کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

راهنمای خرید رایانه برای کودکان خود


متخصصان معتقدند وجود رایانه در منزل، کودک را نسبت به تکنولوژی روز باسواد‌تر می‌كند. بنابراین اگر قدرت خرید یک دستگاه رایانه را دارید – حتی دست دوم- دست به‌کار شوید.





 صبح بخیر:  امروزه در تمام مدارس دست‌كم یک دستگاه رایانه وجود دارد و نظام آموزشی با تکنولوژی‌های پیشرفته درآمیخته است. این در حالی است که در کشورهای توسعه یافته همه دانش‌آموزان با رایانه کار می‌کنند. سیاست‌های آموزشی ایجاب می‌کند که کودکان از سنین کم با رایانه و کار با آن آشنا شوند و شما هم در نقش پدر و مادر حتما وظیفه خود می‌دانید فرزندتان را در این مسیر جدید یاری کنید. اما پیش از تبلور حمایت‌های‌تان در قالب یک دستگاه رایانه چند صد هزار تومانی، بهتر است درباره این وسیله، نیازهای فرزندتان، تاثیر‌های رایانه و محدودیت‌های لازم برای آن به خوبی تحقیق کنید. در این راهنما لزوم داشتن رایانه شخصی کودکان را بررسی کرده‌ایم و در پایان پیشنهادهایی از انواع رایانه‌های موجود در بازار که برای بچه‌ها مناسبند، آورده‌ایم.



آیا لازم است برای فرزندم رایانه بخرم؟

متخصصان معتقدند وجود رایانه در منزل، کودک را نسبت به تکنولوژی روز باسواد‌تر می‌كند. بنابراین اگر قدرت خرید یک دستگاه رایانه را دارید – حتی دست دوم- دست به‌کار شوید. اگر هم هزینه تهیه رایانه نسبت به هزینه‌های خوراک، پوشاک و مسکن واقعا برای‌تان بالاست، به‌خاطر بسپارید اولین وظیفه شما این است که فرزندتان را با حداقل امکانات پرورش دهید و احساس عزت نفس را در او تقویت کنید. در این موارد می‌توانید از آشنایان یا اولیای مدرسه كمك بخواهید.



گران‌ترین و جدید‌ترین رایانه، بهترین نیست

اگر بودجه خرید رایانه را کنار گذاشته‌اید، لزومی ندارد جدید‌ترین و گران‌‌ترین مدل بازار را خریداری کنید. یادتان باشد در بازار، فروشنده به فکر منافع خودش است و هرچقدر هم پول‌تان زیاد باشد باز هم به شما می‌گوید: «با این پول‌ها که نمی‌شود سیستم خوب خرید!» قبل از رفتن به بازار فهرستی از قابلیت‌های مورد نیاز رایانه فرزندتان را یادداشت کنید و دستگاهی مطابق با همان ویژگی‌ها بخرید. اجازه ندهید فروشندگان برای‌تان تعیین تکلیف کنند.



آیا باید برای اتصال به اینترنت فیلتر نصب کنم؟

بنا به تلاش‌ها و قوانین جمهوری اسلامی ایران دسترسی به وب‌گاه‌های مستهجن برای فرزندتان غیر ممکن است. اما باز هم فضای مجازی برای کودکی چند ساله فضای پرخطری است که شما باید با حوصله و هوشمندانه در مورد این مسائل به فرزندتان هشدارهای لازم را بدهید. در بازار نرم‌افزارهای متعددی برای فیلتر کردن رایانه فرزندتان وجود دارد و با این برنامه‌ها می‌توانید تاریخچه مرورگر فرزندتان را جستجو کنید. به خاطر بسپارید نه تنها اینترنت بلکه برخی بازی‌ها، فیلم‌ها یا کارتون‌ها هم می‌توانند برای فرزندتان نامناسب باشند.



‌پیشگیری از جرایم

فضای مجازی ارتباطات مردمی را بسیار آسان کرده و در این میان مجرمان هم بیکار ننشسته‌اند؛ پیشنهاد می‌کنیم با ایجاد احساس امنیت و تقویت ارتباط عاطفی خود و فرزندتان از دلبسته شدن فرزندتان به این محیط پیشگیری کنید و به او بیاموزید در این محیط به هیچ وجه در مورد اطلاعات و اسرار خانوادگی با کسی صحبت نکند. اگرچه اتاق‌های گفتگو جای سرگرم‌کننده‌ای است اما مشکلات اجتماعی ناشی از ارتباطات ایجاد شده در این محیط‌ها بسیار جدی هستند. فرزندتان را با زبان خوش متقاعد کنید که هر کس ممکن است اطلاعات نادرستی از خود بگوید و سبب فریب دیگران شود.



فرزندم لپ‌تاپ می‌خواهد، باید برایش بخرم؟

پاسخ این سوال به سیاست‌های تربیتی و بودجه شما بستگی دارد. برخــی مــتخصصان معتقدند اگر کودک از سنین کم هرچه را طلب می‌کند به راحتی دریافت کند، نمی‌تواند برای تامین نیاز‌های خود برنامه‌ریزی کند و در آینده با مشکل مواجه خواهد شد. از سوی دیگر انواع نت‌بوک‌ها (لپ‌تاپ‌های با مانیتور زیر ۱۱ اینچ) هم قیمت ارزان‌تری دارند و هم نسبت به رایانه‌های رومیزی جای کمتری می‌گیرند. بنابراین با توجه به بودجه‌تان اشکالی ندارد برای فرزندتان نوت‌بوک، نت‌بوک یا حتی تبلت بخرید اما با او اتمام حجت کنید که تا مدت زمان مشخصی دیگر آن را برایش عوض نمی‌کنید یا مثلا اگر نمرات عالی گرفت یا در محیط آموزشی، ورزشی یا هنری به یک موفقیت چشمگیر رسید، برایش لپ‌تاپ تهیه می‌کنید. نکته دیگر این‌که انواع نت‌بوک و تبلت بسیار سبکند و راحت گم می‌شوند. همچنین اگر فرزندتان آن را همراه خود هر كجا دوست دارد ببرد احتمال این‌که دستگاه را از او بدزدند، زیاد است. گاهی هم داشتن این قبیل وسایل جدید و لوکس در گروه همسالان موجب حسادت یا دشمنی با او می‌شود. بنابراین در صورت خرید این وسیله موارد استفاده را برای‌ فرزندتان شرح دهید.


ویدیو مرتبط :
‫راهنمای خرید رایانه‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

راهنمای خرید کفش برای کودکان نو پا



کفش کودک,کفش نوزاد,کفش کودکان

 

راهنمای خرید کفش برای کودکان نو پا

 شاید برای نوزادان و بچه‌هایی که هنوز به راه رفتن نیفتاده‌اند، کفش فقط نقش زیبایی و گرم نگه‌داشتن پاهای آن‌ها را داشته باشد. اما به محض این‌که بچه‌ها به راه رفتن می‌افتند، به کفش مناسب نیاز دارند. کفشی که کاملا استاندارد باشد و مشکلی برای پاهای آن‌ها ایجاد نکند و در عین حال زیبا باشد و زیبایی لباس‌شان را کامل کند. بنابراین لازم است برای خرید کفش مناسب برای فرزندتان تا می‌توانید دقت کنید، چون پای بچه‌ها تازه دارد شکل می‌گیرد و انتخاب کفش نامناسب ممکن سلامت پای آن‌ها را برای همیشه تحت تاثیر قرار دهد. این راهنمای کوچک به شما کمک می‌کند بهترین و زیباترین کفش را برای پاهای کوچولوی فرزندتان تهیه کنید.
با کمک این راهنما بهترین کفش را برای فرزندتان بخرید
پای او خیلی ظریف است
تاندون، ماهیچه و استخوان‌های پای نوزادان هنوز نرم است و توانایی تطبیق با کفش را ندارد. اگر برای کوچولوی نوزادتان کفش می‌خرید، بیشتر از هر چیزی باید به نرم بودن کفش‌ها دقت کنید تا وقتی فرزند شما شروع به راه رفتن نکرده عملا به کفش نیازی ندارد و کفش‌های مناسب نوزاد معمولا شبیه جوراب هستند و برای گرم نگه داشتن پای او استفاده می‌شوند. از خرید کفش‌های سفت و کوچکی که پای کوچولوی شما را فشرده می‌کنند برای زیر 6 ماهگی اجتناب کنید.
کمک کنید بایستد
وقتی کوچولوی شما شروع به راه رفتن می‌کند تعادل زیادی ندارد و مدام در معرض افتادن قرار دارد. وقتی کودک بدون کفش راه می‌رود، کف پای او اصطکاک لازم را برایش به وجود می‌آورد. اما وقتی کفش می‌پوشد، کف کفش باید از افتادن او جلوگیری کند. پس دقت کنید کفشی برای کودک‌تان بخرید که کف لیز نداشته باشد. کف لیز کفش، اعتماد به نفس راه رفتن را از کودک شما می‌گیرد. بعضی از کفش‌های کودک، کف شیاردار دارند. می‌توانید از این کفش‌ها استفاده کنید.
هر 4 ماه یک‌بار
درست است که به خاطر سلامت پای کودک، بهتر است صرفه‌جویی در خرید کفش را کنار بگذارید، اما پای کودک شما خیلی زود بزرگ می‌شود. بعضی از خانواده‌ها عادت دارند برای فرزندشان کفش بزرگتر می‌خرند تا بتواند مدت بیشتری آن را بپوشد. اما پیشنهاد ما این است که کفش ارزان‌تر و به جای آن اندازه‌تر بخرید. کفش بزرگ باعث ناراحتی کودک خواهد شد. بهتر است از خرید چند کفش رنگارنگ اجتناب کنید و به جایش یک کفش بهتر برای فرزندتان بخرید. پای کودک شما آنقدر زود رشد می‌کند بعضی از کفش‌ها بدون اینکه فرصت کنید آن را به کودک بپوشانید، برای او کوچک می‌شوند. متخصصان می‌گویند به طور متوسط باید هر 4 ماه یک بار برای کودک‌تان کفش بخرید.
کفشی برای اعتماد به نفس
کفش‌های زیپ‌دار، بندی یا چسبی محافظت بیشتری از پای کودک شما می‌کنند و مناسب‌تر هستند. علاوه بر این، راحت‌تر باز و بسته می‌شوند و کودک شما برای پا کردن آن‌ها بهانه نخواهد گرفت. کفش‌های جلوباز ممکن است باعث پیچ خوردن پای کوچولوی شما شوند. وقتی کودک شما به سنی می‌رسد که بتواند خودش کفش بپوشد، بهتر است برای او کفشی بخرید که به جای بند، چسب داشته باشد. بچه‌ها معمولا دوست دارند کارهای شخصی‌شان را خودشان انجام دهند. بستن بند برای بچه‌ها کمی سخت است اما چسب کفش را می‌توانند خودشان به راحتی بچسبانند. سپردن این کار به کودک، باعث اعتماد به نفس او خواهد شد.
استانداردها را رعایت کنید
بهتر است کفشی که برای کودک‌تان می‌خرید کف محکمی داشته باشد اما رویه کفش بهتر است نرم و انعطاف‌پذیر باشد. کفش را چند بار با دست‌تان تا کنید تا ببینید راحت خم و راست می‌شود یا نه. اگر کفش چرم یا لاستیکی می‌خرید بهتر است از کفش‌هایی استفاده کنید که درون آن‌ها یک لایه پارچه کار شده. پارچه نمی‌گذارد پای کوچولوی شما در کفش عرق کند و اذیت شود.
آیا اندازه است؟
بزرگترها به راحتی تشخیص می‌دهند که چه کفشی اندازه پای آن‌هاست اما معمولا کوچولوها متوجه نمی‌شوند که کفش اندازه پای آن‌ها هست یا نه. بارها پیش می‌آید که بعد از خرید تازه می‌فهمید که کفش برای فرزندتان کوچک یا بزرگ است. برای تشخیص درست اندازه کفش چند راه دارید. اول این‌که دو لنگه کفش را به کودک بپوشانید و از او بخواهید راه برود. دقت کنید که موقع راه رفتن کفش از پای کودک شما خارج نشود. بعد با انگشت، جلوی پای کودک را لمس کنید. انگشت پای کودک باید حدود یک سانتی‌متر از جلوی کفش فاصله داشته باشد. راه دیگر این است که انگشت کوچک‌تان را از پشت در کفش فرو کنید. انگشت شما باید در پشت کفش جا بگیرد. بعضی از بچه‌ها پاهای تپلی دارند. دقت کنید که وقتی کفش پای بچه می‌شود روی آن فشار نیاورد. جمله معروف جا باز می‌کند را از هیچ فروشنده‌ای قبول نکنید. علاوه بر این، فراموش نکنید که مخصوصا برای کفش‌های زمستانی، باید حتما کفش را با جوراب ضخیم امتحان کنید، چون ممکن است بعد از پوشاندن جوراب، کفش برای فرزندتان تنگ شود.

منبع:shahrzadpress.com