کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

دوست های دوست‌نداشتنی


شاید برای شما هم پیش آمده باشد كه فرزندتان در مدرسه با دوست جدیدی صمیمی شده و مدام با او وقت می‌گذراند ولی شما این دوست تازه‌وارد را نمی‌پسندید. این مطلب به شما یاد می‌دهد كه در این مواقع چه كاری انجام دهید.





اگر از یك مشاور خانواده بپرسید مهم‌ترین دغدغه والدین كودكان دبستانی چیست حتما خواهد گفت: «این‌كه با دوست بد فرزندشان چه كنند.» واقعیت آن است كه اغلب والدین كودكان دبستانی نمی‌دانند وقتی فرزندشان با دوستانی رفیق می‌شود كه ارزش‌های‌شان با فرزند آن‌ها تفاوت دارد چطور عكس‌العمل نشان دهند.

اما مشاوران خانواده بر این باورند كه داشتن دوستانی متفاوت برای فرزند شما ایرادی ندارد. به علاوه روبه‌رو كردن فرزندان با شخصیت‌های جدید می‌تواند كمك بزرگی به آن‌ها بكند تا افق دیدشان را وسیع‌تر كنند، با دیدگاه‌های جدید آشنا شوند و با بقیه كنار بیایند. نكته مهم این‌جاست كه آیا ارزش‌ها و سبك زندگی كودكی كه شما به او شك دارید، واقعا نگران‌كننده‌هستند یا شما دارید زود قضاوت می‌كنید؟ اگر درباره دوست فرزندتان مشكوك هستید و می‌ترسید تاثیر بدی روی فرزند شما بگذارد، بد نیست گام‌های زیر را بردارید.



گام اول : اطلاعات جمع كنید

باید تا آن‌جا كه می‌توانید درباره این دوست تازه‌وارد اطلاعات كسب كنید. برای این كار باید با فرزندتان صحبت كنید و درباره دوست جدیدش از او سوال كنید. همچنین سوالاتی را بپرسید كه به شما نشان دهند چرا فرزندتان این دوست جدید را دوست دارد. مثلا می‌توانید بگویید:‌ «تو و پارمیس جدیدا خیلی با هم وقت می‌گذرونین. چطور شد كه با هم دوست شدین؟ درباره این دوست جدیدت برام حرف بزن. من تا حالا پدر و مادرش رو دیده‌ام؟»

البته دقت كنید كه این سوالات نباید حالت بازجویی به‌خود بگیرد و شما باید با ملایمت و زیركی این پرسش‌ها را مطرح كنید. طوری كه فرزندتان حس كند واقعا به دانستن این مسائل علاقه‌مندید و می‌خواهید با او همراه شوید.

اگر هنوز هم به اطلاعات بیشتری نیاز دارید می‌توانید با معلم‌های فرزندتان حرف بزنید یا با والدین دیگر كه نظر آن‌ها را قبول دارید صحبت كنید.



گام دوم : نگرانی‌تان را بگویید

به جای ایراد گرفتن از دوست جدید فرزندتان (كه قطعا باعث می‌شود تا او پنهان‌كاری كند و دیگر با شما حرف نزند) نگرانی‌تان را در مورد فرزندتان به‌خودش بگویید. مثلا:‌ «تو جدیدا خیلی فحش می‌دهی! یادم نمی‌یاد قبل از این‌كه با این دوستای جدیدت رفیق بشی اینطوری بوده باشی.»

این كار شما به فرزندتان یادآوری می‌كند كه او در گذشته رفتار بهتری داشته و با معیارهای شما بهتر همخوانی داشته است. اگر فرزندتان را به شكلی بار آورده باشید كه این معیارها اكنون برای او هم مهم باشد، مطمئن باشید به فكر فرو خواهد رفت و از این‌كه اخلاق‌های خوب گذشته را از دست داده خودش هم نگران خواهد شد.



گام سوم : «دشمن» را شناسایی كنید

با دوستان جدید فرزندتان دوست شوید و كاری كنید كه آن‌ها فكر كنند شما به زندگی‌شان علاقه‌مندید. برای این كار می‌توانید منزل‌تان را به جایی تبدیل كنید كه بچه‌ها دوست دارند در آن دور هم جمع شوند. یخچال‌تان را از خوردنی‌های خوشمزه پر كنید و برای بچه‌ها پیتزا بخرند. فایده این كار آن است كه شما نه تنها خیال‌تان راحت خواهد بود كه فرزندتان كجاست بلكه می‌توانید چشم و گوش‌تان را تیز كنید تا ببینید آیا واقعا دوستان جدید فرزندتان خطرناكند یا نه؟



گام چهارم : با والدین آشنا شوید

اگر شما یك كودك دبستانی دارید، لازم است كه دوستان فرزندتان را بشناسید، به‌خصوص كودكانی كه به آن‌ها مشكوك هستید. ملاقات حضوری بهترین راه برای آشنایی است ولی اگر امكان این كار را ندارید، به آن‌ها تلفن بزنید. موقع مكالمه مثبت، دوستانه و باز برخورد كنید. مثلا می‌توانید بگویید: «بچه‌های ما تازگی خیلی با هم صمیمی شده‌اند. به همین دلیل من خواستم خودم را معرفی كنم و با شما درباره بچه‌ها حرف بزنم.»



اگر شاغل هستید، مصرانه از فرزندتان بخواهید كه به محض رسیدن به خانه به شما زنگ بزند و اگر می‌خواهد جایی برود به شما اطلاع دهد.


ویدیو مرتبط :
هدیه دوست نداشتنی!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کودک و والدین و تکالیف شب دوست نداشتنی!



تکلیف شب کودک, انجام ندادن تکلیف شب,تکالیف دانش آموزان

 وقتی والدین به تکلیف شب بچه ها علاقه و توجه فعالانه ای نشان دهند، بچه ها در مدرسه موفق تر خواهند بود. این به بچه ها نشان می دهد که آنچه انجام می دهند مهم است.

البته کمک به تکلیف شب نباید بدین معنا باشد که بچه چندین و چند ساعت روی میز خود خمیده بماند. والدین می توانند با کمک به مهارت های مطالعه و سازماندهی و توضیح یک مسئله سخت یا تشویق بچه به کمی استراحت، از او حمایت کنند. در این میان، شاید والدین هم چند چیز از کتاب های او یاد بگیرند!

در اینجا چند توصیه و راهنمایی برای هدایت بچه ها در انجام تکلیف شب آورده ایم:

1. معلم ها را بشناسید و بدانید دنبال چه چیزی هستند. در جلسات مدرسه، جلسات اولیا و مربیان و ... شرکت کنید و با معلمین بچه ملاقات کنید. در مورد روش های تدریس و روش های تکلیف شب دادن و نحوه کمک خودتان به بچه سوال کنید.

2. مشوق و ناظر باشید. در مورد تکالیف، امتحانات و تست ها از او سوال کنید. او را تشویق کنید و تکالیف تمام شده او را چک کنید و اگر سوالی داشت به او جواب دهید.

3. زمان درسی مشخصی را برنامه ریزی کنید. بعضی بچه ها عصرها و بعد از عصرانه و بازی بهتر درس می خوانند. بعضی بچه ها هم ترجیح می دهند اول شام بخورند و بعد تکالیفشان را انجام دهند.

4. به آنها کمک کنید تا برنامه ریزی کنند. شب هایی که تکالیف سنگین است یا وقتی تکلیف داده شده دشوار است، فرزندتان را تشویق کنید که کارهایش را تقسیم بندی کند. اگر لازم شد برایش برنامه ریزی کنید و هر یک ساعت به او 15 دقیقه استراحت بدهید.

5. چیزهایی که حواسش را پرت می کنند به حداقل برسانید. این یعنی تلویزیون روشن نباشد، موسیقی با صدای بلند نباشد، یا تماس تلفنی نباشد. البته تماس با همکلاسی در مورد تکلیف شب اشکالی ندارد.

6. باید بچه ها خودشان تکلیفشان را انجام دهند. اگر بچه ها خودشان فکر نکنند و اشتباه نکنند، چیزی یاد نمی گیرند. والدین می توانند پیشنهاداتی بدهند و در مسیرها به آنها کمک کنند. ولی این وظیفه خود بچه است که تکالیفش را انجام دهد.

7. محیطی مناسب انجام تکلیف شب مهیا کنید. سعی کنید محلی که بچه تکلیفش را انجام می دهد نور کافی داشته باشد. وسایلی مانند دفتر، مداد،پاک کن و تراش را در دسترس او بگذارید.

8. الگو و نمونه خوبی برای او درست کنید. آیا بچه ها شما را به عنوان فردی که در بودجه اش تعادل ایجاد کرده یا کتاب و ... مطالعه می کند می بینند و می شناسند؟ بچه ها نه به توصیه ها و پندهای شما، بلکه به کارهای شما نگاه می کنند و تقلید می کنند.

9. کار و تلاش او را تحسین کنید. امتحانی که خوب از پس آن برآمده یا پروژه هنری او را روی در یخچال بچسبانید. موفقیت ها و دستاوردهای درسی او را جلوی اقوام و آشنایان بگویید.

10. اگر فرزندتان در مورد تکالیف خود مشکلات دائمی دارد، حتماً کمک بخواهید. با معلم بچه در مورد این موضوع حرف بزنید. بعضی بچه ها چشمشان ضعیف است و خوب تخته را نمی بینند و باید عینک بزنند. بعضی دیگر نیز بخاطر مشکل یادگیری یا اختلال حواس باید معاینه بشوند.

منبع:bartarinha.ir