کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

صرع کوچک در کودکان شایع است !



صرع در کودکان,بیماری صرع,درمان صرع کودک

رئیس انجمن علوم اعصاب ایران گفت: صرع کوچک در کودکان شایع است، در حدود چند ثانیه طول می‌کشد و به صورت خیره شدن و پلک‌ زدن فراوان در روز خود را نشان می‌دهد و با نفس‌های عمیق تشدید می‌شود.

 

 پاکدامن  اظهار داشت: صرع بیماری سیستم عصبی مرکزی است که به علت اختلالات یا تحریک بیش از اندازه سلول‌های عصبی مغز ایجاد می‌شود. این تحریکات یا اختلالات ممکن است در تمام سلولهای مغزی ایجاد شود یا در قسمتی از آن به وجود آید.

وی افزود: نتیجه این اختلالات مشکلات حرکتی، حسی، هوشیاری و روانی است.

ایشان اظهار داشت: صرع بیماری شایعی است و در حال حاضر 600 هزار نفر در ایران به این اختلال مبتلا هستند این در حالی است که در میان اختلالات مغز و  اعصاب صرع جزو بیماری‌های سیستم عصبی است که بیشترین کمک را می‌توان به آن کرد.

* علل ابتلا به صرع چیست؟
وی ادامه داد: علت صرع در اکثر موارد نامشخص است اما گاهی به علت ضربه، سکته، عفونت و تومورهای مغزی، مصرف الکل و مواد مخدر ایجاد می‌شود.

* انواع صرع را بشناسیم
ایشان اظهار داشت : صرع انواع مختلفی دارد نوعی از آن موسوم به صرع بزرگ زمانی رخ می‌دهد که اختلالات سلول عصبی در تمام قشر مغز ظاهر شود و بیمار بدون اینکه علایم خبر کننده‌ای داشته باشد ممکن است به طور ناگهانی فریاد کشیده یا جیغ بزند و بعد از  آن به اختلالات انقباض اندام‌های فوقانی و تحتانی مبتلا شود. بعد از این مرحله نیز اختلالات حرکتی یا تشنج رخ می‌دهد.

این متخصص اظهار داشت: حمله صرع بزرگ 2 تا 3 دقیقه طول می‌کشد هر چند ممکن است طولانی‌تر شده که متأسفانه می‌تواند منجر به اختلالات مغزی شود نتیجه حمله صرع می‌تواند ایجاد جراحاتی به فرد مبتلا و دیگران مثلاً موقع رانندگی مبتلایان باشد.

پاکدامن تصریح کرد: بعد از حمله بیمار برای مدتی گیج و منگ است و نمی‌تواند افرادیان را شناسایی کند که این علایم برحسب نوع حمله و دقیقه است. بیمار معمولاً بعد از چند دقیقه بهبود می‌یابد ولی این زمان به ویژه در افرادی که علت صرع آنها ضایعات مغزی است طولانی‌تر است و ممکن است چند ساعت یا چند روز طول بکشد.

* صرع کوچک در کودکان شایع است
این متخصص مغز و اعصاب اظهار داشت: صرع کوچک نوع دیگری از صرع است که در کودکان شایع است این صرع به علت اختلالات سلول‌های عصبی مغزی در ناحیه ساقه مغز ظاهر می‌شود در حدود چند ثانیه است و به صورت خیره شدن، توأم با پلک‌ زدن، تکرر فراوان در روز است و با نفس‌های عمیق تشدید می‌شود.

وی افزود: نوعی صرع نیز به لوب گیجگاهی معروف است که همراه با علامت خبر کننده رخ می‌دهد. این علایم بیشتر ممکن است شامل سرگیجه، اختلالات بینایی و شنوایی باشد در این نوع صرع حدود چند دقیقه بیمار ارتباط خود را با محیط از دست می‌دهد، ممکن است حرکات تکراری و غیرارادی داشته باشد، بعد از آن به مرحله‌ای که ممکن است برای دقیقه‌ها و ساعت‌ها منگ و گیج بوده و شناسایی کامل نداشته باشد وارد می‌شود و همراه با تهوع و سردرد  است.

ایشان گفت: صرع یک تشخیص بالینی است. بهترین آزمایشی که برای تأیید تشخیص آن به کار می‌رود الکتروآنسفالوگرافی است که باید توسط متخصص مغز و اعصاب انجام شود.

* افراد مصروع داروهای خود را طبق دستور پزشک مصرف کنند
پاکدامن گفت: افراد مبتلا به صرع باید از عواملی که موجب تسریع در ایجاد حمله صرع می‌شود اجتناب کرده و داروهای خود را طبق نظر پزشک مصرف کنند. بی‌خوابی و گرسنگی موجب تسریع در ایجاد حمله صرع می‌شود بنابراین افراد مبتلا به صرع باید به این مهم توجه کنند.

* دوچرخه‌سواری و کوهنوردی ممنوع
وی ادامه داد: همچنین توصیه می‌شود مبتلایان برای رانندگی از پزشک خود اجازه بگیرند در برخی کشورها افراد مصروع تا 5 سال بعد از آ‌خرین حمله اجازه رانندگی ندارند از طرفی دوچرخه‌سواری، کوهنوردی و استفاده از موتورسیکلت برای مبتلایان ممنوع است همچنین توصیه می‌شود مبتلایان به تنهایی شنا نکنند و موقع شنا کردن فردی همراه آنها باشد.

* شیوع صرع در زنان و مردان یکسان است
رئیس انجمن علوم اعصاب ایران خاطرنشان کرد: شیوع صرع بین زنان و مردان یکسان است، توصیه می‌شود مبتلایان به صرع ضمن مصرف داروهای خود زیرنظر پزشک، از فعالیت‌هایی که موجب تسریع در حملات می‌شود جلوگیری کنند.

منبع:farsnews.com


ویدیو مرتبط :
شایع ترین سردرد در کودکان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آبسه دندان،یکی از بیماری های شایع در کودکان



علائم :برآمدگي قرمز و متورم در يك طرف دندان در لثه - درد زق زق كننده - حساسيت و تورم در همانطرف صورت - ورم غده‌هاي گردن - درد زيرگوش در همانطرف پيله دندان، يا آبسه دندان، يك حفره پر از چرك است كه در ريشه دندان پوسيده بوجود مي‌آيد.

در دندانهاي شيري پيله دندان در صورتيكه درمان نشود ميتواند بر دندان دائمي كه بعداً بايد در بيايد. آسيب برساند. پيله دندان بسيار دردناك است زيرا در يك محيطي بسته و محصور قرار دارد و مسكن‌ها هم بر روي آن تأثير نمي‌گذارند.

پیله دندان

آيا خطرناك است؟

پيله دندان بايد فوراً درمان شود زيرا ناراحتي زيادي توليد مي‌كند و ميتواند منجر به از دست دادن دندان شود.


ابتدا چه كار بايد بكنيد؟


1- لثه اطراف دندان را بررسي كنيد و اگر متوجه يك برآمدگي قرمز شديد بآرامي آنرا با نوك انگشت خود لمس كنيد. چيزي نرم و اسفنجي را احساس خواهيد كرد كه در حقيقت انبوهي از چرك جمع شده است.

2- براي تسكين دادن درد به كودك خود آسپرين بچه يا شربت استامينوفن بدهيد. از بيحس كننده‌هاي موضعي مانند دانه ميخك استفاده نكنيد. زيرا ممكن است به حاشيه لثه لطمه بزند و مشكلات دنداني بيشتري بوجود آورد.

شربت استامینوفن

3- دهان كودك خود را با يك محلول آب نمك ضعيف شستشو دهيد تا دمل را زودتر بتركاند و هرگونه چرك را كه از آن خارج شده است بشويد.

4- از يك كيسه يا بطري آب گرم براي آرام كردن درد استفاده كنيد.

5-بلافاصله به دندانپزشك يا نزديكترين مركز اورژانس مراجعه نمائيد.

دكتر چه اقدامي انجام خواهد داد؟


دكتر ي دندانپزشك يا از طريق شكافتن لثه و يا كشيدن دندان (در صورتيكه راهي براي حفظ آن وجود نداشته باشد).چرك را خارج مي‌سازد. هر دو روش تحت بيحسي انجام ميشوند.

دندان درذ

براي ريشه كني عفونت، دكتر يا دندانپزشك يك دور آنتي بيوتيك را تجويز مي‌كند. ممكن است يك دهان شويه نيز براي مصرف سه يا چهار بار در روز تا بهبودي زخم توصيه نمايد.

شما چه كمكي مي‌توانيد بكنيد؟


براي به حداقل رساندن فساد دندان، مرتباً براي كودك مسواك بزنيد.

مسواک زدن

از سن سه سالگي به بعد، كودك خود را بطور مرتب نزد دندانپزشك ببريد.

شيريني جات و مواد قندي را از غذاهاي كودك خود كمتر كنيد.