کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

سرمیز غذا کمتر با کودکتان بجنگید!


به شما توصیه می شود چند قدم کوچک بردارید تا عادت غذایی فرزندتان برای همیشه اصلاح شود. همچنین این راه کارها از اضطراب های هنگام صرف غذا می کاهد.

نی‌نی سایت: می‌خواهید فرزندتان شادتر و سالم تر غذا بخورد؟ شاید هفته ها با او جنگیده باشید تا بالاخره موفق شده‌اید نوشابه را از رژیم غذایی اش حذف کنید. حتما با خود فکر می کنید کار بزرگی انجام داده اید و آنقدر در این نبرد خسته شده اید که  اصلا دلتان نمی خواهد یک عادت غذایی بد دیگر فرزندتان را قطع کنید. اما به شما توصیه می شود چند قدم کوچک بردارید تا عادت غذایی فرزندتان برای همیشه اصلاح شود. همچنین این راه کارها از اضطراب های هنگام صرف غذا می کاهد.

جمله «یک گاز دیگر بزن» را فراموش کنید

مطمئنا همه شما مادرها هنگام غذا خوردن به فرزندتان گفته اید که یک گاز دیگر بزن یا یک قاشق دیگر بخور. ناراحت نباشید این جمله نسل هاست که سینه به سینه در مادرها گشته و ادامه نیز خواهد داشت. معمولا این جمله به کودتان این احساس را می دهد که نمی دانند چه مقدار غذا برای سیر شدنش کافیست و شاید از شما بپرسد"مامان با چند تا گاز یا قاشق سیر می شوم" با چنین سوالی کاملا روشن است که استراتژی شما در غذا دادن به کودک درست نیست.

راهکارهایی برای این‌که سرمیز غذا کمتر با کودکتان کلنجار بروید

به فرزندتان اجازه دهید تا او برای مقدار غذایی که می خورد تصمیم بگیرد. اگر هنگام نهار کم غذا می خورد اصلا اشکالی ندارد باقیمانده غذا را به جای میان وعده در روز به او بدهید . این کار به شما کمک می کند تا فرزندتان هله هوله کمتری بخورد.

سبزیجات را صبح به فرزندتان بدهید

خیلی از بچه ها از شام خوردن طفره می روند. مقدار کمی شام می خورند یا ترجیح می دهند برای شام پاستا یا ساندویچ سرمیز غذا باشد . اگر سبزیجات در بشقاب غذایشان باشد که اصلا به آن لب نمی زنند. بهتر است سبزیجات را در وعده صبحانه وقت نهار یا به عنوان میان وعده به فرزندتان بدهید. در این ساعات از روز بچه ها فشار کمتری از سوی والدین برای غذا خوردن احساس می کنند تا وقت شام. به عنوان مثال می توانید پیش از شام خوردن هویج یا بروکلی به دست فرزندتان بدهید تا گاز بزند. بعد از مدتی این تبدیل به عادت غذایی اش می شود و خود به خود قبل از شام خوردن به سمت یخچال می رود تا سبزیجات بردارد . به این ترتیب اگر سر میز شام هم سبزیجاتش را نخورد خیال شما از این بابت راحت است.

از دسر سوءاستفاده نکنید

صرف دسر نباید وسیله ای برای تنبیه یا تشویق باشد. هرگز به فرزند خود نگویید که اگر همه غذایت را خوردی یک شیرینی به تو می دهم. شیرینی  را همراه غذا سر میز بیاورید تا برای خوردن آن عجله زیادی نداشته باشد و همچنین کم خوردن شیرینی باعث می شود کالری کمتری جذب شود.

فقط یک نوع غذا سر میز باشد

به هیچ عنوان به خودتان زحمت درست کردن چند نوع غذای ساده را ندهید تا اگر فرزندتان یک غذا را دوست نداشت انتخاب دیگری هم داشته باشد. اگر یک غذا سر میز باشد کودک شما انگیزه بیشتری پیدا می کند تا طعم چیزی که دیگران می خورند را بچشد. در این کار درس زندگی نهفته است و آن این است که همیشه سر میز غذایی که شما دوست دارید حاضر نیست البته توصیه می شود غذایی آماده کنید که همه اعضای خانواده دوست داشته باشند.


ویدیو مرتبط :
غذاخوردن بامزه دو میمون سرمیز!!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

این 10 غذا را به کودکتان ندهید


شاید آنقدر نقل قول های مختلف شنیده اید که کاملا گیج شدید، اما دیگر نیازی به ناراحتی نیست، ما لیستی از غذاهایی که نباید به کودک خود بدهید را تهیه کردیم.

سلامت نیوز: شاید آنقدر نقل قول های مختلف شنیده اید که کاملا گیج شدید، اما دیگر نیازی به ناراحتی نیست، ما لیستی از غذاهایی که نباید به کودک خود بدهید را تهیه کردیم.

معمولا بعد از 5 ماهگی دیگر می توانید به کودک خود غیر از شیر غذا نیز بدهید. غذاهای متنوعی وجود دارد که می توانید با آنها شروع کنید، و البته غذاهایی هم هست که باید از آنها بپرهیزید. ما 10 مورد از آنهایی را که نباید استفاده کنید را معرفی می کنیم.
 
1- سفیده تخم مرغ
 
سفیده تخم مرغ یکی از منابع غنی پروتئین است و مزایای فراوانی دارد، اما برای کودکانی که کمتر از یک سال دارند ممکن است خطرناک باشد. باکتری های موجود در سفیده تخم مرغ ممکن است باعث ناراحتی معده و تحریک دیگر مشکلات در کودک شود.
 
2- کره بادام زمینی
 
کره بادام زمینی سرشار از پتاسیم، پروتئین و فیبر است. با این حال چسبندگی آن می تواند باعث رسوبات و مشکلات دهان و دندان برای کودک شود.
 
3- سبزیجات خام
 
سبزیجات منبع غنی مواد مغذی هستند و استفاده از آنها مانع بروز بسیاری از بیماری های مزمن می شود. با این حال، سبزیجاتی مانند هویج می توانند باعث خفگی کودک شوند، و باید از آنها پرهیز کرد.  
 
4- آجیل های کامل
 
آجیل ها سرشار از فیبر، ویتامین E، و ال-آرژینین هستند. با این حال اندازه آجیل ها می تواند باعث انسداد مری، و در نهایت خفگی کودک شود. پس از دادن آجیل های کامل به کودک خودداری کنید.
 
5- غذاهای کنسرو شده
 
خوردن غذاهای کنسرو شده شاید راحت باشد اما برای کودک بسیار خطرناک است. ممکن است کودک دچار عفونت بوتولیسم یا دیگر باکتری ها شود.
 
6- ماهی
 
ماهی برای پوست، قلب، و موی یک فرد بالغ مفید است. با این حال، ماهی می تواند باعث تحریک آلرژی و آثار منفی روی کودکان شود. غذاهای دریای که مقدار بالایی جیوه دارند نیز برای سلامت کودک بسیار خطرناک هستند.
 
7- عسل
 
عسل یکی از قدیمی ترین و شناخته شده ترین شیرین کننده های طبیعی است. مهم نیست تا چه حد به خواص درمانی عسل معتقد هستید، این غذا برای کودک خطرناک است. عسل حاوی اسپور و دیگر مواردی است که می تواند باعث ایجاد عفونت در کودک شود.
 
8- آبمیوه
 
آبمیوه سرشار از مزیت برای سلامتی است، و مزه اش نیز عالیست. با این حال آبمیوه به خصوص نوع بسته بندی شده اش حاوی مواد نگه دارنده ایست که سیستم گوارش کودک قادر به هضم آنها نیست. پس به کودک خود آبمیوه ندهید، و قبل از وارد کردن آبمیوه طبیعی به برنامه غذایی کودک حتما با پزشک هماهنگ کنید.
 
9- شیر کامل
 
به شکل طبیعی کودک با خوردن شیر هیچ مشکلی ندارد چون خود شیرخوار است. اما شیر گاو با آن همه پروتئین و مواد معدنی که دارد برای کودکان زیر 12 ماه مناسب نیست.
 
10- میوه های خانواده مرکبات
 
میوه هایی مانند پرتقال، لیمو و دیگر مرکبات سالم هستند و حاوی مواد مغذی مانند ویتامین C، کلسیم، و پتاسیم هستند. با این وجود این میوه ها بسیار اسیدی هستند و می توانند منجر به انواع مشکلات معده برای بچه شوند. پس تا یک سالگی کودک سعی کنید از دادن مرکبات به او پرهیز کنید.
 
به خاطر بسپارید اصول غذا دادن به کودک را رعایت کنید. ابتدا با غذاهای پوره شده شروع کنید و کم کم دیگر انواع غذا را به برنامه غذایی او بیاورید.