کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

زایمان زودرس چه ایراداتی دارد؟


زایمان زودرس یا پیش از موعد عموما در هفته های 20 تا 36 روی می دهند. کودکی که در این فاصله به دنیا می آید نیز لقب «نارس» یا «زودرس» را به همراه دارد. حدود 11 تا 12 درصد از زایمان ها زودرس هستند.





صبح بخیر: اگر بخواهید پیش از هفته 37ام وضع حمل کنید باید حتما بیمارستان بروید زیرا این نوع زایمان بسیار خطرناک است و می تواند عواقب ناراحت کننده ای به دنبال داشته باشد. زایمان پیش از موعد برای نوزاد بسیار خطرناک است زیرا بدن و ارگان های داخلی او به طور کامل رشد نکرده اند و ممکن است نتواند در فضای بیرون از رحم خیلی دوام بیاورد. به طور مثال، ممکن است ریه یا شش نوزاد به طور کامل رشد نکرده باشد و تنفس برای او ناممکن شود. این نوع زایمان دلایل مختلفی دارد و بیشتر مواقع مادر هیچ نوع کنترلی بر آن ندارد. اما باید این نکته را در نظر داشته باشید، اگر متوجه شدید ممکن است دچار زایمان زودرس بشوید حتما باید به بیمارستان مراجعه کنید زیرا ممکن است زایمان در میانه راه متوقف شود یا مشکلی پیش بیاید.



زایمان زودرس یا پیش از موعد عموما در هفته های 20 تا 36 روی می دهند. کودکی که در این فاصله به دنیا می آید نیز لقب «نارس» یا «زودرس» را به همراه دارد. حدود 11 تا 12 درصد از زایمان ها زودرس هستند. 

دلایل زایمان زودرس

شاید یکی از دلایل زایمان زودرس، باردار شدن در سن پایین باشد. البته در بیشتر موارد، دلیل این امر نامشخص است اما به طور کلی، زایمان های پیش از موعد در شرایط زیر به وجود می آیند:

•    دوقلو یا چندقلو بودن جنین
•    شکل نامعمول رحم که باعث تغییر جنین نیز می شود
•    مصرف دخانیات
•    بیماری تیروئید مادر که درمان نشده است
•    بیماری های مزمن مادر همچون فشارخون بالا، دیابت یا بیماری های کلیوی
•    عفونت های شدید و ضعیف مادر بدن
•    جفت سرراهی: یکی از مشکلات زایمان است. جنین از طریق بند ناف به جفت وصل می شود و مواد غذایی را از مادر دریافت می‌کند. در حاملگی معمولا جفت در نیمه بالایی رحم قرار دارد اما گاهی جفت در قسمت تحتانی رحم قرار می‌گیرد و دهانه رحم که محل خروج جنین هنگام زایمان است را به طور کامل یا ناقص مسدود می‌کند. به این حالتِ قرار گیری جفت، جفت سرراهی می‌گویند که ممکن است کامل یا ناقص باشد.
•    جداشدن ناگهانی جفت از رحم (جدایی پیش‌رس جفت)

برخلاف اعتقاد عموم، ضربه های احساسی یا فیزیکی شدیدی همچون افتادن از ارتفاع، دلایل رایج زایمان زودرس نیستند. اگر مادر در یک بارداری خود زایمان پیش از موعد داشته باشد، 25 درصد احتمال دارد زایمان بعدی او نیز زودرس باشد.

خطرات زایمان زودرس

یکی از خطرات زایمان پیش از موعد این است که شاید جنین نتواند در خارج از رحم مادر زنده بماند. در بسیاری از موارد شاید ریه نوزاد به طور کامل شکل نگرفته باشد.  یا ممکن است نوزاد بسیار کوچک و وزن پایینی داشته باشد و نتواند زنده بماند.

درمان زایمان زودرس

اگر قبل از هفته 37 بارداری زایمان کنید باید نزد پزشک متخصص بروید تا دهانه رحم را کنترل کند که آیا به اندازه کافی باز شده است یا خیر. برای تعیین این مساله پزشکان از یک مانیتور الکترونیک استفاده می کنند.



داروهای متنوعی برای جلوگیری از زایمان زودرس توسط پزشکان تجویز می شود. این داروها اصولا زیرپوستی یا داخل وریدی تزریق می شوند و برخی از آنها نیز قرص هایی هستند که باید از طرق دهان مصرف شوند تا درد زایمان و  روند زایمان زودرس را به تاخیر بیندازند. 

هنگامی که درد زایمان بیمار از میان رفت، او را به مدت دو تا سه روز در بیمارستان نگه می دارند تا مطمئن شوند دوباره دچار درد و انقباض نمی شود. پزشک ها عموما در این شرایط به مادر توصیه می کنند فعالیت های فیزیکی زیادی نداشته باشد و تا حد امکان استراحت مطلق باشد.

داروهای بازدارنده بارداری بیشتر برای مادرانی مناسب است که دهانه رحم آنها بیشتر از 4 سانتی متر باز نشده باشد. اگر دهانه رحم بیشتر از اندازه مذکور باز شده باشد همه تلاش ها برای جلوگیری بی نتیجه خواهند ماند و نوزاد نارس به دنیا خواهد آمد. برای همین بسیار مهم است که جتما به بیمارستان مراجعه کنید.


ویدیو مرتبط :
‫زایمان زودرس‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

علامت زایمان زودرس



 

 

علامت زایمان زودرس

 

 

یك متخصص زنان و زایمان اظهار كرد: کمردرد شایع‌ ترین مشکل دوران بارداری است زیرا مادر در حال افزایش وزن است. کمردردهای شدید در ماه‌ های آخر همراه با خون ریزی و ترشحات واژن می ‌تواند علامتی برای زایمان زودرس باشد.

 

شکایت از کمردرد شایع ‌ترین مشکل در بارداری است زیرا فرد دچار اضافه وزن است و هورمون ‌ها در حال تغییر هستند و این موضوع آرامش عضلات و رباط‌ های سراسر بدن را به هم می ‌ریزد اما با روش‌ های درمانی کمردرد در دوران بارداری و با یک استراتژی ساده می ‌توان از بروز آن تا حد زیادی جلوگیری کرد.

 


وی تصریح کرد: کودک شما در حال رشد است و این، مرکز ثقل شما را به جلو می‌ راند پس بهتر است، برای کمتر شدن دردتان سعی کنید پشت و شانه‌ های خود را به سمت پائین و راست کشش دهید و باز هم صاف بایستید و این تمرین را روزی چند بار تکرار کنید، به زمان و وضعیت نشستن و ایستادن تان دقت کنید و حتما هنگام ایستادن یک پای خود را روی چهار پایه قرار دهید.

 


ایشان در ادامه گفتند: هنگامی که می‌ خوابید، سعی کنید هر دو زانو را خم کرده و یک بالش بین آن ها قرار دهید و کفش و شلوار خود را با دقت انتخاب کنید. پوشیدن کفش پاشنه بلند با قوس کم گزینه مناسبی است.

 


وی در ادامه تاکید کرد: سعی کنید تمرینات کج کردن لگن خاصره را دنبال کنید و درمان با مکمل ‌ها را فراموش نکنید.