهای سر است. برای تشخیص این بیماری آزمایش خاصی وجود ندارد و متخصصان پوست اغلب این بیماری را با رد سایر علل طاسی و بررسی‌ تکه‌های طاسی از نزدیک تشخیص می‌دهند. البته آزمایش کشیدن موها در اطراف ضایعه کمک‌کننده است.

اگر موها به راحتی کنده شود، نشان می‌دهد ضایعه فعال بوده و باید منتظر ادامه طاسی بود اما به طور کلی درمان مشخصی برای این بیماری وجود ندارد. هرچند از برخی داروها برای رویش مجدد مو استفاده می‌شود اما این داروها از ایجاد ضایعات جدید جلوگیری نمی‌کند.

درمان
اگر ریزش مو در حد یکی دو تکه کوچک باشد و تکه‌ها به هم متصل نشده و ناحیه وسیعی را در برنگرفته باشند، به راحتی قابل درمان است اما در صورتی که این ریزش منتشر شده باشد و موهای ابرو و مژه و بدن را نیز درگیر کرده باشد، درمان به سختی انجام می‌شود اما به طور کلی با درمان مناسب درصد بالایی از بیماران تمامی موهای از دست رفته خود را ظرف مدت یک سال باز‌می‌یابند. البته در برخی بیماران این بازگشت زودتر اتفاق می‌افتد. این کودکان باید فقط و فقط تحت نظر متخصص پوست درمان شوند.

 

منبع:shahrzadpress.com


ویدیو مرتبط :
علل ریزش مو و روش های درمان و کاشت مو با دکتر علیخانی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

علت ریزش مو در کودکان



 

 

ریزش مو درکودکان

 

كمتر اتفاق می‌افتد كه كودكان موهای سرشان را از دست بدهند اما در نوزادان اولین موهای كركی غالباً بعد از تولد می‌ریزند و رشد بعدی ممكن است طول بكشد بنابراین كودك شما ممكن است تا چند ماه طاس بنظر برسد همچنین شیرخواران از طریق سائیدن موهای پشت سرشان با بالش دچار ریزش مو می‌شوند در نتیجه محلهای سفید و بی‌مو در پشت سر آنها دیده میشود این امر بخاطر آن است كه موهای طفل هنوز بطور محكم در داخل پوست جاگرفته است و با كمی اصطكاك دچار ریزش میشود.

 


شایعترین علت ریزش مو در كودكان بزرگتر عفونت قارچی پوست سر موسوم به كچلی است در این حالت لكه‌های حلقه‌ایی بدون مو و بسیار خارش دار و به رنگ صورتی یا خاكستری كه در آن پوسته‌هایی نیز مشاهده میشود.

 

به نظر می‌اید از دیگر علتهای بی‌موئی در كودكان موخوره یا Alopecia areata میباشد در این عارضه لكه‌های گرد و بی مو ناگهان ظاهر میشوند و ظرف چند ماه موهای نازك سفید از آن سر در می‌اورند و سپس موهای طبیعی می‌رویند برخی از كودكان بخاطر تیكهای عصبی یا خلق و خوهای مخصوص، مجبور به كشیدن، تاب دادن و شكستن موهایشان میشوند. این بیماری كه تریكوتیلومانیا یا وسواس كندن مو نامیده میشود اغلب زمانیكه كودك بر روی چیزی متمركز میشود بدتر میشود.



آیا خطرناك است؟


از دست دادن مو معمولاً خطرناك نیست و هر چند كودك نسبت به آن نگران باشد اما بالاخره رشد موها دوباره آغاز خواهد شد.



ابتدا چه كار باید بكنید؟


1- هرگونه لكه‌ای روی پوست سر كودك را بررسی كنید. اگر پوست به شكل خاكستری یا صورتی و پوسته پوسته باشد نشانگر كچلی است در غیر این صورت ممكن است كودك
شما دچار موخوره (آلوپسی آرئاتا) شده باشد.


2- توجه كنید آیا كودكتان به تیكهای عصبی كشیدن یا تاب دادن موهایش هنگام تمركز دچار است.



آیا مشورت با دكتر لازم است؟


اگر به كچلی مشكوك هستید هر چه زودتر با دكتر تماس بگیرید زیرا مسری است البته بوسیله دارو براحتی درمان میشود و اگر درباره علت لكهای بی ‌مویی بر سر كودك و یا وجود تیك نگران هستید هر چه زودتر به دكتر مراجعه كنید.



دكتر چه اقدامی انجام خواهد داد؟


دكتر به درمان علت اصلی بیماری خواهد پرداخت اگر كودكتان كچلی داشته باشد یك پماد ضد قارچ برای پوست و قرص برای پوست سر تجویز می‌كند.


اگر علت آن موخوره یا آلوپسی آرئاتا باشد به شما می‌گوید كه هیچ درمانی ندارد و این عارضه موقتی است.



شما چه كمكی می‌توانید بكنید؟


اگر كودك دچار كچلی است تا زمان بهبود یافتن وی را از رفتن به مدرسه باز دارید.


اگر كودك از كچلی ناراحت است كلاهی برای او تهیه كنید. از نظر رشد مجدد مو همواره و بطور منظم كودكتان را معاینه كنید و كاری كنید كه خود را نبازد.


نسبت به واقعه خونسرد باشید با آن مانند یك بیماری معمولی برخورد كنید. معلم كودك را از قضیه مطلع می‌سازید تا از مورد تمسخر قرار گرفتن وی توسط همكلاسیهایش جلوگیری كند.
اگر كودك موهایش را زیاد دستكاری می‌كند كاری نكنید متوجه ناراحتی شما از این بابت شود. خیلی ارام و بموقع او را از این عمل منصرف كنید و حتماً‌ از خستگی بیش از حد یا اضطراب او جلوگیری كنید تا تیكهای وی بدتر نشود.